X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Bursztynku a w jaki???? :P :P :P
    ale o co chodzi ? ;)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ojciec nie mogl byc nosicielem genu- poniewaz nie istnieje konkretny gen odpowiedzialny za ta chorobe i nie jest to dzedziczne- no chyba ze ojciec mial zespol Downa- ale zakladam ze nie mial. Choroba polega na aberracji chromosomowej czyli obecnosci dodatkowego chromosomu 21 na skutek translokacji. Ale to w bardzo wielkim skrocie.
    Fakt, ze z wiekiem ryzyko wzrasta ale i tak matkami 80% dzieci z zespolem downa so kobiety przed 35 rokiem zycia.

Bursztynku ja wiem naczym ona polega ale miałąm dokumenty i rodzice tak mi przekazali to bardzo rzadko się zdarza niestety u nich się zdarzyło tato nie miał typowego zespołu ale właśnie przekazuje tylko dziewczynkom, dlatego bali się zajsć w drugą ciaże. Sama byłąm zdziwiona zresztą rodzice również mama dziewczynku psychiatra i psycholog a tato prawnik.
    Nie wiem jakim cudem to się stało???

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale o co chodzi ? ;)
    W jaki bedziesz mi dogadzać? :P

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki w związku z tym, że lecę samolotem - nie mogę zabrać ze sobą swojego rtęciowego codziennego wtykacza...:) Stad zakupiłam ten microlife czy jak mu tam...przyda się potem jako ogólno-rodzinny. Porównałam obydwa - wprawdzie teraz po południu, ale chciałam zobaczyć jaka będzie różnica..otóż ten elektroniczny wskazał wyższą temperaturę (37,62) a rtęciowy niższą (37,50). Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale piszę jako ciekawostkę. Pewnie nie ma - bo ważne, by po prostu mierzyć tym samym cały cykl....

inessa, megan8, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wracajac do zespolu downa, moze byc cos takiego jak translokacyjny zespol D. rodzic bedacy nosicielem ma typową liczbę chromosomww, ale dwie pary chromosomow są sklejone. Rodzica to nie dotyka bo nie ma nadmiaru materiału genetycznego. to sa tzw. rodzice nosiciele zrównowazeni. ale to tylko 2 do 3 % przypadkow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 19:36

inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najważniejsze tym samym o tej samej godzinie i w tym samym miejscu.

iwka76, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    W jaki bedziesz mi dogadzać? :P
    pokaze Ci jak przyjedziesz ;) a wlasnie, zaklepany juz termin w Ludwin&Ludwin?

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety musieliśmy zrezygnować :( ze wzgledów osobistych.
    Lecz może znajdziemy się w Krakowie lecz dopiero po 20 sierpnia.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odezwe się jutro przed wyjazdem teraz oglądamy film z siostrzeńcem :) Dobrej nocki Wam zyczę :D :D :D

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Niestety musieliśmy zrezygnować :( ze wzgledów osobistych.
    Lecz może znajdziemy się w Krakowie lecz dopiero po 20 sierpnia.
    oj, to szkoda :(
    bede caly sierpien w Krakowie, wiec gdybys chciala sie spotkac to daj znac.

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, ja tak ni z gruszki ni z pietruszki..esyem na allegro i chce kupic termometr rteciowy, owulacyjny. Jak dlugo mierzy sie temp takim termometrem i gdzie Ty mierzysz?

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, Bozia sie pakuje, a moze dziewczyny ktoras z was mierzy tempke termometrem rteciowym-owulacyjnym? Reni chyba ty tez masz taki?

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola mierzę w pochwie, jakieś 5 minut, czasem krócej - ja po prostu wkładam go sobie na dźwięk alarmu w komórce i robię to na wpół śpiąco..zwykle z nim zasypiam...:)

gosia7122, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Boziu, a buzi moza mierzyc takim termometrem?

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nim podobnie, jak każdym innym można mierzyć gdzie się lubi....ja po prostu wolę to robić w ten sposób - w buzi jakoś nie wyobrażam sobie...

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    OK, Bozia sie pakuje, a moze dziewczyny ktoras z was mierzy tempke termometrem rteciowym-owulacyjnym? Reni chyba ty tez masz taki?
    ja przez długi czas mierzyłam rtęciowym ,mierzyłam 5 minut w pochwie.Teraz mierzę elektronicznym bo potłukłam.

inessa lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole stary, rteciowy ale nie ma tej rozszerzonej skali...natomiast Microlife mierzy jak chce.... kupuje wiec ten co ma Bozia:-)

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ale nim podobnie, jak każdym innym można mierzyć gdzie się lubi....ja po prostu wolę to robić w ten sposób - w buzi jakoś nie wyobrażam sobie...
    ja też wolę tam na dole i temp. jest stabilniejsza i wykresy ładne wychodzą (przynajmniej u mnie)

inessa lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50 dych z przesylka...to troche jak za najzwyklejszy termometr, ale tylko jeden jest na allegro...

Olena, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola nie próbowałaś w aptece? Ja kupiłam za dwadzieścia kilka złotych w aptece przytescowej

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ