35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:No właśnie wiem. Zamawiałam jak byłam przekonana, że nic z tego. Za to mam kosmetyczkę i tusz. No i huk że za cztery stówy.
moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
byłam, przeżyłam, lekarz też
kazał mi zrobić pantocośtam więc prześwietliliśmy całą japę (wstawiacie usg to moze ja mój rtg hahah)
typ popatrzył, popatrzył i stwierdził, że zdrowego zęba nie ma co wyrywać. Jest tam niewielki ubytek, ale to co mnie boli, to nie ósemka a siódemkai jest do zrobienia.
Zapisałam się na 20.03 i będzie z głowy. NO WIECIE CO!?
aaaale żeby nie było poważniemoremi, ComeToMeBaby, Aasiula, caffe, inessa, Sabina, gosia7122, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:to jest roczny dokument ubezpieczeniowy, którym powinnaś się okazywać, że byłaś ubezpieczona. Tzn. ten dokument potwierdza, ze masz ubezpieczenie. Inną formą weryfikacji jest teraz ewuś.
To nie jest PIT.
no właśnie , z tego co kojarzę to taka informacja (na życzenie wydawana ubezpieczonemu co miesiąc, bez życzenia raz do roku) jest zamiennikiem RMUA.
bo tak mi oczyska wyszły na wierzch jak to zobaczyłam... myślę sobie- co to za dziwny pit i szukam info że to pit, a to nie pit. no czy ja zawsze ze wszystkimi muszę jakieś wojny toczyć?....
dzięki dziewczyny. czyli nie zwariowałam i powinnam się domagać PITa.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
super Reniek.
mnie tez tak kiedyś napierniczało a się okazało ze to siódemka a nie ósemka. zrobisz i z głowy.
ale jedna dobra rada- jakby cię kiedy ósemka zaczęła boleć- nie zwlekaj. idź i wyrwij bo nie ma się co męczyć. -
Asiul - badania fsh, lh, estradiol mozna zrobic pomiedzy 2 a 5 dniem. Mozesz spokojnie zrobic jutro a w piatek pojsc do gina. Ten miesiac potraktuj obserwacyjnie pod wzgledem hormonow i monitoringu. Takie robienie badan rano a po poludniu lekarz byly mi potrzebne do stymulacji. Ginka po obejrzeniu badan z 3 dc i zrobieniu usg podejmowala decyzje co do stymulacji. W jednym cyklu mialam monopurem w drugim clo plus ovitrel na pekniecie. WracajC do Ciebie - nie wiem jakie juz badania robilas -ale koniecznie zrob - nawet jutro prolaktyne z obciazeniem i tsh plus ft3 i ft4 i antyTPO, testosteron dhea so4 i vit d. Potem zrob profil insulinowy i cukrowy z dawka 75 glukozy - badania na poziom cukru zrob w innym dniu niz prolaktyne z obciazeniem. Jesli kiedys robilas te badania to nie szkodzi powtorzyc bo czlowiek zmiennym jest:-). Dwa dni przed owulka - jesli bedziesz monitorowana latwo bedzie to ustalic zrob estradiol i lh. Ok 7 dni po owulce - jesli monitoring to potwierdzi zrob progesteron i estradiol rowniez.
moremi, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Ja stosowałam i efekty są już po około dwóch tygodniach. Po trzech, czterech nawet ogromne
Malujesz kreskę na linii rzęs, ale delikatną, za duzo tego płynu nie dawaj. Jak spłynie Ci ten plyn do oka, to tylko nie trzyj. Ja się nauczyłam malować delikatnie (i ta ilość wystarczy), bo płyn w oku równa się smierć w męczarniachpiecze cholernie.
Rzęsy wypadają każdemu i te wyrośnięte też kiedyś wypadną. Jeżeli stosujesz odżywkę regularnie, to cały czas powinny być długie. Po zaprzestaniu stosowania rosną rzęsy normalnej długości i gęstości.
Poza tym pieczeniem i początkowym zaczerwienieniem powieki nie zauwazyłam innych skutków ubocznych.
A efekt...
No ja sobie zdaję sprawę, że rzęsa ma swój czas żywotności, ale to co opisywały dziewczyny na forum, ze powstawały gołe placki, troche mnie przeraziło kiedyś tam.moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Revitalash stosowalam bylam zadowolona , rzesow duzo i dlugie . Potem jakos zaprzestalam. Nie zauwazylam nadmiernego , szybkiego wypadania ale oczywiscie po pewnym czasie wrocily do stanu poprzedniego. Powiem ze dbanie o siebie jest meczace:- paznokcie, wlosy - fryzjer , farbowanie , codzienne mycie , wcieranie, sudzenie, depilacja nog, pach, cipki. Codzienne wcieranie balsamow, sermum, kremow, pamietac o kremie do rak , makijaz a potem demakijaz. Strasznie tego duzo. Wiec z pielegnacji rzes zrezygnowala
SolarPolar, Sabina, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:dzięki
No ja sobie zdaję sprawę, że rzęsa ma swój czas żywotności, ale to co opisywały dziewczyny na forum, ze powstawały gołe placki, troche mnie przeraziło kiedyś tam.caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Asiulu- monitoring nie zwalnia Cie ze bzykania !!!! Bzyk bzyk .
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/00675cfb6364.jpggretka, BISCA, moremi, inessa, Aasiula, Sabina, malgos741, Mango, Zofia8, gosia7122, kkisia, Bozia3, Mega, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
...ale, żeby nie było poważnie
wracam z prześwietleniem siadam, on ogląda ..bierze lusterko i sięga po sprzęt
uciekłam mu spod ręki i mówię gdzie? co to jak to ?
jak wiertło to spieprzam
ten się na mnie patrzy jak na dziką hahah
pytam się co robi, bo jak wiertło to znieczulenie poproszę
a on do mnie, że on nie wierci on tylko wyrywa a to coś co ma w ręku to dmuchawa z powietrzem
kuźwa ma szczęście.. myślałam, że zamach szykuje dziadyga!
Reni wrote:
aaaale żeby nie było poważnieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 19:50
moremi, inessa, Sabina, Aasiula, gosia7122, kkisia, Mega, paszczakin, Dorka.1979, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:...ale, żeby nie było poważnie
wracam z prześwietleniem siadam, on ogląda ..bierze lusterko i sięga po sprzęt
uciekłam mu spod ręki i mówię gdzie? co to jak to ?
jak wiertło to spieprzam
ten się na mnie patrzy jak na dziką hahah
pytam się co robi, bo jak wiertło to znieczulenie poproszę
a on do mnie, że on nie wierci on tylko wyrywa a to coś co ma w ręku to dmuchawa z powietrzem
kuźwa ma szczęście.. myślałam, że zamach szykuje dziadyga!Reni lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Wacia
dostałam lista
i to co tam znalazłam jest super, ekstra, fajoskie
Dubaj Dubajem ale to co było w bonusie powaliło mnie
Wacia masz zdolności manulane
pochwalę się niech mi zazdraszczajom HA!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9336bb54cdf0.jpg <= to jest oczywiście magnesWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 20:06
ComeToMeBaby, SolarPolar, Sabina, malgos741, Aasiula, moremi, Mango, kapturnica, kkisia, Bozia3, macduska, Mega, Niuta, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:dziewczyny, może któras będzie wiedziała o co kaman.
dzisiaj odebrałam pocztę, od swojego byłego pracodawcy. spodziewałam się tam pit-11, a otrzymałam:
- ZUS-informacja dla osoby ubezpieczonej (zestawienie składek na ubezpieczenia wg kolejnych miesięcy), ---> wydruk z płatnika
- karta przychodów za rok 2014 ---> wydruk z KPiR
no chyba cos nie teges?
zie mój PIT?!
szukam i szukam po necie czy teraz można to przysłać ZAMIAST PITa i nie sądzę. a nic nie zgłaszałam żeby za mnie pita rozliczyli,żeby mi mieli pit-40 wysłać. tak czy inaczej żadnego pita nie mam.
Kometa to zestawienie co przysłała ZUS nie ma nic wspólnego z pitem. To zestawienie składek jakie opłacił za Ciebie pracodawca ( składki jakie wpłynęły do ZUSu). Na PIT pracodawca miał czas do końca lutego i może wysłał np. wczoraj bo tez miał do tego prawo (ostatni wypadał w sobotę).ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
jak Ci dentysta przejedzie wiertłem po wardze to już do końca życia będziesz czujna!
SolarPolar wrote:Renie ja bylam dzisiaj mniej czujna bo mnie kolezanka zagadala a mnie czujnosc opuścila. Ale to sie już nie powtorzy!ComeToMeBaby, SolarPolar, Sabina, Aasiula, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
dziewczyny... moja kuzynka (w 32 tc) dostała skierowanie do diabetyka (diabetologa?) do szpitala bo ma cukrzycę ciężarówkową. I właśnie pisała że będzie blisko to wpadnie do mnie w odwiedziny.
Od słowa do słowa stwierdziłam że się w końcu wybiorę do hospitala zapytać o to HSG i jedziemy jutro razem. Już sram żarem...Reni, Sabina, SolarPolar, gretka, Aasiula, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:dziewczyny... moja kuzynka (w 32 tc) dostała skierowanie do diabetyka (diabetologa?) do szpitala bo ma cukrzycę ciężarówkową. I właśnie pisała że będzie blisko to wpadnie do mnie w odwiedziny.
Od słowa do słowa stwierdziłam że się w końcu wybiorę do hospitala zapytać o to HSG i jedziemy jutro razem. Już sram żarem...
Nie srajja w piątek pod nóż idę....
ComeToMeBaby, Sabina, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
mama co sobie znowu wycinasz? już się pogubiłam
Kometa jeszcze nie sraj..zesrasz się podczas hsgmamatrojki80, ComeToMeBaby, Sabina, Aasiula, moremi, kapturnica, gosia7122, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość