35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymamatrojki80 wrote:Posprawdzam jak jakieś decyzje zapadną, po świętach do doktora idę. Mam jeszcze 2 wizyty u stomatologa i antybiotyk nadal biorę...
Sprawdź już bo trzeba to robic w pierwszej fazie cyklu, to lepiej na przód uzgodnic termin. Róznie to w szpitalach wyglada. Mozesz brac antybiotyk i czekac. Czasami wymagaja cytologii, wymazów dodatkowych badan. To tez wymaga czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:28
-
nick nieaktualnymamatrojki80 wrote:Ja jestem w szczególnej sytuacji też, mój lekarz jest ostrożny.
To tym bardziej zrób. Po trzech cesarkach to tam moze byc róznie.
A jesli mozna spytac to co spowodowalo te cesarki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:30
mamatrojki80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacduska wrote:Sprawdź już bo trzeba to robic w pierwszej fazie cyklu, to lepiej na przód uzgodnic termin. Róznie to w szpitalach wyglada. Mozesz brac antybiotyk i czekac. Czasami wymagaja cytologii, wymazów dodatkowych badan. To tez wymaga czasu.
Po swiętach mam wizytę planowo, cytologię wtedy będę robić bo rok w maju mija od ostatniej, ja mam od kilku lat taka samą więc badam się raz na rok, wtedy to ustalę. -
nick nieaktualnyAasiula wrote:A to to badanie co tak boli?
Generalnie nie powinno, ale jak sa zrosty to podczas podawania kontrastu w macicy wytwarza się cisnienie, płyn się musi przepchnąć do jajowodów o ile da radę, część zrostów czsami się rozrywa... No i wtedy boli...
W niektórych szpitalach robia to z dolarganem, na haju nie boli. Mialam tak raz u siebie teraz w klinice niestety juz tak nie ma.
Aasiula, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymacduska wrote:To tym bardziej zrób. Po trzech cesarkach to tam moze byc róznie.
A jesli mozna spytac to co spowodowalo te cesarki?
W pierwszej to był brak postępów porodu mimo oksytocyny podanej i spadajce tętno dziecka,
W drugiej mnie ciachnęli chyba z urzędu,
A w trzeciej po dwóch cesarkach poród naturalny już nie wchodził w grę, wagę Janka oszacowno na 4700, urodził się 4500... więc dobrze, ze nie musiałam go sama wyciskać... koleżanka dziecko o podobnej wadze w zamartwicy urodziła bo się konowały upierały przy naturalnym porodzie, rodzila na Polnej w Poznaniu, podobno najlepsza klinika... a dla mnie to zwykła wylęgarnia i produkcja taśmowa, tyle tam babek rodzi. Między naszymi dzieci są 2 dni różnicy i jej synek ma deficyty przez ten cholerny poród...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:38
Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Boszzz a ja 12godzin pod 2kroplówkami
ja drugie rodziłam 5 minut bez żadnych skurczy, wstałam w nocy do toalety i poczułam główkę między nogami,poród przyjęła moja mama ,karetka przyjechała po wszystkim.
Dzień dobry u mnie zimno a miałam w planach okna kolejne umyć.
Anna Helcia śliczna.mamatrojki80, peppapig, anna maria, BISCA, ComeToMeBaby, Magda*, Margolcia88, macduska, Mega, Bozia3, moremi, kkisia, Sabina, Parka, Arwena, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gosia7122 wrote:ja drugie rodziłam 5 minut bez żadnych skurczy, wstałam w nocy do toalety i poczułam główkę między nogami,poród przyjęła moja mama ,karetka przyjechała po wszystkim.
Anna Helcia śliczna.gosia7122, mamatrojki80, peppapig, kapturnica, Mega, Simba, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
Witam. Za 2 miesiące skończę 35 lat i od 8 miesięcy staramy się o 2 bobaska. Mam już synka 7 lat
. Mam nadzieję, że w tym roku uda mi się zajść w upragniona ciążę i na świat przyjdzie kochane dzieciątko. Przy pierwszym dziecku też nie było łatwo. Kilka miesięcy starań zakończyło się upragnioną, ale zagrożoną ciążą (od 20 tyg. skurcze ). Trzymam za was kciuki kochane.
Aasiula, gosia7122, ola_35, anna maria, ComeToMeBaby, ania.g, Magda*, Margolcia88, macduska, malgos741, Mega, moremi, kkisia, Sabina, Parka, Arwena, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Tak Aniu, ja tez uważam że moja będzie przygotowana , już to widać. MI tylko chodziło o sam aspekt opiekuńczy, bo ja się tego najbardziej boję.Matka fantastycznej 4
-
gosia7122 wrote:ja drugie rodziłam 5 minut bez żadnych skurczy, wstałam w nocy do toalety i poczułam główkę między nogami,poród przyjęła moja mama ,karetka przyjechała po wszystkim.
Anna Helcia śliczna.
Gosia, ja myślałam, że takie rzeczy to tylko w filmach!Aasiula, gosia7122, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymus.zka wrote:Witam. Za 2 miesiące skończę 35 lat i od 8 miesięcy staramy się o 2 bobaska. Mam już synka 7 lat
. Mam nadzieję, że w tym roku uda mi się zajść w upragniona ciążę i na świat przyjdzie kochane dzieciątko. Przy pierwszym dziecku też nie było łatwo. Kilka miesięcy starań zakończyło się upragnioną, ale zagrożoną ciążą (od 20 tyg. skurcze ). Trzymam za was kciuki kochane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:57
BISCA, ania.g, ComeToMeBaby, Aasiula, macduska, paszczakin, gosia7122, Mega, Simba, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość