X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Jak to dobrze, że już piątek :-)

kapturnica, Mega, kkisia, Aasiula, mamatrojki80, macduska, Simba, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Ok. ok. ależ grad się na mnie posypał!!! Dziękuję za radę, fasolka i inne zdrobnienia odpadają. Nie wiem czemu w ogóle użyłam tego sformułowania, chyba za dużo się naczytałam wpisów, bo analizuję je od tygodnia i coś mnie już chyba przyćmiło;-) Ogólnie daleka jestem od używania zdrobnień.Kapturnica, czy dobrze widzę, jesteś w 11 tyg. ciąży? Jak Ci się udało? Jak długo się starałaś?
    Tak udało sie nam :) W sumie 2gi raz pokonac to dziadostwo.Zeszlo nam około roku.A udalo sie w 6tym cyklu staran.Mam meza pracujacego poza krajem wiec dodatkowe utrudnienie bo kilka razy musialam ustawiac cykl antykami pod jego zjazdy.Ale wg mnie akurat antyki i pcos sie lubia bo wyciszaja szalone jajniki tzn wszelkie torbiele.Przede wszystkim unormowałam tarczyce.Podstawa.Jestem pod stala kontrola endo. Do tego po 1szym lutowym cyklu staran od razu poszlam na laparo zwiadowcze(dodam ,ze po laparo okazalo sie ,ze lewa strona jest niedrozna ,pelna zrostów i taka juz se została.Pamiatka po laparotomii sprzed lat,gdzie usuwana mi dosc pokazna cyste i zrobiono resekcje jajnikow)Sprawdzono macice , prawy jajnik i jajowod byl w porzadku wiec zostal skauteryzowany by pobudzic go do dzialania i ulatwic mu jajeczkowanie.Stety albo niestety zaczeam brac rowniez clo ,pregnyl i metformine.(mialam monitoringi)Owulacje wrocily ale nie do konca bo mimo ,ze reagowalam super na leki stymulujace po droznej stronie to france albo nie pekaly mimo podania lekow albo jakims cudem rosl jakis niewypierdek po niedroznej stronie i sobie tam pekal.W grudniowym cyklu olałam monit owulacji i wzielam sladowa ilosc clo bo raoptem 1/4tabsa przez 5dni.
    Niby wsio wygladalo ,ze owulacja byla samoistnie ale jak poszlam 5tego stycznia do mojego gina to mnie odarl z marzen bo widzial 2niepekniete pecherzyki po droznej stronie..No a nastepnego dnia mialam odstawic duphostan i z racji odstawienia zrobilam test z dupy.Sie okazal pozytywny ;3 Znaczy uroslo sobie 3pecholki z czego jeden pekl i okazal sie miec szczesliwa ,zdrowa komoreczke :)
    Takze tak to bylo u mnie.Mozna dziada pokonac ale przede wszystkim bym radzila wlasnie metke brac na uwrazliwienie bo sama dieta moze i duzo daje ale niestety nie do konca.W cyklu staran co sie udalo to jednak sobie nie zalowalam żarelka z weglami (w koncu swieta byly ;) ) Jedno co to na wlasna reke zwiekszylam ilosc metfrominy z 2 do 3razy 850mg .Mysle ,ze to tez pomoglo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 07:52

moremi, Bozia3, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Czytałam już kiedyś o tym leku. Ostatnio miałam średnie wyniki cukru po obc. Na granicy. Dostałam skierowanie do diabetologa, ale rodzinna uznała, że nie ma co iść na razie. Może jednak iśc i zapytac o tę metforminę? A potem u ginki skonsultować?
    U mnie ten cykl bezowulacyjny, tak wynikało z monitoringu. Tzn jest cysta na lewym, która się nie powiększa, przeciętna średnica 28mm w 8dc i są dwa pęcherzyki na lewym, w tym większy 20mm w 14dc i przez 6 dni urósł tylko 3mm. Powiedziała, że to za mało. W poprzednim był ładny pęcherzyk nie pękł.
    Ale metforminę się stosuje na cukrzycę, wyczytałam, że korzystna szczególnie u chorych na cukrzycę z otyłością. Mam te słabe badania cukrowe, ale większy problem z nadwagą po ostatniej ciązy, a ginka zauwazyła,że nadmiar tkanki tłuszczowej to więcej estrogenów, których przez cysty już mam za dużo i moga mieszać w owulacji.
    Może ta metformina to coś dla mnie...? Z tym, że biorę już euthyrox i bromergon. No i duphaston w 2 cz. cyklu. Nie siądzie mi wątroba od tego wszystkiego?
    W jakim zakresie działa ten lek na jajniki?
    Robilam jakies 3tyg temu glukoze po obciazeniu wyszedl mi cukier super.Metformina przy pcos nie ejst lekiem na cukrzyce ale dziala na nas korzystnie uwrazliwiajac jajniki.Dzieki temu latwiej produkuja pecherzyki.Co do reszty lekow.Sama bralam oprocz metforminy , euthyrox jeszcze oraz bromka 2razy dziennie bo prolaktyna po obciazeniu byla dosc wysoka.I jesZcze dupka w 2giej fazie lub lutke.Watroba cala i zdrowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 07:50

Krakonka, Aasiula, macduska, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i najwazniejsze dZien doberek ;)

kkisia, Sabina, Aasiula, mamatrojki80, macduska, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Robilam jakies 3tyg temu glukoze po obciazeniu wyszedl mi cukier super.Metformina przy pcos nie ejst lekiem na cukrzyce ale dziala na nas korzystnie uwrazliwiajac jajniki.Dzieki temu latwiej produkuja pecherzyki.Co do reszty lekow.Sama bralam oprocz metforminy , euthyrox jeszcze oraz bromka 2razy dziennie bo prolaktyna po obciazeniu byla dosc wysoka.I jesZcze dupka w 2giej fazie lub lutke.Watroba cala i zdrowa ;)

Też witam:)
    Czyli w zasadzie brałaś to, co ja teraz biorę. Ale mnie ginka nie mówiła nic o pcos. Tyle tylko, że stosunek lh do fsh mógłby na to wskazywać, co i tak jest leszą opcją, niż odwrotnie.
    Dziecko właśnie wylało sobie poranną kaszę na głowę... Idę ją odczyścić bo zaraz do złobka.

Sabina, Aasiula, dorbie, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Piątek, czy to nie brzmi cudnie? :-)
    Moremi goni cię, moja tempka też spada :-) zauważylas, że często mamy zsynchronizowane cykle?
    Ciekawe czy wystartuje w tym cyklu O:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 08:27

kapturnica, Aasiula, moremi, Mega, mamatrojki80, macduska, kkisia, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Piatek ,piatunio dzisiaj hyhyhyhy ;D

moremi, Mega, mamatrojki80, macduska, kkisia, ComeToMeBaby, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Cześć dziewczyny :-)
    Piątek, czy to nie brzmi cudnie? :-)
    Moremi goni cię, moja tempka też spada :-) zauważylas, że często mamy zsynchronizowane cykle?
    Ciekawe czy wystartuje w tym cyklu O:-)
    Ja dzisiaj mało zawału nie dostałam jak termometr pokazal mi temperaturę 98,37. Od razu się obudziłam :-)
    Nie wiem jakim cudem przestawił mi się na skalę Fahrenheita. Nie wiem jak to dziadostwo przestawic.

Mega, Aasiula, Sabina, mamatrojki80, macduska, kkisia, dorbie, Simba, ComeToMeBaby, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) ale mi sie nic nie chce... Ale mamy piąteczek :)
    A Młoda ma dziś pokaz w szkole muzycznej, znowu stres bedzie

Sabina, macduska, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja dzisiaj mało zawału nie dostałam jak termometr pokazal mi temperaturę 98,37. Od razu się obudziłam :-)
    Nie wiem jakim cudem przestawił mi się na skalę Fahrenheita. Nie wiem jak to dziadostwo przestawic.
    No takiej wysokiej to nie mam :-D
    MMoremi od razu poprawiłas mi humor :-D

moremi, Mega, macduska, kkisia, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    hyhyhyh jak tak mialam jak mi sie termometr przestawił ale na tempwrature pokojowa,ja se mierze a tu wynil 24 stopnie ,tez zaraz sie obudzilam i chlopa tez .Matko jak sie wystraszylam ;D no to stan agonalny juz ...:)

moremi, Mega, macduska, kkisia, dorbie, Sabina, ComeToMeBaby, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Moja psyche idzie w dół. Dzisiaj obudziłam się z kotem na moim podbrzuszu, wie, że cos nie tak :-(
    Idę ok 12.00 do ginka na usg, cieknie jak... skokami, potem plamienie cały dzień, wkurza mnie to i dołuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Cześć dziewczynki!
    Moja psyche idzie w dół. Dzisiaj obudziłam się z kotem na moim podbrzuszu, wie, że cos nie tak :-(
    Idę ok 12.00 do ginka na usg, cieknie jak... skokami, potem plamienie cały dzień, wkurza mnie to i dołuje

<3 Trzymaj się <3

dorbie lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie <3 .

dorbie lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Cześć dziewczynki!
    Dorbie, możesz czuć się gorzej i kot nie ma nic do tego. Mi koty śpią i na brzuchu, i na nogach, i na głowie i nie oznacza to, że mam nierówno pod sufitem. Chociaż może? ;-)

Do lekarki idź. Dobrze by było, żeby sprawdziła jak się oczyszczasz. I może to być takimi skokami. Trzymam kciuki, żeby było dobrze. Zapytaj czy mozna wspomc to oczyszczenie farmakologicznie. Jeżeli doszlo jednak do jakiegoś zapalenia (co jest niestety bardzo prawdopodobne), to powinnaś dostać antybiotyk.
    Będzie dobrze <3
    Tylko nie panikuj, obiecujesz?

mamatrojki80, macduska, Mega, kkisia, dorbie, malgos741, Sabina, Simba, paszczakin, gosia7122, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dorbie, możesz czuć się gorzej i kot nie ma nic do tego. Mi koty śpią i na brzuchu, i na nogach, i na głowie i nie oznacza to, że mam nierówno pod sufitem. Chociaż może? ;-)

Do lekarki idź. Dobrze by było, żeby sprawdziła jak się oczyszczasz. I może to być takimi skokami. Trzymam kciuki, żeby było dobrze. Zapytaj czy mozna wspomc to oczyszczenie farmakologicznie. Jeżeli doszlo jednak do jakiegoś zapalenia (co jest niestety bardzo prawdopodobne), to powinnaś dostać antybiotyk.
    Będzie dobrze <3

Love you.

dorbie lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Love you.
    Eeeeej znowu? ;-)
    Andżej widzisz to?

Mega, mamatrojki80, dorbie, kkisia, malgos741, Sabina, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Cześć dziewczynki!
    Trzymaj sie kochana <3 myślami jestem z toba :-*

dorbie, macduska lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Eeeeej znowu? ;-)
    Andżej widzisz to?
    Sodomia i Gomoria :D ;)

dorbie, mamatrojki80, moremi, malgos741, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Będzie dobrze <3
    Spoko, mam dobrze, ze lekarkę mam 2x wtygodniu. Podobno tak może być skokami, najwazniejsze, ze się zaczęło.
    Tylko spodziewałam się, że będzie szybciej.

A wczoraj poszłam sobie na trening z męzusiem i dzieci na judo, a my na siłowni i z kettlami poszaleliśmy:-)

A z tymi kotami to tak fajnie jest, to jest najprzyjemniejsze w ich życiu w domu, najczęściej budzę się śpiąc na brzuchu zaklinowana kotem, bo śpi mi między nogami. I powiem szczerze, ze nieobliczalna jest tu suszarka do prania, bo ona super odkłacza pościel. Jakbym miala czesać pościel, to bym chyba zwariowała

Mega, moremi, malgos741, Iwone, Sabina, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7744 7745 7746 7747 7748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ