X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama3 śliczne. a urzekły mnie koronkowe ubranka jajkowe ;)

dziękuję za tchnienie Świąt. uciekam popracować.
    pa :)

nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    kiedy ty to zrobiłaś? cudne ;)

Co roku, mam inaczej, tylko burdel w zdjęciach mam ;-) i tylko tyle na szybko znalazłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Obejrzę potem na kompie bo na tablecie nie da się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 11:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza priva masz.

paszczakin lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Trzymam kciuki. :-)
    ja też

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Martwię się, ale innej opcji nie ma więc szykujemy się do szkoły. Starsza córka jeszcze przez rok będzie z nią w szkole, w innym skrzydle, ale zawsze Helenka będzie miała świadomość, że jest :-) Helena się cieszy... więc ja dramatyzować nie chcę, pewnie się poślinię 1 września i tak :-)
    my naszą córkę w zeszłym roku odroczyliśmy przede wszystkim ze względu na fakt, że w jej zyciu miała sie pojawić wyczekana siostra a i 90% kolegów zostało w przedszkolu, i teraz utwierdzam sie w tym, że była to bardzo dobra decyzja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:46

anna maria, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    my naszą córkę w zeszłym roku odroczyliśmy przede wszystkim ze względu na fakt, że w jej zyciu miała sie pojawić wyczekana siostra a i 90% kolegów zostało w przedszkolu, i teraz utwierdzam sie w tym, że była to bardzo dobra decyzja

No, ale to był chyba ostatni rok kiedy mogli rodzice decydować, od tego roku jest obowiązek szkolny dla 6 latków :-)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No, ale to był chyba ostatni rok kiedy mogli rodzice decydować, od tego roku jest obowiązek szkolny dla 6 latków :-)
    my też mieliśmy obowiązek, córka była objęta obowiązkiem szkolnym dla 6cio latków, bo jest z pierwszego półrocza 2008 i dlatego właśnie odraczaliśmy, rodzice dzieci z drugiego półrocza 2008 mogli wysyłać ale nie musieli i w tym przypadku nie było procedury odroczenia tylko decyzja rodziców

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:50

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    my też mieliśmy obowiązek, córka była objęta obowiązkiem szkolnym dla 6cio latków, bo jest z pierwszego półrocza 2008 i dlatego właśnie odraczaliśmy, rodzice dzieci z drugiego półrocza 2008 mogli wysyłać ale nie musieli i w tym przypadku nie było procedury odroczenia tylko decyzja rodziców

A to zwracam honor ;-) ja się rok temu jeszcze tak tą tematyka nie interesowałam :-) rocznik miał znaczenie, ja bym też tak zrobiła pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:

A jak to odroczyłaś? występowałaś o opinię do Poradni Psych.-Pedagogicznej ?

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A to zwraca honor ;-) ja się rok temu jeszcze tak tą tematyka nie interesowałam :-) rocznik miał znaczenie, ja bym też tak zrobiła pewnie.
    nie ma sprawy, my to zrobiliśmy bo córce bardzo zależało na "obcowaniu" z maleństwem a wiadomo, do przedszkola może czasem nie iść, do szkoły musi no i płacz, bo w przedszkolu miały zostać jej wszystkie koleżanki, bo praktycznie większość jest z drugiego półrocza, teraz idą prawi wszyscy razem do szkoły a i z młodsza siostrą na spacery chodzi itp

anna maria, nick nieaktualny, paszczakin, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A jak to odroczyłaś? występowałaś o opinię do Poradni Psych.-Pedagogicznej ?
    tak, dokładnie tak, była potrzebna opinia z przedszkola, i z poradni od psychologa i pedagoga, i w opinii nie ukrywali że pod kątem intelektualnym jest jak najbardziej gotowa ale w związku z tym ze jest bardzo emocjonalna itp, może przerosnąć ją zbyt wiele nowych rzeczy, jeszcze był problem ręki odnosnie pisania, bo przy porodzie miała lekko uszkodzony splot barkowy (napisałam w b.wielkim skrócie), my w poradni powiedzieliśmy wprost o co nam chodzi, trafiliśmy na super ludzi.
    no i poza wszystkim, uważam, ze zwyczajnie przedłużyliśmy jej beztroskie dzieciństwo o cały rok a to bardzo dużo, młodsza niestety już się na to nie załapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:59

nick nieaktualny, Mega, moremi, Simba, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    nie ma sprawy, my to zrobiliśmy bo córce bardzo zależało na "obcowaniu" z maleństwem a wiadomo, do przedszkola może czasem nie iść, do szkoły musi no i płacz, bo w przedszkolu miały zostać jej wszystkie koleżanki, bo praktycznie większość jest z drugiego półrocza, teraz idą prawi wszyscy razem do szkoły a i z młodsza siostrą na spacery chodzi itp

Ważne żeby dziecko szczęśliwe było :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:00

Bliska 77, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ważne żeby dziecko szczęśliwe był :-)
    dokładnie tak i tym też sie kierowaliśmy

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    tak, dokładnie tak, była potrzebna opinia z przedszkola, i z poradni od psychologa i pedagoga, i w opinii nie ukrywali że pod kątem intelektualnym jest jak najbardziej gotowa ale w związku z tym ze jest bardzo emocjonalna itp, może przerosnąć ją zbyt wiele nowych rzeczy, jeszcze był problem ręki odnosnie pisania, bo przy porodzie miała lekko uszkodzony splot barkowy (napisałam w b.wielkim skrócie), my w poradni powiedzieliśmy wprost o co nam chodzi, trafiliśmy na super ludzi.
    no i poza wszystkim, uważam, ze zwyczajnie przedłużyliśmy jej beztroskie dzieciństwo o cały rok a to bardzo dużo, młodsza niestety już się na to nie załapie

No właśnie... moja córka jest mega nieśmiała to mnie głownie martwi, w domu wulkan energii, a w nowym obcym środowisku sztywnieje, długo się aklimatyzuje i otwiera. Więc jak ta gotowość wygląda to się w praktyce przekonam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:03

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No właśnie... moja córka jest mega nieśmiała to mnie głownie martwi, w domu wulkan energii, a w nowym obcym środowisku sztywnieje, długo się aklimatyzuje i otwiera. Więc jak ta gotowość wygląda to się w praktyce przekonam...
    my mieliśmy podobny problem, córka ze swoimi może świat podbijać a wśród "nie swoich" była bardzo wycofana, obecnie jest dużo lepiej, z perspektywy roku, widzimy jak bardzo było to potrzebne

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy podobne problemy... dobrze bratnia duszę na forum poznać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    ....
    Cudne dekoracje
    A firanki sama dziergasz? JA dziergam, chociaż ostatnio mało czasu na to miałam
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d618718399a9.jpg zdjecie kiepskie, bo nie chciało mi sie zejsc z kanapy ;-)

Mega, nick nieaktualny, Bliska 77, nick nieaktualny, Aasiula, moremi, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ozdóbki okienne
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/002237b275b0.jpg

nick nieaktualny, Bliska 77, Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, paszczakin, Aasiula, gosia7122, moremi, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 7965 7966 7967 7968 7969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ