X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę w kimano. Mąż czeka. Może co bedzie...
    Owocnej nocy życzmy sobie ;-)

anna maria, moremi, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zostalam sama ,wdalam sie w dyskusje z nowymi ale one se poszly,no coz :-)

iwcia77, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo ciekawa, jak to była za dwanych czasów. Na pewno ludzie potrafili obserwować cykl kobiecy i kojarzyć fakty, ale czy świadomie to wykorzystywali? Czy ta wiedza była na tyle rozpowszechniona, że ciemni ludzie też ją stosowali? Czy królowym akuszerki podpowiadały, kiedy mają zlec w łożnicy z mężem? A może biedaczki po próżnicy zamykały te oczy i myślały o Anglii?
    Znacie jakieś źródła na ten temat?

Mega, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:

Jestem jeszcze jak masz jakies tematy do obgadania, bo mój M jakiś film jeszcze wrzuca :-/

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:

Ja jeszcze udaję, że pracuję, ale dopadło mnie wstrętne wirusisko i mózg mam jak z waty:/ Mąż niby też czeka, ale ginka stwierdziła, ze cyklu nici, więc nie chce mi się amorować z katarem:)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Ty pisałaś, że masz Duże dziecko i chcesz teraz Małe, nie?
    Ja tak mam:) I teraz chcę drugie Małe.
    Jakoś w podobnym wieku mi się zachciało, jak Tobie.
    Pielęgnacja i opieka nad noworodkiem to pikuś, tego się nie zapomina, ale jakie niezbędne gadżety wyprodukowali przez te kilkanaście lat, to mi szczęka opadła:)

Mega, moremi, iwcia77, Aasiula, Arwena, gosia7122 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jestem bardzo ciekawa, jak to była za dwanych czasów. Na pewno ludzie potrafili obserwować cykl kobiecy i kojarzyć fakty, ale czy świadomie to wykorzystywali? Czy ta wiedza była na tyle rozpowszechniona, że ciemni ludzie też ją stosowali? Czy królowym akuszerki podpowiadały, kiedy mają zlec w łożnicy z mężem? A może biedaczki po próżnicy zamykały te oczy i myślały o Anglii?
    Znacie jakieś źródła na ten temat?

Trzeba by było poszukać w źródłach. Nic mi nie przychodzi teraz do głowy. Pewnie sposoby były, chociażby obserwacje śluzu...

Mega lubi tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Luna, Ty pisałaś, że masz Duże dziecko i chcesz teraz Małe, nie?
    Ja tak mam:) I teraz chcę drugie Małe.
    Jakoś w podobnym wieku mi się zachciało, jak Tobie.
    Pielęgnacja i opieka nad noworodkiem to pikuś, tego się nie zapomina, ale jakie niezbędne gadżety wyprodukowali przez te kilkanaście lat, to mi szczęka opadła:)

Tak, mam 13-latka, w kwietniu skończę 39 lat. Na razie nie obserwuję tych wszystkich nowości, bo nie jestem w ciąży, nie chcę się napalać. Poza tym mam bratową - gadżeciarę, która nie omieszka mnie, jakby co, wprowadzić w temat. Ona ma roczne dziecko - jest na bieżąco.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Cześć:) Witam:)

Ja też się maluję, w zasadzie od zawsze. Ale w ciągu ostatnich trzech lat mój makijaż przeszedł przemianę. Nie ma co ukrywać, skóra jest całkiem inna, niż kiedyś :( Przestałam uzywać podkładów we fluidzie, zmieniłam kolory cieni, jeszcze moge używac perłowych na wieczór, ale już pewnie nie długo. Kreskę robię zawsze, ale teraz jest cieńsza zdecydowanie i bardziej miękka. Niestety muszę odrobinę malować brwi.
    Używam kremów BB (głównie pod oczy) albo podkładów mineralnych, co w sumie lepsze, bo szybciej się je nakłada. Jak mi się robią poważniejsze cienie pod oczami to mam niezastąpiony Vanish. W przeciwieństwie do zwykłych korektorów nie podkreśla zmarszczek. No i o ile kiedyś mogłam się obyć bez cieni, to teraz musze korygować lekko kształt naturalnym makijażem.
    A najważniejsze dla mnie to dobry tusz do rzęs. Cienie, kredki, błyszczki, wszystko można kupic najtańsze i i tak się sprawdzi, ale podkład i tusz muszą być dobre.
    przybij piontke " mejkapowo siostro moja" :) a jaki tusz wg ciebie wygrywa? bo ja jestem zachwycona Helena Rubinstain lash queen extra black a wyprobowalam chyba wszystkie dostepne na wloskim rynku :) co do podkladow mineralnych to smashbox i bare minerals :) jak dla mnie rewlacja :)

Aasiula, Krakonka, Simba lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    anna maria, Wojtek całą noc potrafi przespać i nie kaszle, a w ciągu dnia kilka razy mu się zdarza, tylko to charczenie takie nieładne. Jak odkaszlnie to jest spokój a potem znowu coś mu tam zaczyna zalegać.

myszka- moja pediatra tez uslyszala ze moj Ivo charczy i polecala mi aplikowac do noska wode fizjologiczna mowiac, ze wtedy w zatokach wydzielina sie luzuje/ rozrzedza i jest samodzielnie wydalana podczas kazdego jego kichniecia.

a to slinienie sie to moze zaczyna zabkowac ? ponoc dzieci wtedy sie strasznie slinia :)

Simba lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jak używam effect faux cills YSL, odkąd się pojawił na rynku.
    jest fajny ale mi za szybko wysychal :(

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie :)..no co wy??? spicie??? ;D

no kurde takie tematy mnie ominely..makijaze, kremiki, wizaze wow!

osobiscie nie mam odwagi zakupic sobie tego magicznego specyfiku jakim jest Revitalash, bo znam tylko jedna moja kolezanke, ktora go uzywa a w necie opinie sa podzielone i tym wypadaniem rzes troszke jestem przerazona.

Asiula- nie znam tego kebeba w sopocie ale jak przyjade do gdanska to sie tam wybierzemy ;D

Wacia ty latawico ;) polatalas widze na samolociku :) bidulko <3

Zosia- moj Alojz tez 45 w tym roku skonczy ..powiem ci , ze tez wczesniej troche namawialam mojego do ciazy az dojrzal do niej jakies 2 lata temu czyli w wieku 43 lat...moj to mial opory , bo wygodnicki egoista jest :) nie po drodze mu bylo dziecko i egzotyczne podroze bez ktorych nie moze zyc :)

Polar- swietna decyzja z tym wizazem - sama bym poszla- zazdroszcze :)

mega <3 za dobre badania :)

Bozia- nasz forumowy kronikarzu- nie zawiodlam sie :)

peppa- <3 rosnij zdrowo :)

Magda, agp - nie pamietam czy gratulowalam ciaz :-O wiec teraz to uczynie - zycze wam niemeczacych ciaz , bez porcelany czy innych krysztalow :)

Kometa- twoje zycie, twoje szczescie , nic nikomu do tego - szacunek do twoich wartosci i przekonan ci sie nalezy.

Reni- uwierz mi...wolalabym 100 razy byc kanalowo leczona ( ze znieczuleniem ofkors) niz rodzic :-O..takze teraz to do dentysty bede zapierdalac w podskokach z bananem na twarzy..a kto wie...moze juz mi nie beda potrzebne znieczulenia ;D

Simba!!!!!!!!!!!! teraz to sie naprawde pogniewam!!! ja tez chce foty zobaczyc!!!! ile mam prosic???? daj cynk Paszczakowi to Paszczak mnie powiadomi szybko, ze mam biec na forum :)

..a jak juz tak bardzo nalegacie to wam napisze co u nas ;D

u nas stara bida ;D kupa, cycek, kolka, kupa cycek, kolka ...no dzien swistaka bym powiedziala :) ale dobry nastroj wrocil :)

no to se popisalam ..na bank zapomnialam sie do czegos odniesc....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 04:28

Sabina, SolarPolar, mamatrojki80, moremi, Aasiula, macduska, Magda*, gretka, kkisia, BISCA, Krakonka, ComeToMeBaby, peppapig, gosia7122, Mega, Parka, Bozia3, Simba, mama78 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszy spray na bol gardla ;D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ce8ad65d5f0.jpg

Sabina, SolarPolar, mamatrojki80, Aasiula, kkisia, anna maria, Niuta, ComeToMeBaby, Reni, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3359c7b11091.jpg

SolarPolar, mamatrojki80, moremi, Aasiula, macduska, kkisia, Krakonka, ComeToMeBaby, peppapig, Mega, Parka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to my dzisiaj na spacerku :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac319b82de9e.jpg

Sabina, SolarPolar, mamatrojki80, moremi, kapturnica, dorbie, Aasiula, macduska, caffe, Magda*, malgos741, kkisia, Arwena, BISCA, anna maria, Niuta, Krakonka, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, Parka, Bozia3, megan8, Simba, mama78 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa no wlasnie !!!!

ja tu mam takiego kawalera na wydaniu - za jakies 20 lat bedzie dostepny- chce ktoras? bede zajebista tesciowa - aj promys ;D poza tym wy bylybyscie fajnymi synowymi :D

Sabina, SolarPolar, mamatrojki80, moremi, Aasiula, macduska, kkisia, Arwena, BISCA, ComeToMeBaby, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    aaaa no wlasnie !!!!

ja tu mam takiego kawalera na wydaniu - za jakies 20 lat bedzie dostepny- chce ktoras? bede zajebista tesciowa - aj promys ;D poza tym wy bylybyscie fajnymi synowymi :D
    Chcialabys synowa 60- letnia dla swojego syna. 10 lat roznicy mozna przelknac ale 40!!!!

Nie Widac juz sladu ciazy u Ciebie ! Wygladasz na gotowa do dalszych dzialan ! Dlaczego zawsze na forum jestes w godzinach nocnych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 06:45

mamatrojki80, moremi, Sabina, kapturnica, Aasiula, macduska, kkisia, Arwena, iwcia77, gosia7122, Mega, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ma być... sobota, a ja spać nie mogę od 5.00 ;-) Iwcia pięknie wyglądasz, a Ivo rośnie :-)

Witam :-)

kkisia, iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Co to ma być... sobota, a ja spać nie mogę od 5.00 ;-) Iwcia pięknie wyglądasz, a Ivo rośnie :-)

Witam :-)
    Za to mamy dluzszy dzien - mozna sie zyciem podelektowac.

kkisia, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    aaaa no wlasnie !!!!

Iwcia naprawdę chcesz mieć synowa w swoim wieku? ;-);-);-)

moremi, kapturnica, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 7774 7775 7776 7777 7778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ