35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak się troszkę nakręcam, że te leki na tarczycę zdziałają jakiś cudzikdorbie wrote:Tyroksyna jest potrzebna m.in do produkcji estradiolu, gdy jej nie ma = niedoczynna tarczyca = podwyższoen TSH to sa zaburzenia cyklu miesiaczkowego, m.in nie dojrzewaja prawidłowo komórki jajowe, jeszcze dużo innych rzeczy, tez moze nie byc owulacji, cykle wydłuzone. Tyroksyna jest potrzebna do rozwoju płodu i jak dojdzie do zaplodnienia i jest jej za mało, płód moze sie nie rozwijac, płód produkuje swoja tyroksyna dopiero po ok 10 tyg ciązy. Tez niedobór tyroksyny może powodować hiperprolaktynemie, też uniemożliwia ot zajście w ciążę.To tak w skrócie.
Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
nick nieaktualnymacduska wrote:Ja co roku robię pomarańczowy z syropu, który zastaje po przygotowaniu mazurka pomarańczowego. Na razie nie chce mi się nawet mysleć o mazurkach. Co roku ich liczba przekraczała 10.
Ja robię dwa mazurki czekoladowy i kajmakowy.
Dawaj swoje przepisy!!!!!'kapturnica, Aasiula, macduska, kkisia, ania.g, Mega, Arwena lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:http://zapodaj.net/febb18592cdde.jpg.html
Mam nadzieje ze dobrze to wstawiam, chyba najlepsza fotka testu. Ciekawe czy cos dojrzycie, to ten poranny
no kurkatrzymam kciuki za ciemniejącą krechę
Aasiula, kkisia, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Co do becikowego to zasw.moze wystawic inny lekarz przyjmujacy na NFZ.po co placic tyle. I oczywiscie mamy na to rok. Jesli o rrodzinne chodzi to najlepiej jak najszybciej jesli ktos sie lapie bo liczy sie data zlozenia wniosku.
A co do mazurkow to wlasnie zastanawiam sie czy robic swieta u siebie czy tradycyjnie do mamisi sie wybrac.jakos nie mam pomyslu.w pracy siedze az do soboty wielkanocnej i o urlopie nie mam co marzyc. Ale jak macie jakis sprawdzony przepis to prosze bo nie ukrywam....za slodkie dam sie pokroicmacduska, kkisia, Sabina, Aasiula, Magda*, ania.g, Mega, malgos741, moremi, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:u mnie zwykła gin bierze więcej. 170.
standard to jest 130- 150.
A ja placę mojemu 100 za wizytę razem z usg, za monitoring z receptą 80, a sam monitoring 50. Jest dr n. med. i pracuje w klinice.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 13:17
ania.g, moremi lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:A ja placę mojemu 100 za wizytę razem z usg, za monitoring z receptą 80, a sam monitoring. Jest dr n. med. i pracuje w klinice.
macduska, malgos741, moremi lubią tę wiadomość
-
idę się zrobić na ludzi i wezmą jakiegoś tabsa przeciwbólowego, bo nie wyrobię zaraz. nie będę się męczyć cały dzień. potem goście, więc: życzę miłego końca weekendu
macduska, kkisia, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczynki :*,u mnie juz troche lepsze samopoczucie,aczkolwiek na nadmiar energii nie narzekam
macduska wrote:Dobra to zacznę świateczny temat.
Robicie mazurki wielkanocne?
Moze jakies fajne przepisy?
o własnie własnie Macdusia ,super temat,też bardzo bym chciała upiec mazurek
tylko mam mały prpblem bo chcę masę bezcukrowa zrobić,ale jak mam kajmak bez cukru zrobić.
Macie jakieś doświadczenie w tej mierze?jaka jeszcze mozna masę oprócz kajmaka?
Paszcza ty pieczesz bez cukru,jakies pomysł? ktoś jeszcze nie uzywa cukru?
macduska, kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagda* wrote:hej dziewczynki :*,u mnie juz troche lepsze samopoczucie,aczkolwiek na nadmiar energii nie narzekam
o własnie własnie Macdusia ,super temat,też bardzo bym chciała upiec mazurek
tylko mam mały prpblem bo chcę masę bezcukrowa zrobić,ale jak mam kajmak bez cukru zrobić.
Macie jakieś doświadczenie w tej mierze?jaka jeszcze mozna masę oprócz kajmaka?
Paszcza ty pieczesz bez cukru,jakies pomysł? ktoś jeszcze nie uzywa cukru?
To może użyj ksylitolu? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny