X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ..no bo to jest cholernie trudno " zjesc ciastko i miec ciastko" zawsze bylam zwolenniczka zadbanych mam i myslalam, ze bede do nich nalezec a tu taka niespodzianka zyciowa :-O podejrzewam tez ze miedzy innymi z tego powodu po porodzie mialam dola, bo dziecko na mnie wisialo a ja niedomyta, niedomalowana..pomimo Alojza w domu :-O zonk
    Wychodzi sie z tego Ale jak sie samemu zajmuje w wiekszosci dzieckiem to jednak sie po prostu ze zmeczenia nie zawsze juz chce paradowac odpierdolonym jak stróż w boże ciało i sie po prostu wolisz pierdolnąć do łóżkai przespac hehe
    Ja po urodzeniu mlodego tez mialam takiego dola bo wczesniej wychuchana i wydmuchana a po kilku dnaich ciaglej opieki nad mlodym chcialam wrocic do poprzedniego życia I nie dlatego ,ze nie kochalam dziecia ale patrzac w lustro bylam rpzewrazona..PoTEM MI przeszlo

iwcia77, Arwena, gosia7122, Iwone, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    godzinkę w łazience O.o
    o matko
    to ty jestes strus pedziwiatr -to ja umycie łba, wysuszenie, prysznic, ubranie się, nakarmienie psa i wyjście z nim załatwiam w 30 min ( w tym wszystkim mejkap zajmuje mi 5 min )
    to szybka jestes - mi godzine- mycie glowy, prysznic, zeby, twarz, mejkap u mnie to 10-15 min ( staram sie byc dokladna w tapetowaniu a do tego bardzo to lubie :) ) i suszenia glowy - chocbym nie wiem jak sie starala to mi bita godzinka wychodzi :) moze ja taki zolwik jestem :)

Reni, moremi, kapturnica, Aasiula, Iwone, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Iwcia popatrz na suwaczek... 41 dni temu zostałaś mamą :-) nie daj się zwariować..
    nie no jasne, wracam wlasnie do normalnosci :), wiec mam nadzieje, ze ta godzinke na stanie przed lustrem pozniej znajde :)

kapturnica, Zofia8, Iwone, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie no jasne, wracam wlasnie do normalnosci :), wiec mam nadzieje, ze ta godzinke na stanie przed lustrem pozniej znajde :)

Na pewno, jeśli ja mając troje dzieci nie zarosłam brudem to Ty też dasz radę :-)

iwcia77, Iwone lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    o, widzę, że się dyskusja rozwinęła :P

no ja też napisałam, że to "ich wybór. Ja wybieram inaczej"
    czyżby wyszło na to, ze mimo różnic w kontekście wypowiedzi zgadzam się i z Kaptą i Paszczakiem? :P hehee

mama3 i Kapta- oczywiście, że życie zweryfikuje co tam w tej ciąży i po ciąży będzie się działo z ciałem. I oczywiście, że życie zweryfikuje czy będzie się miało czas/ ochotę/ możliwość dbania o siebie w takim stopniu jakim byśmy sobie życzyły. Oczywiście. Ale założyć sobie pewien plan działania przecież można? A chyba nawet należałoby. To nie miałą być dyskusja o tym co komu w zyciu się ułozy i jak zeryfikuje ono nasze plany tylko stwierdzenie faktu, ze po ciąży ciało się zmienia i czy chcemy coś z tym zrobić czy nie. Wolno Tomku w swoim domku. Jedne chcą inne maja na to wywalone. No i dobrze.
    Kometa- ja naleze do osob raczej dobrze zorganizowanych i z zegarkiem w reku :) razem z Ivo PLAN DZIALANIA polegl ..umarl smiercia naturalna :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 15:45

kapturnica, Arwena, Aasiula, gosia7122, Iwone, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wychodzi sie z tego Ale jak sie samemu zajmuje w wiekszosci dzieckiem to jednak sie po prostu ze zmeczenia nie zawsze juz chce paradowac odpierdolonym jak stróż w boże ciało i sie po prostu wolisz pierdolnąć do łóżkai przespac hehe
    Ja po urodzeniu mlodego tez mialam takiego dola bo wczesniej wychuchana i wydmuchana a po kilku dnaich ciaglej opieki nad mlodym chcialam wrocic do poprzedniego życia I nie dlatego ,ze nie kochalam dziecia ale patrzac w lustro bylam rpzewrazona..PoTEM MI przeszlo
    to samo przechodze teraz :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Na pewno, jeśli ja mając troje dzieci nie zarosłam brudem to Ty też dasz radę :-)
    i tego bede sie trzymac :)

Iwone lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...zreszta odkad jest Ivo mejkap splywa ze mnie za kazdym razem kiedy sie do mnie smieje tymi £ysymi dziaslami a jak umyje glowe to zaraz laduja na niej jakies rzygowiny..nie ma mowy o normalnych ciuchach..juz samo przebranie sie z pidzamy w dres jest super eleganckie :)

moremi, ania.g, kapturnica, Arwena, Zofia8, gosia7122, Iwone, anna maria, peppapig, Mega, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Kaptus, ale kto mowi o czasie od razu po porodzie? Ja pisalam o moim ciele po zakonczniu prokreacji i karmienia. Poza tym zaden szanujacy sie chirurg nie zrobi plastyki matce noworodka/karmiacej. ;)

Po porodzie mam zamiar miec wywalone na makijaze czy strojenie sie- bede zabierac kartofla do ogrodu, w cien pod drzewo, kompletnie au naturel ;)

iwcia77, Reni, macduska, moremi, Simba, kapturnica, Arwena, anna maria, Aasiula, Zofia8, gosia7122, Iwone, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszcza dzieki za link do sab simplex :-* mua

paszczakin lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia- jutro idziemy z Ivo do pediatry, wiec sie podpytam o ten tradzk niemowlecy :)

gosia7122 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddalam się, nie obgadujcie mnie proszę, a zresztą możecie obgadywać :-) peace & love ;-)

iwcia77, Magda*, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dbać dbać, dbac, mężem się wyslugiwac ile wlezie, karmić piersią z przyjemnością a jeśli bez to nie karmic, jeść i pić to na co ma się ochotę, spać ile się da.
    Dzieci mają prawie dwa miesiące, maluje się codziennie i wcieram kremy nawet jak padam na ryj.
    I bardzo wkurwiaja mnie gadki "zaciazysz to zobaczysz" Jeśli kiedyś tak powiem proszę mnie wykopać z forum

ania.g, moremi, macduska, Arwena, anna maria, Reni, ComeToMeBaby, Aasiula, gosia7122, paszczakin, megan8, iwcia77, peppapig, Mega, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia do 15 kropelek do mleka,mozesz podac sam bez mleka ma dobry smak,ja Heli dawalam w smoczku od butelki (troche mleka i kropelki)podawalam co 2 karmienie:-)
    iwcia77 wrote:
    dzien dobry, ja juz na stanowisku :)

Iwo dzis wyplul na mnie cale swoje sniadanie..twarz, wlosy, pidzama...wszystko mokre :( martwie sie tymi wypluwaniami :(

rano doszla paczka z niemiec - sab simplex..i sie rozpedzila bo wyslal mi hurtem 4 flakony :-O ...
    Annamaria- jak to sie dozuje , bo kuzynka mi nie przetlumaczyla ulotki a teraz nie moge jej dorwac, moze ty szybciej mi napiszesz - dzieki

nie zawsze sie wyglada zle po ciazy! ja juz po tygodniu nie mialam brzucha i do tego nie mam ani jednego rozstepu ani flaka ...a przypominam ze nigdy nie cwiczylam z Chodakowska ;)moge dac fotke , ale wyjdzie na to ze sie lansuje :P

moremi, Simba, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy na brzuchu tylko po pierwszej ciąży i po tylu latach nauczyłam się je akceptować. Wkurwiało mnie tylko jak moja matka mówiła że pomnik macierzyństwa.Do wymarzonej wagi brakuje mi trzy kg. Zawsze dbam o siebie ale ostatnio zamiast pomalować paznokcie wolę przyciąć komara. Nie oceniam innych matek bo to ich sprawa czy o siebie dbają,ale nie toleruję brudasów bo na to nie ma dla mnie żadnego wytłumaczenia.

moremi, Arwena, kapturnica, anna maria, Aasiula, Zofia8, gosia7122, Simba, iwcia77, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczynki !
    fajny temat widzę;zadbana kobieta lub oddana mama ;)wybór nalezy do ciebie;)

ja mysle ze jest czas na wszystko na 100% matkowanie a po jakims czasie na zadbanie o siebie
    to prawda ze przy niemowlaku czasami nie sposób siebie czy chaty ogarnąć a nawet obiadu ugotowac,sama pamietam jak w szlafroku do 14 chodziłam ,na glodniaka do poludnia -bo nie było jak dziecka odlożyc i kanapkę uszukowac.

ten czas dla mnie minął (zobaczymy jak za tym razem będzie) ale jesli chodzi o swój wygłąd to wyluzowałam potrafie sie dobrze czuć i bez makijazu wsród ludzi,fakt na figure raczej nie narzekam ,brzuch na plazy mogę pokazywać,jedynie piersi są jakby nieco nizej usytuowane(nie ze zwisające ,bo ja małe B noszę) no i celulit,ale to nie związane z dziećmi
    I co bardzo ważne im starsza tym bardziej akceptuje swoje ciało :D

gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGA życzę ci Wszystkiego co Najlepsze i Mega szybkiego zaciążenia :* <3

Wacia dzięki ze pytasz :) @ jeszcze nie ma bo biorę dupka ,jeszcze do czwartku i potem czekam na na panią w czerwonej pelerynie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 17:14

macduska, moremi, Simba, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a paznokcie to zawsze krótkie i niepomalowane mam i dobrze mi z tym :P

anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namierzyłam spacerówkę taką jaką chcę.Jadę oglądać i się po targować o cenę :)

Magda*, gosia7122, paszczakin, Simba, megan8, iwcia77, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o i właśnie ciasto upiekłam ,słodkie,pyszne i zdrowe,widzicie jak o siebie dbam :D

Arwena, Aasiula, macduska, anna maria, ania.g, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 7671 7672 7673 7674 7675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ