35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem bardzo ciekawa, jak to była za dwanych czasów. Na pewno ludzie potrafili obserwować cykl kobiecy i kojarzyć fakty, ale czy świadomie to wykorzystywali? Czy ta wiedza była na tyle rozpowszechniona, że ciemni ludzie też ją stosowali? Czy królowym akuszerki podpowiadały, kiedy mają zlec w łożnicy z mężem? A może biedaczki po próżnicy zamykały te oczy i myślały o Anglii?
Znacie jakieś źródła na ten temat?Mega, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
anna maria wrote:No i zostalam sama ,wdalam sie w dyskusje z nowymi ale one se poszly,no coz
Ja jeszcze udaję, że pracuję, ale dopadło mnie wstrętne wirusisko i mózg mam jak z waty:/ Mąż niby też czeka, ale ginka stwierdziła, ze cyklu nici, więc nie chce mi się amorować z katarem:)
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Luna, Ty pisałaś, że masz Duże dziecko i chcesz teraz Małe, nie?
Ja tak mam:) I teraz chcę drugie Małe.
Jakoś w podobnym wieku mi się zachciało, jak Tobie.
Pielęgnacja i opieka nad noworodkiem to pikuś, tego się nie zapomina, ale jakie niezbędne gadżety wyprodukowali przez te kilkanaście lat, to mi szczęka opadła:)Mega, moremi, iwcia77, Aasiula, Arwena, gosia7122 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka wrote:Jestem bardzo ciekawa, jak to była za dwanych czasów. Na pewno ludzie potrafili obserwować cykl kobiecy i kojarzyć fakty, ale czy świadomie to wykorzystywali? Czy ta wiedza była na tyle rozpowszechniona, że ciemni ludzie też ją stosowali? Czy królowym akuszerki podpowiadały, kiedy mają zlec w łożnicy z mężem? A może biedaczki po próżnicy zamykały te oczy i myślały o Anglii?
Znacie jakieś źródła na ten temat?
Trzeba by było poszukać w źródłach. Nic mi nie przychodzi teraz do głowy. Pewnie sposoby były, chociażby obserwacje śluzu...Mega lubi tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Luna, Ty pisałaś, że masz Duże dziecko i chcesz teraz Małe, nie?
Ja tak mam:) I teraz chcę drugie Małe.
Jakoś w podobnym wieku mi się zachciało, jak Tobie.
Pielęgnacja i opieka nad noworodkiem to pikuś, tego się nie zapomina, ale jakie niezbędne gadżety wyprodukowali przez te kilkanaście lat, to mi szczęka opadła:)
Tak, mam 13-latka, w kwietniu skończę 39 lat. Na razie nie obserwuję tych wszystkich nowości, bo nie jestem w ciąży, nie chcę się napalać. Poza tym mam bratową - gadżeciarę, która nie omieszka mnie, jakby co, wprowadzić w temat. Ona ma roczne dziecko - jest na bieżąco.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Cześć
Witam:)
Ja też się maluję, w zasadzie od zawsze. Ale w ciągu ostatnich trzech lat mój makijaż przeszedł przemianę. Nie ma co ukrywać, skóra jest całkiem inna, niż kiedyśPrzestałam uzywać podkładów we fluidzie, zmieniłam kolory cieni, jeszcze moge używac perłowych na wieczór, ale już pewnie nie długo. Kreskę robię zawsze, ale teraz jest cieńsza zdecydowanie i bardziej miękka. Niestety muszę odrobinę malować brwi.
Używam kremów BB (głównie pod oczy) albo podkładów mineralnych, co w sumie lepsze, bo szybciej się je nakłada. Jak mi się robią poważniejsze cienie pod oczami to mam niezastąpiony Vanish. W przeciwieństwie do zwykłych korektorów nie podkreśla zmarszczek. No i o ile kiedyś mogłam się obyć bez cieni, to teraz musze korygować lekko kształt naturalnym makijażem.
A najważniejsze dla mnie to dobry tusz do rzęs. Cienie, kredki, błyszczki, wszystko można kupic najtańsze i i tak się sprawdzi, ale podkład i tusz muszą być dobre.a jaki tusz wg ciebie wygrywa? bo ja jestem zachwycona Helena Rubinstain lash queen extra black a wyprobowalam chyba wszystkie dostepne na wloskim rynku
co do podkladow mineralnych to smashbox i bare minerals
jak dla mnie rewlacja
Aasiula, Krakonka, Simba lubią tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:anna maria, Wojtek całą noc potrafi przespać i nie kaszle, a w ciągu dnia kilka razy mu się zdarza, tylko to charczenie takie nieładne. Jak odkaszlnie to jest spokój a potem znowu coś mu tam zaczyna zalegać.
myszka- moja pediatra tez uslyszala ze moj Ivo charczy i polecala mi aplikowac do noska wode fizjologiczna mowiac, ze wtedy w zatokach wydzielina sie luzuje/ rozrzedza i jest samodzielnie wydalana podczas kazdego jego kichniecia.
a to slinienie sie to moze zaczyna zabkowac ? ponoc dzieci wtedy sie strasznie sliniaSimba lubi tę wiadomość
-
witam sie
..no co wy??? spicie???
no kurde takie tematy mnie ominely..makijaze, kremiki, wizaze wow!
osobiscie nie mam odwagi zakupic sobie tego magicznego specyfiku jakim jest Revitalash, bo znam tylko jedna moja kolezanke, ktora go uzywa a w necie opinie sa podzielone i tym wypadaniem rzes troszke jestem przerazona.
Asiula- nie znam tego kebeba w sopocie ale jak przyjade do gdanska to sie tam wybierzemy
Wacia ty latawicopolatalas widze na samolociku
bidulko
Zosia- moj Alojz tez 45 w tym roku skonczy ..powiem ci , ze tez wczesniej troche namawialam mojego do ciazy az dojrzal do niej jakies 2 lata temu czyli w wieku 43 lat...moj to mial opory , bo wygodnicki egoista jestnie po drodze mu bylo dziecko i egzotyczne podroze bez ktorych nie moze zyc
Polar- swietna decyzja z tym wizazem - sama bym poszla- zazdroszcze
megaza dobre badania
Bozia- nasz forumowy kronikarzu- nie zawiodlam sie
peppa-rosnij zdrowo
Magda, agp - nie pamietam czy gratulowalam ciazwiec teraz to uczynie - zycze wam niemeczacych ciaz , bez porcelany czy innych krysztalow
Kometa- twoje zycie, twoje szczescie , nic nikomu do tego - szacunek do twoich wartosci i przekonan ci sie nalezy.
Reni- uwierz mi...wolalabym 100 razy byc kanalowo leczona ( ze znieczuleniem ofkors) niz rodzic..takze teraz to do dentysty bede zapierdalac w podskokach z bananem na twarzy..a kto wie...moze juz mi nie beda potrzebne znieczulenia
Simba!!!!!!!!!!!! teraz to sie naprawde pogniewam!!! ja tez chce foty zobaczyc!!!! ile mam prosic???? daj cynk Paszczakowi to Paszczak mnie powiadomi szybko, ze mam biec na forum
..a jak juz tak bardzo nalegacie to wam napisze co u nas
u nas stara bidakupa, cycek, kolka, kupa cycek, kolka ...no dzien swistaka bym powiedziala
ale dobry nastroj wrocil
no to se popisalam ..na bank zapomnialam sie do czegos odniesc....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 04:28
Sabina, SolarPolar, mamatrojki80, moremi, Aasiula, macduska, Magda*, gretka, kkisia, BISCA, Krakonka, ComeToMeBaby, peppapig, gosia7122, Mega, Parka, Bozia3, Simba, mama78 lubią tę wiadomość
-
to my dzisiaj na spacerku
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac319b82de9e.jpgSabina, SolarPolar, mamatrojki80, moremi, kapturnica, dorbie, Aasiula, macduska, caffe, Magda*, malgos741, kkisia, Arwena, BISCA, anna maria, Niuta, Krakonka, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, Parka, Bozia3, megan8, Simba, mama78 lubią tę wiadomość
-
aaaa no wlasnie !!!!
ja tu mam takiego kawalera na wydaniu - za jakies 20 lat bedzie dostepny- chce ktoras? bede zajebista tesciowa - aj promyspoza tym wy bylybyscie fajnymi synowymi
Sabina, SolarPolar, mamatrojki80, moremi, Aasiula, macduska, kkisia, Arwena, BISCA, ComeToMeBaby, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:aaaa no wlasnie !!!!
ja tu mam takiego kawalera na wydaniu - za jakies 20 lat bedzie dostepny- chce ktoras? bede zajebista tesciowa - aj promyspoza tym wy bylybyscie fajnymi synowymi
Nie Widac juz sladu ciazy u Ciebie ! Wygladasz na gotowa do dalszych dzialan ! Dlaczego zawsze na forum jestes w godzinach nocnych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 06:45
mamatrojki80, moremi, Sabina, kapturnica, Aasiula, macduska, kkisia, Arwena, iwcia77, gosia7122, Mega, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:aaaa no wlasnie !!!!
moremi, kapturnica, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość