X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    U mnie na obiad bedzie dzis duszona piers z kaczki ze sliwkami. I puree z topinabura, jak mi do sklepu dowiezli..

Ty burżuju! ;-)

Zofia8 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale dużo wody?
    to ma stać w wodzie?
    nie, trzeba utrzymywać wilgotność, ale nie topić we wodzie. to trzeba podlewać od czasu do czasu. cały czas wilgotne.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dokładnie- daj sobie spokój - bo tylko nerwy stracisz. Dorośli to są ludzie - i niech żyją po swojemu....mrzonkami też się można długo cieszyć...
    Zofia - dobrze, że Ty działasz i robisz to, co w Twojej mocy. Nawet jeśli się nie uda - będziesz wiedziała, że zrobiłaś wszystko - co mogłaś - to bardzo ułatwia pogodzenie się z porażką. A może nie będzie porażki :)

Bozia... Ty lepiej uważaj ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co na obiad będzie,bom w pracy a chłop w domu więc mam nadzieję że się postara ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 10:48

kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    reni - nie mądrkuj, bo dawno rzuciłaś fajki...Gdybyś przypadkowo zaszła w ciążę wtedy, kiedy dziecko Ci nie było w głowie i jarałaś ile popadnie - to nie wiem, czy tak łatwo pożegnałabyś się z fajkami w imię dobra dzidziuli. Życie o wiele bardziej jest złożone, niż bysmy chcieli. I nie mówię tu o menelkach - tylko o normalnych kobietach, które cierpią z tego powodu, a jednak od czasu do czasu tego dymka sobie muszą puścić...nawet w ciąży

DZIDZIULI ?!?!?!?!

:P
    heheheheee

Bozia3, paszczakin, moremi, Simba, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ola nie ma co sie zastanawiac. To jedno z podstawowych badan, ktore powinno sie zrobic przy staraniach.

Wezmę teraz gin w obroty i się postawię , żeby powiedział jakie badania zrobić jeszcze w moim przypadku. Pytał mnie się o ta tarczycę, np. pytał się czy mi jest np. cały czas zimno albo gorąco. Ale ja nic takiego nie odczuwam.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, jak widze, ze na forum pojawia sie rozowa swinka to mam usmiech od ucha do ucha, bo ostatnio jestes w takim dobrym nastroju, ze az cieplo robi sie wokol serca (mialam napisac cieplutko ale Moremi w szpitalu i nie chec Jej denerwowac (oczko))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 10:52

peppapig, moremi, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Mango Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za zrozumienie - moje życie i moje starania. Nie musisz być złośliwa. Nie rozumiem dlaczego tak to Cię denerwuje? Mam prawo żyć po swojemu. Wy macie prawo pisać co o tym myślicie, ale złośliwość nie jest tu potrzebna.
    Bozia3 wrote:
    Dokładnie- daj sobie spokój - bo tylko nerwy stracisz. Dorośli to są ludzie - i niech żyją po swojemu....mrzonkami też się można długo cieszyć...
    Zofia - dobrze, że Ty działasz i robisz to, co w Twojej mocy. Nawet jeśli się nie uda - będziesz wiedziała, że zrobiłaś wszystko - co mogłaś - to bardzo ułatwia pogodzenie się z porażką. A może nie będzie porażki :)

megan8, Magda*, Mega lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Wezmę teraz gin w obroty i się postawię , żeby powiedział jakie badania zrobić jeszcze w moim przypadku. Pytał mnie się o ta tarczycę, np. pytał się czy mi jest np. cały czas zimno albo gorąco. Ale ja nic takiego nie odczuwam.

Jak ja sobie przypominam (za bardzo nie musze, bo to swieza sprawa) co ja wyprawialam by zrobic badania, jak stawalam na glowie. Powinnam zaczac pisac pamietnik :-)

Bozia3, ComeToMeBaby, ola_35 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    bardzo lubię kaczkę - to o której mam być? :)

haha, to ja Ci gwizdne Kajtka!

tak na 17-ta zapraszam ;)

Bozia3, kkisia, moremi, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Jak ja sobie przypominam (za bardzo nie musze, bo to swieza sprawa) co ja wyprawialam by zrobic badania, jak stawalam na glowie. Powinnam zaczac pisac pamietnik :-)

Zosia, ciąża jest w Twoim zasięgu i ja w to wierzę :-) gdybyś jeszcze z chłopem ponegocjowała żeby sobie plemniory przebadał... dasz radę :-)

kkisia, moremi, ComeToMeBaby, Zofia8, Magda* lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Dziękuję za zrozumienie - moje życie i moje starania. Nie musisz być złośliwa. Nie rozumiem dlaczego tak to Cię denerwuje? Mam prawo żyć po swojemu. Wy macie prawo pisać co o tym myślicie, ale złośliwość nie jest tu potrzebna.
    Ale mnie już to nie denerwuje - napisałam to spokojnie i nie złośliwie. Na początku -owszem podnosiło mi to ciśnienie - ale teraz już nie. Napisałam tylko Zofii potwierdzenie jej spostrzeżenia - tyle Mango. Mam wrażenie, że jakoś chciałabyś, żeby się tym denerwować, poganiać Cię, szturchać itp - według mnie prowokujesz taką postawę. Wtedy całe otoczenie się będzie za Ciebie denerwować - a Ty bidulko - zwalisz wszystko na lęk przed lekarzami. Tak naprawdę nie bierzesz odpowiedzialności za własne potrzeby i Twój chłop też. Dlatego pretensje proszę mieć tylko do siebie :)

mamatrojki80, kkisia, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, gretka, Zofia8, kapturnica, Krakonka, Simba, megan8, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

U mnie rosol , ziemniaki , mielone i buraki :)

Aasiula, mamatrojki80, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    haha, to ja Ci gwizdne Kajtka!

tak na 17-ta zapraszam ;)
    okej - to biorę z 10 butelek piwa alko 0% i wpadam...:)

paszczakin, Simba, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Bozia... Ty lepiej uważaj ;-)
    ale że co? :) Ja nie uważam ;) zdaję się na palec boży - choć to zakrawa o żart - bo nawet się prawie nie bzykam...cosik nie mogę wskoczyć w te tryby...nie wiem czy to starość, czy hormony cyckowo-karmieniowe...:) Czy któraś tak miała po urodzeniu dziecka? Zero ochoty jakiejś większej?

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Peppa, jak widze, ze na forum pojawia sie rozowa swinka to mam usmiech od ucha do ucha, bo ostatnio jestes w takim dobrym nastroju, ze az cieplo robi sie wokol serca (mialam napisac cieplutko ale Moremi w szpitalu i nie chec Jej denerwowac (oczko))
    Nie wierzyłam,że się uda zajść w ciążę. A tu proszę dwa razy. Po tym nieudanym,pora na szczęśliwe zakończenie( w ktore zaczynam wierzyć). Mąż nie zgodziłby się na żadne badania więc ja że sobą stawała na głowie by słe udało. Różne badania głównie prywatnie,paru ginów,wymuszanie stymulacji i jakoś się udało :-) szczęście,palec boży? Hehe
    Chciejcie bardzo ale róbcie co tylko się da by pomóc naturze <3

moremi, Aasiula, dorbie, Bozia3, ComeToMeBaby, macduska, Zofia8, kkisia, ania.g, Krakonka, Simba, gosia7122, Parka, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie bedzie dzisiaj kapucha po bawarsku z zapiekana biała .:)

Simba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale że co? :) Ja nie uważam ;) zdaję się na palec boży - choć to zakrawa o żart - bo nawet się prawie nie bzykam...cosik nie mogę wskoczyć w te tryby...nie wiem czy to starość, czy hormony cyckowo-karmieniowe...:) Czy któraś tak miała po urodzeniu dziecka? Zero ochoty jakiejś większej?

Ty mnie tu "głupiej" nie udawaj ;-) uważaj co piszesz :-), ja po urodzeniu ostatniego dziecka długo seksu nie uprawiałam, libido zerowe, karmiłam 9 miesięcy... przetrwałam, chłop też :-) i wróciło do normy, tej normy matczynej ;-)

Bozia3, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak uważam, że jesteś złośliwa i nic na Ciebie nie zwalam. Chodzi mi tylko o to, że cokolwiek napiszę zaraz czytam komentarz w stylu olej ją, bo ona nie lubi lekarzy. Nie proszę o poszturchiwanie, ani współczucie. Po prostu olej mnie i nie denerwuj się. Komentarze w tym stylu też sobie daruj. Jestem jaka jestem i nie potrzebuję Twojej analizy. Pretensję mam tylko o takie komentarze :(
    Bozia3 wrote:
    Ale mnie już to nie denerwuje - napisałam to spokojnie i nie złośliwie. Na początku -owszem podnosiło mi to ciśnienie - ale teraz już nie. Napisałam tylko Zofii potwierdzenie jej spostrzeżenia - tyle Mango. Mam wrażenie, że jakoś chciałabyś, żeby się tym denerwować, poganiać Cię, szturchać itp - według mnie prowokujesz taką postawę. Wtedy całe otoczenie się będzie za Ciebie denerwować - a Ty bidulko - zwalisz wszystko na lęk przed lekarzami. Tak naprawdę nie bierzesz odpowiedzialności za własne potrzeby i Twój chłop też. Dlatego pretensje proszę mieć tylko do siebie :)

Arwena lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    a u mnie bedzie dzisiaj kapucha po bawarsku z zapiekana biała .:)
    Oj bo się głodna robię...
    Zamówie sobie sałatke jakąś, może.

dorbie lubi tę wiadomość

‹‹ 8225 8226 8227 8228 8229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ