Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Gosia troszke chyba za duzo tych leukocytow ,ale ja nie znam sie tak dobrze jak dziewczyny :

Cometa tak mi przykro ... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:51

ComeToMeBaby, gosia7122 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Jadę autobusem i śmierdzi starym knurem
    O losie!
    To sie dolącze do Twojego boooolu. Smrod jest straszny, w zimie kurtki izoluja a teraz cieplej porozpinali sie i nie ma gdzie nosa schowac. Na dodatek tlok- mam depresje komunikacyjna.

U mnie ok. Tez naleze do klubu szalikowcow jak Asiula i Simba. Co tam jeszcze. Zjadlam w pracy kapuste kiszona i cierpie..... Do domu jeszcze 15 minut.

Jak nie gratulowalam ciaz to grAtuluje!!!!

Mamy i nie- mamy pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:57

Aasiula, kapturnica, nick nieaktualny, gosia7122, Parka, Mega, nick nieaktualny, Mango, moremi, nick nieaktualny, Simba, BISCA, Reni lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Macda@@@ matko z córrka skad to wzielas ehhehe
    moze to jej ;D hahaha

nick nieaktualny, kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Macda@@@ matko z córrka skad to wzielas ehhehe

z sieci siostro, z sieci ;-)

kapturnica, Aasiula, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Polar gdzieś Ty?
    Odpowiedzialam na Twoje wezwanie!!!

Aasiula, Mega, nick nieaktualny, moremi, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    lekarkę niepokoi niski przyrost wagi ,wyniki z krwi są dobre,trudno jest pobrać mocz niemowlakowi a na posiew to już nie wiem jak to zrobić jak by dała.Mała nie wygląda na chorą ,nie ma gorączki ,wydaje mi się że mam mało już pokarmu ,pije tylko w nocy ,daje jej teraz mleko z butli ale też za dużo nie wypija.U mnie dzieciaki szczupłe to może genetyczne.
    Gosia ja jestem weteranem w tych sprawach, U mojej jak zaczynało się zakażenie to nie było gorączki, tylko Młoda była strasznie spokojna i dużo spała. Gorączka pjawaiła się później. A jak była starsza, to gorączka nie zdązya się pojawić, bo ja wyłapywałam to wcześniej.

Złapać posiew u takiego bąbla to ciężka sprawa. Wymyj ją dokładnie, psiochę spryskaj okteniseptem,potem połóz córkę na przewijaku i czekaj. Nie zakładaj pieluchy, miej w pogotowiu pojemnik jałowy na mocz. Potrzeba sporo cierpliwości, ja czasem czekałam i 2 godziny :(

Edit. Byłoby dobrze, żeby napiła się wody, wodę się najszybciej wysikuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:55

gosia7122, kapturnica, Mega, nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    moze to jej ;D hahaha

Nie, za moich czasów już takich na wsi nie było.
    Teraz cywilizacja - jedzie się i kupuje nasienie knura w strzykawce i robi się insemke. :-D

Aasiula, kapturnica, Mega, nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Gosia ja jestem weteranem w tych sprawach, U mojej jak zaczynało się zakażenie to nie było gorączki, tylko Młoda była strasznie spokojna i dużo spała. Gorączka pjawaiła się później. A jak była starsza, to gorączka nie zdązya się pojawić, bo ja wyłapywałam to wcześniej.

Złapać posiew u takiego bąbla to ciężka sprawa. Wymyj ją dokładnie, psiochę spryskaj okteniseptem,potem połóz córkę na przewijaku i czekaj. Nie zakładaj pieluchy, miej w pogotowiu pojemnik jałowy na mocz. Potrzeba sporo cierpliowści, ja czasem czekałam i 2 godziny :(
    Dobrze gada .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Odpowiedzialam na Twoje wezwanie!!!

Coś zacichłaś ostatnio.

Aasiula, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    To moze byc inf drog mocz. A na posiew dziewczynce to bardzo trudno pobrac. Jak już dziecko stoi chociaz albo siedzi na nocniku, to jeszcze.
    A wykrecic z pieluszki nie mozna?

Aasiula, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    A wykrecic z pieluszki nie mozna?
    powiedz, że żartowałaś ;)

Aasiula, kapturnica, gosia7122, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Złapać posiew u takiego bąbla to ciężka sprawa. Wymyj ją dokładnie, psiochę spryskaj okteniseptem,potem połóz córkę na przewijaku i czekaj. Nie zakładaj pieluchy, miej w pogotowiu pojemnik jałowy na mocz. Potrzeba sporo cierpliwości, ja czasem czekałam i 2 godziny :(

Wiem, ze są jakieś woreczki do łapania moczu. Nie działają ?

kapturnica, Aasiula, nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

A nie mozna uzyc tych woreczkow do naklejania do pobierania moczu ???
    Macdula mnie ubiegla z pytaniem hehee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:58

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Wiem, ze są jakieś woreczki do łapania moczu. Nie działają ?
    Te woreczki sa do badania ogólnego moczu, do posiewu mocz musi być czysty, bez kontaktu ze skórą.

Odpowiedziałam Wam obu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:58

kapturnica, Aasiula, Mega, nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Te woreczki sa do badania ogólnego moczu, do posiewu mocz musi być czysty, bez kontaktu ze skórą.

a racja

Aasiula lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

o fAak zostaje cewnik w najgorszym wypadku....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    powiedz, że żartowałaś ;)
    Zartowalam.

nick nieaktualny, Aasiula, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    o fAak zostaje cewnik w najgorszym wypadku....
    Kapta to nie jest łatwe, ale da się zrobić. Dobrze jest mieć dodatkowe ręce do pomocy, bo Młode wierzga nogami i może uniemożliwić złapanie moczu. Takie dziecko nie sika dużo, ten strumień nie jest zbyt silny (u chłopaka jest inaczej). Trzeba być czujnym i mieć refleks ;)

gosia7122, Aasiula, kapturnica, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

ja nie mogłam złapać do zwykłego badania ,woreczki sie odklejają i wszystko wypływa ,walczyłam tydzień i złapałam tyle co kot napłakał,na szczęście wystarczyło ,podobno mocz może być zanieczyszczony bo powinien być ze środkowego strumienia a jak pobrać u niemowlaka,nie chciałabym antybiotyku .Ja mam w piątek wizytę to zobaczę co mi powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 18:05

Aasiula lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba nadal jestem kanibalem choc dziecko juz nie pozwala mi podgryzac piet! Szkoda bo byly pyszne.

Mega, moremi, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 8101 8102 8103 8104 8105 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ