35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mega spelnienia marzen!
Iwcia, ale z Ciebie landryneczka:-)
Kissia jak tam?
Wacia, odpoczywanie to teraz Twoj obowiazek:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 14:12
macduska, Mega, iwcia77, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
Zofia8
-
iwcia77 wrote:Mega Kochana! takiego torta ci przynosze
i szybkiej ciazy zycze
100 lat! :-*
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6f947bd7dc4.jpgiwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:a co takiego obraźliwego napisała paszcza??????
bo nie bardzo rozumiem?
Reni różnie się po porodzie wygląda, każdy ma inną hierarchię wartości, nie każda kobieta tylko dlatego, ze jest matką wygląda tak jak to opisała koleżanka (przesadziła mocno). Ja nie znam takich matek, a znam ich wiele. -
ja niestety znam i takie matki..dla mnie jest to przerażające
ja wiem, że liczy się zdrowe dziecko itp ale bez przesady
mam do końca życia zakuć się w zbroję?
jak mi coś będzie wisiało też zamierzam się tego pozbyćComeToMeBaby, Mega, moremi, iwcia77, paszczakin, Simba, BISCA, Arwena, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:ja niestety znam i takie matki..dla mnie jest to przerażające
ja wiem, że liczy się zdrowe dziecko itp ale bez przesady
mam do końca życia zakuć się w zbroję?
jak mi coś będzie wisiało też zamierzam się tego pozbyć
plastykę brzucha sobie zrobisz? bo to takie medical-fiction trochę... nie popadajmy w skrajności błagam, a ten opis Paszczaka był mega skrajny i o to mi chodziło.
-
nick nieaktualnyReni wrote:Kisiak już się obudził?
Jak o 10 zaczęli to pewnie już, ale ja prawie nie pamiętam dnia do wieczora po zabiegu.
Zresztą zależy jaką miała narkozę.
Miejmy nadzieję, że wszystko w porządku u niej.
Nikt nie ma z nią kontaktu na telefon?moremi, iwcia77, paszczakin, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Wiesz- mozemy miec rozne zdanie na ten temat
Dla mnie to, ze bede matka nie zmienia faktu, ze chce sie czuc dalej atrakcyjnie.. Wiadomo, ze nowka sztuka od razu nie bede, pewnie moj plan idealny (ciaza+karmienie+ciaza+karmienie) mnie troche popsuje, ale to nie znaczy, ze nie moge potem tego poprawic jesli zajdzie taka potrzeba.. jak mi sie taki faflun na brzuchu zrobi, to bede sie starala go pozbyc jak prokreacje zakoncze.
Nie mam zadatkow na cudowna matke polke, umeczona nockami, bo przecie pan ojciec pomoc nie moze, z wiszacym nad kolanem bebzonem i wystajacymi spod t-shirta rozciagnietymi cyckami, tylko dlatego, ze teraz jestem MATKA.. Dalej bede kobieta i zamierzam czuc sie dobrze we wlasnym ciele..
ciąża ciążą ale wygląd/kondycja swoją drogą.Mega, paszczakin lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Reni różnie się po porodzie wygląda, każdy ma inną hierarchię wartości, nie każda kobieta tylko dlatego, ze jest matką wygląda tak jak to opisała koleżanka (przesadziła mocno). Ja nie znam takich matek, a znam ich wiele.
myślę że poprostu odniosła się do linka, który wstawiłam i zdjęć w nim.
widać na nich, że nie każda po porodzie ma z powrotem swoje własne ciało. ono się nie "trochę" a "diametralnie" zmienia. to są rzeczy do poprawki.
czemu możemy chodzić na zamykanie naczynek laserem bo nam to poprawi humor i estetykę, kiedy nie możemy wg Ciebie chcieć wrócić poprostu do stanu poprzedniego, w miarę możliwości?
ciąża to nie wyrok. poród to nie wyjście na wolność z bliznami na brzuchu i tatuażami rozstępowymi. można zadbać o siebie. czy to, ze chcemy dobrze, kobieco, atrakcyjnie wyglądać po ciąży jest dla Ciebie obraźliwe?
ja też nie chcę wszystkiego zostawiać naturze. zamierzam dbać o siebie i w trakcie i po ciąży. bo mam zaaaaajebiście płaski brzuszek. a skłonność do rozstępów mam.
i to nie jest wypowiedź w stylu: drogie bravo girl- boję się zajść w cionżę bo wtedy już na zawsze będę brzydka.
bo chyba tak ją zinterpretowałaś.
edit:
p.s. ja też znam takie matki. i to są takie matki, których funkcjonowanie jako matka Paszcza doskonale opisała. No ale to jest ich wybór. Ja wybieram inaczej. Co się uda to się uda, ale nie zamierzam niczego z tym nie robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 14:58
Mega, paszczakin, moremi, macduska, Simba, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEch dziewczyny, pozachodźcie spokojnie w ciąże, przeżyjcie szczęśliwie poród... dajcie sobie szansę na skonfrontowanie się ze swoim ciałem po ciąży, po co się tak nakręcać jakimiś wyimaginowanymi problemami dotyczącymi figury po porodzie i po następnych ciążach, w których się jeszcze nie jest...
Nie widzę sensu w epatowaniu tymi przerysowanymi opisami umęczonych matek-polek z obwisłymi cyckami, ja takiego obrazu macierzyństwa nie mam i nie znam.
I żeby było jasne, ja nie krytykuje tego, że ktoś chce o siebie dbać, bo widzę, że wy ciągle o tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 15:01
Iwone, BISCA, Arwena, malgos741, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
no to co skrytykowałaś?
paszczakowy opis Matki- Polki?
nie jest wcale przerysowany. takie matki istnieją. to, że ty ich nie znasz to inna historia. dobrze- twój świat jest piękny.
acha- problemy z figurą po porodzie wcale nie są wyimaginowane. są dość... popularne. ja nie wiem jak się zachowa moje ciało w ciąży czy po porodzie, ale jak to mówią: profilaktyka, profilaktyka i jeszcze raz profilaktyka. a martwić się będę później.
czy ktoś się tu czymś nakręca?to była tylko wzmianka, którą rozdmuchałaś oburzona wizją Matki Polki. Takie mam wrażenie.
paszczakin, moremi, Simba, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:myślę że poprostu odniosła się do linka, który wstawiłam i zdjęć w nim.
dokladnie.. I szczerze, mama trojki, nie podoba mi sie, ze wypowiadasz sie protekcjonalnie w stosunku do mnie (i innych), ktore maja inne zdanie niz Ty. Wiec "obrazliwe" teksty ida raczej z drugiej strony..
Juz wczesniej skomentowalas, ze sie "poprzewracalo w glowie" babkom, ktore uwzgledniaja partnerow w nocnej opiece nad dzieckiem, wiec moze troche dystansu do ludzi z innymi niz Twoje pogladami?
moremi, Simba, Arwena, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
Ja jesli moge..Niestety nie mam figury Pusura ani Iwci.Mam zesznitowany brzuch po 1szej ciąży i pewnie w zw ze skłonnościa do rozstepów zesznituje sie znow Ale jak kiedys nienawidziłam swojego brzucha tak Wam powiem teraz pierdole to. Najważniejsze dla mnie jest w tym momencie zdrowie malucha. A to czy parekg wiecej zostanie czy mniej dla mnie akurat nie ma wiekszego znaczenia..Co do obrazu upierdolonej i umeczonej matki polki.Sa dni w macierzynstwie gdzie ani nie chcialo mi sie malowac ani stroic i nie uwazam,zeby to byljakis problem. Rzadko sie zgadzam z mamatrojki -same otym doskonale wiecie ale tu ma racje piszac to===================
Ech dziewczyny, pozachodźcie spokojnie w ciąże, przeżyjcie szczęśliwie poród... dajcie sobie szansę na skonfrontowanie się ze swoim ciałem po ciąży, po co się tak nakręcać jakimiś wyimaginowanymi problemami dotyczącymi figury po porodzie i po następnych ciążach, w których się jeszcze nie jest...
Taka prawda ,ze zycie pisze swoje scenariusze i nie raz nie dwa ,zeby nie wiem jak uwazac w ciąży by nie przytyc czy nie miec zwisow natura robi sobie z nas jaja..A co do operacji plastycznych..Jesli kogos na nie stac to sobie zrobi jesli nie zrobi to bedzie uwazany za zapuszczona matke polke bo bedzie mial rozciagniety brzuch i zwisajace cycki?..Bo tego to chyba nie zatrybilam..Moze budyn dziala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 15:11
mamatrojki80, Iwone, ania.g, Arwena, Aasiula, gosia7122, Heretyczka, SolarPolar, malgos741, Mega, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:dokladnie.. I szczerze, mama trojki, nie podoba mi sie, ze wypowiadasz sie protekcjonalnie w stosunku do mnie (i innych), ktore maja inne zdanie niz Ty. Wiec "obrazliwe" teksty ida raczej z drugiej strony..
Juz wczesniej skomentowalas, ze sie "poprzewracalo w glowie" babkom, ktore uwzgledniaja partnerow w nocnej opiece nad dzieckiem, wiec moze troche dystansu do ludzi z innymi niz Twoje pogladami?
A może jesteś trochę przewrażliwiona? sama często wypowiadasz się jakbys tylko Ty miała monopol na "rację", ja tak to czuje. I każdy ma prawo do swoich odczuć.