X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Penetrują lochy ;-)
    ahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! genialne!!!!! 2smiech2.gif

Andzia33, Reni, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki
    Hihram się z wami HIHIHI
    Samira myślę że dobrze Ci się wszystko zaczyna układac,nie martw sie,mi też zrobiło się kolorowo w tym miesiącu[100 p]
    A tak wogóle to clo jak działa i kiedy się to bierze?
    I jak można pomóc estrogenom jeżeli jest mało?

Reni, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...a mnie sie nie chce pisac...jak juz mam spadek temperatury to odechciewa mi sie wszystkiego i trace zapal do robienia dzidzi....
    DZIEWCZYNKI, pomozcie mi. Do tej pory bralam caly czas kwas foliowy ale teraz postanowilam zaczac brac jakies witaminy bo ta krew z nosa moze byc tez wynikiem oslabienia.
    Znalazlam nast. polecane zest. witaminowe:
    Centrum Materna, Vitrum Prevital Forte (podobno niedostepny ale ma super sklad), Femibion ( najslabszy sklad), Prenatal probaby ( to juz bralismy po poronieniu), feminatal N.
    NAPISZCIE CO WY BIERZECIE ALBO CO POLECACIE.

samira, inessa, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, Polarmis napisal pod Twoim wykresem ze "prolaktynka wyraznie sie obnizyla". Po czym to poznac, po temperaturach? Prolaktyna ma zwiazek z tempkami?

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Volu, chociaz ekspertka w mierzeniu temp nie jestem, ale z tymi naszymi cialami to roznie jest i jeszcze moze zaczac rosnac :)
    A czujesz jakies objawy PMS?, co ile masz @

Viola wrote:
    ...a mnie sie nie chce pisac...jak juz mam spadek temperatury to odechciewa mi sie wszystkiego i trace zapal do robienia dzidzi....
    DZIEWCZYNKI, pomozcie mi. Do tej pory bralam caly czas kwas foliowy ale teraz postanowilam zaczac brac jakies witaminy bo ta krew z nosa moze byc tez wynikiem oslabienia.
    Centrum Materna, Vitrum Prevital Forte (podobno niedostepny ale ma super sklad), Femibion ( najslabszy sklad), Prenatal probaby ( to juz bralismy po poronieniu), feminatal N.

inessa lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam Kasiu tak jak Ty, co 25 dni. I na pewno nic nie bedzie rosnac, bo jest regularny spadek. 3 cykl mierzenia tempki i juz widze powtarzalnosc i regularnosc moich cykli. Sa prawie takie same, z tym ze poprzedni byl krotszy, 21 dni.

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieeee..w notatkach mam wpisane wyniki badań
    i na pewno po tym to stwierdziła :-)
    Viola wrote:
    Reni, Polarmis napisal pod Twoim wykresem ze "prolaktynka wyraznie sie obnizyla". Po czym to poznac, po temperaturach? Prolaktyna ma zwiazek z tempkami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 13:54

polarmiś, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, a ja myslalam ze moze po tempce ...nie doczytalam notatek..
    Renka, pisz mi szybko czy bierzesz jakis zestaw witamin!

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, witaj w klubie krotkich cykli :) Moje cykle wahaja sie w przedziale 23-26 nigdy mniej ani wiecej (przynajmniej narazie)ostatnio mam wiecej 23 dniowych. Jesli chodzi o witaminy to nie pomoge bo nie znam tych zestawow, poza tym postanowilam brac tylko kwas foliowy i od dzisiaj pic siemie lniane.

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te krotkie cykle, u mnie tez juz pewnie niedlugo nadejdzie @

Nie chce zeby nadeszly tylko objawy PMS !!! okrutna jestem wtedy

Viola wrote:
    No ja mam Kasiu tak jak Ty, co 25 dni. I na pewno nic nie bedzie rosnac, bo jest regularny spadek. 3 cykl mierzenia tempki i juz widze powtarzalnosc i regularnosc moich cykli. Sa prawie takie same, z tym ze poprzedni byl krotszy, 21 dni.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Viola polecam bo sama brałam z OLIMPU Vitamin plus mama fajny skład i ma łatwoprzysfajalne ,minerały a przede wszystkim żelazo -tz, chelatowane ,oczywiście kwas foliowy..link aaai jest niedrogi a firma dobra http://sklep.doz.pl/produkty/p52398-Olimp_Vita-Min_Plus_Mama_kapsulki_30_sztuk ja zawsze w tej aptece kupuje i mam za free przesyłkę bo do stacjonarnej zamawiam i nawet jest na niego obniżka teraz ale tak też nie drogi bo 20zł ...:D i jest tam bardzo obszerny opis ,nawet na co jaka witamina ...

a tu link co jeszcze maja http://sklep.doz.pl/produkty/s0_1-Szukaj?value=olimp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 14:01

Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, a moze nasze A ma cos wspolnego z ta krotkoscia cykli? ciekawe prawda? ja pomyslalam o witaminach bo ostatnio zle sie odzywiam no i ta krew z nosa, moze cos mi brakuje....Mi ginekolozka polecila prenatal probaby, faktycznie ma ciekawy sklad i w zestawie sa saszetki dla kobiety i mezczyzny, bo nie wiem czy wiecie ale facet tez powinien brac kwas foliowy, poza tym cynk na zolnierzyki....moze faktycznie wrocimy do tego...

samira, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Samirko, zaraz poczytam o tych witaminkach.

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Bursztynku, a moze nasze A ma cos wspolnego z ta krotkoscia cykli? ciekawe prawda? ja pomyslalam o witaminach bo ostatnio zle sie odzywiam no i ta krew z nosa, moze cos mi brakuje....Mi ginekolozka polecila prenatal probaby, faktycznie ma ciekawy sklad i w zestawie sa saszetki dla kobiety i mezczyzny, bo nie wiem czy wiecie ale facet tez powinien brac kwas foliowy, poza tym cynk na zolnierzyki....moze faktycznie wrocimy do tego...
    moim zdaniem to zbyt drogie witaminy ,w stosunku do składu i ilości ,tez o nich czytałam

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ja tylko B6 bo to przy magnezie
    a tak nic bez lekarza nie biorę
    Viola wrote:
    aha, a ja myslalam ze moze po tempce ...nie doczytalam notatek..
    Renka, pisz mi szybko czy bierzesz jakis zestaw witamin!

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pytała która z was jakiej rasy mam pieska : shih tzu - domowo MONTI,fcahowo Cheerleader Cruz :D

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria ja do grudnia 2012 r. oprócz wiedzy nikłej na temat problemów progesteronowych i podwyższonej prolaktyny nie wiedziałam nic. Ja nie wiedziałam, że są różne rodzaje śluzu, że cykl jest dwu lub nawet trójfazowy itp. itd. W ogóle nie miałam pojęcia o czymś o wykresach ale nie czekałam 6 miesięcy prób tylko z miejsca zaczęłam się badać i zdobywać wiedzę na ten temat. Jak czytałam o dupkach, clo IUI - to była to dla mnie czarna magia. Tak więc powoli zdobywam wiedzę i chętnie się z nią dzielę.

anna maria wrote:
    Czesc dziewczyny kolejny ladny dzien sie zapowiada.Tak sobie czytam o tych wszystkich waszych badaniach ktore robicie albo macie zamiar zrobic i jestem pelna podziwu ,skad wy o tym wszystkim wiecie co ,gdzie ,kiedy ,u kogo i ile kosztuje.A polarmis to jest tak obstukana w tej dziedzinie -normalnie szacun

Bursztyn, Bursztyn, inessa, Andzia33, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy wlasnie pisza ze prenatal jest drogi ale jesli porownasz sklad to jest naprawde bezkonkurencyjny i masz w zest witaminy dla kobiety i faceta. Jesli mialabys kupowac dla siebie osobno i meza osobno to wyjdzie cenowo podobnie do prenatalu, a niestety suplementy dla mezczyzn nie maja za duzo cynku, wiec musisz jeszcze osobno dokupic cynk. W prenatalu cynk jest w duzej dawce bo jest prawie najwazniejszy:-)

inessa, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, te krotkie cykle maja sie troch do naszego wieku...kiedys mialam normalne cykle co 28 dni. Mozna wspomoc sie witamina B6

Moze inne dziewczyny tuatj maja tez sposoby
    Viola wrote:

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spotkałam się z opinią lekarza, że facet też ma brać kwas foliowy ale nie pamiętam czemu ma to służyć

Viola wrote:

Viola, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ