X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    yy, jaka ciemna linie? tak jakby po obwodzie stanika? Moze Cie cisnie po prostu i przedluzke trzeba? ;)

ja sie spodziewlam tej linii pionowej od pepka w dol, ale nic mi nie wylazlo- podobno nie wszytkim sie takie robia, a ja mam chyba malo pigmentu w skorze
    To witaj w klubie , w poprzedniej ciąży wypatrywałam jej do porodu XD

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszcza Ty jesio tylko 50dni i przytulisz kartoflaka ;)

Aasiula, paszczakin, BISCA, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak Ty sie w ogole czujesz Slash? Jak tam sytuacja w domu- uspokoilo sie?

U mnie 8 miesiac jest jak narazie najlepszy z calej ciazy- mlody napierdziela, wiec jakby takie poczucie "jest ok", pracy mam mniej, wiec nie padam na pysk, rzygam bardzo okazjonalnie ;)
    jakas ta moja ciaza poprzekrecana, bo moje znajome wlasnie na 8 miesiac najmocniej narzekaly..

kapturnica, Mega, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Dusia, jak już obejrzysz usuń proszę cytat z posta, dziękuje.
    Już.
    Bardzo ładne.

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Już.
    Bardzo ładne.

Dziękuje dobra kobieto.

macduska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    yy, jaka ciemna linie? tak jakby po obwodzie stanika? Moze Cie cisnie po prostu i przedluzke trzeba? ;)

ja sie spodziewlam tej linii pionowej od pepka w dol, ale nic mi nie wylazlo- podobno nie wszytkim sie takie robia, a ja mam chyba malo pigmentu w skorze
    Ja miałam prawie od poczatku ciazy a po porodzie to linia zrobila się prawie czrna , caly brzuch ciemny się zrobił. Nawet burę od położnych zaopalanie w ciazy a ja bylam niewinna. Mam dużo pigmentu, opalam się od na na brązowo, mo to swoje zle stronybo byleblizenka po syfku i od razu mam brązową plamkę.

mamatrojki80, paszczakin, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ja miałam prawie od poczatku ciazy a po porodzie to linia zrobila się prawie czrna , caly brzuch ciemny się zrobił. Nawet burę od położnych zaopalanie w ciazy a ja bylam niewinna. Mam dużo pigmentu, opalam się od na na brązowo, mo to swoje zle stronybo byleblizenka po syfku i od razu mam brązową plamkę.

Ta krecha to chyba wynik działania hormonów, a nie pigmentu, ale mogę się mylić... ja też taką krechę miałam tylko delikatną.

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    cuuudo ;) Moje klimaty :D
    Moje tez :D

paszczakin, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/ciemna-kreska-na-brzuchu-dlaczego-pojawia-sie-w-ciazy,uroda-i-moda-w-ciazy-artykul,7360,r1p1.html

I pigment i hormony :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 11:49

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona jest od melaniny..
    ale ja jestem z natury zielono-biala w kolorze, 3 tygodnie na plazy powoduja jedynie lekkie wrazenie oliwkowej skory, wiec zebym miala taka kreske trudno "wymagac" ;)

macduska, Aasiula, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    paszcza Ty jesio tylko 50dni i przytulisz kartoflaka ;)

ano.. ja tam sie bede starac, zeby to bylo jeszczce szybciej- tak jak mowilam- po 9 kwietnia ciaze mam "dodnoszona", wiec bedzie dziki seks, mycie okien i wyboiste drogi ;)

kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby, Reni, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nawiązując do waszej rozmowy o szkole i pójściem szybszym 6 latka. Nikt niestety nie poruszył kwestii opieki jeszcze nad takim dzieckiem. U mnie w tym roku w szkole było planowanych 18 klas pierwszych! Lekcje odbywają się dwuzmianowo. Nikogo nie interesuję , ze ty nie masz co zrobić z dzieckiem do południa. Do świetlicy nie ma szans się dostać , jest walka niesamowita- gorzej niż o przedszkola . Pierwszeństwo samotne matki , a ich jest tyle , że te niesamotne nawet nie maja na co liczyć, pozostaje tylko Niania, która u nas kosztuje tez nie mało. dziadków nie mam na miejscu. A w przedszkole ma opiekę, zje , jednak rok dla takiego maluch to jest dużo.

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ano.. ja tam sie bede starac, zeby to bylo jeszczce szybciej- tak jak mowilam- po 9 kwietnia ciaze mam "dodnoszona", wiec bedzie dziki seks, mycie okien i wyboiste drogi ;)
    I jak na złosc kartofel nie wyjdzie i zostanie przenoszony XD

BISCA, Mega, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Cześć dziewczyny, nawiązując do waszej rozmowy o szkole i pójściem szybszym 6 latka. Nikt niestety nie poruszył kwestii opieki jeszcze nad takim dzieckiem. U mnie w tym roku w szkole było planowanych 18 klas pierwszych! Lekcje odbywają się dwuzmianowo. Nikogo nie interesuję , ze ty nie masz co zrobić z dzieckiem do południa. Do świetlicy nie ma szans się dostać , jest walka niesamowita- gorzej niż o przedszkola . Pierwszeństwo samotne matki , a ich jest tyle , że te niesamotne nawet nie maja na co liczyć, pozostaje tylko Niania, która u nas kosztuje tez nie mało. dziadków nie mam na miejscu. A w przedszkole ma opiekę, zje , jednak rok dla takiego maluch to jest dużo.

U mnie jest 9 klas pierwszych w tym roku.... ale 18 to szok. Masz rację z tą opieka i dwuzmianowym planem lekcji bo to może komplikować życie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:

Jestvto problem, nalezy jednak zaznaczyć, ze szkoła ma obowiązek zapewnienia opieki tylko podczas zajęć dydaktyczno wychowawczych, czyli wtedy kiedy dzieciak ma zajęcia w szkole.

kapturnica lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    I jak na złosc kartofel nie wyjdzie i zostanie przenoszony XD

hehe, pewnie tak znajac moje szczescie ;)
    ale u nas dlugo nie czekaja, jest po terminie, to wywolanie na umowiony dzien ;)

a ten seks na przyspieszenie to pomaga, czy to urban legend? bo szczerze, to ja malo seksualnie sie ostatnio czuje, juz chetniej okna umyje ;)

kapturnica, macduska, Aasiula, BISCA, Mega, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:

18 klas? faken, a po ile dzieciakow w klasie jest mniej wiecej?
    jak ja bylam w szkole to bylo 5-6 w zaleznosci od rocznika, po 30 dzieciakow..
    a teraz niby ma byc niz demograficzny.. czyli jednak bedzie mail kto robic na nasze emerytury? ;)

kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ale u nas dlugo nie czekaja, jest po terminie, to wywolanie na umowiony dzien ;)

a ten seks na przyspieszenie to pomaga, czy to urban legend? bo szczerze, to ja malo seksualnie sie ostatnio czuje, juz chetniej okna umyje ;)
    U mnie nawet mi koncem ciazy mysl o sexie nie przeszla bo czulam sie jak slon i ledwo zipiałam .Tak naprawde dziecie raczej samo decyduje kiedy chce wyjsc.Moja kumpela myla okna , wertepowala sie i sexila i guzik.A najlepsze ,ze wczesniej byla obawa o porod przedwczesny bo szyjka sie skracala..Takze tzra wierzyc ze ziemniaczek wyjdzie jak bedzie gotowy :)

paszczakin, Aasiula, Mega, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Ja tam nie wiem. U mnie obydwie ciąze w terminie się rozwiazaly. Jechałam ot tak do kontroli a tam się okazywało, że jest już rozwarcie i zaraz się urodzi dzieć.

mamatrojki80, paszczakin, Aasiula, Mega, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ja tam nie wiem. U mnie obydwie ciąze w terminie się rozwiazaly. Jechałam ot tak do kontroli a tam się okazywało, że jest już rozwarcie i zaraz się urodzi dzieć.

Nie czułaś, że Cię się szyjka rozwiera? pytam bo ja w życiu zadnego rozwarcia nie miałam ;-)

macduska lubi tę wiadomość

‹‹ 7967 7968 7969 7970 7971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ