X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama3 śliczne. a urzekły mnie koronkowe ubranka jajkowe ;)

dziękuję za tchnienie Świąt. uciekam popracować.
    pa :)

mamatrojki80, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    kiedy ty to zrobiłaś? cudne ;)

Co roku, mam inaczej, tylko burdel w zdjęciach mam ;-) i tylko tyle na szybko znalazłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Obejrzę potem na kompie bo na tablecie nie da się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 11:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza priva masz.

paszczakin lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Trzymam kciuki. :-)
    ja też

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Martwię się, ale innej opcji nie ma więc szykujemy się do szkoły. Starsza córka jeszcze przez rok będzie z nią w szkole, w innym skrzydle, ale zawsze Helenka będzie miała świadomość, że jest :-) Helena się cieszy... więc ja dramatyzować nie chcę, pewnie się poślinię 1 września i tak :-)
    my naszą córkę w zeszłym roku odroczyliśmy przede wszystkim ze względu na fakt, że w jej zyciu miała sie pojawić wyczekana siostra a i 90% kolegów zostało w przedszkolu, i teraz utwierdzam sie w tym, że była to bardzo dobra decyzja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:46

anna maria, Sabina, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    my naszą córkę w zeszłym roku odroczyliśmy przede wszystkim ze względu na fakt, że w jej zyciu miała sie pojawić wyczekana siostra a i 90% kolegów zostało w przedszkolu, i teraz utwierdzam sie w tym, że była to bardzo dobra decyzja

No, ale to był chyba ostatni rok kiedy mogli rodzice decydować, od tego roku jest obowiązek szkolny dla 6 latków :-)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No, ale to był chyba ostatni rok kiedy mogli rodzice decydować, od tego roku jest obowiązek szkolny dla 6 latków :-)
    my też mieliśmy obowiązek, córka była objęta obowiązkiem szkolnym dla 6cio latków, bo jest z pierwszego półrocza 2008 i dlatego właśnie odraczaliśmy, rodzice dzieci z drugiego półrocza 2008 mogli wysyłać ale nie musieli i w tym przypadku nie było procedury odroczenia tylko decyzja rodziców

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:50

mamatrojki80, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    my też mieliśmy obowiązek, córka była objęta obowiązkiem szkolnym dla 6cio latków, bo jest z pierwszego półrocza 2008 i dlatego właśnie odraczaliśmy, rodzice dzieci z drugiego półrocza 2008 mogli wysyłać ale nie musieli i w tym przypadku nie było procedury odroczenia tylko decyzja rodziców

A to zwracam honor ;-) ja się rok temu jeszcze tak tą tematyka nie interesowałam :-) rocznik miał znaczenie, ja bym też tak zrobiła pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:

A jak to odroczyłaś? występowałaś o opinię do Poradni Psych.-Pedagogicznej ?

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A to zwraca honor ;-) ja się rok temu jeszcze tak tą tematyka nie interesowałam :-) rocznik miał znaczenie, ja bym też tak zrobiła pewnie.
    nie ma sprawy, my to zrobiliśmy bo córce bardzo zależało na "obcowaniu" z maleństwem a wiadomo, do przedszkola może czasem nie iść, do szkoły musi no i płacz, bo w przedszkolu miały zostać jej wszystkie koleżanki, bo praktycznie większość jest z drugiego półrocza, teraz idą prawi wszyscy razem do szkoły a i z młodsza siostrą na spacery chodzi itp

anna maria, Sabina, paszczakin, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A jak to odroczyłaś? występowałaś o opinię do Poradni Psych.-Pedagogicznej ?
    tak, dokładnie tak, była potrzebna opinia z przedszkola, i z poradni od psychologa i pedagoga, i w opinii nie ukrywali że pod kątem intelektualnym jest jak najbardziej gotowa ale w związku z tym ze jest bardzo emocjonalna itp, może przerosnąć ją zbyt wiele nowych rzeczy, jeszcze był problem ręki odnosnie pisania, bo przy porodzie miała lekko uszkodzony splot barkowy (napisałam w b.wielkim skrócie), my w poradni powiedzieliśmy wprost o co nam chodzi, trafiliśmy na super ludzi.
    no i poza wszystkim, uważam, ze zwyczajnie przedłużyliśmy jej beztroskie dzieciństwo o cały rok a to bardzo dużo, młodsza niestety już się na to nie załapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:59

mamatrojki80, Mega, moremi, Simba, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    nie ma sprawy, my to zrobiliśmy bo córce bardzo zależało na "obcowaniu" z maleństwem a wiadomo, do przedszkola może czasem nie iść, do szkoły musi no i płacz, bo w przedszkolu miały zostać jej wszystkie koleżanki, bo praktycznie większość jest z drugiego półrocza, teraz idą prawi wszyscy razem do szkoły a i z młodsza siostrą na spacery chodzi itp

Ważne żeby dziecko szczęśliwe było :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:00

Bliska 77, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ważne żeby dziecko szczęśliwe był :-)
    dokładnie tak i tym też sie kierowaliśmy

mamatrojki80, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    tak, dokładnie tak, była potrzebna opinia z przedszkola, i z poradni od psychologa i pedagoga, i w opinii nie ukrywali że pod kątem intelektualnym jest jak najbardziej gotowa ale w związku z tym ze jest bardzo emocjonalna itp, może przerosnąć ją zbyt wiele nowych rzeczy, jeszcze był problem ręki odnosnie pisania, bo przy porodzie miała lekko uszkodzony splot barkowy (napisałam w b.wielkim skrócie), my w poradni powiedzieliśmy wprost o co nam chodzi, trafiliśmy na super ludzi.
    no i poza wszystkim, uważam, ze zwyczajnie przedłużyliśmy jej beztroskie dzieciństwo o cały rok a to bardzo dużo, młodsza niestety już się na to nie załapie

No właśnie... moja córka jest mega nieśmiała to mnie głownie martwi, w domu wulkan energii, a w nowym obcym środowisku sztywnieje, długo się aklimatyzuje i otwiera. Więc jak ta gotowość wygląda to się w praktyce przekonam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:03

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No właśnie... moja córka jest mega nieśmiała to mnie głownie martwi, w domu wulkan energii, a w nowym obcym środowisku sztywnieje, długo się aklimatyzuje i otwiera. Więc jak ta gotowość wygląda to się w praktyce przekonam...
    my mieliśmy podobny problem, córka ze swoimi może świat podbijać a wśród "nie swoich" była bardzo wycofana, obecnie jest dużo lepiej, z perspektywy roku, widzimy jak bardzo było to potrzebne

mamatrojki80, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy podobne problemy... dobrze bratnia duszę na forum poznać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    ....
    Cudne dekoracje
    A firanki sama dziergasz? JA dziergam, chociaż ostatnio mało czasu na to miałam
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d618718399a9.jpg zdjecie kiepskie, bo nie chciało mi sie zejsc z kanapy ;-)

Mega, mamatrojki80, Bliska 77, Sabina, Aasiula, moremi, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ozdóbki okienne
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/002237b275b0.jpg

mamatrojki80, Bliska 77, Mega, Sabina, peppapig, paszczakin, Aasiula, gosia7122, moremi, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 7965 7966 7967 7968 7969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ