X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Posprawdzam jak jakieś decyzje zapadną, po świętach do doktora idę. Mam jeszcze 2 wizyty u stomatologa i antybiotyk nadal biorę...

Sprawdź już bo trzeba to robic w pierwszej fazie cyklu, to lepiej na przód uzgodnic termin. Róznie to w szpitalach wyglada. Mozesz brac antybiotyk i czekac. Czasami wymagaja cytologii, wymazów dodatkowych badan. To tez wymaga czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:28

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ale okresu nadal brak...
    dzień się jeszcze nie skończył kochana
    weź też pod uwagę ostatni zabieg

i nie panikuj :)

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Tak, zrób to badanie. Zrostów nie widać na usg. Zrób bo jakby cos to masz czas na dzialanie.

Najlepiej teraz jak i tak się nie starasz.
    A to to badanie co tak boli?

Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja jestem w szczególnej sytuacji też, mój lekarz jest ostrożny.

To tym bardziej zrób. Po trzech cesarkach to tam moze byc róznie.

A jesli mozna spytac to co spowodowalo te cesarki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:30

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Sprawdź już bo trzeba to robic w pierwszej fazie cyklu, to lepiej na przód uzgodnic termin. Róznie to w szpitalach wyglada. Mozesz brac antybiotyk i czekac. Czasami wymagaja cytologii, wymazów dodatkowych badan. To tez wymaga czasu.

Po swiętach mam wizytę planowo, cytologię wtedy będę robić bo rok w maju mija od ostatniej, ja mam od kilku lat taka samą więc badam się raz na rok, wtedy to ustalę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    A to to badanie co tak boli?

Generalnie nie powinno, ale jak sa zrosty to podczas podawania kontrastu w macicy wytwarza się cisnienie, płyn się musi przepchnąć do jajowodów o ile da radę, część zrostów czsami się rozrywa... No i wtedy boli...

W niektórych szpitalach robia to z dolarganem, na haju nie boli. Mialam tak raz u siebie teraz w klinice niestety juz tak nie ma.

Aasiula, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Po swiętach mam wizytę planowo, cytologię wtedy będę robić bo rok w maju mija od ostatniej, ja mam od kilku lat taka samą więc badam się raz na rok, wtedy to ustalę.

Jeśli Ci się nie śpieszy.

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam na razie. Miłego dnia.

Aasiula, mamatrojki80, ComeToMeBaby, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To tym bardziej zrób. Po trzech cesarkach to tam moze byc róznie.

A jesli mozna spytac to co spowodowalo te cesarki?

W pierwszej to był brak postępów porodu mimo oksytocyny podanej i spadajce tętno dziecka,

W drugiej mnie ciachnęli chyba z urzędu,

A w trzeciej po dwóch cesarkach poród naturalny już nie wchodził w grę, wagę Janka oszacowno na 4700, urodził się 4500... więc dobrze, ze nie musiałam go sama wyciskać... koleżanka dziecko o podobnej wadze w zamartwicy urodziła bo się konowały upierały przy naturalnym porodzie, rodzila na Polnej w Poznaniu, podobno najlepsza klinika... a dla mnie to zwykła wylęgarnia i produkcja taśmowa, tyle tam babek rodzi. Między naszymi dzieci są 2 dni różnicy i jej synek ma deficyty przez ten cholerny poród...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:38

Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Boszzz a ja 12godzin pod 2kroplówkami :-/

ja drugie rodziłam 5 minut bez żadnych skurczy, wstałam w nocy do toalety i poczułam główkę między nogami,poród przyjęła moja mama ,karetka przyjechała po wszystkim.
    Dzień dobry u mnie zimno a miałam w planach okna kolejne umyć.
    Anna Helcia śliczna.

mamatrojki80, peppapig, anna maria, BISCA, ComeToMeBaby, Magda*, Margolcia88, macduska, Mega, Bozia3, moremi, kkisia, Sabina, Parka, Arwena, megan8 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dzień się jeszcze nie skończył kochana
    weź też pod uwagę ostatni zabieg

i nie panikuj :)

Spoko, ja wiem, że to nie ciąża, uważaliśmy, a ja libido na poziomie parteru miałam, przez dentystę (wyrywanie zębów) i ten zabieg.

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski :)

mamatrojki80, gosia7122, Aasiula, peppapig, ComeToMeBaby, macduska, Mega, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    ja drugie rodziłam 5 minut bez żadnych skurczy, wstałam w nocy do toalety i poczułam główkę między nogami,poród przyjęła moja mama ,karetka przyjechała po wszystkim.
    Anna Helcia śliczna.
    yyyy szok przezylam 036.gif

gosia7122, mamatrojki80, peppapig, kapturnica, Mega, Simba, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Za 2 miesiące skończę 35 lat i od 8 miesięcy staramy się o 2 bobaska. Mam już synka 7 lat :). Mam nadzieję, że w tym roku uda mi się zajść w upragniona ciążę i na świat przyjdzie kochane dzieciątko. Przy pierwszym dziecku też nie było łatwo. Kilka miesięcy starań zakończyło się upragnioną, ale zagrożoną ciążą (od 20 tyg. skurcze ). Trzymam za was kciuki kochane.

Aasiula, gosia7122, ola_35, anna maria, ComeToMeBaby, ania.g, Magda*, Margolcia88, macduska, malgos741, Mega, moremi, kkisia, Sabina, Parka, Arwena, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Tak Aniu, ja tez uważam że moja będzie przygotowana , już to widać. MI tylko chodziło o sam aspekt opiekuńczy, bo ja się tego najbardziej boję.
    A widzisz to rozumiem. My mieliśmy to szczęście że i z tym dobrze trafiliśmy.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa kolezankę :).

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Margolcia88, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Anna Helcia śliczna.

Gosia, ja myślałam, że takie rzeczy to tylko w filmach!

Aasiula, gosia7122, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    Witam. Za 2 miesiące skończę 35 lat i od 8 miesięcy staramy się o 2 bobaska. Mam już synka 7 lat :). Mam nadzieję, że w tym roku uda mi się zajść w upragniona ciążę i na świat przyjdzie kochane dzieciątko. Przy pierwszym dziecku też nie było łatwo. Kilka miesięcy starań zakończyło się upragnioną, ale zagrożoną ciążą (od 20 tyg. skurcze ). Trzymam za was kciuki kochane.
    Witam i proszę się rozgościć. Chciałam jedynie dodać,że my tu nie bobaskujemy,nie fasolkujemy,nie dziumkamy jeśli można...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:57

BISCA, ania.g, ComeToMeBaby, Aasiula, macduska, paszczakin, gosia7122, Mega, Simba, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppcia z a tydzien prenatalne..Moze zobaczysz co jest miedzy girkami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:57

peppapig, ania.g, Aasiula, macduska, gosia7122, Mega, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 7969 7970 7971 7972 7973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ