35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
U mnie choroby ciąg dalszy. Gardło lepiej, płuca wypluwam już tylko w 1/3 na raz, za to ucho dramat. Nigdy nie miałam nic z uszami, więc od dzisiaj panikuję. Dotąd tylko źle słusząłam, a teraz już boli i to razem z zębem i czymś w środku jeszcze. Na NFZ se mogę z tym uchem najmniej 3 tygodnie czekać, prywatnie wydam kupę kasy i mam na piątek popołudniu. Pani w jednej przychodni poleciła mi opcję ostrego dyżuru - jadę do szpitala, czekam parę godzin i może jakiś laryngolog się zlituje. Mam nadzieję, że dotrwam do piątku.
U mnie się teraz dzieje tyle, że jednym dniem mogłabym obdzielić miesiąc. Nadal nie mam energii, żeby się cieszyć z tych dobrych, ale z drugiej strony nie denerwuję się tymi bardzo złymi.
W poniedziałek mam monitoring, 9dc. Sprawdzimy wielkość pęcherzyka i będę wiedziała, kiedy pękać. Potem zrobię grafik działańSabina, kkisia, Luna76, Magdala, BISCA, moremi, Simba lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
macduska wrote:Ten mój tak wyglądał 3 tą ta po założeniu.
macduska, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMąz mnie właśnie rozłożył. Gadam mu, że na piątek umówiona jestem do fryzjerki na farbowanie. A on się martwi czo to dziecku nie zaszkodzi, gdy się okazało , że ten tego hmhm...
Widział się z Alojzem czy jak??malgos741, peppapig, macduska, Mega, Aasiula, BISCA, Parka, moremi, Elfik, kkisia, kapturnica, paszczakin, Simba lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Młody jest po wszczepach soczewek. Tam są i sfery i cylinder nie wiem dokładnie. Jeszcze sa pocieniane i z powłoka antyrefleksawą i takie tam.
A to rozumiem, może tak być.
Mój były mąż prowadzi zakład optyczny. Jakbyś była z okolicy Dąbrowy Górniczej podałabym Ci namiary - mogłabyś sobie choć ceny porównać, żeby mieć ogląd. On jest dość konkurencyjny, bo w DG jest bardzo dużo optyków.macduska lubi tę wiadomość
-
Magdala wrote:A jaki masz dom? Bo wiesz nie kazdy taras do kazdego pasuje.
I każdy ma plusy/minusy. Drewno - piękne, ale śliskie na mokro i trzeba konserwować. Kostka - trwała, ale plamy trzeba zmywać zajzajerami i to samo chwasty. No i przez szczeliny się niewygodnie krzesła odsuwaBeton i płytki muszą być super zrobione. Można pięknie zaaranżować, wybór płytek super, ale po paru latach zwykle remont generalny. Cegła - piękne, ale też są szczeliny.
Mnie się najbardziej podoba cegła
Magdala, moremi, kkisia, SolarPolar lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Sabina wrote:Mąz mnie właśnie rozłożył. Gadam mu, że na piątek umówiona jestem do fryzjerki na farbowanie. A on się martwi czo to dziecku nie zaszkodzi, gdy się okazało , że ten tego hmhm...
Widział się z Alojzem czy jak??Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Dziobak wrote:Ja wiem, ze nie od razu Krakow zbudowano... Ale ta trawa mnie dobija na maxa. Gdzie nie spojrze, tam ona... Brzydka, miejscami z mchem, bo ziemia zakwaszona. Ble. Dlatego chcialabym calkowicie zmienic wyglad tego ogrodu. Chyba ze go w przyplywie rozpaczy wyasfaltuje.
Szkoda, ze tak późno się do tego zabierasz. Zalej roundupem, odczekaj, przekop, wygrab. Powinno się powtórzyć wszystko, szczególnie, jeśli jest perz. No i w przypadku perzu nie orać, bo się rozmnaża. Po wygrabieniu posyp dolomitem, dodaj nawozy, posiej i często koś nisko. Dokarmiaj nawozem z antymchem.
Albo postaw na trawnik naturalny. Zmieszaj trawę z koniczyną, jest konkurencyjna dla chwastów i ładna. Koszenie jej nie szkodzi. U mnie było dużo mchu, jest cień, a od czasu koniczyny nie ma już w ogóle
Pod skalniak też wypal wszystko chemią porządnie, bo w skalniaku trudno się wydłubuje chwasty. Włóknina jest dobrym pomysłem. Do tego można też chwasty później roundupować pędzelkiem - ja tak robię, żeby nie odrastały
Zastanów się, czy masz świra na punkcie trawnika, jeśli tak, to pomyśl o siatce na krety i nawodnieniu kropelkowym.
Dziobak, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny
-
laski
dzwonił wet przed chwilą
są wyniki piesława
to był nowotwór, ale łagodny
całkowite usunięcie = całkowite wyleczenie
Magdala, mamatrojki80, peppapig, Sabina, Dziobak, Luna76, Bozia3, Mega, malgos741, macduska, Aasiula, gosia7122, BISCA, anna maria, moremi, Krakonka, Elfik, paszczakin, kkisia, Arwena, Niuta, kapturnica, ComeToMeBaby, Simba, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krakonka wrote:Szkoda, ze tak późno się do tego zabierasz. Zalej roundupem, odczekaj, przekop, wygrab. Powinno się powtórzyć wszystko, szczególnie, jeśli jest perz. No i w przypadku perzu nie orać, bo się rozmnaża. Po wygrabieniu posyp dolomitem, dodaj nawozy, posiej i często koś nisko. Dokarmiaj nawozem z antymchem.
Albo postaw na trawnik naturalny. Zmieszaj trawę z koniczyną, jest konkurencyjna dla chwastów i ładna. Koszenie jej nie szkodzi. U mnie było dużo mchu, jest cień, a od czasu koniczyny nie ma już w ogóle
Pod skalniak też wypal wszystko chemią porządnie, bo w skalniaku trudno się wydłubuje chwasty. Włóknina jest dobrym pomysłem. Do tego można też chwasty później roundupować pędzelkiem - ja tak robię, żeby nie odrastały
Zastanów się, czy masz świra na punkcie trawnika, jeśli tak, to pomyśl o siatce na krety i nawodnieniu kropelkowym.
Trawnik fajny lubie, ale mam caly ogrod w trawniku i nuda sie panie zrobila. Kwiatkow chce, krzaczorow i skalniaka! Moj ogrod byl podobno najpiekniejszym ogrodem w okolicy jakies 15 lat temu i patrzac po przepieknych rozanecznikach i azaliach wierze w to. Ale kiedy kupilismy dom 3 lata temu to byl obraz nedzy i rozpaczy. Za ogrod wzielam sie porzadnie rok temu, ale bylam juz wysoko w ciazy i niewiele moglam robic. Teraz tez tylko z doskoku, bo mlody nie pozwala na wiele. Chce tak po troszku, ale do przodu. I nie zeby rozkopac i zostawic na kolejne 3 tyg... Aha, tu taki klimat, ze ciagle leje, wiec to ostatnie jest niestety mozliwe...Magdala, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:laski
dzwonił wet przed chwilą
są wyniki piesława
to był nowotwór, ale łagodny
całkowite usunięcie = całkowite wyleczenie
Wytarmos pieslawa za uszko ode mnie!Reni, Magdala, malgos741, Aasiula, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość
-
Coś popierdyliło mi się z @.
Wczoraj plamiłam i troszkę przez moment podkrwawiałam, a dziś tylko lekko plamię na brunatno. Myślałam, że dziś się już rozkręci na dobre, a tu jakby się kurek zakręcał. Cosik mi się tu nie podoba...
Idę w kimano... paaaaaaaaaaaaaaaaaaa.