WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nigdy nic o ciałku żółtym nie mówiły bo zazwyczaj ostatnie USG robiłam max w następnym dniu po pęknięciu i wtedy wyraźnie było widać płyn w zatoce d. a ciałka żółtego nie. Endometrium to ważna sprawa. Jak wspomniała, że jest dobre to ekstra - endometrium to taka wyściółka macicy która narasta przez cały cykl aż do okresu.

Bozia3 wrote:
    Polarmisiu..czy możliwe jest, patrząc na mój popieprzony wykres , sytuacja taka, że ginka się pomyliła i było to jakieś puste jajo albo coś takiego? Zastanawia mnie to, że nie było tego ciałka żółtego no i tempka nie idzie ładnie w górę...Ona coś jeszcze wspominała o endometrium, że mam bardzo dobre - czy ono również rośnie po owulce?

caffe, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Mi nigdy nic o ciałku żółtym nie mówiły bo zazwyczaj ostatnie USG robiłam max w następnym dniu po pęknięciu i wtedy wyraźnie było widać płyn w zatoce d. a ciałka żółtego nie. Endometrium to ważna sprawa. Jak wspomniała, że jest dobre to ekstra - endometrium to taka wyściółka macicy która narasta przez cały cykl aż do okresu.
    Dzięki dziewczyny

caffe lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobre endometrium - winko a z hormonów to estradiol, na pracę jajników i dobrą selekcję jajeczek podaje się między innymi CLO a na podtrzymanie pracy ciałka żółtego progesteron (np. duphaston lub luteinę).

caffe, Andzia33, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj Boziu, że duphaston nie zmienia temperatury ciała natomiast naturalny progesteron ciut ją podnosi.

Andzia33, anna maria, Kasik303, caffe, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się po co gin przepisała mi zastrzyki z gonadotropiny kosmówki w czasie ciąży. Okazuje się, że hormon HCG zmusza ciałko żółte do wydzielania progesteronu, który wpływa na odżywianie zarodka - to w takim bardzo uproszczonym skrócie.

Andzia33, anna maria, caffe, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny u mnie pogoda okrutna zimno i pada ,samopoczucie dobre ,nic mnie nie boli i juz nie krwawie.Psychika wraca do normy.

Andzia33, Kasik303, promyk, caffe, Reni, samira, Matylda36, Mango, grosza, angela, gosia7122, Dorka71, Bursztyn, Jolka76, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria cieszę się, że jakoś to zniosłaś i jesteś b. dzielna. Tulę...

anna maria wrote:
    Czesc dziewczyny u mnie pogoda okrutna zimno i pada ,samopoczucie dobre ,nic mnie nie boli i juz nie krwawie.Psychika wraca do normy.

Andzia33, anna maria, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki misku,a u Ciebie wszystko dobrze?
    polarmiś wrote:
    Anna Maria cieszę się, że jakoś to zniosłaś i jesteś b. dzielna. Tulę...

Mango lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się nie myśleć. Jutro robię Betę w szpitalu gdzie robią tylko w piątki i już będę widziała co i jak - napiszę , a w poniedziałek wizyta z usg i wyrok padnie.

anna maria wrote:
    dzieki misku,a u Ciebie wszystko dobrze?

anna maria, caffe, Andzia33, Reni, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anno Mario dobrze ze powoli wracasz do normy. Trzymam za ciebie kciuki :-) :-)

anna maria, caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

Promyk
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam wszystkich!
    Anna Maria super,że czujesz się dobrze.Przytulam!
    Iwka wsółczuję tych mdłości,ja nie miałam więc nie pomogę.
    Bawcie się dobrze na weselichach Ineska i Iza
    Iza myślałam,że będzie trafiony,zatopiony,Ważne,że się nie poddajesz,tak trzymac!A to clo to tabletki?

anna maria, caffe lubią tę wiadomość

Andzia33
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze Ci zeby sie wszystko dobrze dalej potoczylo.
    polarmiś wrote:
    Staram się nie myśleć. Jutro robię Betę w szpitalu gdzie robią tylko w piątki i już będę widziała co i jak - napiszę , a w poniedziałek wizyta z usg i wyrok padnie.

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmiś trzymamy kciuki,za ładną betę i wszystko musi byc już dobrze.
    Koniec złych wieści!!!!!!!

Mango lubi tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna maria i Polarmisiu, wspieram Was myślami <3

Andzia33, anna maria lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clap-smiley.gif
    anna maria wrote:

caffe, Andzia33, anna maria lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana odpoczywaj dużo i nie zamartwiaj się proszę - odczekasz momencik i wszystko wróci do normy
    anna maria wrote:
    Witam was dziewczyny ja juz jestem na szczescie po wszystkim ,o godz.10 wzielam dwie tabl.na rozwarcie szyjki macicy,o godz 13tej mialam zabieg usuniecia dzidzi w pelnej narkozie ,potem musialm jeszcze 2 godz.zostac w klinice na obserwacji.Czuje sie dosc dobrze nie mam duzego krwawienia i delikatne bole brzucha.

caffe, Andzia33, grosza, Bursztyn, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz powie przepraszam pomyliłem sie
    miałem wyniki innej pacjentki furiat.gif
    polarmiś wrote:

caffe, Viola, Andzia33, polarmiś, Bursztyn, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - ale dajesz , nie wyrabiam ze śmiechu - wyobraziłam sobie Twojego M z peryskopem w górze i śmieję się sama do siebie - łzy lecą..
    caffe wrote:
    pójdzie hen w szuwary :P

Reni, Mango, grosza, caffe, Andzia33, Bursztyn, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    swieta racja Reni..ja dopiero 3 cykl a tez juz mi sie odechciewa seksu pod dyktando, teraz dopiero rozumiem ludzi ktorzy mowia ze robienie dzieci zniecheca do seksu....zero romantycznosci, wyznaczone dni,godziny i na zawolanie wszyscy maja miec ochote...
    no i musze przyznac ze faceci maja wieksze fochy i czesciej sie obrazaja niz my;-)
    Na szczęście mój facet jak już dorósł do dziecka to stara się jak najęty ;) Np. nie chodzimy na imprezy, gdy mamy robotę ;), ale tak jak piszesz mnie to "robienie" zniechęca do seksu i czuję się faktycznie jak inkubator do wynajęcia. Zero romantyczności i radości :( Do tej pory było zupełnie inaczej, ale jak trzeba to trzeba. Mam tylko nadzieję, że "w tym szaleństwie jest jakaś metoda". :)

caffe, Andzia33, Dorka71, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    caffe - ale dajesz , nie wyrabiam ze śmiechu - wyobraziłam sobie Twojego M z peryskopem w górze i śmieję się sama do siebie - łzy lecą..
    O peryskopie nie pomyślałam :P muszę nad tym popracować, chociaż skłaniam się bardziej do tego, że to jego działo jest samosterujące :P

anna maria, angela lubią tę wiadomość

‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ