X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    KOmbinuję, żeby może na jogę chodzić. Kurcze, nie chodzę na nic regularnie, źle mi z tym, ale nie chce się w nic angażować, bo jak pójdę na trening obwodowy czy jakiś cross, to owszem, spełnię się, ale będę się stresowac, ze nie pomoge moim staraniom. A cellulit od razu rośnie i mięsnie wiotczeją. Ale mam jakiś humor starczy. 40tka się zbliża...
    Może jeszcze w tym tygodniu sobie pojdę na coś mocniejszego...

Mama3, a Ty chodzis na zajecia regularnie? Na jakie? Cos kiedyś pisałaś

na nic nie chodziłam :-) sama ćwiczę... próbowałam Chodakowską, ale mi ten cały Skalpel nie pasi, wolę Sylwię Wisenberg Tonique :-) on daje popalić...

Intensywne ćwiczenia podobno niewskazane przy staraniach... po 38 roku życia w ciąży z wysiłkiem też bym sobie trochu dała spokój, jakby nie patrzeć to jednak ciąże podwyższonego ryzyka, ale to moja opinia :-)

dorbie, ComeToMeBaby, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No..Wygladam bardziej jak ciełowiek już. ;)

Sabbcia powiedz mi jaki Ty robisz krem do rurek , budyniowy z masłem ?? A jak inny to moze podziel sie ze mna :P
    Ide robic rurasy bo ciasto juz 3godz siedziało w lodówie to w sam raz do robienia ..

dorbie, mamatrojki80, Sabina, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    na nic nie chodziłam :-) sama ćwiczę... próbowałam Chodakowską, ale mi ten cały Skalpel nie pasi, wolę Sylwię Wisenberg Tonique :-) on daje popalić...

Intensywne ćwiczenia podobno niewskazane przy staraniach... po 38 roku życia w ciąży z wysiłkiem też bym sobie trochu dała spokój, jakby nie patrzeć to jednak ciąże podwyższonego ryzyka, ale to moja opinia :-)
    No własnie, wolę nie ryzykować.
    Poprzednio po teście nie chodziłam na silniejsze treningi, z zumby zrezygnowałam, ale 1x byłam na treningu funcjonalnym, niby był lżejszy, ale było trochę cwiczen z wyskoami i na mięsnie ud mocniejsze, a za tydzien w usg był ten mały krwiaczek. To oczywisćie nie rzutowało na to poronienie, raczej jakoś zarodka itd, ale...
    Może na tej jodze sie trochę wyluzuję...

mamatrojki80, Sabina, Zofia8, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:

Ja mam Chodakowskiej Turbo wyzwanie i wg mnie jest ok, tętno cały czas trzyma wysoko. Ale jednak ćwiczenia w grupie sa fajniejsze, tym bardziej jak się ma taka grupę stałą i kameralną.
    Ja chodziłam na jesieni do ciązy na Kettle, to był taki trening cross, świetny, dawał popalić. I powiem szczerze, ze dobrze się tam plasowałam z wydolnością, przychodzili młodzi ludzie i faceci, którzy tak dyszeli i padali jak kawki. Było nas kilka dziewczyn, ja chyba najstarsza i my wiodłyśmy prym. Najbardziej lubię taki trening funkcjonalny, napędza mnie. Ale powrót do tego jeszcze przede mną. Teraz inne priorytety :-)

mamatrojki80, Sabina, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Parka, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ja mam Chodakowskiej Turbo wyzwanie i wg mnie jest ok, tętno cały czas trzyma wysoko. Ale jednak ćwiczenia w grupie sa fajniejsze, tym bardziej jak się ma taka grupę stałą i kameralną.
    Ja chodziłam na jesieni do ciązy na Kettle, to był taki trening cross, świetny, dawał popalić. I powiem szczerze, ze dobrze się tam plasowałam z wydolnością, przychodzili młodzi ludzie i faceci, którzy tak dyszeli i padali jak kawki. Było nas kilka dziewczyn, ja chyba najstarsza i my wiodłyśmy prym. Najbardziej lubię taki trening funkcjonalny, napędza mnie. Ale powrót do tego jeszcze przede mną. Teraz inne priorytety :-)

To Turbo sobie kupiłam, a mój mąż to ćwiczy :-) jemu pasuje, on jest maniakiem treningu i aktywności ruchowej.

Wiesz mam znajomą, w czerwcu skończy 39 lat i jest teraz w ciąży ok. 24 tydzień (2 lata temu poroniła), teraz na siebie tak chucha i dmucha, że aż w skrajność popadła moim zdaniem, trzeba o siebie dbać, uważać, nie narażać się, ale ona przestała z domu wychodzić i sama mi się do tego przyznała, ostatnio ją spotkałam pod szkołą ma dziecko w 1 klasie, pytam się jej: wchodzimy?, a ona, że nie bo się w szkole od zarazków roi, gdzie ich nie ma?... rozumiem strach, niepokój o ciąże, ale to już przesada, zwłaszcza, że twierdzi, że z ciążą wsio ok.

I to jest tylko taki przykład jak łatwo w jedną lub w drugą stronę przesadzić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 11:03

ComeToMeBaby, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część babeczki, u mnie śnieżyca taka, że zimą nie było takich opadów śniegu.
    Aasiula stracha to miałaś wczoraj! Mój kolega rok temu zadławił się listkiem miety wrzuconym do lemioniady. Nie mógł nic powiedzieć ani złapać oddechu, dobrze że był drugi kolega co pracował kilka lat jako ratownik medyczny w karetce , zrobił właśnie ucisk miedzy pępkiem a mostkiem, to spowodowało wymioty i się udało. Mówił mi że to jedyna metoda przy takich zadławieniach.

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    To Turbo sobie kupiłam, a mój mąż to ćwiczy :-) jemu pasuje, on jest maniakiem treningu i aktywności ruchowej.

Wiesz mam znajomą, w czerwcu skończy 39 lat i jest teraz w ciąży ok. 24 tydzień (2 lata temu poroniła), teraz na siebie tak chucha i dmucha, że aż w skrajność popadła moim zdaniem, trzeba o siebie dbać, uważać, nie narażać się, ale ona przestała z domu wychodzić i sama mi się do tego przyznała, ostatnio ją spotkałam pod szkołą ma dziecko w 1 klasie, pytam się jej: wchodzimy?, a ona, że nie bo się w szkole od zarazków roi, gdzie ich nie ma?... rozumiem strach, niepokój o ciąże, ale to już przesada, zwłaszcza, że twierdzi, że z ciążą wsio ok.

I to jest tylko taki przykład jak łatwo w jedną lub w drugą stronę przesadzić :-)
    Dziękuję naturze, że mnie ustrzegła od takich zajawek...to może pozbawić radości ze stanu oczekiwania na dziecko....co z tego, że się na niego czeka, jeśli się żyje w stanie wiecznego zagrożenia...tym bardziej, że to nic nie zmienia - takie chuchanie dmuchanie....latanie co tydzień do lekarza i inne "zabiegi" uzupełniające....

u mnie też piździ - ja jeszcze w pidżamie - a tu porządki leżą - mój chłop dzwoni i mówi, że może chociaż sobie rzeżuchę zasiejemy....albo co? :) Teraz mamy wymówkę, że ciasno u nas i nic na święta nie robimy - tylko się gościmy u innych :)

po świętach wracam do pracy...ale poracha...:) najpierw nie chciałam od niej odejść, a teraz nie chcę wrócić...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 11:20

Sabina, mamatrojki80, ComeToMeBaby, caffe, moremi, kkisia, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - przetestowałam różne płyny i olejki do kąpieli od 1 dnia życia..Mój nie jest alergikiem, ale jednak skórę ma delikatną...
    Wnioski moje: wszelkie nivea, jonsony i inne wynalazki z rossmana i tesco - poszły do kosza....wysuszały mu skórę, po oliwce tłusty jak cholera itp....

Najbardziej polecam całą serię emolium - emulsja do kąpieli cudo, po tym jak go wypackam balsamem z tej samej serii - ciałko ma boskie - miękkie, bez wysuszeń, nawilżone, ale nie tłuste - naprawdę polecam...
    Ja sobie od czasu do czasu robię zapasy - bo to dosyć drogie jest, ale superpharm robi promocje często
    teraz np też jest i już lecę po kilka opakowań:
    http://www.superpharm.pl/produkt/emolium-emulsja-do-kapieli-400-ml-15/

Dziobak, mamatrojki80, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    po świętach wracam do pracy...ale poracha...:) najpierw nie chciałam od niej odejść, a teraz nie chcę wrócić...:)

Bozia, a co z Kajtkiem? Zlob, niania, rodzina?

Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziękuję naturze, że mnie ustrzegła od takich zajawek...to może pozbawić radości ze stanu oczekiwania na dziecko....co z tego, że się na niego czeka, jeśli się żyje w stanie wiecznego zagrożenia...tym bardziej, że to nic nie zmienia - takie chuchanie dmuchanie....latanie co tydzień do lekarza i inne "zabiegi" uzupełniające....

u mnie też piździ - ja jeszcze w pidżamie - a tu porządki leżą - mój chłop dzwoni i mówi, że może chociaż sobie rzeżuchę zasiejemy....albo co? :) Teraz mamy wymówkę, że ciasno u nas i nic na święta nie robimy - tylko się gościmy u innych :)

No widzisz bo w Polsce ciąża to często stan chorobowy :-) już nie wspomnę o L4 na ciąże :-) tuż po pozytywnym teście, bez realnych wskazań i realnej niezdolności do pracy, a lekarze coś hołdują tej modzie. Kto się Kajtolem zajmie?

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, a nie mowilam ;-)
    U nas tez emolium, chociaz ostatnio Lipikar Baume ap + og La Roche. Genialny balsam, ja tez uzywam. Ale reszte emolium, ulubiony jest olejek do kapieli i zel do kapieli.
    A czemu ty juz do pracy? W Pl macierzynski to nie rok?

Bozia3, moremi, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bozia, a co z Kajtkiem? Zlob, niania, rodzina?
    Moja mama mieszka ode mnie około 1 km i jest sama na emeryturze - czeka na zajęcie :). 4 km dalej mieszka "ala" teściowa z teściem oboje na emeryturze- to ich pierwszy, jedyny i wyczekany wnuk - już są w blokach startowych i tylko czekają...jedyny problem to taki, że nie chcą do nas przyjeżdżać, tylko codziennie będziemy go zawozić. Tydzień u jednej babci, drugi tydzień u dziadków - żeby się nie pozabijali....:)

mamatrojki80, Dziobak, Zofia8, Sabina, caffe, moremi, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta ja robię budyniowy, taki jak do karpatki. Nic odkrywczego ;-)

mamatrojki80, kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Stara na ciążę ;-)

Powinno byc: "stara sie o ciaze" ;-)

moremi, Mega lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bozia, a nie mowilam ;-)
    U nas tez emolium, chociaz ostatnio Lipikar Baume ap + og La Roche. Genialny balsam, ja tez uzywam. Ale reszte emolium, ulubiony jest olejek do kapieli i zel do kapieli.
    A czemu ty juz do pracy? W Pl macierzynski to nie rok?
    Może być rok - ale to 80% pensji, a pół roku to 100%.
    Wzięłam półroczny plus półtora miesiąca zaległego urlopu...
    Teraz wracam - ja pracuję 7 godzin plus odbiją mi jedną godzinę na karmienie, więc jakos te 6 godzin wytrzymam....

mamatrojki80, Dziobak, ComeToMeBaby, Sabina, moremi, kkisia, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A mi trochę siwych przybyło, srebrzą się w świetle, a przy moich ciemnych chyba będę musiała się skusić na farbę w końcu. Kurczem tylko przy długich to trochę chyba problem, żeby sobie w domku robić
    ja mam takie trochę za ramiona- żaden problem. jakbyś miała takie do tyłka- też bym się zastanowiła ;) weź to równo rozprowadź po całości...

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry albo i nie.

My znowu dziś do lekarza. Ta chrypa co myślałam, że Wojtek ma ją od płaczu jeszcze się nasiliła. Na dodatke trochę pokasłuje. Czy to się kiedyś skończy?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No ja mam takie do ramion i fryzjer mi farbuje, siwych nie mam... a może ich nie widzę bo naturalnie mam ciemny blond :-)
    no, w jasnych włosach są dużo mniej widoczne.
    co nie znaczy, że masz ;) hehehe

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie moge w nocy spac jak tak napierdala wiatr :-/
    mnie tam w nocy nic nie rusza. jak już zasnę to może wyrąbać bomba atomowa- nie obudzę się ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko dodam - że dziadkom oddajemy tylko do 3 roku życia - potem obowiązkowo przedszkole....bo te siusiumajtki babciowe, które idą prosto do zerówki - to woła o pomstę do nieba.....szkoda dzieci - aspołeczne, wychuchane, wystraszone, nieprzystosowane....
    Ja bardzo doceniam przedszkola - dzieci się wspaniale bawią nawzajem, uczą relacji w grupie itp....

mamatrojki80, ComeToMeBaby, Zofia8, moremi, ania.g, kkisia, iwcia77, Sabina, Aasiula, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 8393 8394 8395 8396 8397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ