X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam rozstepow na brzuch ani po Michale anie po Helenie,jedynie po synu mam na biodrach i posladkach.Jak przywiozlam Hele do domu to przez 2 miesiace do poludnia siedzialam w pizamie i dobrze mi z tym bylo:-).Nie robie tez codziennie makijazu,(nigdy zreszta nie lubilam sie malowac)ale nie uwazam zeby nie wymalowanie sie ,czy paznokci znaczylo ze nie dbam o siebie,czyste wlosy,czysta skora ,zgubienie kg po porodzie w ten sposob dbam o siebie:-)
    ania.g wrote:
    Ja mam rozstępy na brzuchu tylko po pierwszej ciąży i po tylu latach nauczyłam się je akceptować. Wkurwiało mnie tylko jak moja matka mówiła że pomnik macierzyństwa.Do wymarzonej wagi brakuje mi trzy kg. Zawsze dbam o siebie ale ostatnio zamiast pomalować paznokcie wolę przyciąć komara. Nie oceniam innych matek bo to ich sprawa czy o siebie dbają,ale nie toleruję brudasów bo na to nie ma dla mnie żadnego wytłumaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 17:28

kapturnica, Aasiula, Magda*, macduska, ania.g, gosia7122, paszczakin, Simba, megan8, Heretyczka, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki ;)
    Mega wszystkiego dobrego i spełnienia marzenia <3

macduska, anna maria, Magda*, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    o i właśnie ciasto upiekłam ,słodkie,pyszne i zdrowe,widzicie jak o siebie dbam :D

a jakie?

Magda* lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a juz drugi raz kokosowo -karobowe słodzone ksylitolem ,jedyną mąką jakiej użyłam to maka migdałowa :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dumna z siebie jestem bo ja nigdy nie byłam z tych piekących ciasta,jesli juz to chleby ..

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, ze u mnie nie bedzie problemu:-) Bo juz mam celulit, rozstepy, jedynie z biustem nie jest tak zle.

Magda*, paszczakin, Simba, macduska, kapturnica, Aasiula, iwcia77, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    a juz drugi raz kokosowo -karobowe słodzone ksylitolem ,jedyną mąką jakiej użyłam to maka migdałowa :)

Magda, a macie w NL prawdziwy ksylitol? czy z Polszy targasz? Bo u nas ciezko dostac..

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałyście?
    Nie dość że dziecko urodziło się martwe to teraz matka nie żyje.
    I we tu chodź człowieku do lekarza. Niby wszystko ok a finał tragiczny. Ech...

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-zmarla-kobieta-ktora-w-zabrzu-urodzila-martwe-dziecko,nId,1676429

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i bardzo dobrze Zosia,ja tam rozstepy tez wczesniej miałam,tylko ze na udach ale ale na brzuchu mi się nie zrobiły .
    My i tak piekne jesteśmy! dzieki temu co wewnątrz nas :)

Zofia8, kapturnica, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Magda, a macie w NL prawdziwy ksylitol? czy z Polszy targasz? Bo u nas ciezko dostac..
    wiesz ten co mam to z polszy,juz się kończy ale w necie widziałam

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:

Zdrowe i pewno pyszne:-)

A ja dzisiaj zrobilam paste z czerwonej fasoli. Nie jestem do konca przekonana do tego przepisu. Teraz stygnie.
    A propos ciast. To jeszcze za wysokie progi, jak na moje nogi:-)

Edit: Moj M sprobowal pasty i twierdzi, ze b.dobra:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 17:49

Magda*, Aasiula lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszcza zobacz ,moze coś stąd;

http://www.beslist.nl/load_product.html

a tak z ciekawości mieszkasz we francusko czy niderlandzko jezycznej części kraju?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia,a jak tą pastę robisz?

jak tak was czytam ,to jestem bardzo pozytywnie zaskoczona że wiele tu całkiem zdrowo gotuje,czy je czy cokolwiek ...;)

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Nie mam rozstepow na brzuch ani po Michale anie po Helenie,jedynie po synu mam na biodrach i posladkach.Jak przywiozlam Hele do domu to przez 2 miesiace do poludnia siedzialam w pizamie i dobrze mi z tym bylo:-).Nie robie tez codziennie makijazu,(nigdy zreszta nie lubilam sie malowac)ale nie uwazam zeby nie wymalowanie sie ,czy paznokci znaczylo ze nie dbam o siebie,czyste wlosy,czysta skora ,zgubienie kg po porodzie w ten sposob dbam o siebie:-)
    Ja niestety muszę sie malować, bom trędowata. Chociaż muszę powiedziec ze po ciazy mi sie skóra poprawiła jednak (a pisałam Bursztynowi ze nie)

moremi, anna maria, Aasiula, iwcia77, macduska, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    paszcza zobacz ,moze coś stąd;

http://www.beslist.nl/load_product.html

a tak z ciekawości mieszkasz we francusko czy niderlandzko jezycznej części kraju?

Magda, teoretycznie Flandria, ale wepchnieta w srodek Walonii, tak jak to w Belgii bywa.. I 50 metrow do "granicy", wiec wiekszoc sasiadow FR-jezyczna..

za linke dziekuje, popatrze..

Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o bosz,francuski-ten język jak dla mnie kompletnie nie do ogarnięcia...i ta wymowa...
    mówisz po francusku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tamten link cos się nie ładuje,zobacz tu;
    http://www.beslist.nl/products/eten_drinken/r/xylitol/

• megan8 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 23:21

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Zosia,a jak tą pastę robisz?

jak tak was czytam ,to jestem bardzo pozytywnie zaskoczona że wiele tu całkiem zdrowo gotuje,czy je czy cokolwiek ...;)

Robilam w Thermomixie ale mozna uzyc blendera. Posiekac szalotke i czosnek, podsmazyc na oliwie, dodac lisc laurowy, ziele ang i gozdziki, potem odcedzona fasole i suszone sliwki. Przyprawic sola i pieprzem. Podlac czerwonym winem i chwile dusic. Usunac lisc, ziele i gozdziki i zblendowac.

Uwazam, ze od tego co jemy zalezy czesto nasze samopoczucie.Ja staram sie ograniczac mieso, nabial. Generalnie podoba mi sie weganizm ale nie do konca:-)

Magda* lubi tę wiadomość

Zofia8
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    o bosz,francuski-ten język jak dla mnie kompletnie nie do ogarnięcia...i ta wymowa...
    mówisz po francusku?

Jak nie musze, to nie mowie ;) Wole zdecydowanie flamandzki- mieszanka niemieckiego, angielskiego i kaszlu.. Mysmy sie juz przestawili, ze jesli cos zalatwiac trzeba w tym kraju, zamawiac, kupowac, to tylko we Flandrii, bo tu cos jeszcze przynajmniej dziala. No i w razie problemu zawsze po angielsku mozna (oprocz administracji). W Bru i w Walonii wszyscy maja we wszystko wbite- nawet jesli sa sprzedajacym czy uslugodawca, a ty klientem..

moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 7672 7673 7674 7675 7676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ