35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi nigdy nic o ciałku żółtym nie mówiły bo zazwyczaj ostatnie USG robiłam max w następnym dniu po pęknięciu i wtedy wyraźnie było widać płyn w zatoce d. a ciałka żółtego nie. Endometrium to ważna sprawa. Jak wspomniała, że jest dobre to ekstra - endometrium to taka wyściółka macicy która narasta przez cały cykl aż do okresu.
Bozia3 wrote:Polarmisiu..czy możliwe jest, patrząc na mój popieprzony wykres , sytuacja taka, że ginka się pomyliła i było to jakieś puste jajo albo coś takiego? Zastanawia mnie to, że nie było tego ciałka żółtego no i tempka nie idzie ładnie w górę...Ona coś jeszcze wspominała o endometrium, że mam bardzo dobre - czy ono również rośnie po owulce?caffe, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Mi nigdy nic o ciałku żółtym nie mówiły bo zazwyczaj ostatnie USG robiłam max w następnym dniu po pęknięciu i wtedy wyraźnie było widać płyn w zatoce d. a ciałka żółtego nie. Endometrium to ważna sprawa. Jak wspomniała, że jest dobre to ekstra - endometrium to taka wyściółka macicy która narasta przez cały cykl aż do okresu.
caffe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa dobre endometrium - winko a z hormonów to estradiol, na pracę jajników i dobrą selekcję jajeczek podaje się między innymi CLO a na podtrzymanie pracy ciałka żółtego progesteron (np. duphaston lub luteinę).
caffe, Andzia33, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZastanawiałam się po co gin przepisała mi zastrzyki z gonadotropiny kosmówki w czasie ciąży. Okazuje się, że hormon HCG zmusza ciałko żółte do wydzielania progesteronu, który wpływa na odżywianie zarodka - to w takim bardzo uproszczonym skrócie.
Andzia33, anna maria, caffe, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny u mnie pogoda okrutna zimno i pada ,samopoczucie dobre ,nic mnie nie boli i juz nie krwawie.Psychika wraca do normy.
Andzia33, Kasik303, promyk, caffe, Reni, samira, Matylda36, Mango, grosza, angela, gosia7122, Dorka71, Bursztyn, Jolka76, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnna Maria cieszę się, że jakoś to zniosłaś i jesteś b. dzielna. Tulę...
anna maria wrote:Czesc dziewczyny u mnie pogoda okrutna zimno i pada ,samopoczucie dobre ,nic mnie nie boli i juz nie krwawie.Psychika wraca do normy.Andzia33, anna maria, caffe, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaram się nie myśleć. Jutro robię Betę w szpitalu gdzie robią tylko w piątki i już będę widziała co i jak - napiszę , a w poniedziałek wizyta z usg i wyrok padnie.
anna maria wrote:dzieki misku,a u Ciebie wszystko dobrze?anna maria, caffe, Andzia33, Reni, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Pozdrawiam wszystkich!
Anna Maria super,że czujesz się dobrze.Przytulam!
Iwka wsółczuję tych mdłości,ja nie miałam więc nie pomogę.
Bawcie się dobrze na weselichach Ineska i Iza
Iza myślałam,że będzie trafiony,zatopiony,Ważne,że się nie poddajesz,tak trzymac!A to clo to tabletki?anna maria, caffe lubią tę wiadomość
Andzia33 -
Zycze Ci zeby sie wszystko dobrze dalej potoczylo.polarmiś wrote:Staram się nie myśleć. Jutro robię Betę w szpitalu gdzie robią tylko w piątki i już będę widziała co i jak - napiszę , a w poniedziałek wizyta z usg i wyrok padnie.
caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Czesc dziewczyny u mnie pogoda okrutna zimno i pada ,samopoczucie dobre ,nic mnie nie boli i juz nie krwawie.Psychika wraca do normy.
caffe, Andzia33, anna maria lubią tę wiadomość
-
Kochana odpoczywaj dużo i nie zamartwiaj się proszę - odczekasz momencik i wszystko wróci do normyanna maria wrote:Witam was dziewczyny ja juz jestem na szczescie po wszystkim ,o godz.10 wzielam dwie tabl.na rozwarcie szyjki macicy,o godz 13tej mialam zabieg usuniecia dzidzi w pelnej narkozie ,potem musialm jeszcze 2 godz.zostac w klinice na obserwacji.Czuje sie dosc dobrze nie mam duzego krwawienia i delikatne bole brzucha.
caffe, Andzia33, grosza, Bursztyn, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość
-
lekarz powie przepraszam pomyliłem sie
miałem wyniki innej pacjentki
polarmiś wrote:Staram się nie myśleć. Jutro robię Betę w szpitalu gdzie robią tylko w piątki i już będę widziała co i jak - napiszę , a w poniedziałek wizyta z usg i wyrok padnie.caffe, Viola, Andzia33, polarmiś, Bursztyn, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość
-
caffe - ale dajesz , nie wyrabiam ze śmiechu - wyobraziłam sobie Twojego M z peryskopem w górze i śmieję się sama do siebie - łzy lecą..caffe wrote:pójdzie hen w szuwary
Reni, Mango, grosza, caffe, Andzia33, Bursztyn, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:swieta racja Reni..ja dopiero 3 cykl a tez juz mi sie odechciewa seksu pod dyktando, teraz dopiero rozumiem ludzi ktorzy mowia ze robienie dzieci zniecheca do seksu....zero romantycznosci, wyznaczone dni,godziny i na zawolanie wszyscy maja miec ochote...
no i musze przyznac ze faceci maja wieksze fochy i czesciej sie obrazaja niz my;-)Np. nie chodzimy na imprezy, gdy mamy robotę
, ale tak jak piszesz mnie to "robienie" zniechęca do seksu i czuję się faktycznie jak inkubator do wynajęcia. Zero romantyczności i radości
Do tej pory było zupełnie inaczej, ale jak trzeba to trzeba. Mam tylko nadzieję, że "w tym szaleństwie jest jakaś metoda".
caffe, Andzia33, Dorka71, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
angela wrote:caffe - ale dajesz , nie wyrabiam ze śmiechu - wyobraziłam sobie Twojego M z peryskopem w górze i śmieję się sama do siebie - łzy lecą..
muszę nad tym popracować, chociaż skłaniam się bardziej do tego, że to jego działo jest samosterujące
anna maria, angela lubią tę wiadomość