X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    jak sie Hela urodzila to mial bardzo nabrziala pipuchne:-)
    Od hormonów.Chłopcy teznie raz maja worki jak na ziemniaki popuchniete heheh

dorbie, anna maria, Aasiula, SolarPolar, macduska, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    tonie tak ze jajka widzial patrzcie tutaj jak w 17tym tygodniu wygladaja podobnie narzady meskie i żenskie.Łatwo sie pomylic
    https://www.google.pl/search?q=17+tydzień+ciąży+usg&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hxz2VPO2O4G2UYOZgLgJ&ved=0CCAQsAQ&biw=1366&bih=631#tbm=isch&q=17+tydzie%C5%84+ci%C4%85%C5%BCy+usg+p%C5%82e%C4%87&revid=561689953&imgdii=_&imgrc=ADEXw7kgqs0FHM%253A%3BsM1BQehvyYfRZM%3Bhttp%253A%252F%252F40tygodni.pl%252Fphotos%252Fquestions%252F5d4a89ed7098720392315541695f9bb5.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.maluchy.pl%252Fforum%252Flofiversion%252Findex.php%252Ft96604-1500.html%3B324%3B213
    Podobno zgrubienia jakies są, tak?
    zobaczę sobie w domu, bo w komórce ciężko mi skopiować link

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 16:28

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ale nie mówiłaś im o ciąży? Bo ja nic w Olsztynie nie mówiłam
    W zyciu. Ja ich znam, ale tylko dlatego, ze znają mojego brata i byłą bratową.
    Wieczorem napiszę.

dorbie lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Podobno zgrubienia jakies są, tak?
    Cos wlasnie w ten desen. Mysle ze najpewniejsza plec to jest jak sie urodzi i sie zobaczy na wlasne oczy..Chociaz na mlodego przez 2razy na usg ewidentnie fujara stała i nawet moj chUop laik widzial ,że chłopak 8)

dorbie, Aasiula, moremi, MartaDidi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    W zyciu. Ja ich znam, ale tylko dlatego, ze znają mojego brata i byłą bratową.
    Wieczorem napiszę.
    Nie posadzalam Cię o to, ale spytać sie musiałam :-) silniejsze

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka, a gdzie będzie ten rejs?

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Natka nie smutaj <3 trudne to wiem, ja cały czas myślałam o moim Franku z żalem,to dopiero 12 tydzień był. Teraz nie mogę się ucieszyć bo po ludzku się boję.. ale minął żal do Boga,do świata.. będzie dobrze :-) u Ciebie u mnie u ineski u Aasiuli ...i tak by wyliczać :-) u nas wszystkich...
    U mnie bardzo sie wszystko wyciszyło jak minął termin porodu, tęsknie bardzo...ale juz nie rycze. Czekam i marzę że wkrótce zobaczę pozytywny test ciążowy i wszystko bedzie dobrze.
    Twoja ciaza daje mi nadzieje ze jeszcze sie uda <3

kapturnica, Zofia8, dorbie, Aasiula, kkisia, Mango, anna maria, macduska, malgos741, peppapig, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jak kiedyś nawalona sobie dugi upchnęłam O.o myślę sobie qrwa chyba się @ kończy, bo jakoś sucho
    rano patrzę mam dwa sznurki

paczę i nie wierzę
    hahahahahaha Reni....
    masz Miszcza

malgos741, moremi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    A ja jestem ciekawa czy w 13 tygodniu na badaniu genetycznym można już stwierdzić płeć? Czy to za wczas?
    mi w 12 doktor wypatrzył chłopca a w 23 dziewczynkę i to się potwierdziło.

Aasiula, anna maria, Sabina lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo, widze Reniek będziesz twixy hodować? :)
    weź korepetycje już sobie od Simby :) im wcześniej tym lepiej.

Aasiula, Sabina, Reni, moremi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cudownie smaczna gruba i zimna parówa! 9 godzin nic nie jadłam, to smakuje. Normalnie bym nie włożyła do gęby

Parka, anna maria, gosia7122, Aasiula, macduska, kkisia, Zofia8, peppapig, Sabina, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, oby juz bylo po wszystkim <3
    Mega, jak Twoje dzisiejsze sprawy? Bo my tu myslimy....

Pisalyscie wczoraj o reakcjach mam na ciaze i staraniach. Chcialam sie do tego odniesc, bo moja mama jeszcze dwa lata temu powtwrzala mi, jak to marzy o kolejnym wnuku. A ze dwa, trzy miesiace temu przygladala mi sie dziwnie i zapytala, czy ja w ciazy nie jestem, jak powiedzialam, ze nie, to stwierdzila, ze cale szczescie ze nie, bo teraz to by sie bardzo martwila. No nie powiem, zabolalo :(

I jeszcze o tamponach: ostatnie wakacje, zagranica, zakrapiana impreza, budze sie rano i ide zmienic, i szukam, grzebie i .... K...a nie ma?! Jak to, nic nie pamietam z poprzedniego wieczoru, wyjelam, czy nie wyjelam, a jak wyjelam jeden to czemu nie wlozylam nowego? A moze jest ale tak gleboko ze sznureczka nie moge siegnac? Pol dnia, na kacu spedzilam na przemian w kiblu i pod prysznicem grzebiac na rozne sposoby. No i nie bylo, no raczej, ale niepewnosc dluuugo mnie trzymala. Nigdy wiecej takich przezyc....swoja droga piczkins po 2 porodach to taki pojemny jest

inessa, Aasiula, macduska, Mango, anna maria, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, Mega, SolarPolar, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, widzialam info o pozytywnym tescie :) oby teraz bylo wszystko dobrze

inessa, malgos741, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    to licze na relacje ze spotkania z ichniejszym diabetologiem, ja jutro ide do domowego i ma mnie wysłac własniie do diabetologa- a ja sobie zrobilam rozeznanie- i uwaga1 na 2 kantony jest 6 a ntowaqnia mają raczej kiepskie ( w ocenach na 5 gwiazdek 1 ma 3 reszta 2)obawiam sie ze beda to pieniądze wyrzucone w błoto....

Grecia, ja u diabetologa juz bylam, nawet sobie calkiem rozsadanie pogadalismy.. najpierw gadal ze mna, delikatnie mowiac, lekko protekcjonalnie, ale jak zobaczyl, ze wiem, o czym on mowi to calkiem rozsadna rozmowa sie wywiazala.. Wyszlo z tego, ze ta cukrzyca ciazowa to takie lotto- gowno mi dalo to, ze nie jem cukru. Ale juz to, ze go nie jem sprawia, ze nie szkodze dziecku i praktycznie rzecz biorac nie ma na mnie ona wplywu.
    W piatek mam tylko babke od czernej roboty- ma mi dac glukometr, zrobic papierologie i ustawic na diete (na to czekam z ciekawoscia). Bo tak jak mowilam- teorie mam opanowana, ale co ona mi za sniadania zaproponuje to bardzo mnie ciekawi. Nie znalazlam tu ani jednego porzadnego chleba w sklepach..

A zapytalam go tez o laktoze, bo tego to ja zasysam wiele- powiedzial, ze kazdy organizm reaguje indywidualnie i zeby sobie sprawdzic kilka produktow mlecznych w izolacji od wegli. Jak mi wyjdzie, ze cukier mleczny mi szkodzi, to se w leb strzele, bo tak jak cukier zwykly moglby dla mnie nie istniec, to bez serow, twarogow, kefirow itp zycia sobie nie wyobrazam..

gretka, kapturnica, anna maria, kkisia, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Aaaa to cycki już mi urosły. Te nowe cyckonosze są przyciasnawe. Ale mam nadziej, że dopóki brzucha nie wypchnie, to mi starczą. Bo na rejsie nie zamierzam mówić, że w ciąży jestem.
    Paszczak, to inny level "jeszcze nie wiedzą" ;-)

hehe, zakup sobie bezalko piwo i sciemniaj, ze pijesz..
    albo, ze antybiotyk..
    albo, ze post jest i takie masz postanowienie ;)

anna maria, ComeToMeBaby, Sabina, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Kapta, odwaga nie ma tu nic do rzeczy.
    Lezałam już dwa razy plackiem, a raz dowiedziałam się o ciąży właśnie na rejsie. Po prostu nie będę reorganizować całego zycia tylko dlatego, ze dwie kreski zobaczyłam. Zdaję się na naturę. Poza tym nie będę tam nic dzwigać, ciągać, szarpać, popychać.
    Poza tym to dwa tygodnie. Moje kolezanki przez całą ciążę pływały. Daleko nie trzeba patrzeć - Paszcza wiele razy samolotem latała.
    Nie róbcie mi tego. Tym razem nie chcę się dać zwariować.

ja moremi na dodatem po transferze kartofla mialam gosci przez tydzien, ktorzy nic o procedurze nie wiedzieli.. pilam te swoje bezalkoholowe sikowe piwa, jezdzialm na wycieczki, serwowalam obiady i herbaty non stop i jakos sie utrzymalo.. I pracowalam, latajac po gorach na dworzec. Niektore dziewczyny na watku IVF prawie lewitowaly, zeby brzuchem nie poruszyc, jechaly na pigulach na uspokojenie, zeby sie nie skurczyc, nie uzywaly kosmetykow, zeby zarodka nie "odstarszyc" i ciaze sie nie utrzymywaly.. nie ma reguly, dobrze, ze planujesz zyc normalnie.. Byle ciezkich rzeczy nie nosic i tyle..

Sabina, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Morek nie zamierzałam to pisząc Cie straszyc .Broń Boże. Myślałam,że musisz tam jakieś ciężkie fizycznie czynności wykonywac .Ale skoro tak jak piszesz nie jest to ciężkie zajęcie to inna sprawa.Ale mimo wszytsko chuchaj trochu na siebie ...

i kto to mowi, ta co snieg szuflawala po tescie.. ;)

anna maria, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba dziś mi się ten nowy cykl zacznie :-) Delikatniusio coś sie zaczyna. Zaraz druga porcja tebletek.
    Jaki fajny ksiądz przyszedł do mnie :-)

anna maria, macduska, Zofia8, peppapig, malgos741, Arwena, Sabina, Mega, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    przecież tampon można wypchnąć

yyyy? instrukcje opisowa prosze ;)

moremi lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sciema na antybiotyk zawsze dziala ,tez tak mowilam jak nie chcialam zeby ktos wiedzial:-)
    paszczakin wrote:
    hehe, zakup sobie bezalko piwo i sciemniaj, ze pijesz..
    albo, ze antybiotyk..
    albo, ze post jest i takie masz postanowienie ;)

paszczakin, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 7862 7863 7864 7865 7866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ