X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    U mnie choroby ciąg dalszy. Gardło lepiej, płuca wypluwam już tylko w 1/3 na raz, za to ucho dramat. Nigdy nie miałam nic z uszami, więc od dzisiaj panikuję. Dotąd tylko źle słusząłam, a teraz już boli i to razem z zębem i czymś w środku jeszcze. Na NFZ se mogę z tym uchem najmniej 3 tygodnie czekać, prywatnie wydam kupę kasy i mam na piątek popołudniu. Pani w jednej przychodni poleciła mi opcję ostrego dyżuru - jadę do szpitala, czekam parę godzin i może jakiś laryngolog się zlituje. Mam nadzieję, że dotrwam do piątku.
    U mnie się teraz dzieje tyle, że jednym dniem mogłabym obdzielić miesiąc. Nadal nie mam energii, żeby się cieszyć z tych dobrych, ale z drugiej strony nie denerwuję się tymi bardzo złymi.
    W poniedziałek mam monitoring, 9dc. Sprawdzimy wielkość pęcherzyka i będę wiedziała, kiedy pękać. Potem zrobię grafik działań :)

Sabina, kkisia, Luna76, Magdala, BISCA, moremi, Simba lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ten mój tak wyglądał 3 tą ta po założeniu.
    Ja wiem, ze nie od razu Krakow zbudowano... Ale ta trawa mnie dobija na maxa. Gdzie nie spojrze, tam ona... Brzydka, miejscami z mchem, bo ziemia zakwaszona. Ble. Dlatego chcialabym calkowicie zmienic wyglad tego ogrodu. Chyba ze go w przyplywie rozpaczy wyasfaltuje. ;)

macduska, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąz mnie właśnie rozłożył. Gadam mu, że na piątek umówiona jestem do fryzjerki na farbowanie. A on się martwi czo to dziecku nie zaszkodzi, gdy się okazało , że ten tego hmhm...
    Widział się z Alojzem czy jak??

malgos741, peppapig, macduska, Mega, Aasiula, BISCA, Parka, moremi, Elfik, kkisia, kapturnica, paszczakin, Simba lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Młody jest po wszczepach soczewek. Tam są i sfery i cylinder nie wiem dokładnie. Jeszcze sa pocieniane i z powłoka antyrefleksawą i takie tam.

A to rozumiem, może tak być.
    Mój były mąż prowadzi zakład optyczny. Jakbyś była z okolicy Dąbrowy Górniczej podałabym Ci namiary - mogłabyś sobie choć ceny porównać, żeby mieć ogląd. On jest dość konkurencyjny, bo w DG jest bardzo dużo optyków.

macduska lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A jaki masz dom? Bo wiesz nie kazdy taras do kazdego pasuje.

I każdy ma plusy/minusy. Drewno - piękne, ale śliskie na mokro i trzeba konserwować. Kostka - trwała, ale plamy trzeba zmywać zajzajerami i to samo chwasty. No i przez szczeliny się niewygodnie krzesła odsuwa :) Beton i płytki muszą być super zrobione. Można pięknie zaaranżować, wybór płytek super, ale po paru latach zwykle remont generalny. Cegła - piękne, ale też są szczeliny.
    Mnie się najbardziej podoba cegła :)

Magdala, moremi, kkisia, SolarPolar lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA
    zgrywusko
    excited018.gif

magnesa żem dostała

cudny

dziękuję

Dziobak, Mega, BISCA, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mąz mnie właśnie rozłożył. Gadam mu, że na piątek umówiona jestem do fryzjerki na farbowanie. A on się martwi czo to dziecku nie zaszkodzi, gdy się okazało , że ten tego hmhm...
    Widział się z Alojzem czy jak??
    dobre ;0

Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ten mój tak wyglądał 3 tą ta po założeniu.

A w latach ziemskich ile to jest te 3 tá ta? ;-)

macduska, BISCA, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka! Co z Tobą bidulko? Tyle czasu Cię męczy choróbsko! Przecież to już chyba ze 3 tygodnie będzie...
    Trzymaj się, może lekarza zmień, albo niech Ci zapiszą zakąś armatę na to.0shoot.gif

Trzymam za Ciebie, zdrowiej szybciutko!37uscisk.gif

Krakonka, Mega, BISCA, Sabina, moremi, kkisia, peppapig lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A w latach ziemskich ile to jest te 3 tá ta? ;-)
    Razy 4 sie liczy.

macduska, BISCA, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ja wiem, ze nie od razu Krakow zbudowano... Ale ta trawa mnie dobija na maxa. Gdzie nie spojrze, tam ona... Brzydka, miejscami z mchem, bo ziemia zakwaszona. Ble. Dlatego chcialabym calkowicie zmienic wyglad tego ogrodu. Chyba ze go w przyplywie rozpaczy wyasfaltuje. ;)

Szkoda, ze tak późno się do tego zabierasz. Zalej roundupem, odczekaj, przekop, wygrab. Powinno się powtórzyć wszystko, szczególnie, jeśli jest perz. No i w przypadku perzu nie orać, bo się rozmnaża. Po wygrabieniu posyp dolomitem, dodaj nawozy, posiej i często koś nisko. Dokarmiaj nawozem z antymchem.
    Albo postaw na trawnik naturalny. Zmieszaj trawę z koniczyną, jest konkurencyjna dla chwastów i ładna. Koszenie jej nie szkodzi. U mnie było dużo mchu, jest cień, a od czasu koniczyny nie ma już w ogóle :)
    Pod skalniak też wypal wszystko chemią porządnie, bo w skalniaku trudno się wydłubuje chwasty. Włóknina jest dobrym pomysłem. Do tego można też chwasty później roundupować pędzelkiem - ja tak robię, żeby nie odrastały :)
    Zastanów się, czy masz świra na punkcie trawnika, jeśli tak, to pomyśl o siatce na krety i nawodnieniu kropelkowym.

Dziobak, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie musze pożalić.. źle sue jakoś czuje,normalnie mi słabo i sie wkrecam.. mam nadzieje,że to sie zdarza,no i nic to groźnego. Czuje się jakby mnie ktoś strasznie przestraszył. Musze iść spać.
    Do jutra musi być lepiej.Dobrej nocy

• Magdala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Eeee, ja w tym roku chce miec! najlepiej taki ladny jak u Waci

To nie wiesz co zrobic. Wytnij i wklej poki Wacia swoj pokazuje publicznie :-)

Mega, BISCA, moremi, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski

dzwonił wet przed chwilą

crying021.gif

są wyniki piesława

to był nowotwór, ale łagodny
    całkowite usunięcie = całkowite wyleczenie

yes064.gif

Magdala, mamatrojki80, peppapig, Sabina, Dziobak, Luna76, Bozia3, Mega, malgos741, macduska, Aasiula, gosia7122, BISCA, anna maria, moremi, Krakonka, Elfik, paszczakin, kkisia, Arwena, Niuta, kapturnica, ComeToMeBaby, Simba, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Szkoda, ze tak późno się do tego zabierasz. Zalej roundupem, odczekaj, przekop, wygrab.

Uwazajcie z tym roundupem. To trucizna straszna jest.

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co Reni? Stawiasz flachę? trza to opić!! :D

Bardzo się cieszę, bardzo :)

Reni, peppapig, Mega, malgos741, Aasiula, macduska, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, i za zdrowie Twojego piesa sie napije dzis wieczorem!

Sabina, Reni, malgos741, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Szkoda, ze tak późno się do tego zabierasz. Zalej roundupem, odczekaj, przekop, wygrab. Powinno się powtórzyć wszystko, szczególnie, jeśli jest perz. No i w przypadku perzu nie orać, bo się rozmnaża. Po wygrabieniu posyp dolomitem, dodaj nawozy, posiej i często koś nisko. Dokarmiaj nawozem z antymchem.
    Albo postaw na trawnik naturalny. Zmieszaj trawę z koniczyną, jest konkurencyjna dla chwastów i ładna. Koszenie jej nie szkodzi. U mnie było dużo mchu, jest cień, a od czasu koniczyny nie ma już w ogóle :)
    Pod skalniak też wypal wszystko chemią porządnie, bo w skalniaku trudno się wydłubuje chwasty. Włóknina jest dobrym pomysłem. Do tego można też chwasty później roundupować pędzelkiem - ja tak robię, żeby nie odrastały :)
    Zastanów się, czy masz świra na punkcie trawnika, jeśli tak, to pomyśl o siatce na krety i nawodnieniu kropelkowym.
    U mnie z chemia ogrodowa ciazko. Trzeba z Pl zwozic a i to nielegalnie, bo przepisy zabraniaja. Kretow nie mam, bo tu skala. W zyciu kopca kreta tu nie widzialam ( no, chyba, ze ciasto takie ).
    Trawnik fajny lubie, ale mam caly ogrod w trawniku i nuda sie panie zrobila. Kwiatkow chce, krzaczorow i skalniaka! Moj ogrod byl podobno najpiekniejszym ogrodem w okolicy jakies 15 lat temu i patrzac po przepieknych rozanecznikach i azaliach wierze w to. Ale kiedy kupilismy dom 3 lata temu to byl obraz nedzy i rozpaczy. Za ogrod wzielam sie porzadnie rok temu, ale bylam juz wysoko w ciazy i niewiele moglam robic. Teraz tez tylko z doskoku, bo mlody nie pozwala na wiele. Chce tak po troszku, ale do przodu. I nie zeby rozkopac i zostawic na kolejne 3 tyg... Aha, tu taki klimat, ze ciagle leje, wiec to ostatnie jest niestety mozliwe...

Magdala, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    laski

dzwonił wet przed chwilą

są wyniki piesława

to był nowotwór, ale łagodny
    całkowite usunięcie = całkowite wyleczenie
    Pijemy!! Nie ma innego wyjscia!
    Wytarmos pieslawa za uszko ode mnie!

Reni, Magdala, malgos741, Aasiula, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś popierdyliło mi się z @.
    Wczoraj plamiłam i troszkę przez moment podkrwawiałam, a dziś tylko lekko plamię na brunatno. Myślałam, że dziś się już rozkręci na dobre, a tu jakby się kurek zakręcał. Cosik mi się tu nie podoba...

Idę w kimano... paaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

‹‹ 8484 8485 8486 8487 8488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ