35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Tak sobie myslę, że coś Simby od dawna nie widać....
Oczkiem w gore Duska i zobaczyszWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 18:30
kapturnica, moremi, macduska, iwcia77, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:tamten link cos się nie ładuje,zobacz tu;
http://www.beslist.nl/products/eten_drinken/r/xylitol/
ceny hardcore troche.. chyba dalej bede importowac z Polszy, te, ktore wyraznie maja napisane, ze sa z brzozy sa po 34 euracze za kg. A ja kukurydzianego nie kupuje.
Na ksylitol.com 36 pln za kg.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:Oczkiem w gore Duska i zobaczyszkapturnica wrote:przeca sie chwile temu wypowiadała...
Nie Simby tylko Sabiny
mózg mi się zlasował po narkozie....
edit. i jeszcze dłuuugą chwilę się zastanawiałam co wy piszecie????
o raaany, źle ze mnąWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 18:38
Aasiula, kapturnica, paszczakin, iwcia77, Simba, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:ceny hardcore troche..
Na ksylitol.com 36 pln za kg..ja w piotrze i pawle kupowałamchyba za 250g kilkanaście zł płaciłam moze ze 12 i to było tanio
mój ksylitol sie juz kończy,będe musiała na stewie się przerzucić i miód
a co myslisz o cukrze kokosowym? -
nick nieaktualnyMój mlody mowi do mnie przed chwilą:
" Mamo, pani od historii mówiła, że ten cesarz Kaligula co prześladował chrześcijan, to on pewnego razu mianował swojego konia senatorem."
Ja: " To jakiś chyba głupi ten cesarz był."
" Albo koń taki madry..." Mówi na to moje dziecko.
paszczakin, moremi, kapturnica, iwcia77, ComeToMeBaby, Simba, Mega, gosia7122, kkisia, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:hej Paszcza Vlaams to przecież holenderski tylko ze z takim śmiesznym zmiękczeniem i jednak innym akcentem,w moim regionie całe szczęście mówią na szczęście niderlandzkim-niderlandzkim
heh, kiedys pojechalam na delegacje do Utrechtu z 2 tlumaczkami (pracuje po EN).. Jedna pani z Hagi, druga z Gent. Pani z Hagi wiecznie poprawiala tą naszą, a na koncu powiedziala, ze TYLKO w jej regionie mowia poprawnym jezykiem holenderskim..
A mi sie belgijska odmiana bardziej podoba, bo jest wlasnie taka delikatniejsza..Magda*, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
Mi sie po ciazy wlosy poprawily juz tak nie wypadaja jak kiedys.Teraz lykam Merz Spezial,podobno dobry n wlosy,skore i pazgnoc;-)Jab jestem terdowata na plecach i dlatego sobie odpuszczam gole plecy:-(Simba wrote:Ja niestety muszę sie malować, bom trędowata. Chociaż muszę powiedziec ze po ciazy mi sie skóra poprawiła jednak (a pisałam Bursztynowi ze nie)
megan8, iwcia77, Simba, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno tak Zosia,po pierwsze spac nie mogę tzn conoc budze sie na siku o 4 i potem do 7 leżę,
sikam więcej
kłucie w prawym jajniku
ochota na ryby
bez herbaty ze świezego imbiru cytryny i miodu nie mogę
piersi odrobinę pelniejsze
to chyba wsiokapturnica, Aasiula, paszczakin, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda* wrote:oo,naprawde tak tanio mozna dostać?niewiedziałam,super ,dzięki
ja w piotrze i pawle kupowałamchyba za 250g kilkanaście zł płaciłam moze ze 12 i to było tanio
mój ksylitol sie juz kończy,będe musiała na stewie się przerzucić i miód
a co myslisz o cukrze kokosowym?
Wiesz Magda, ja wczesniej nie spozywalam wegli z wysokim IG tak dla zasady, bez wskazan medycznych. Od czasu do czasu uzycie fruktozy, cukru kokosowego (palmowego) czy syropu z agawy mi nie przeszkadzalo, jesli smak potrawy temu sprzyjal..
No ale teraz jak mi zamajaczyla ta cukrzyca ciazowa, to chyba sobie te wątpliwe slodkosci podaruje zupelnie na 2 miechy, szczegolnie, ze do slodkiego mnie nie ciagnie wcale..
Stewii smaku natomiast nie znosze, no jest po prostu okropna (liscie suszone przezyje). A szkoda, bo pod wzgledem ideologicznym bylaby dla mnie perfekt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 18:53
Magda* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny