X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten dupek to do ktorej dziurki jest zazywany?
    Reni wrote:
    ostatnio jak kupowaam dupka na pudełku było 49,90 ja miałam jakąś tam zniżkę i zapłaciłam 37 ale i tak sporo plus folik plus magnezy itd

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia nie wiem co na to Bursztyn ??? :P :P :P
    A wiesz ja wszystko co w domu lubie bardzo robić nie moge a lubie myć okien i firan wieszać no i wiekszych cieżarów nosić :Dszorowanie.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 16:02

Kasik303, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO drugi odcinek o wielodzietnych :D

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w paszczu
    Kasik303 wrote:
    a ten dupek to do ktorej dziurki jest zazywany?

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza
    moja gin też nie jest pewna czy mam polipa,i dlatego mam miec chisterioskopię w sierpniu,bo niby tak można najpewniej to stwierdzic.
    A w którym dniu cyklu byłaś u gin?
    Mi kazała przychodzic zaraz po okresie 5,6 i tak nie była pewna
    a stwierdzenie,,chyba ma pani polipa,,, już mnie dobija.
    Może idż do innego gin,i cos wymyśli.
    Głowa do góry z jednym jajowodem,też się często udaje!

inessa, grosza lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas tego w paszczu wycofali, jest tylko cos takiego jak cyclogest czyli progesteron w czopkach i niektore kobitki go biora przy malym progesteronie lub pms
    Reni wrote:
    ja w paszczu

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza moja koleżanka ma tylko 1/4 jajnika resztę łącznie z całym drugim jajnikiem miała usunięte (rak) i urodziła ślicznego, zdrowego chłopca.
    Zawsze jest nadzieja skoro dziewczyny po takich przeżyciach zachodzą w ciążę :-)
    Andzia33 wrote:
    Grosza
    moja gin też nie jest pewna czy mam polipa,i dlatego mam miec chisterioskopię w sierpniu,bo niby tak można najpewniej to stwierdzic.
    A w którym dniu cyklu byłaś u gin?
    Mi kazała przychodzic zaraz po okresie 5,6 i tak nie była pewna
    a stwierdzenie,,chyba ma pani polipa,,, już mnie dobija.
    Może idż do innego gin,i cos wymyśli.
    Głowa do góry z jednym jajowodem,też się często udaje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 18:32

Kasik303, inessa, Andzia33, Mango, Bursztyn, megan8, promyk, Lucky, grosza lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dupek to tabletki zawsze. Luteina chyba może być taka lub dowcipna...

Nie wiem, po jakim czasie podaje się clo...ale ja mam 42 lata, a mój TŻ 46- naprawdę nie mamy czasu...lekarka bardzo konkretna- spodobała mi się od razu - młoda, mądra i rzeczowa...Powiedziała mi, że jeśli chce Pani zajść w ciążę to nie ma czasu na zabawę no i ja się z tym zgodziłam.... Powiedziała, że skoro próbowałam kilka cykli sama, teraz ona mnie poobserwuje ze dwa, potem 2-3 miesiące ze wspomagaczami (clo), potem inseminacja...

Nie zapytałam co....potem, jeśli to wszystko nie wypali...;)

Reni, inessa, polarmiś, Andzia33, Bursztyn, promyk, grosza lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo potem juz nie ma potem ....jest tylko dzidzia :)a moze nawet nie jedna tylko wiecej ;)

Bozia3 wrote:
    dupek to tabletki zawsze. Luteina chyba może być taka lub dowcipna...

Nie wiem, po jakim czasie podaje się clo...ale ja mam 42 lata, a mój TŻ 46- naprawdę nie mamy czasu...lekarka bardzo konkretna- spodobała mi się od razu - młoda, mądra i rzeczowa...Powiedziała mi, że jeśli chce Pani zajść w ciążę to nie ma czasu na zabawę no i ja się z tym zgodziłam.... Powiedziała, że skoro próbowałam kilka cykli sama, teraz ona mnie poobserwuje ze dwa, potem 2-3 miesiące ze wspomagaczami (clo), potem inseminacja...

Nie zapytałam co....potem, jeśli to wszystko nie wypali...;)

inessa, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzisz czyli trzeba trafić na dobrego lekarza
    muszę przycisnąć mojego co zamierza..

inessa, Andzia33, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dobry lekarz do podstawa :)
    Ja mam dobrego ale w Polandzie, ale on powiedzial ze nie bedzie mnie zadnymi lekami narazie stymulowal bo mam czas....

Kurde ja nie mam czasu !!!!36 lat jaki czas.

Kazal sie wyluzowac i seksic ;)
    Reni wrote:
    a widzisz czyli trzeba trafić na dobrego lekarza
    muszę przycisnąć mojego co zamierza..

Andzia33, inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    Wlasnie dobry lekarz do podstawa :)
    Ja mam dobrego ale w Polandzie, ale on powiedzial ze nie bedzie mnie zadnymi lekami narazie stymulowal bo mam czas....

Kurde ja nie mam czasu !!!!36 lat jaki czas.

Kazal sie wyluzowac i seksic ;)

kasik, ale to jednak trochę inaczej jest, jeśli masz już dziecko..nie jesteś pierwiastką - spokojnie masz czas do 40 na drugie...

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Andzie ja miałam dwa cykle stymulowane do inseminacji. Pierwszy cykl był na puregonie (zastrzyki w brzuch) - cholernie droga impreza i potem zastrzyk Ovitrel na kontrolowane pękniecie pęcherzyka. Jajka rosły tradycyjnie od 18 -20 mm ale bez sukcesu . W następnym cyklu miałam podwójną inseminację (zwaną również IUI) stymulowaną clo. Tez bez sukcesu ale za to kolejny cykl już był z sukcesem połowicznym bo zaszłam w ciąże, pomimo że nie byłam stymulowane ale może jajka była lepsze - bo dojrzewają ok. dwóch cykli. Tak w ogóle przy stymulacji CLO powinno się monitorować cykl czy jajka pękają - bo jeśli ktoś ma tendencję do polipów to mogą się tworzyć po CLO. Ja od przyszłego cyklu spróbuję ten Femoston. Zapas CLO mam.

QUOTE=Bozia3]TO się nazywa właśnie stymulacja..po Clo..chyba tutaj miał to polarny miś i chyba Aga... Po 3 miesiącach trzeba przestać... Mnie powiedziała, że spróbujemy ze dwa cykle z clo, a potem inseminacja....[/QUOTE]

Kasik303, Andzia33, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Boziu, powinnam sie cieszyc w zyciu to co mam...czasmi czlowiek tego nie docenia....
    Jestes na dobrej drodze zeby juz wkrotce miec bobaska :)

Hmmm a moze on juz tam jest :)

Bozia3 wrote:
    kasik, ale to jednak trochę inaczej jest, jeśli masz już dziecko..nie jesteś pierwiastką - spokojnie masz czas do 40 na drugie...

Andzia33, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    Masz racje Boziu, powinnam sie cieszyc w zyciu to co mam...czasmi czlowiek tego nie docenia....
    Jestes na dobrej drodze zeby juz wkrotce miec bobaska :)

Hmmm a moze on juz tam jest :)
    O jaka fajna z Ciebie wróżka..;) chyba powinnaś się realizować w takim zawodzie...:)

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mi sie wydaje, mam duuuzo optymizmu, szkoda tylko ze nie do wlasnej osoby
    Bozia3 wrote:
    O jaka fajna z Ciebie wróżka..;) chyba powinnaś się realizować w takim zawodzie...:)

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Nooo to gosiu masz kruszyne. Mozliwe ze znamy sie z widzenia, ale niestety nie ze spacerow z psiakami. Przez charakterek po pewnych nie milych zdarzeniach unikalam-lysmy kontaktu z masywniejszymi psiakami. Moja sunie kiedys zaatakowal bultrier i od ego momentum spinala sie gdy widziala psa wiekszego od niej
    moja sunia jest łagodna i ma trochę latek bo już 10 a to dużo jak na takiego psa ale jeszcze w dobrej formie.Do wszystkiego ma olewający stosunek i mało co ją wzrusza,po prostu takie ciepłe kluchy.

inessa, promyk lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcheżyki rosną,pękają,śluz jest tylko efektu ciągle brak.
    Więc nie wiem,czy mi to clo potrzebne.

inessa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Samirko te witaminy to mogą brać kobiety nie w ciąży? czy to nie jest zwiększona dawka?
    Olimp VITA-MIN PLUS MAMA (MUSI BYĆ TAKA NAZWA)tak one są dla kobiet w ciąży ,karmiących i starających się o dzidzie ,jedne maja dodatkowo troszkę żurawiny i miętę a drugie są tylko z żurawiną ale są super ,uważam ze wogóle produkty są cool z OLIMPU,jest tez osobno żelazo w 3 rożnych dawkach a często dodatkowo lekarz każe brać a ono jest tam w najlepszej postaci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 16:54

Andzia33, Mango, inessa, Reni, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dowiedziałam się dzisiaj że moja koleżanka (40 lat)ma złe wyniki badań prenatalnych nie wiem co konkretnie ale nie wiem co mam jej powiedzieć jak się z nią spotkam.Dzwoniła do mnie i tylko płakała i powtarzała że to już koniec i żebym sobie dobrze przemyślała moje starania.Przepraszam że Wam tu tak pisze może chaotycznie ale jakoś nie mogę się pozbierać po tej rozmowie.

Andzia33, inessa, promyk, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ