X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Dziewczyny dowiedziałam się dzisiaj że moja koleżanka (40 lat)ma złe wyniki badań prenatalnych nie wiem co konkretnie ale nie wiem co mam jej powiedzieć jak się z nią spotkam.Dzwoniła do mnie i tylko płakała i powtarzała że to już koniec i żebym sobie dobrze przemyślała moje starania.Przepraszam że Wam tu tak pisze może chaotycznie ale jakoś nie mogę się pozbierać po tej rozmowie.
    no to nawet ciekawa jestem...jaką podejmie decyzję....- właśnie tego boję się najbardziej..

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciezki orzech do zgryzienia...wspolczuje
    gosia7122 wrote:
    Dziewczyny dowiedziałam się dzisiaj że moja koleżanka (40 lat)ma złe wyniki badań prenatalnych nie wiem co konkretnie ale nie wiem co mam jej powiedzieć jak się z nią spotkam.Dzwoniła do mnie i tylko płakała i powtarzała że to już koniec i żebym sobie dobrze przemyślała moje starania.Przepraszam że Wam tu tak pisze może chaotycznie ale jakoś nie mogę się pozbierać po tej rozmowie.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzie u mnie też same rosną, same pękają, śluz jest a efekt był krótkotrwały. Jakość jajeczek i plemników z wiekiem spada. Dla starszego pana najlepsza 20-stka dla starszej 40-stki (:-) ) najlepszy 20-latek wtedy byśmy się tak długo nie bujały ....
    Andzia33 wrote:
    U mnie pęcheżyki rosną,pękają,śluz jest tylko efektu ciągle brak.
    Więc nie wiem,czy mi to clo potrzebne.

Kasik303, Andzia33, inessa, Bursztyn, megan8, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest juz na 100 procent pewna że jest źle?
    gosia7122 wrote:

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Andzie u mnie też same rosną, same pękają, śluz jest a efekt był krótkotrwały. Jakość jajeczek i plemników z wiekiem spada. Dla starszego pana najlepsza 20-stka dla starszej 40-stki (:-) ) najlepszy 20-latek wtedy byśmy się tak długo nie bujały ....
    Polarmisiu - czytałam ostatnio, że dosyć często zażywając clo - właśnie po jego odstawieniu, po 3 miesiącach zachodzi się w ciążę - widocznie Ty też byłaś na ot przykładem....

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie jej współczuję,chociaż u mojej koleżanki też wyszło,że dziecko ędzie miało zespół dovna ,całą ciąze się martwiła,ale postanowiła,że urodzi i urodziła zdrową córeczkę.
    Sama nie wiem co bym zrobiła,napewno dodatkowe badania.

Kasik303, inessa, megan8, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stymulacja była przez dwa cykle w tym jeden cykl z CLO. Ale tak mogło być.
    Bozia3 wrote:
    Polarmisiu - czytałam ostatnio, że dosyć często zażywając clo - właśnie po jego odstawieniu, po 3 miesiącach zachodzi się w ciążę - widocznie Ty też byłaś na ot przykładem....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wady genetyczne dzieci mogą wystąpić w każdym wieku. Mam tyle koleżanek tzw. b.późnych mam i wszystkie mają piękne, zdrowe dzieci więc nie wiem czy warto tym się sugerować.
    Andzia33 wrote:
    strasznie jej współczuję,chociaż u mojej koleżanki też wyszło,że dziecko ędzie miało zespół dovna ,całą ciąze się martwiła,ale postanowiła,że urodzi i urodziła zdrową córeczkę.
    Sama nie wiem co bym zrobiła,napewno dodatkowe badania.

Andzia33, inessa, Bursztyn, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o wiek mamy a nie dziecka oczywiści.

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie iza????

inessa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o tych wadach właśnie lekarz w środe też mi mówi,żebym nie słuchałą dziwnych opini o tym,że mogą być jakieś wady bo późno i pierwsze dziecko. Oczywiście mogą się zdarzyć ale nie muszą, Ja w przedszkolu miałam dziewczynke z zespołem Dawna a jej rodzice mieli po 25 lat tato był nosiecielem genu i przekazywał je tylko na dziewczynki. A znma osobiście kobiety którym wyszły złe wyniki badań genetycznych a po urodzeniu okazywało się,ze jest wszystko ok.
    Ja bym jeszcze powtórzyła badania.
    No właśnie gdzie jest Iza Conducive i jeszcze kilka dziewcząt ???

grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    niektóre też są stworzone do sprzątania...wiecznie wydaje się im, że jest brudno...i wciąż latają ze ścierą...:) No są różne kobiety Inesska..:)
    a ja tak sie zastanawiam do czego jestem stworzona...no sprzatac nie lubie, uczyc sie tez, gotowac rowniez...to chyba tylko do milosci ;)

inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój znajomy ożenił się z dziewczyną, która w wieku 25 lat urodziła dziewczynkę z zespołem downa - mąż ją zostawił, jak się dowiedział o dziecku. Teraz mała ma 9 lat - a oni drugą zdrową dziewczynkę...

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a ja tak sie zastanawiam do czego jestem stworzona...no sprzatac nie lubie, uczyc sie tez, gotowac rowniez...to chyba tylko do milosci ;)
    o to to... to niezły wybór - pytanie tylko, czy lubisz być wciąż kochana, czy sama kochasz? ;)

Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Oj inesska...to może rozwiedź się z bursztynem i ożeń ze mną...ja mieszkam bliżej...razem se będziemy chodzić do Ludwina...bo ja nie cierpię sprzątać..ale mogłabym CI gotować i dogadzać kulinarnie..:)
    chwileczke, zaraz zaraz, nie tak szybko! Zadnego rozwodu nie bedzie! Inessa sprzatac bedzie u mnie i gotowac oraz prasowac, a ja jej bede dogadzac w inny sposob ;)

inessa, megan8, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Piszecie o tych wadach właśnie lekarz w środe też mi mówi,żebym nie słuchałą dziwnych opini o tym,że mogą być jakieś wady bo późno i pierwsze dziecko. Oczywiście mogą się zdarzyć ale nie muszą, Ja w przedszkolu miałam dziewczynke z zespołem Dawna a jej rodzice mieli po 25 lat tato był nosiecielem genu i przekazywał je tylko na dziewczynki. A znma osobiście kobiety którym wyszły złe wyniki badań genetycznych a po urodzeniu okazywało się,ze jest wszystko ok.
    Ja bym jeszcze powtórzyła badania.
    No właśnie gdzie jest Iza Conducive i jeszcze kilka dziewcząt ???
    ojciec nie mogl byc nosicielem genu- poniewaz nie istnieje konkretny gen odpowiedzialny za ta chorobe i nie jest to dzedziczne- no chyba ze ojciec mial zespol Downa- ale zakladam ze nie mial. Choroba polega na aberracji chromosomowej czyli obecnosci dodatkowego chromosomu 21 na skutek translokacji. Ale to w bardzo wielkim skrocie.
    Fakt, ze z wiekiem ryzyko wzrasta ale i tak matkami 80% dzieci z zespolem downa so kobiety przed 35 rokiem zycia.

inessa, Reni, megan8, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    chwileczke, zaraz zaraz, nie tak szybko! Zadnego rozwodu nie bedzie! Inessa sprzatac bedzie u mnie i gotowac oraz prasowac, a ja jej bede dogadzac w inny sposob ;)
    A Ty ją będziesz kochać...;) Biedna Inesska, ale wtopiła....:) Wiesz..wprawdzie Ineeska nie facet, ale pamiętam takie wyszywanki na ścianach w dawnych kuchniach naszych babć - "Samą miłością chłop syt nie będzie" - także pomyśl nad czymś jeszcze bursztynku...może jakiś teatr czy coś - bo CI ją podbiorę..;)

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    o to to... to niezły wybór - pytanie tylko, czy lubisz być wciąż kochana, czy sama kochasz? ;)
    uwielbiam byc kochana ale moge tez pokochac ;)

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku a w jaki???? :P :P :P

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A Ty ją będziesz kochać...;) Biedna Inesska, ale wtopiła....:) Wiesz..wprawdzie Ineeska nie facet, ale pamiętam takie wyszywanki na ścianach w dawnych kuchniach naszych babć - "Samą miłością chłop syt nie będzie" - także pomyśl nad czymś jeszcze bursztynku...może jakiś teatr czy coś - bo CI ją podbiorę..;)
    jakie wtopila? moja milosc wynagrodzi jej wszystko z nawiazka ;)
    a kino, teatr, opera, oczywiscie. kocham sztuke ;)
    no wlasnie, a poniewaz Inessa nie chlop wiec bedzie zadowolona ;)

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ