X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Gosia troszke chyba za duzo tych leukocytow ,ale ja nie znam sie tak dobrze jak dziewczyny :

Cometa tak mi przykro ... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:51

ComeToMeBaby, gosia7122 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Jadę autobusem i śmierdzi starym knurem
    O losie!
    To sie dolącze do Twojego boooolu. Smrod jest straszny, w zimie kurtki izoluja a teraz cieplej porozpinali sie i nie ma gdzie nosa schowac. Na dodatek tlok- mam depresje komunikacyjna.

U mnie ok. Tez naleze do klubu szalikowcow jak Asiula i Simba. Co tam jeszcze. Zjadlam w pracy kapuste kiszona i cierpie..... Do domu jeszcze 15 minut.

Jak nie gratulowalam ciaz to grAtuluje!!!!

Mamy i nie- mamy pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:57

Aasiula, kapturnica, Sabina, gosia7122, Parka, Mega, kkisia, Mango, moremi, Magda*, Simba, BISCA, Reni lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Macda@@@ matko z córrka skad to wzielas ehhehe
    moze to jej ;D hahaha

macduska, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Macda@@@ matko z córrka skad to wzielas ehhehe

z sieci siostro, z sieci ;-)

kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Polar gdzieś Ty?
    Odpowiedzialam na Twoje wezwanie!!!

Aasiula, Mega, kkisia, moremi, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    lekarkę niepokoi niski przyrost wagi ,wyniki z krwi są dobre,trudno jest pobrać mocz niemowlakowi a na posiew to już nie wiem jak to zrobić jak by dała.Mała nie wygląda na chorą ,nie ma gorączki ,wydaje mi się że mam mało już pokarmu ,pije tylko w nocy ,daje jej teraz mleko z butli ale też za dużo nie wypija.U mnie dzieciaki szczupłe to może genetyczne.
    Gosia ja jestem weteranem w tych sprawach, U mojej jak zaczynało się zakażenie to nie było gorączki, tylko Młoda była strasznie spokojna i dużo spała. Gorączka pjawaiła się później. A jak była starsza, to gorączka nie zdązya się pojawić, bo ja wyłapywałam to wcześniej.

Złapać posiew u takiego bąbla to ciężka sprawa. Wymyj ją dokładnie, psiochę spryskaj okteniseptem,potem połóz córkę na przewijaku i czekaj. Nie zakładaj pieluchy, miej w pogotowiu pojemnik jałowy na mocz. Potrzeba sporo cierpliwości, ja czasem czekałam i 2 godziny :(

Edit. Byłoby dobrze, żeby napiła się wody, wodę się najszybciej wysikuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:55

gosia7122, kapturnica, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    moze to jej ;D hahaha

Nie, za moich czasów już takich na wsi nie było.
    Teraz cywilizacja - jedzie się i kupuje nasienie knura w strzykawce i robi się insemke. :-D

Aasiula, kapturnica, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Gosia ja jestem weteranem w tych sprawach, U mojej jak zaczynało się zakażenie to nie było gorączki, tylko Młoda była strasznie spokojna i dużo spała. Gorączka pjawaiła się później. A jak była starsza, to gorączka nie zdązya się pojawić, bo ja wyłapywałam to wcześniej.

Złapać posiew u takiego bąbla to ciężka sprawa. Wymyj ją dokładnie, psiochę spryskaj okteniseptem,potem połóz córkę na przewijaku i czekaj. Nie zakładaj pieluchy, miej w pogotowiu pojemnik jałowy na mocz. Potrzeba sporo cierpliowści, ja czasem czekałam i 2 godziny :(
    Dobrze gada .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Odpowiedzialam na Twoje wezwanie!!!

Coś zacichłaś ostatnio.

Aasiula, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    To moze byc inf drog mocz. A na posiew dziewczynce to bardzo trudno pobrac. Jak już dziecko stoi chociaz albo siedzi na nocniku, to jeszcze.
    A wykrecic z pieluszki nie mozna?

Aasiula, dorbie, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    A wykrecic z pieluszki nie mozna?
    powiedz, że żartowałaś ;)

Aasiula, kapturnica, gosia7122, dorbie, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Złapać posiew u takiego bąbla to ciężka sprawa. Wymyj ją dokładnie, psiochę spryskaj okteniseptem,potem połóz córkę na przewijaku i czekaj. Nie zakładaj pieluchy, miej w pogotowiu pojemnik jałowy na mocz. Potrzeba sporo cierpliwości, ja czasem czekałam i 2 godziny :(

Wiem, ze są jakieś woreczki do łapania moczu. Nie działają ?

kapturnica, Aasiula, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

A nie mozna uzyc tych woreczkow do naklejania do pobierania moczu ???
    Macdula mnie ubiegla z pytaniem hehee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:58

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Wiem, ze są jakieś woreczki do łapania moczu. Nie działają ?
    Te woreczki sa do badania ogólnego moczu, do posiewu mocz musi być czysty, bez kontaktu ze skórą.

Odpowiedziałam Wam obu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:58

kapturnica, Aasiula, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Te woreczki sa do badania ogólnego moczu, do posiewu mocz musi być czysty, bez kontaktu ze skórą.

a racja

Aasiula lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

o fAak zostaje cewnik w najgorszym wypadku....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    powiedz, że żartowałaś ;)
    Zartowalam.

Sabina, Aasiula, macduska, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    o fAak zostaje cewnik w najgorszym wypadku....
    Kapta to nie jest łatwe, ale da się zrobić. Dobrze jest mieć dodatkowe ręce do pomocy, bo Młode wierzga nogami i może uniemożliwić złapanie moczu. Takie dziecko nie sika dużo, ten strumień nie jest zbyt silny (u chłopaka jest inaczej). Trzeba być czujnym i mieć refleks ;)

gosia7122, Aasiula, kapturnica, macduska, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

ja nie mogłam złapać do zwykłego badania ,woreczki sie odklejają i wszystko wypływa ,walczyłam tydzień i złapałam tyle co kot napłakał,na szczęście wystarczyło ,podobno mocz może być zanieczyszczony bo powinien być ze środkowego strumienia a jak pobrać u niemowlaka,nie chciałabym antybiotyku .Ja mam w piątek wizytę to zobaczę co mi powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 18:05

Aasiula lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba nadal jestem kanibalem choc dziecko juz nie pozwala mi podgryzac piet! Szkoda bo byly pyszne.

Mega, moremi, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 8101 8102 8103 8104 8105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ