X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak. To są tabletki (wyglądają jak antykoncepcyjne) dwufazowe (powiedzmy że kolor szary to estrogeny - 14 tabletek i kolor rózowy to progesteron 14-tabletek). Od samego początku przyszłego cyklu (w tym mam sobie dać spokój ze staraniami) mam zacząć brać estrogeny a potem przejść na progesteron. Tabletki kończą się 28 dnia cyklu i muszę zrobić test ciążowy jak nic to okres przyjdzie następnego dnia i zacząć prać kolejne opakowanie - i tak do trzech opakowań. Potem jeśli nic to zrobić badania poziomu hormonów. Ale tu już w Polsce - tam mam dobrego ginekologa endokrynologa - ja jeszcze będę chciała zająć się tarczycą bo wynik mam 2,20 a powinien być poniżej 2 i insuliną - raz mi wyszła za wysoka.

Lucky wrote:
    Misiu jak Ty masz brać ten swój lek?
    Mój gin podatny na sugestie, może mu podpowiem????

Bursztyn, Reni, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Bursztynku, a moze nasze A ma cos wspolnego z ta krotkoscia cykli? ciekawe prawda? ja pomyslalam o witaminach bo ostatnio zle sie odzywiam no i ta krew z nosa, moze cos mi brakuje....Mi ginekolozka polecila prenatal probaby, faktycznie ma ciekawy sklad i w zestawie sa saszetki dla kobiety i mezczyzny, bo nie wiem czy wiecie ale facet tez powinien brac kwas foliowy, poza tym cynk na zolnierzyki....moze faktycznie wrocimy do tego...
    ja zawsze malam takie krotkie cykle, wazne ze mieszcza sie w normie. Zlikwidowalam w domu wireless, net jest teraz na kabel, Wireless fatalnie dziala na meska pladnosc.

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu u mnie wiek raczej nie ma nic do rzeczy, bo ja zawsze tak mialam, a nawet krocej. Moje dziecko mlodsze chyba ma po mnie, bo wlasnie napisala na GG ze dostala okres a dzisiaj 23 dzien jej cyklu. Wiem bo ostatnio dostalysmy w tym samym dniu:-)

inessa, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, to proste.Utarlo sie ze to kobieta ma brac kwas foliowy, ale przeciez kobieta to tylko pol materialu genetycznego (brzydko mowiac), drugie pol dostarcza facet. Wiec jesli dzidzia ma byc zdrowa to facet tez musi miec zdrowy material genetyczny:-)
    Reni wrote:
    spotkałam się z opinią lekarza, że facet też ma brać kwas foliowy ale nie pamiętam czemu ma to służyć

Reni, inessa, Andzia33, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to sie zaczelo gdy odstawilam tabletki antykoncepcyjne, hormonki zaczely wariowac
    Viola wrote:
    Kasiu u mnie wiek raczej nie ma nic do rzeczy, bo ja zawsze tak mialam, a nawet krocej. Moje dziecko mlodsze chyba ma po mnie, bo wlasnie napisala na GG ze dostala okres a dzisiaj 23 dzien jej cyklu. Wiem bo ostatnio dostalysmy w tym samym dniu:-)

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja ... oo szkoliłam się na tych pieskach :-)
    trzeba uważać przy strzyżeniu bo potrafią oczy im wypaść!
    cuda :-*
    samira wrote:
    a pytała która z was jakiej rasy mam pieska : shih tzu - domowo MONTI,fcahowo Cheerleader Cruz :D

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko, patrzylam na sklad Twoich witamin i jest super, a cena powalajaca;-) dziekuje:-)
    ja tez mam pieska chociaz niektorzy nie nazwaliby tego psem - YORK zwany Killerem! Ja zaszlam w ciaze to pierwsza mysl byla co my zrobimy z psem? wiadomo ze nic, ale przeciez to jest taka szczekaczko-ujadaczka, nie widac a slychac. I jak tu miec dziecko, jak to male non stop szczeka...! no i spi z nami w lozku. Dzisiaj moj M sie budzi a tu kolo nosa pol kosci Kilerka:-)

Reni, inessa, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko te witaminy to mogą brać kobiety nie w ciąży? czy to nie jest zwiększona dawka?

inessa, samira lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja przyjaciółka ma yorka i jak mały się urodził to nie odstępowała sunia dziecka na krok mało tego spała na nim
    zapytała się kolezanka lekarza czy ma interweniować
    lekarz się zapytał.. czy dziecko płacze..nie
    to nie ruszać :-)
    Viola wrote:
    Samirko, patrzylam na sklad Twoich witamin i jest super, a cena powalajaca;-) dziekuje:-)
    ja tez mam pieska chociaz niektorzy nie nazwaliby tego psem - YORK zwany Killerem! Ja zaszlam w ciaze to pierwsza mysl byla co my zrobimy z psem? wiadomo ze nic, ale przeciez to jest taka szczekaczko-ujadaczka, nie widac a slychac. I jak tu miec dziecko, jak to male non stop szczeka...! no i spi z nami w lozku. Dzisiaj moj M sie budzi a tu kolo nosa pol kosci Kilerka:-)

inessa, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym dniu :D
    U nas ukrop, upał, i chmurzy sie :)

Reni, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Inesko
    samopoczucie poprawiło się ?

inessa lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byla na tym durnym forum co wam kiedys o nim pisalam to tam byly mamy ktore mialy male dzidzie i yorki. I widzialam zdjec yorkow z tymi dziecmi. Yorki zachowywaly sie jakby toe dzieci to byly ich male, spaly z dzieckiem, byly przy kapaniu, alarmowaly jak dzidzius plakal...wiec pewnie wszystko sie z czasem uklada jakos....

Reni wrote:
    moja przyjaciółka ma yorka i jak mały się urodził to nie odstępowała sunia dziecka na krok mało tego spała na nim
    zapytała się kolezanka lekarza czy ma interweniować
    lekarz się zapytał.. czy dziecko płacze..nie
    to nie ruszać :-)

Reni, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba wiedzieć jak wypośrodkować i kiedy powiedzieć stop
    we wszystkim trzeba mieć umiar
    Viola wrote:
    ja byla na tym durnym forum co wam kiedys o nim pisalam to tam byly mamy ktore mialy male dzidzie i yorki. I widzialam zdjec yorkow z tymi dziecmi. Yorki zachowywaly sie jakby toe dzieci to byly ich male, spaly z dzieckiem, byly przy kapaniu, alarmowaly jak dzidzius plakal...wiec pewnie wszystko sie z czasem uklada jakos....

inessa, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś lepiej ale nie znosze upałow i jest brbrbrbr a jutro odwozimy z wakacji męża chrześniaka a rodzice mieszkają w puszczy więc się cieszymy wrócimy w niedziele wieczorem :D
    Ide zrobić obiadek odezwesię później :)

Reni, Kasik303, Andzia33, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola nie kupuj tych drogich witamin.....one są naprawdę w chorych cenach....Ja mam trochę witamin różnych w domu, bo dokarmiam nimi mojego TŻ. On ma wyniki w normie, ale dolna granica plus wiek, więc trzeba trochę podkręcić żołnierzyki....
    Zażywamy: obydwoje - aspar(magnez z potasem),kwas foliowy ( u mężczyzn ma działanie poprawiające nasienie), cynk (salfazin)- potrzebne dla obydwóch, oraz kompleks witamin bio-multi. Dodatkowo on zażywa witaminę C- w dawce 1000, witaminę E w dawce 800, selen i l-karnitynę. W sumie wszystkie te leki kosztują mniej niż te drogie zestawy witamin (no może oprócz l-karnityny bo ona jest droga). Je też orzechy brazylijskie.
    W ten sposób - ogólnych witamin po trochę, a te naprawdę potrzebne doładować w osobnych, więszych dawkach...:)

inessa, Andzia33, Bursztyn, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni..jesteś okropna, bo wciąż wymyślasz nowe nazewnictwa...a ja już nic nie potrafię...Ostatnio pytałam swojego, jak jeszcze można by określić inaczej bzykanko....Wywalił na mnie oczy...i zapytał, czy my tu wszystkie normalne jesteśmy...;)

inessa, Reni, Andzia33, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam oczywiście, że razem pijemy też zioła kogucie...:) I po tym wszystkim..jak już pozażywamy.... to nie mamy na nic siły...;)

inessa, Reni, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czy to wszystko zalecił lekarz?
    chyba zacznę tez mojego karmić ;-)
    skąd Wy to wszystko wiecie...???????
    Bozia3 wrote:
    Viola nie kupuj tych drogich witamin.....one są naprawdę w chorych cenach....Ja mam trochę witamin różnych w domu, bo dokarmiam nimi mojego TŻ. On ma wyniki w normie, ale dolna granica plus wiek, więc trzeba trochę podkręcić żołnierzyki....
    Zażywamy: obydwoje - aspar(magnez z potasem),kwas foliowy ( u mężczyzn ma działanie poprawiające nasienie), cynk (salfazin)- potrzebne dla obydwóch, oraz kompleks witamin bio-multi. Dodatkowo on zażywa witaminę C- w dawce 1000, witaminę E w dawce 800, selen i l-karnitynę. W sumie wszystkie te leki kosztują mniej niż te drogie zestawy witamin (no może oprócz l-karnityny bo ona jest droga). Je też orzechy brazylijskie.
    W ten sposób - ogólnych witamin po trochę, a te naprawdę potrzebne doładować w osobnych, więszych dawkach...:)

inessa, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale czy to wszystko zalecił lekarz?
    chyba zacznę tez mojego karmić ;-)
    skąd Wy to wszystko wiecie...???????
    Ja dosyć dużo czytam...:)

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam i konsultowałam z moją gin...powiedziała, że na ostatnich jakichś ważnych sympozjach...były wykłady mówiące o tym, że witaminy nie mają spektakularnego wpływu na nasienie...ale zdecydowanie mogą je poprawić. Więc powiedziała, żeby zażywać - na pewno nie zaszkodzą...a pomóc mogą...

inessa, Reni, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ