35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywrzuć przepisa , może się skuszę kiedyś...Sabina wrote:Tak. Na rurki będę nawijać, piec zdejmować i nawijać kolejne

Potem wypełnię kremem, posypię cukrem i włala!
mase z surowymi czy z gotowanymi żółtkami robisz?
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja pierdykam dziewczyny, niezle jestescie z tymi wypiekami! i zdecydowanie za duzo samokrytyki, zaloze sie, ze byly przepyszne i ze dzieciaki zachwycone.. A Twoje Duska mazurki to juz w ogole..
U nas na swieta to bardziej serniki i makowce, jakos ani ja, ani luby za mazyrkami nie przepadalismy, bo kruchego ciasta nie lubie.. natoniast kajmak nie powiem, lubilam i wyyzeralam z gory mazurkow w domu rodzinnym
Tylko trzeba bylo potem te skorupki z kruchego ciasta chowac..
Magda, pomysle o tych wypelnieniach do mazurka.. Cos Ci podesle, pzniej zobacze czy my zaprzyjaciolkowane, jak nie to Ci wysle zaproszenie..
nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Aasiula, kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda* wrote:Ale tort !!! tylko czekaj te truskaweczki z ogonkami to co mają symbolizować?
bo rozumiem że ananas to hostia
nic, tort był w środku z truskawkami po prostu,
nie maja żadnej symboliki
nick nieaktualny, Aasiula, kapturnica, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Daleko masz w mazowieckie ? Może wpadniesz pod koniec czerwca upiec mi takie cudo na chrzcinymacduska wrote:Znalazłam ten komunijny:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/219dd9c02ea2.jpg
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I w ogole musze, musze, bo sie udusze!
Moremi miala mi przyslac paczke, w ktorej mial byc syrop z malin.
A ona mi pol piwnicy rodzicow wyslala i czuje sie tak rozpieszczona, ze w ogole nie wiem, co powiedziec oprocz tysiaca dziekuje! I oprocz tysiaca rzeczy z malin jeszcze syrop z bzu dostalam, to juz w ogole sie bez lekarstw w przypadku jakiegos przeziebienia obejdziemy!
I Adas dostal tez prezenta! Ale to pokaze pozniej, na modelu jak sie pojawi!
Moremi!
http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/wow1-onion-head-emoticon.gif
nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Parka, Dziobak, Aasiula, Mango, kapturnica, moremi, BISCA, gosia7122, nick nieaktualny, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhey Paszcza,my juz zaprzyjacółkowanie,chciałam ci jeszcze powiedzieć ze wyczaiłam inulinę nastepny fajny zamiennik cukru,zdrowy bo prebiotyk i ładnie usztywnia bitą śmietane.Jeszcze nie próbowałam ale wyczytałam.paszczakin wrote:ja pierdykam dziewczyny, niezle jestescie z tymi wypiekami! i zdecydowanie za duzo samokrytyki, zaloze sie, ze byly przepyszne i ze dzieciaki zachwycone.. A Twoje Duska mazurki to juz w ogole..
U nas na swieta to bardziej serniki i makowce, jakos ani ja, ani luby za mazyrkami nie przepadalismy, bo kruchego ciasta nie lubie.. natoniast kajmak nie powiem, lubilam i wyyzeralam z gory mazurkow w domu rodzinnym
Tylko trzeba bylo potem te skorupki z kruchego ciasta chowac..
Magda, pomysle o tych wypelnieniach do mazurka.. Cos Ci podesle, pzniej zobacze czy my zaprzyjaciolkowane, jak nie to Ci wysle zaproszenie..
DZIEKI ZA DOBRĄ WOLĘ Z MAZURKIEM
paszczakin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda* wrote:hey Paszcza,my juz zaprzyjacółkowanie,chciałam ci jeszcze powiedzieć ze wyczaiłam inulinę nastepny fajny zamiennik cukru,zdrowy bo prebiotyk i ładnie usztywnia bitą śmietane.Jeszcze nie próbowałam ale wyczytałam.
DZIEKI ZA DOBRĄ WOLĘ Z MAZURKIEM
mam inuline, dodawalam do ciast, ale ona raczej w innym przeznaczeniu niz slodzik, bo malo toto slodkie jest..
pisze pw
nick nieaktualny lubi tę wiadomość