X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę w kimano. Mąż czeka. Może co bedzie...
    Owocnej nocy życzmy sobie ;-)

anna maria, moremi, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zostalam sama ,wdalam sie w dyskusje z nowymi ale one se poszly,no coz :-)

iwcia77, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo ciekawa, jak to była za dwanych czasów. Na pewno ludzie potrafili obserwować cykl kobiecy i kojarzyć fakty, ale czy świadomie to wykorzystywali? Czy ta wiedza była na tyle rozpowszechniona, że ciemni ludzie też ją stosowali? Czy królowym akuszerki podpowiadały, kiedy mają zlec w łożnicy z mężem? A może biedaczki po próżnicy zamykały te oczy i myślały o Anglii?
    Znacie jakieś źródła na ten temat?

Mega, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:

Jestem jeszcze jak masz jakies tematy do obgadania, bo mój M jakiś film jeszcze wrzuca :-/

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:

Ja jeszcze udaję, że pracuję, ale dopadło mnie wstrętne wirusisko i mózg mam jak z waty:/ Mąż niby też czeka, ale ginka stwierdziła, ze cyklu nici, więc nie chce mi się amorować z katarem:)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Ty pisałaś, że masz Duże dziecko i chcesz teraz Małe, nie?
    Ja tak mam:) I teraz chcę drugie Małe.
    Jakoś w podobnym wieku mi się zachciało, jak Tobie.
    Pielęgnacja i opieka nad noworodkiem to pikuś, tego się nie zapomina, ale jakie niezbędne gadżety wyprodukowali przez te kilkanaście lat, to mi szczęka opadła:)

Mega, moremi, iwcia77, Aasiula, Arwena, gosia7122 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jestem bardzo ciekawa, jak to była za dwanych czasów. Na pewno ludzie potrafili obserwować cykl kobiecy i kojarzyć fakty, ale czy świadomie to wykorzystywali? Czy ta wiedza była na tyle rozpowszechniona, że ciemni ludzie też ją stosowali? Czy królowym akuszerki podpowiadały, kiedy mają zlec w łożnicy z mężem? A może biedaczki po próżnicy zamykały te oczy i myślały o Anglii?
    Znacie jakieś źródła na ten temat?

Trzeba by było poszukać w źródłach. Nic mi nie przychodzi teraz do głowy. Pewnie sposoby były, chociażby obserwacje śluzu...

Mega lubi tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Luna, Ty pisałaś, że masz Duże dziecko i chcesz teraz Małe, nie?
    Ja tak mam:) I teraz chcę drugie Małe.
    Jakoś w podobnym wieku mi się zachciało, jak Tobie.
    Pielęgnacja i opieka nad noworodkiem to pikuś, tego się nie zapomina, ale jakie niezbędne gadżety wyprodukowali przez te kilkanaście lat, to mi szczęka opadła:)

Tak, mam 13-latka, w kwietniu skończę 39 lat. Na razie nie obserwuję tych wszystkich nowości, bo nie jestem w ciąży, nie chcę się napalać. Poza tym mam bratową - gadżeciarę, która nie omieszka mnie, jakby co, wprowadzić w temat. Ona ma roczne dziecko - jest na bieżąco.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Cześć:) Witam:)

Ja też się maluję, w zasadzie od zawsze. Ale w ciągu ostatnich trzech lat mój makijaż przeszedł przemianę. Nie ma co ukrywać, skóra jest całkiem inna, niż kiedyś :( Przestałam uzywać podkładów we fluidzie, zmieniłam kolory cieni, jeszcze moge używac perłowych na wieczór, ale już pewnie nie długo. Kreskę robię zawsze, ale teraz jest cieńsza zdecydowanie i bardziej miękka. Niestety muszę odrobinę malować brwi.
    Używam kremów BB (głównie pod oczy) albo podkładów mineralnych, co w sumie lepsze, bo szybciej się je nakłada. Jak mi się robią poważniejsze cienie pod oczami to mam niezastąpiony Vanish. W przeciwieństwie do zwykłych korektorów nie podkreśla zmarszczek. No i o ile kiedyś mogłam się obyć bez cieni, to teraz musze korygować lekko kształt naturalnym makijażem.
    A najważniejsze dla mnie to dobry tusz do rzęs. Cienie, kredki, błyszczki, wszystko można kupic najtańsze i i tak się sprawdzi, ale podkład i tusz muszą być dobre.
    przybij piontke " mejkapowo siostro moja" :) a jaki tusz wg ciebie wygrywa? bo ja jestem zachwycona Helena Rubinstain lash queen extra black a wyprobowalam chyba wszystkie dostepne na wloskim rynku :) co do podkladow mineralnych to smashbox i bare minerals :) jak dla mnie rewlacja :)

Aasiula, Krakonka, Simba lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    anna maria, Wojtek całą noc potrafi przespać i nie kaszle, a w ciągu dnia kilka razy mu się zdarza, tylko to charczenie takie nieładne. Jak odkaszlnie to jest spokój a potem znowu coś mu tam zaczyna zalegać.

myszka- moja pediatra tez uslyszala ze moj Ivo charczy i polecala mi aplikowac do noska wode fizjologiczna mowiac, ze wtedy w zatokach wydzielina sie luzuje/ rozrzedza i jest samodzielnie wydalana podczas kazdego jego kichniecia.

a to slinienie sie to moze zaczyna zabkowac ? ponoc dzieci wtedy sie strasznie slinia :)

Simba lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jak używam effect faux cills YSL, odkąd się pojawił na rynku.
    jest fajny ale mi za szybko wysychal :(

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie :)..no co wy??? spicie??? ;D

no kurde takie tematy mnie ominely..makijaze, kremiki, wizaze wow!

osobiscie nie mam odwagi zakupic sobie tego magicznego specyfiku jakim jest Revitalash, bo znam tylko jedna moja kolezanke, ktora go uzywa a w necie opinie sa podzielone i tym wypadaniem rzes troszke jestem przerazona.

Asiula- nie znam tego kebeba w sopocie ale jak przyjade do gdanska to sie tam wybierzemy ;D

Wacia ty latawico ;) polatalas widze na samolociku :) bidulko <3

Zosia- moj Alojz tez 45 w tym roku skonczy ..powiem ci , ze tez wczesniej troche namawialam mojego do ciazy az dojrzal do niej jakies 2 lata temu czyli w wieku 43 lat...moj to mial opory , bo wygodnicki egoista jest :) nie po drodze mu bylo dziecko i egzotyczne podroze bez ktorych nie moze zyc :)

Polar- swietna decyzja z tym wizazem - sama bym poszla- zazdroszcze :)

mega <3 za dobre badania :)

Bozia- nasz forumowy kronikarzu- nie zawiodlam sie :)

peppa- <3 rosnij zdrowo :)

Magda, agp - nie pamietam czy gratulowalam ciaz :-O wiec teraz to uczynie - zycze wam niemeczacych ciaz , bez porcelany czy innych krysztalow :)

Kometa- twoje zycie, twoje szczescie , nic nikomu do tego - szacunek do twoich wartosci i przekonan ci sie nalezy.

Reni- uwierz mi...wolalabym 100 razy byc kanalowo leczona ( ze znieczuleniem ofkors) niz rodzic :-O..takze teraz to do dentysty bede zapierdalac w podskokach z bananem na twarzy..a kto wie...moze juz mi nie beda potrzebne znieczulenia ;D

Simba!!!!!!!!!!!! teraz to sie naprawde pogniewam!!! ja tez chce foty zobaczyc!!!! ile mam prosic???? daj cynk Paszczakowi to Paszczak mnie powiadomi szybko, ze mam biec na forum :)

..a jak juz tak bardzo nalegacie to wam napisze co u nas ;D

u nas stara bida ;D kupa, cycek, kolka, kupa cycek, kolka ...no dzien swistaka bym powiedziala :) ale dobry nastroj wrocil :)

no to se popisalam ..na bank zapomnialam sie do czegos odniesc....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 04:28

Sabina, SolarPolar, mamatrojki80, moremi, Aasiula, macduska, Magda*, gretka, kkisia, BISCA, Krakonka, ComeToMeBaby, peppapig, gosia7122, Mega, Parka, Bozia3, Simba, mama78 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszy spray na bol gardla ;D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ce8ad65d5f0.jpg

Sabina, SolarPolar, mamatrojki80, Aasiula, kkisia, anna maria, Niuta, ComeToMeBaby, Reni, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3359c7b11091.jpg

SolarPolar, mamatrojki80, moremi, Aasiula, macduska, kkisia, Krakonka, ComeToMeBaby, peppapig, Mega, Parka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to my dzisiaj na spacerku :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac319b82de9e.jpg

Sabina, SolarPolar, mamatrojki80, moremi, kapturnica, dorbie, Aasiula, macduska, caffe, Magda*, malgos741, kkisia, Arwena, BISCA, anna maria, Niuta, Krakonka, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, Parka, Bozia3, megan8, Simba, mama78 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa no wlasnie !!!!

ja tu mam takiego kawalera na wydaniu - za jakies 20 lat bedzie dostepny- chce ktoras? bede zajebista tesciowa - aj promys ;D poza tym wy bylybyscie fajnymi synowymi :D

Sabina, SolarPolar, mamatrojki80, moremi, Aasiula, macduska, kkisia, Arwena, BISCA, ComeToMeBaby, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    aaaa no wlasnie !!!!

ja tu mam takiego kawalera na wydaniu - za jakies 20 lat bedzie dostepny- chce ktoras? bede zajebista tesciowa - aj promys ;D poza tym wy bylybyscie fajnymi synowymi :D
    Chcialabys synowa 60- letnia dla swojego syna. 10 lat roznicy mozna przelknac ale 40!!!!

Nie Widac juz sladu ciazy u Ciebie ! Wygladasz na gotowa do dalszych dzialan ! Dlaczego zawsze na forum jestes w godzinach nocnych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 06:45

mamatrojki80, moremi, Sabina, kapturnica, Aasiula, macduska, kkisia, Arwena, iwcia77, gosia7122, Mega, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ma być... sobota, a ja spać nie mogę od 5.00 ;-) Iwcia pięknie wyglądasz, a Ivo rośnie :-)

Witam :-)

kkisia, iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Co to ma być... sobota, a ja spać nie mogę od 5.00 ;-) Iwcia pięknie wyglądasz, a Ivo rośnie :-)

Witam :-)
    Za to mamy dluzszy dzien - mozna sie zyciem podelektowac.

kkisia, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    aaaa no wlasnie !!!!

Iwcia naprawdę chcesz mieć synowa w swoim wieku? ;-);-);-)

moremi, kapturnica, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 7774 7775 7776 7777 7778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ