35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Kometa jesli wyniki nasienia znacznie sie pogorszyly moze powinniscie pomyslec o wyjsciu awaryjnym i rozmowie z lekarzem by przynajmmniej po troche mrozic nasienie jak tylko troche sie poprawi..
ComeToMeBaby, moremi, Magda*, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosia7122 wrote:ja nie mogłam złapać do zwykłego badania ,woreczki sie odklejają i wszystko wypływa ,walczyłam tydzień i złapałam tyle co kot napłakał,na szczęście wystarczyło ,podobno mocz może być zanieczyszczony bo powinien być ze środkowego strumienia a jak pobrać u niemowlaka,nie chciałabym antybiotyku .
Gosia ja robiłam mojej córce takie badania regularnie, 2 razy w miesiącu i nie miałam probleów z woreczkami.
Ja miałam taką metodę, myłam dziecko wieczorem, woda z mydłem, dokładnie wypłukana off korsUżywałam białego jelenia, żeby nie podrażnić. Jak dzieć się rano budzić od razu zdejmowałam pieluchę, migiem przemywałam wargi sromowe i krocze octesptem i osuszałam krocze wyprasowaną pieluchą tetrowa. Przyklejałam worek. Nie noś dziecka, może jej leciusieńko założyć pampera i niech sobie lezy. Jak Marysia już stoi to weź ją za rączki, niech stoi. Po chwili Cię się wysika do worka. Mówię ci
Potem kładziesz delikatnie, odpinasz pampersa odrywasz worek i włala!
Mówię Ci, robiłam to setki razy, niestetyGdybym mogła Ci jakoś pomóc to dawaj Jakbyś była bliżej to bym podjechała
kapturnica, Aasiula, Mega, kkisia, moremi, gosia7122, Simba lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Kapta to nie jest łatwe, ale da się zrobić. Dobrze jest mieć dodatkowe ręce do pomocy, bo Młode wierzga nogami i może uniemożliwić złapanie moczu. Takie dziecko nie sika dużo, ten strumień nie jest zbyt silny (u chłopaka jest inaczej). Trzeba być czujnym i mieć refleks
Sabina, dorbie, Aasiula, kkisia, Mango, Krakonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacduska wrote:Wiem, ze są jakieś woreczki do łapania moczu. Nie działają ?
Na pewno mokre nózki sprzyjaja sikaniu, można chusteczkami mokrymi zwilżac stópkimoremi, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny dopiero wrociłam z kraka. Dziecko niesforne jak ujela to pani doktor. Odwróciło sie pupskiem do nas. Serducho ok,dwie rece ktore pchało do paszczy. Dwie nogi ktore latały na wszystkie strony,jednym słowem adhd
Szkoda że na wyniki musze czekać tydzieńpani jednak twierdzi że bedzie dobrze i tego sie trzymam.. no i łzy same leciały..jak grochy, mój mały cud
mamatrojki80, Zofia8, kapturnica, Aasiula, Mega, anna maria, macduska, Parka, gretka, kkisia, Mango, ania.g, gosia7122, moremi, dorbie, paszczakin, BISCA, Reni, Arwena, Dorka.1979, megan8 lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Zosia, a tak z ciekawości lekarskiej. Czy wiesz czy pobierali ci ten wymaz na posiew czy robili jakies szybkie testy? Wiesz moze?
Na posiew. Probke pobrali w poniedzialek a dzis po poludniu wynik.
Robilam tez badanie moczu z posiewem.
PHYSICAL AND CHEMICAL
CHARACTERISTIC
Color : Yellow.

Specific gravity : 1.025 1.016-1.022 g/mL
Clarity : Clear. Clear.
pH : 5.0 4.8-7.4
Bilirubin : Not detected. Not detected.
Glucose : Norm. Norm.
Ketone bodies : Not detected. Not detected.
Nitrite : Not detected. Not detected.
Protein : Not detected. Not detected.
Urobilinogen : Norm. Norm.
URINE SEDIMENT

Leukocytes : 0-3 / h.p.f. 0-5 / h.p.f.
Erythrocytes : 0-3 / h.p.f. 0-3 / h.p.f.
Epithelial cells : (+) (+)
Microorganisms : (+) Not seen.
Yeast cells : Not seen. Not seen.
Trichomonas vaginalis : Not seen. Not seen.
Mucus : (++) Not seen - (+).
Crystals : Not seen. Not seen.
Amorphous crystals : Not seen. Not seen.
Casts : Not seen. Hyaline: 0-1 / l.p.f. Epithelial: 0-1 / l.p.f.
Erythrocyte: Not seen. Granulated: Not seen. Leucocyte: Not seen.
Posiew:
Urine.
Culture result:
Negative.
No growth after 24 hours incubation.
Zofia8
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:no przeszło mi to przez myśl.
ale na moje: to moze skonsultuj się jednak z lekarzem, bo zamiast się poprawiać to wyniki się pogorszyły, to mi powiedział: będę brał jeszcze ten promen i potem zrobię trzecie badanie i wtedy pójdę.
przeczekam to trochę, może jest zbyt zdenerwowany.
myślę, ze powinien po tych wynikach iść a nie czekać aż spadną na same dno. dam mu ochłonąć. może wieczorem pogadamy. na razie zajął się skręcaniem ławy.
Kometka, przykro mi babo, liczyłam na dobre wieści od Was... ech. Daj mu dziś może wytchnąć po tym stresie, ale już te wyniki warto by pokazać lekarzowi skoro jest gorzej.
dla Ciebie.
Mega, ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:no przeszło mi to przez myśl.
ale na moje: to moze skonsultuj się jednak z lekarzem, bo zamiast się poprawiać to wyniki się pogorszyły, to mi powiedział: będę brał jeszcze ten promen i potem zrobię trzecie badanie i wtedy pójdę.
przeczekam to trochę, może jest zbyt zdenerwowany.
myślę, ze powinien po tych wynikach iść a nie czekać aż spadną na same dno. dam mu ochłonąć. może wieczorem pogadamy. na razie zajął się skręcaniem ławy.
No chyba ze objetosc ejakulatu byla ok tylkow nim bardzo niska ilosc nasienia..Nie pisalas jakie macie rozpoznanie wiec gdybam
A tu popatrz co pisza
Aspermia – jest to wydzielanie w jednej porcji ejakulatu ilości mniejszej niż 0,5 ml nasienia. Aspermii nie należy mylić z azoospermią, w której przy niekiedy prawidłowej objętości ejakulatu, stwierdza się brak plemników. Aspermia może być skutkiem wad rozwojowych, urazów, chorób zakaźnych lub zabiegów operacyjnych. Dochodzić do niej może na skutek zablokowania odpływu nasienia, wytrysku wstecznego lub braku wytwarzania składników płynu nasiennego a czasami i plemników. Przejściowa aspermia może być skutkiem odbycia dużej ilości stosunków, w krótkim czasie, zakończonych wytryskiem. Dochodzi do niej na skutek wyczerpania się zapasów i możliwości produkcyjnych jąder, najądrzy, prostaty, pęcherzyków nasiennych oraz gruczołów opuszkowo-cewkowych.
Mozewarto troche libido powsciagnac i dac sie organizmowi zregenerowac bo jednym z przyczyn bardzo niskiej il nasienia jest zbyt duza ilosc stosunkowWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 18:25
Aasiula, Parka, ComeToMeBaby, moremi, Natka_79 lubią tę wiadomość
-
peppapig wrote:Dziewczyny dopiero wrociłam z kraka. Dziecko niesforne jak ujela to pani doktor. Odwróciło sie pupskiem do nas. Serducho ok,dwie rece ktore pchało do paszczy. Dwie nogi ktore latały na wszystkie strony,jednym słowem adhd
Szkoda że na wyniki musze czekać tydzieńpani jednak twierdzi że bedzie dobrze i tego sie trzymam.. no i łzy same leciały..jak grochy, mój mały cud
Nie pokazalo co ma miedzy nozkami ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 18:23
Aasiula, moremi, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypeppapig wrote:Dziewczyny dopiero wrociłam z kraka. Dziecko niesforne jak ujela to pani doktor. Odwróciło sie pupskiem do nas. Serducho ok,dwie rece ktore pchało do paszczy. Dwie nogi ktore latały na wszystkie strony,jednym słowem adhd
No, a co z tym Twoim moczem?moremi lubi tę wiadomość