35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymegan8 wrote:dorbie jaki szampon ,odżywki używasz?????
Dla mnie najlepszy szampon dla normalnych włosów Figowy i balsam oliwkowy - Ziai wszystkomamatrojki80, Heretyczka, Sabina, iwcia77, Aasiula, megan8 lubią tę wiadomość
-
wracając do tematu ateisty i kościoła (budynku)
skoro ateista, to nie wierzy, więc budynek kościoła może potraktować jak każde inne miejsce
skoro USC daje możliwość wzięcia ślubu na plaży to czemu nie w kościele czy synagodze
do komunii nie musi podchodzić
z drugiej strony dlaczego ma robić cos wbrew sobie?
ja np wesela nie chciałam ale skoro teściowie sie uparli i chcieli wyprawić dla rodziny to czemu nie? w sumie mogłam w nim uczestniczyć?jedyny warunek: my Młodzi sami o tym decydujemy jak i co będzie
i wszyscy zadowoleni
tak czy inaczej Kometa zrób jak uważasz, ale czasami nie warto iść na udry z teściową
ja moją lubię, więc jestem w innej sytuacji
pewnie jakbym miała złośliwą, nawiedzoną sukę to miałabym w dupie co ona mysliWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 22:27
kapturnica, caffe, gosia7122, Bozia3, kkisia, Aasiula, Heretyczka, Sabina, moremi, Arwena, Mega, iwcia77, Simba, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Ziaja dla mnie najlepsze, po wielu swędzi mnie głowa, po tym nie
Dla mnie najlepszy szampon dla normalnych włosów Figowy i balsam oliwkowy - Ziai wszystkodorbie, Bozia3, kkisia, moremi, iwcia77, Simba, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Tymianku nie powino sie stosowac w ciazy.
Tak samo kiedyś się stosowało jako mieszanka poronna korzęn pietruszki, arcydzięgiel likwor i jeszcze coś, ale jako napar. Trudno, zeby korzeń pietruszki powodował poronienie, każda kobieta w ciązy pietruszkę zjadłaMagda*, moremi, kapturnica, Aasiula, megan8 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Trafilaś dobrze.
Prośba tylko o jedno - nie uzywamy zdrobnień typu dzidzia, fasolka itp. Tutaj staramy się o dziecko
Ok. ok. ależ grad się na mnie posypał!!! Dziękuję za radę, fasolka i inne zdrobnienia odpadają. Nie wiem czemu w ogóle użyłam tego sformułowania, chyba za dużo się naczytałam wpisów, bo analizuję je od tygodnia i coś mnie już chyba przyćmiło;-) Ogólnie daleka jestem od używania zdrobnień.
Kapturnica, czy dobrze widzę, jesteś w 11 tyg. ciąży? Jak Ci się udało? Jak długo się starałaś?
Reni, moremi, iwcia77, kapturnica, Aasiula, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Witaj
Ani pcos ani niedoczynnosc nie jest nie do przejscia . Sama borykałam sie z brakiem owulacji ale metformina dziala bardzo dobrze na jajniki.
Czytałam już kiedyś o tym leku. Ostatnio miałam średnie wyniki cukru po obc. Na granicy. Dostałam skierowanie do diabetologa, ale rodzinna uznała, że nie ma co iść na razie. Może jednak iśc i zapytac o tę metforminę? A potem u ginki skonsultować?
U mnie ten cykl bezowulacyjny, tak wynikało z monitoringu. Tzn jest cysta na lewym, która się nie powiększa, przeciętna średnica 28mm w 8dc i są dwa pęcherzyki na lewym, w tym większy 20mm w 14dc i przez 6 dni urósł tylko 3mm. Powiedziała, że to za mało. W poprzednim był ładny pęcherzyk nie pękł.
Ale metforminę się stosuje na cukrzycę, wyczytałam, że korzystna szczególnie u chorych na cukrzycę z otyłością. Mam te słabe badania cukrowe, ale większy problem z nadwagą po ostatniej ciązy, a ginka zauwazyła,że nadmiar tkanki tłuszczowej to więcej estrogenów, których przez cysty już mam za dużo i moga mieszać w owulacji.
Może ta metformina to coś dla mnie...? Z tym, że biorę już euthyrox i bromergon. No i duphaston w 2 cz. cyklu. Nie siądzie mi wątroba od tego wszystkiego?
W jakim zakresie działa ten lek na jajniki?Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka wrote:Jakoś tak jednostronnie to zabrzmiało. Nie neguję konkurencji w postaci młodszych kobiet, ale nie wierzę, że większość kobiet opada po 40tce lęk, z którym żyją już do końca. Ja bardzo przeżywam swoje lata i widmo nieelastycznej skóry, przyszłe klimakterium itp, ale jeśli dlatego miałby mnie facet zostawić, to chyba nie płakałbym po nim za długo.
Zresztą wiesz, czy jesteś równa wiekiem z partnerem czy on jest od ciebie starszy, to zawsze znajdzie się jakaś młodsza.
Młodośc i uroda to potężna broń, ale doświadczony fajter często i bez broni jest skuteczniejszy:)Bozia3, Heretyczka, Sabina, iwcia77, kapturnica, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Ziaja dla mnie najlepsze, po wielu swędzi mnie głowa, po tym nie
Dla mnie najlepszy szampon dla normalnych włosów Figowy i balsam oliwkowy - Ziai wszystko
Ja jeszcze oprócz Ziaji dobrze znoszę Biały Jeleń. Nie swędzi mnie też po niemieckich ultra doux. Po polskich swędzi.
Teraz odkryłam odżywkę Ziaji bez spłukiwania - rewelacja. A odżywkę muszę, bo mam długie i ciężko mi rozczesać bez poślizgu:)
Sprawdza mi się tez woda brzozowa, taka wcierka, jest miła. No i nafta z chlorofilem, ale to już na wzmocnienie - łatwa w zastosowaniu, a ja ten zapach lubię.moremi, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Zofia8 wrote:ja odp na wpis SP
" No ale musi byc w Tobie ziarno wiary bo ja bym poszla do spowiedzi klepnelabym jakies szybkie grzeszki plus regulke wiecej nie pamietam i przyjela oplatek- ja nie wierze wiec nie robi to na mnie psychicznego wrazenie, nie czulabym sie zgwalcon a psychicznie."Bozia3, Heretyczka, Sabina, iwcia77, kapturnica, Aasiula, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:To nie udawanie tylko podporzadkowanie sie wymogom . Jak wchodzi dyrektor tez wstaje choc wcale mi sie nie chce. Jak jestem na pogrzebie to tez klekam i sie zegnam. Jak jestem w meczecie to nakladam szmate na glowe a jak w Iranie czy Arabi Saudyjskiej to chowam sie pod czadorem - nie jest to dla mnie problem tylko szacucenk .do religii i tradycji. To kolezanka pisala ze bardzo to przezyla.
No bo to nie było klepanie formułek czy wykonywanie gestów tylko aktywne uczestnictwo w obrzędzie. A szacunek dla religii wymagałby, żeby ludzie nie odprawiali obrzedów, jeśli nic dla nich nie znaczą lub gorzej budzą w nich negatywne odczucia. Co innego zdjąć buty przed wejściem do meczetu, jako turysta, a co innego bić wraz z innymi czołem o ziemię.
Widzisz, mogę się zwracać do kościelnego ważniaka określeniem pełnym szacunku, wielebny czy inaczej, w zależności od religii, ale nie posunęłabym się do całowania go po rękach. Całowanie go po rękach, bo jest to w pewnych kręgach tradycją, byłoby hipokryzją ze strony niewierzącego czy innowiercy.macduska, Mega, Zofia8, ComeToMeBaby, paszczakin lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
SolarPolar wrote:Problem w tym ze Ty jako 50- latka bedziesz miala male szanse na znalezienie parntera jak Twoj 50-letni maz - nawet bez botoksu . Taka kurwa rzeczywistosc. I jesli Twoj maz zdradzi Ci z mlodsza - niech spada ale Ty juz sobie faceta w Tym wieku raczej nie znajdzisz. Ty - nie dotyczy Ciebie personalnie tylko kobiet ogolnie. Dlatego ta biologia w chuj niesprawiedliwa .
Jasne, toteż pisałam, ze biologia jest niesprawiedliwa wobec kobiet. Racja, przedstawiona przez Ciebie rzeczywistość jest generalnie taka. Nasze wypowiedzi się nie wykluczają. Aczkolwiek miło było podyskutować
Swoją drogą, z tego wynika, że lepiej nie zdradzać męża po 50tce, bo rzuci i następnego już się nie znajdzie:)Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Jasne, toteż pisałam, ze biologia jest niesprawiedliwa wobec kobiet. Racja, przedstawiona przez Ciebie rzeczywistość jest generalnie taka. Nasze wypowiedzi się nie wykluczają. Aczkolwiek miło było podyskutować
Swoją drogą, z tego wynika, że lepiej nie zdradzać męża po 50tce, bo rzuci i następnego już się nie znajdzie:)Bozia3, Krakonka, caffe, kapturnica, kkisia, Aasiula, Simba, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Alescie pojechały!
Ale zakładanie z gory ze za pare lat związek sie rozpadnie, baba albo facet zdradzi, zostawi dla młodszej... To po co sie wiązać skoro finał i tak bedzie tragiczny?
Sa piękni i młodzi, kochają sie, chcą być ze sobą, czy bedą ślubować w urzędzie czy w kościele to ich sprawa. Dziewczyny chyba troche przesadziliście z tym uszczesliwianiem teściowej, najpierw ślub kościelny, chrzciny , komunie bo teściowa tak chce, za chwile im wejdzie do mieszkania i powie jak przestawić meble, jak urządzić sypialnie, w co maja sie ubierać i jak spędzać wolny czas - i co tez maja tak zrobic, bo to jego czy jej matka i ma być szczęśliwa??? Ona już swoj ślub brała, syn jest dorosły i ma prawo układać sobie zycie po swojemu, jej największym marzenie powinno być teraz zeby był szczęśliwy i tyle.
Kometa nie daj sie - to wasz dzien i wasze zycie.iwcia77, moremi, Reni, kkisia, mamatrojki80, malgos741, ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość
-
I jeszcze jedno, wazne jest ustalić pewne rzeczy od samego początku jasno i wyraźnie, a nie liczyć ze z czasem sie ułoży samo. Ja swojej teściowej odpuściłam i teraz włazi z buciorami w moje zycie bez krępacji. Tylko czekam kiedy mi do lozka wlezie
Dobrej nockiiwcia77, moremi, kkisia, mamatrojki80, macduska, ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość