X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    dorbie jaki szampon ,odżywki używasz?????
    Ziaja dla mnie najlepsze, po wielu swędzi mnie głowa, po tym nie
    Dla mnie najlepszy szampon dla normalnych włosów Figowy i balsam oliwkowy - Ziai wszystko

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, Aasiula, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracając do tematu ateisty i kościoła (budynku)
    skoro ateista, to nie wierzy, więc budynek kościoła może potraktować jak każde inne miejsce
    skoro USC daje możliwość wzięcia ślubu na plaży to czemu nie w kościele czy synagodze
    do komunii nie musi podchodzić

z drugiej strony dlaczego ma robić cos wbrew sobie?

ja np wesela nie chciałam ale skoro teściowie sie uparli i chcieli wyprawić dla rodziny to czemu nie? w sumie mogłam w nim uczestniczyć? ;-) jedyny warunek: my Młodzi sami o tym decydujemy jak i co będzie
    i wszyscy zadowoleni

tak czy inaczej Kometa zrób jak uważasz, ale czasami nie warto iść na udry z teściową

ja moją lubię, więc jestem w innej sytuacji
    pewnie jakbym miała złośliwą, nawiedzoną sukę to miałabym w dupie co ona mysli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 22:27

kapturnica, caffe, gosia7122, Bozia3, nick nieaktualny, Aasiula, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, Mega, iwcia77, Simba, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Dla mnie najlepszy szampon dla normalnych włosów Figowy i balsam oliwkowy - Ziai wszystko
    a ja musze używać szamponu za 5,50 zł bo po innych mam włosy straszne. A i żadnej odzywki. I im dłużej nie myję tym są ładniejsze :)

nick nieaktualny, Bozia3, nick nieaktualny, moremi, iwcia77, Simba, megan8 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kobitki.Spokojnej nocy <3

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Tymianku nie powino sie stosowac w ciazy.
    ale naparu, a znikome ilości jako przyprawa są ok
    Tak samo kiedyś się stosowało jako mieszanka poronna korzęn pietruszki, arcydzięgiel likwor i jeszcze coś, ale jako napar. Trudno, zeby korzeń pietruszki powodował poronienie, każda kobieta w ciązy pietruszkę zjadła

nick nieaktualny, moremi, kapturnica, Aasiula, megan8 lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Trafilaś dobrze.
    Prośba tylko o jedno - nie uzywamy zdrobnień typu dzidzia, fasolka itp. Tutaj staramy się o dziecko ;-)

Ok. ok. ależ grad się na mnie posypał!!! Dziękuję za radę, fasolka i inne zdrobnienia odpadają. Nie wiem czemu w ogóle użyłam tego sformułowania, chyba za dużo się naczytałam wpisów, bo analizuję je od tygodnia i coś mnie już chyba przyćmiło;-) Ogólnie daleka jestem od używania zdrobnień.
    Kapturnica, czy dobrze widzę, jesteś w 11 tyg. ciąży? Jak Ci się udało? Jak długo się starałaś?

Reni, moremi, iwcia77, kapturnica, Aasiula, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Witaj
    Ani pcos ani niedoczynnosc nie jest nie do przejscia . Sama borykałam sie z brakiem owulacji ale metformina dziala bardzo dobrze na jajniki.

Czytałam już kiedyś o tym leku. Ostatnio miałam średnie wyniki cukru po obc. Na granicy. Dostałam skierowanie do diabetologa, ale rodzinna uznała, że nie ma co iść na razie. Może jednak iśc i zapytac o tę metforminę? A potem u ginki skonsultować?
    U mnie ten cykl bezowulacyjny, tak wynikało z monitoringu. Tzn jest cysta na lewym, która się nie powiększa, przeciętna średnica 28mm w 8dc i są dwa pęcherzyki na lewym, w tym większy 20mm w 14dc i przez 6 dni urósł tylko 3mm. Powiedziała, że to za mało. W poprzednim był ładny pęcherzyk nie pękł.
    Ale metforminę się stosuje na cukrzycę, wyczytałam, że korzystna szczególnie u chorych na cukrzycę z otyłością. Mam te słabe badania cukrowe, ale większy problem z nadwagą po ostatniej ciązy, a ginka zauwazyła,że nadmiar tkanki tłuszczowej to więcej estrogenów, których przez cysty już mam za dużo i moga mieszać w owulacji.
    Może ta metformina to coś dla mnie...? Z tym, że biorę już euthyrox i bromergon. No i duphaston w 2 cz. cyklu. Nie siądzie mi wątroba od tego wszystkiego?
    W jakim zakresie działa ten lek na jajniki?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jakoś tak jednostronnie to zabrzmiało. Nie neguję konkurencji w postaci młodszych kobiet, ale nie wierzę, że większość kobiet opada po 40tce lęk, z którym żyją już do końca. Ja bardzo przeżywam swoje lata i widmo nieelastycznej skóry, przyszłe klimakterium itp, ale jeśli dlatego miałby mnie facet zostawić, to chyba nie płakałbym po nim za długo.
    Zresztą wiesz, czy jesteś równa wiekiem z partnerem czy on jest od ciebie starszy, to zawsze znajdzie się jakaś młodsza.
    Młodośc i uroda to potężna broń, ale doświadczony fajter często i bez broni jest skuteczniejszy:)
    Problem w tym ze Ty jako 50- latka bedziesz miala male szanse na znalezienie parntera jak Twoj 50-letni maz - nawet bez botoksu . Taka kurwa rzeczywistosc. I jesli Twoj maz zdradzi Ci z mlodsza - niech spada ale Ty juz sobie faceta w Tym wieku raczej nie znajdzisz. Ty - nie dotyczy Ciebie personalnie tylko kobiet ogolnie. Dlatego ta biologia w chuj niesprawiedliwa .

Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, kapturnica, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    masz szansę jeszcze na takie przeżycie...ja Ci mówie - wypierdykol ten korek z siebie..;)
    Popieram!

caffe, Bozia3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Popieram!
    Misiek, z psem nie musisz czasem wyjść na spacer? ;)

Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:

Ja jeszcze oprócz Ziaji dobrze znoszę Biały Jeleń. Nie swędzi mnie też po niemieckich ultra doux. Po polskich swędzi.
    Teraz odkryłam odżywkę Ziaji bez spłukiwania - rewelacja. A odżywkę muszę, bo mam długie i ciężko mi rozczesać bez poślizgu:)
    Sprawdza mi się tez woda brzozowa, taka wcierka, jest miła. No i nafta z chlorofilem, ale to już na wzmocnienie - łatwa w zastosowaniu, a ja ten zapach lubię.

moremi, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    ja odp na wpis SP

" No ale musi byc w Tobie ziarno wiary bo ja bym poszla do spowiedzi klepnelabym jakies szybkie grzeszki plus regulke wiecej nie pamietam i przyjela oplatek- ja nie wierze wiec nie robi to na mnie psychicznego wrazenie, nie czulabym sie zgwalcon a psychicznie."
    To nie udawanie tylko podporzadkowanie sie wymogom . Jak wchodzi dyrektor tez wstaje choc wcale mi sie nie chce. Jak jestem na pogrzebie to tez klekam i sie zegnam. Jak jestem w meczecie to nakladam szmate na glowe a jak w Iranie czy Arabi Saudyjskiej to chowam sie pod czadorem - nie jest to dla mnie problem tylko szacucenk .do religii i tradycji. To kolezanka pisala ze bardzo to przezyla.

Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, kapturnica, Aasiula, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy:-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

Zofia8
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Misiek, z psem nie musisz czasem wyjść na spacer? ;)
    Sam se wychodzi - na odlanko a biegala wczesniej.

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    To nie udawanie tylko podporzadkowanie sie wymogom . Jak wchodzi dyrektor tez wstaje choc wcale mi sie nie chce. Jak jestem na pogrzebie to tez klekam i sie zegnam. Jak jestem w meczecie to nakladam szmate na glowe a jak w Iranie czy Arabi Saudyjskiej to chowam sie pod czadorem - nie jest to dla mnie problem tylko szacucenk .do religii i tradycji. To kolezanka pisala ze bardzo to przezyla.

No bo to nie było klepanie formułek czy wykonywanie gestów tylko aktywne uczestnictwo w obrzędzie. A szacunek dla religii wymagałby, żeby ludzie nie odprawiali obrzedów, jeśli nic dla nich nie znaczą lub gorzej budzą w nich negatywne odczucia. Co innego zdjąć buty przed wejściem do meczetu, jako turysta, a co innego bić wraz z innymi czołem o ziemię.
    Widzisz, mogę się zwracać do kościelnego ważniaka określeniem pełnym szacunku, wielebny czy inaczej, w zależności od religii, ale nie posunęłabym się do całowania go po rękach. Całowanie go po rękach, bo jest to w pewnych kręgach tradycją, byłoby hipokryzją ze strony niewierzącego czy innowiercy.

nick nieaktualny, Mega, Zofia8, ComeToMeBaby, paszczakin lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Problem w tym ze Ty jako 50- latka bedziesz miala male szanse na znalezienie parntera jak Twoj 50-letni maz - nawet bez botoksu . Taka kurwa rzeczywistosc. I jesli Twoj maz zdradzi Ci z mlodsza - niech spada ale Ty juz sobie faceta w Tym wieku raczej nie znajdzisz. Ty - nie dotyczy Ciebie personalnie tylko kobiet ogolnie. Dlatego ta biologia w chuj niesprawiedliwa .

Jasne, toteż pisałam, ze biologia jest niesprawiedliwa wobec kobiet. Racja, przedstawiona przez Ciebie rzeczywistość jest generalnie taka. Nasze wypowiedzi się nie wykluczają. Aczkolwiek miło było podyskutować:)

Swoją drogą, z tego wynika, że lepiej nie zdradzać męża po 50tce, bo rzuci i następnego już się nie znajdzie:)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jasne, toteż pisałam, ze biologia jest niesprawiedliwa wobec kobiet. Racja, przedstawiona przez Ciebie rzeczywistość jest generalnie taka. Nasze wypowiedzi się nie wykluczają. Aczkolwiek miło było podyskutować:)

Swoją drogą, z tego wynika, że lepiej nie zdradzać męża po 50tce, bo rzuci i następnego już się nie znajdzie:)
    z tego wynika raczej ze dobrze trzymac gebe na kłódke ;)

Bozia3, Krakonka, caffe, kapturnica, nick nieaktualny, Aasiula, Simba, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    z tego wynika raczej ze dobrze trzymac gebe na kłódke ;)

Też, to już po fakcie:)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alescie pojechały! ;)
    Ale zakładanie z gory ze za pare lat związek sie rozpadnie, baba albo facet zdradzi, zostawi dla młodszej... To po co sie wiązać skoro finał i tak bedzie tragiczny? ;)
    Sa piękni i młodzi, kochają sie, chcą być ze sobą, czy bedą ślubować w urzędzie czy w kościele to ich sprawa. Dziewczyny chyba troche przesadziliście z tym uszczesliwianiem teściowej, najpierw ślub kościelny, chrzciny , komunie bo teściowa tak chce, za chwile im wejdzie do mieszkania i powie jak przestawić meble, jak urządzić sypialnie, w co maja sie ubierać i jak spędzać wolny czas - i co tez maja tak zrobic, bo to jego czy jej matka i ma być szczęśliwa??? Ona już swoj ślub brała, syn jest dorosły i ma prawo układać sobie zycie po swojemu, jej największym marzenie powinno być teraz zeby był szczęśliwy i tyle.
    Kometa nie daj sie - to wasz dzien i wasze zycie.

iwcia77, moremi, Reni, nick nieaktualny, nick nieaktualny, malgos741, ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno, wazne jest ustalić pewne rzeczy od samego początku jasno i wyraźnie, a nie liczyć ze z czasem sie ułoży samo. Ja swojej teściowej odpuściłam i teraz włazi z buciorami w moje zycie bez krępacji. Tylko czekam kiedy mi do lozka wlezie ;)

Dobrej nocki :)

iwcia77, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 7743 7744 7745 7746 7747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ