X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa jesli wyniki nasienia znacznie sie pogorszyly moze powinniscie pomyslec o wyjsciu awaryjnym i rozmowie z lekarzem by przynajmmniej po troche mrozic nasienie jak tylko troche sie poprawi..

ComeToMeBaby, moremi, Magda*, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    ja nie mogłam złapać do zwykłego badania ,woreczki sie odklejają i wszystko wypływa ,walczyłam tydzień i złapałam tyle co kot napłakał,na szczęście wystarczyło ,podobno mocz może być zanieczyszczony bo powinien być ze środkowego strumienia a jak pobrać u niemowlaka,nie chciałabym antybiotyku .
    Gosia wg mnie gdyby był zanieczyszczony to by Ci wyszły bakterie, a nie leukocyty.
    Gosia ja robiłam mojej córce takie badania regularnie, 2 razy w miesiącu i nie miałam probleów z woreczkami.
    Ja miałam taką metodę, myłam dziecko wieczorem, woda z mydłem, dokładnie wypłukana off kors ;) Używałam białego jelenia, żeby nie podrażnić. Jak dzieć się rano budzić od razu zdejmowałam pieluchę, migiem przemywałam wargi sromowe i krocze octesptem i osuszałam krocze wyprasowaną pieluchą tetrowa. Przyklejałam worek. Nie noś dziecka, może jej leciusieńko założyć pampera i niech sobie lezy. Jak Marysia już stoi to weź ją za rączki, niech stoi. Po chwili Cię się wysika do worka. Mówię ci :)
    Potem kładziesz delikatnie, odpinasz pampersa odrywasz worek i włala!
    Mówię Ci, robiłam to setki razy, niestety :( Gdybym mogła Ci jakoś pomóc to dawaj Jakbyś była bliżej to bym podjechała

kapturnica, Aasiula, Mega, kkisia, moremi, gosia7122, Simba lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kapta to nie jest łatwe, ale da się zrobić. Dobrze jest mieć dodatkowe ręce do pomocy, bo Młode wierzga nogami i może uniemożliwić złapanie moczu. Takie dziecko nie sika dużo, ten strumień nie jest zbyt silny (u chłopaka jest inaczej). Trzeba być czujnym i mieć refleks ;)
    U chlopaka jest znacznie prosciej bo wystarczy go troche ze tak powiem poruchac po wacku zeby pobudzic do sikania

Sabina, dorbie, Aasiula, kkisia, Mango, Krakonka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, zbieralam sie i ciagle tego pisalam : gratuluje Ci nowej pracy, mam nadzieje, ze bedzie ciekawie i ze bedzie skutek uboczny w postaci ciazy :)

kapturnica, Aasiula, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Wiem, ze są jakieś woreczki do łapania moczu. Nie działają ?
    Nie działaja, bo czesto florę ze skóry zbieraja, poza tym nieprzyjemne dla dziecka. Mój Kuba kiedyś to przez kilka godzin nie nasikał, tak mu było niewygodnie.
    Na pewno mokre nózki sprzyjaja sikaniu, można chusteczkami mokrymi zwilżac stópki

moremi, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To leukocyty świadczą o infekcji

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero wrociłam z kraka. Dziecko niesforne jak ujela to pani doktor. Odwróciło sie pupskiem do nas. Serducho ok,dwie rece ktore pchało do paszczy. Dwie nogi ktore latały na wszystkie strony,jednym słowem adhd :)
    Szkoda że na wyniki musze czekać tydzień :( pani jednak twierdzi że bedzie dobrze i tego sie trzymam.. no i łzy same leciały..jak grochy, mój mały cud <3

mamatrojki80, Zofia8, kapturnica, Aasiula, Mega, anna maria, macduska, Parka, gretka, kkisia, Mango, ania.g, gosia7122, moremi, dorbie, paszczakin, BISCA, Reni, Arwena, Dorka.1979, megan8 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Zosia, a tak z ciekawości lekarskiej. Czy wiesz czy pobierali ci ten wymaz na posiew czy robili jakies szybkie testy? Wiesz moze?

Na posiew. Probke pobrali w poniedzialek a dzis po poludniu wynik.

Robilam tez badanie moczu z posiewem.

PHYSICAL AND CHEMICAL
    CHARACTERISTIC
    Color : Yellow.

Specific gravity : 1.025 1.016-1.022 g/mL
    Clarity : Clear. Clear.
    pH : 5.0 4.8-7.4
    Bilirubin : Not detected. Not detected.
    Glucose : Norm. Norm.
    Ketone bodies : Not detected. Not detected.
    Nitrite : Not detected. Not detected.
    Protein : Not detected. Not detected.
    Urobilinogen : Norm. Norm.
    URINE SEDIMENT

Leukocytes : 0-3 / h.p.f. 0-5 / h.p.f.
    Erythrocytes : 0-3 / h.p.f. 0-3 / h.p.f.
    Epithelial cells : (+) (+)
    Microorganisms : (+) Not seen.
    Yeast cells : Not seen. Not seen.
    Trichomonas vaginalis : Not seen. Not seen.
    Mucus : (++) Not seen - (+).
    Crystals : Not seen. Not seen.
    Amorphous crystals : Not seen. Not seen.
    Casts : Not seen. Hyaline: 0-1 / l.p.f. Epithelial: 0-1 / l.p.f.
    Erythrocyte: Not seen. Granulated: Not seen. Leucocyte: Not seen.

Posiew:

Urine.
    Culture result:
    Negative.
    No growth after 24 hours incubation.

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no przeszło mi to przez myśl.
    ale na moje: to moze skonsultuj się jednak z lekarzem, bo zamiast się poprawiać to wyniki się pogorszyły, to mi powiedział: będę brał jeszcze ten promen i potem zrobię trzecie badanie i wtedy pójdę.

przeczekam to trochę, może jest zbyt zdenerwowany.
    myślę, ze powinien po tych wynikach iść a nie czekać aż spadną na same dno. dam mu ochłonąć. może wieczorem pogadamy. na razie zajął się skręcaniem ławy.

Kometka, przykro mi babo, liczyłam na dobre wieści od Was... ech. Daj mu dziś może wytchnąć po tym stresie, ale już te wyniki warto by pokazać lekarzowi skoro jest gorzej.

<3 dla Ciebie.

Mega, ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no przeszło mi to przez myśl.
    ale na moje: to moze skonsultuj się jednak z lekarzem, bo zamiast się poprawiać to wyniki się pogorszyły, to mi powiedział: będę brał jeszcze ten promen i potem zrobię trzecie badanie i wtedy pójdę.

przeczekam to trochę, może jest zbyt zdenerwowany.
    myślę, ze powinien po tych wynikach iść a nie czekać aż spadną na same dno. dam mu ochłonąć. może wieczorem pogadamy. na razie zajął się skręcaniem ławy.
    Na wątku o in vitro jestpare dziewczyn u ktorychfacetow byly takie sytuacje ,ze jakosc nasienia spadala co badanie.Dajmu ochlonac i moze delikatnie insynuacje zrob ,zeby jednak lekarza odwiedzil.Moze za wczesnie bylo jeszczena badanie ale mam wrazenie ,ze same suplementy tu nie zadzialaja skoro wyszla wam tak niska ilosc
    No chyba ze objetosc ejakulatu byla ok tylkow nim bardzo niska ilosc nasienia..Nie pisalas jakie macie rozpoznanie wiec gdybam

A tu popatrz co pisza
    Aspermia – jest to wydzielanie w jednej porcji ejakulatu ilości mniejszej niż 0,5 ml nasienia. Aspermii nie należy mylić z azoospermią, w której przy niekiedy prawidłowej objętości ejakulatu, stwierdza się brak plemników. Aspermia może być skutkiem wad rozwojowych, urazów, chorób zakaźnych lub zabiegów operacyjnych. Dochodzić do niej może na skutek zablokowania odpływu nasienia, wytrysku wstecznego lub braku wytwarzania składników płynu nasiennego a czasami i plemników. Przejściowa aspermia może być skutkiem odbycia dużej ilości stosunków, w krótkim czasie, zakończonych wytryskiem. Dochodzi do niej na skutek wyczerpania się zapasów i możliwości produkcyjnych jąder, najądrzy, prostaty, pęcherzyków nasiennych oraz gruczołów opuszkowo-cewkowych.

Mozewarto troche libido powsciagnac i dac sie organizmowi zregenerowac bo jednym z przyczyn bardzo niskiej il nasienia jest zbyt duza ilosc stosunkow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 18:25

Aasiula, Parka, ComeToMeBaby, moremi, Natka_79 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Dziewczyny dopiero wrociłam z kraka. Dziecko niesforne jak ujela to pani doktor. Odwróciło sie pupskiem do nas. Serducho ok,dwie rece ktore pchało do paszczy. Dwie nogi ktore latały na wszystkie strony,jednym słowem adhd :)
    Szkoda że na wyniki musze czekać tydzień :( pani jednak twierdzi że bedzie dobrze i tego sie trzymam.. no i łzy same leciały..jak grochy, mój mały cud <3
    Ale wynik usg za tydzien?Nie pokazala ci od razu jaka przeziernosc , kosc nosowa i przeplywy ???
    Nie pokazalo co ma miedzy nozkami ? 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 18:23

Aasiula, moremi, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:

No, a co z tym Twoim moczem? ;-)

moremi lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie moze byc Prawda :-)
    macduska wrote:
    Reni- takim?

http://www.iv.pl/images/50217389937295926562.jpg

mamatrojki80, Aasiula, macduska, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometo, ach:-( Daj Twojemu ochlonac. Mysle, ze faceci gorzej to przezywaja. A potem delikatnie i dyplomatycznie namowisz Go na wizyte.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepcia super wiesci ,gratuluje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 18:28

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    To nie moze byc Prawda :-)
    Ma arsenał , nie ? XD On to ma wytrysk XD

anna maria, Aasiula, Mega, macduska, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anna maria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia lepsza jutro mam wizyte ,ale kaszle juz mniej.
    gosia7122 wrote:
    Witam .
    Anna a jak zdrowie Helci.U nas mała ma leukocyty w moczu
    dorbie czy powinnam sie martwic ?w piątek mam wizytę,

Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zyciu takich jaj nie widzialam :-)
    kapturnica wrote:
    Ma arsenał , nie ? XD On to ma wytrysk XD

Aasiula, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Helcia lepsza jutro mam wizyte ,ale kaszle juz mniej.
    No to dobrze :)

anna maria lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    W zyciu takich jaj nie widzialam :-)
    hahahaha chyba nie Ty jedna hyhyhy ;D

anna maria, Mega, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

‹‹ 8102 8103 8104 8105 8106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ