X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Jak ja sobie przypominam (za bardzo nie musze, bo to swieza sprawa) co ja wyprawialam by zrobic badania, jak stawalam na glowie. Powinnam zaczac pisac pamietnik :-)

Ja Zofia jestem bardzo konkretną osobą i wymagam od lekarza tez konkretnych odpowiedzi. Jeśli uważa, np. że nie muszę jakiegoś badania robić , to ma mi teraz wytłumaczyć dlaczego tak uważa. Ja nie mam zamiaru tracić kolejnego pól roku. Ok chciał min 2 cykle pomonitorowac, ok rozumiem, różne pacjentki przychodzą i twierdza ze mają coś źle a okazuje się ok. Ale teraz będę wymagała od lekarza niestety konkretnych działań.

mamatrojki80, Arwena, ComeToMeBaby, Zofia8, Bozia3, kkisia, Aasiula, moremi, gosia7122 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Wczoraj kupiłam nowa partię, bo te co mam są już na maxa rozkwitnięte i do świąt już ich nie będzie :-) będę też w tym tygodniu bratki sadzic, miałam to robić, ale ostatnie dwa dni mimo słońca zimne były i w nocy na minusie temp, a wczoraj mimo niedzieli sprzątałam, pranie robiłam i udało mi się nawet pobiegać :-) a i marzannę też zrobiłam dziecku do przedszkola na dziś :-)

Mama a ja robiłam kwiata, taka piwonia mi wyszła, nie wiem czy zdjęcie się wklei, a teraz musze zrobić ozdoby wielkanocne do przedszkola, pomysły już mam i zbieram dzisiaj materiały florystyczne do tego:)

01c281097f0752e3m.png

mamatrojki80, Bozia3, kkisia, Aasiula, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, dajesz Kajtka czy nie? Bo ja mam do oddania jednego nie spiacego chlopczyka. Jak sie juz wyspie, to odbiore z powrotem. ;)
    Reni? Paszczak?

Bozia3, kkisia, ania.g, moremi, Simba, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bozia, dajesz Kajtka czy nie? Bo ja mam do oddania jednego nie spiacego chlopczyka. Jak sie juz wyspie, to odbiore z powrotem. ;)
    Reni? Paszczak?

Ale Twoj synek ma dorosle spojrzenie :-)

Dziobak lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Mama a ja robiłam kwiata, taka piwonia mi wyszła, nie wiem czy zdjęcie się wklei, a teraz musze zrobić ozdoby wielkanocne do przedszkola, pomysły już mam i zbieram dzisiaj materiały florystyczne do tego:)

01c281097f0752e3m.png

Piękny :-) nawet trochę jak hortensja, które uwielbiam wygląda :-)

Mam sąsiadkę, agentkę totalną... w ubiegłym roku jej hortensje ogrodowe nie zakwitły, przycięła je jak bukietowe... a nie powinna. I co ona wydumała, kupiła sztuczne kwiaty hortensji na długich łodygach i poupychała w krzaki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 11:53

ola_35, Sabina, Zofia8, paszczakin, kkisia, Reni, Aasiula, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ledwo nadrobiłam :)
    Kapta, zupełnie cię teraz rozpoznać nie potrafię :)
    Co do fajek...to ja nie mam taryfy ulgowej dla ciężarnych palących, uważam ze jak ktoś truje tylko siebie to proszę bardzo ale nie rozumiem jak można skazać na gorszy start, chorobę swoje własne dziecko i to dla odrobiny tytoniu. Nie wybaczyłbym sobie nigdy gdyby przez moja słabość zapłacić zdrowiem miało moje dziecko. Nałóg nałogiem, ale mamy rozum i wiadomo czym grozi palenie w ciazy.
    U mnie słońce sie przedziera, ale jest chłodno. A na obiad to chyba skonstruuje jakaś zupę :)

hGXkp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Reni? Paszczak?
    ale Adamek duży - czas zapieprza niemiłosiernie...:)
    Mój śpi nawet - ale i tak się czuję notorycznie niewyspana - marzy mi się jedna noc taka normalna - zasypiam o 22.00, budzę się o 9.00 - bez przerwy - w szerokim łóżku tylko z chłopem...:). Na razie to nam się majda maluch między nami - na dodatek mamy wersalkę normalnej wielkości, no i jęki, stęki, łapanie za cycka w poszukiwaniu nocnej popitki i takie tam...

Sabina, kkisia, Dziobak, Reni, Aasiula, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Piękny :-) nawet trochę jak hortensja, które uwielbiam wygląda :-)

Mam sąsiadkę, agentkę totalną... w ubiegłym roku jej hortensje ogrodowe nie zakwitły, przycięła je jak bukietowe... a nie powinna. I co ona wydumała, kupiła sztuczne kwiaty hortensji na długich łodygach i poupychała w krzaki :-)

Też mam takie koleżanki co wpychały do lawendy sztuczne kwiaty bo nie kwitła, u jednej były takie realne ,że się nabrałam.

mamatrojki80, dorbie lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Reni? Paszczak?

Eeeeeeeeeeeeeej gdzie mnie tu Reni w kolejke wpuszcza.. Sie wepchala do Bozi, do Caffe, niewiadomojesczegdzie, ale po Adasia nigdy przede mna nie stala!

DAWAJ! Bedzie prosto jak bede wolac Adas, to sie wszytkie zbiegna ;) nastepnego tez Adas nazwe, nawet jak bedzie dziewczynka ;)

kkisia, Dziobak, Bozia3, Reni, mamatrojki80, Aasiula, Sabina, Simba, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie widze rozpisały kobity ;) To pewnie przez te piekna pogode za oknem :)
    Ja tam juz czekam niecierpliwie na te nieprzespane noce , byle juz maluch był

Wiecie co?? Od 2,3dni czulam raz na jakis czas jakies dziwne smyranie czy cus w dole brzucha.Wczesniej nie miałam nic takiego .A dziś siedze se grzecznie u fryzjera i centralnie po prawej stronie nad spojeniem łonowym poczułam puk puk :D .Nie wiem czy mam zwidy :( czy se wmawiam ale kuurde mam nadzieje ,ze to młode sie odzywa :D
    Zajarałam sie XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:04

kkisia, mamatrojki80, paszczakin, Bozia3, gretka, Arwena, Aasiula, dorbie, Zofia8, ComeToMeBaby, Natka_79, Sabina, macduska, Simba, megan8, gosia7122, Parka, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ale Twoj synek ma dorosle spojrzenie :-)
    Zmylka taka. To jest jajcarz na maxa. :-)

Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeoczyłam O.o
    paszczakin wrote:
    Eeeeeeeeeeeeeej gdzie mnie tu Reni w kolejke wpuszcza.. Sie wepchala do Bozi, do Caffe, niewiadomojesczegdzie, ale po Adasia nigdy przede mna nie stala!

DAWAJ! Bedzie prosto jak bede wolac Adas, to sie wszytkie zbiegna ;) nastepnego tez Adas nazwe, nawet jak bedzie dziewczynka ;)

Bozia3 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Widzę że Dziobaka synek pięknie siedzi :) ale czad ja też już tak chcę :)
    Mam bałagan w kuchni bo wpadłam w ciąg oglądania serialu Wikingowie...

Bozia3, Dziobak, Sabina, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Widzę że Dziobaka synek pięknie siedzi :) ale czad ja też już tak chcę :)
    Mam bałagan w kuchni bo wpadłam w ciąg oglądania serialu Wikingowie...
    ja tak miałam z serialem Deadwood - nic nie robiłam, tylko ślęczałam nad kolejnymi odcinkami....tym bardziej mnie to jarało, że serial oparty trochę na faktach, znaczy parę osób istniało naprawdę. Polecam super dialogi, film, muzyka...

ania.g lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

No i bardzo to praktyczne. A jak bedziesz chciala pogadac z ktoryms konkretnym, to zswolasz po nazwisku.

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale przecież tego nie wiesz Reni....może niech się wypowie taka, co to jarała na maksa i nagle na wieść o ciąży - sru i z dnia na dzień nie pali z tego powodu- no to zrozumiem..
    tak samo się sobie gwarantuje - że nigdy się już nie weźmie słodkiego do ust - ale się o tym zapomina przy pierwszej cukierni....

Ja paliłam dużo,2 paczki dziennie. Wpadłam, wypaliłam ostatniego po wyjściu od gina, potwierdzającym i już nie zapaliłam potem.
    Ale z tym słodkim - niekoniecznie słodkim, raczej w ogóle z jedzeniem na zachcianki - to mam problem. Nie wiem, czy dam radę odstawić, jak zajdę. Mówię sobie, że tak, ale jak będzie, to teraz nie powiem.

Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Bry :)

U mnie rosol , ziemniaki , mielone i buraki :)

Ja byłam w sklepie, kupiłam jabłka, maślankę i mrożonkę na zupę i wątróbkę drobiową. Będą racuchy z jabłkami, jarzynówka już się ugotowała, wątróbka też, ewentualnie cebulkę dorzucę. Do tego brukselka. U mnie dzisiaj dwa obiady, bo mąż nie tknie wątróbki i brukselki, a ja racuchów :) Małgośka pewnie jak zwykle zje jedno i drugie. Syna nie ma, to nie muszę trzeciego obadu robić :)
    Ale sznycelki to bym zjadła... Chyba wpisze na listę zakupową :)

Bozia3, moremi, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzis dużo i nie zdrowo ;) Beda domowe frytki , kurczak z piekarnika i sałatkA WIOSENNA :)

mamatrojki80, Krakonka, Aasiula, Sabina, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam :) A teraz znów opuszczę, bo muszę Małgoś uśpić.
    Tez żłobek cudo, ale jak ona przez te dwa dni nie idzie, to ja wymiękam. Przestawił jej się poziom enegetyczny na kilkugodzinną zabawę z dzieciakami i jak nie idzie, to ma nadmiary, a ja nie nadążam :)
    Dzisiaj wieczorem idzie do babci, jutro będzie tam cały dzień, więc znów mam labę. Moja mama jest świetną babcią, nawet jej wybaczam, że mamą taką sobie :) Widać późno dojrzała :P

mamatrojki80, Zofia8, moremi, Sabina, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A u mnie dzis dużo i nie zdrowo ;) Beda domowe frytki , kurczak z piekarnika i sałatkA WIOSENNA :)

Przepadam za domowymi frytkami!!! Może jutro zrobię... :) Niedomowych unikam, bo i tak mi nie smakują.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 8227 8228 8229 8230 8231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ