35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dorbie wrote:hej! U mnie ok, cięzko mi było wstac do pracy, ale jest ok. Idę sobie zapodac sałatke z mozarella, pomidorami i awokado i oliwą z Chorwacji
macduska, peppapig, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
peppapig wrote:Witam się i ja,u mnie wymioting minął
więc poszłam go dalej,która chętna?
Małe mdłości zostały tylko.
Kciuki za wszystkie zabiegi i badania dziewczyny. Ja czekam do 18, chciałaby już wiedzieć czy wszystko okA przez brzuch bylo chujowo widac
Aasiula, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
witam sie i ja.. kurde, zebym jeszcze przed porodem za wami nie nadazala? to co bedzie po?
przyznaje nie doczytalam ostatniej doby.
pamietam, ze za Mege, Matke i Elfi mam kegle trzymac (trzymam), za kogos jeszcze?
Ja dzis bylam sie u pozal sie boze dietetyczki od cukrzycy, pani nie wiedziala polowy tego, co ja wiem.. Ale dala glukometr i o to chodzilo.
na czczo mam miec wynik do 90, 1,5godziny po zarciu do 130, ja mialam po sniadaniu 96
wiec chyba jednak moja teoria byla ok- z tym, co jem nie ma sie co przejmowac..
chleb czystoziarnisty rzadzi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:03
kapturnica, macduska, Aasiula, ComeToMeBaby, Bozia3, gretka, kkisia, iwcia77, gosia7122, moremi, Dorka.1979, Sabina lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Ja dzis bylam sie u pozal sie boze dietetyczki od cukrzycy, pani nie wiedziala polowy tego, co ja wiem.. Ale dala glukometr i o to chodzilo.
na czczo mam miec wynik do 90, 1,5godziny po zarciu do 130, ja mialam po sniadaniu 96
wiec chyba jednak moja teoria byla ok- z tym, co jem nie ma sie co przejmowac..
chleb czystoziarnisty rzadzi..
dobrze, że piszesz. moja kuzynka w 32 tyg. ciąży jest, dzisiaj ma właśnie szkolenie w szpitalu na ten temat i ma dostać glukometr. skopiuję jej Twoje zalecenia, może jej się co przyda.
Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dokladnie, tiramisu i musy czekoladowe maja bana w ciazy.. a ja uwielbiam..
Masz kapta moje ostatnio ulubione ciacho do zrobienie w 5 minut (+pieczenie)
Sernik czekoladowy
4 jajka;
½ kg mascarpone;
70 g ksylitolu;
4 duże łyżki kakao;
ekstrakt waniliowy;
Żółtka jajek miksujemy z ksylitolem. Dodajemy serek mascarpone, kilka kropel ekstraktu i kakao. Z 4 łyżek kakao wychodzi dość intensywne, jeśli ktoś lubi łagodniejsze można dodać mniej. Ubijamy piane z białek i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do wyłożonej papierem formy i pieczemy około 25-30 minut w 180°C uważając, żeby sernik nie przyrumienił się z góry. Ma się porządnie ściąć i podrosnąć, ale nie przypiec. Piekarnik po pieczeniu otwieramy dopiero kiedy ciasto przestygnie.
Po wystygnięciu wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
Jak uzywasz cukier, to tyle samo ilosciowo co ksylitolu..
kapturnica, macduska, Bozia3, peppapig, kkisia, iwcia77, Magda*, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:dobrze, że piszesz. moja kuzynka w 32 tyg. ciąży jest, dzisiaj ma właśnie szkolenie w szpitalu na ten temat i ma dostać glukometr. skopiuję jej Twoje zalecenia, może jej się co przyda.
Kometka, poradz jej tem chleb: http://www.czystoziarnisty.pl/
dystrybujcja chyba wszedzie w Polsce jest, pieknie sie mrozi- ja kupuje raz na tydzien..
Zjadlam 6 kromek na sniadanie (normalnie jem 4, ale chcialam przetestowac wynik po napchaniu), glodu sie po tym do popoludnia nie czuje, a glikemia jak na czczo..Bozia3, ComeToMeBaby, kkisia, iwcia77, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:dokladnie, tiramisu i musy czekoladowe maja bana w ciazy.. a ja uwielbiam..
Masz kapta moje ostatnio ulubione ciacho do zrobienie w 5 minut (+pieczenie)
Sernik czekoladowy
4 jajka;
½ kg mascarpone;
70 g ksylitolu;
4 duże łyżki kakao;
ekstrakt waniliowy;
Żółtka jajek miksujemy z ksylitolem. Dodajemy serek mascarpone, kilka kropel ekstraktu i kakao. Z 4 łyżek kakao wychodzi dość intensywne, jeśli ktoś lubi łagodniejsze można dodać mniej. Ubijamy piane z białek i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do wyłożonej papierem formy i pieczemy około 25-30 minut w 180°C uważając, żeby sernik nie przyrumienił się z góry. Ma się porządnie ściąć i podrosnąć, ale nie przypiec. Piekarnik po pieczeniu otwieramy dopiero kiedy ciasto przestygnie.
Po wystygnięciu wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
Jak uzywasz cukier, to tyle samo ilosciowo co ksylitolu..
Dzieki paszcza.Napewno wypróbujeJuz sama nie wiem co ale by bylo slodkie i czekoladowe mi sie chce
a tiramisu trza bylo odstawic na lepsze czasy
iwcia77 lubi tę wiadomość