X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dorbie, ale tutaj bez badania moczu i usg pęcherza się raczej nie obejdzie. Na moje oko kot ma struwity :-(
    No o to sie boje, bo wyraźnie nie może się załatwić. Ale wet dopiero w pon możliwy. Musze zadzwonić do weta

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie
    we mnie siedzi zwierz.. z natury jestem leniwiec
    Luna76 wrote:
    my baby jesteśmy jak Syzyf - pracowite i wytrwałe.

miłego dnia!

moremi, kapturnica, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoń

przypomniało mi się jak mój kot chodził płakał przysiadał i nie mógł się załatwić
    za to popuszczał, nie kontrolował tego
    okazało się, że mu się jakieś kryształki fosforu czy jakoś tak odkładały w pęcherzu i zatykały mu ujście
    dostał zastrzyki i leki na rozbicie - jakby nie pomogło to niestety operacja
    udało się i po tym kot przeszedł na dietę dla kastratów
    ten koci płacz jest straszny
    dorbie wrote:
    No o to sie boje, bo wyraźnie nie może się załatwić. Ale wet dopiero w pon możliwy. Musze zadzwonić do weta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 09:28

dorbie, kapturnica, iwcia77, Arwena, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak mogłabyś odbić kartę?
    bo zaczynamy pazury ogryzać

Aasiula, BISCA, paszczakin, Dziobak, kapturnica, Sabina, iwcia77, kkisia, Simba, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Cześć dziewczynki :-)
    U mnie po nocy masakra. Pies w garażu wczoraj w dzień zwalił paletke jajek i je wszystkie zjadł - tak ok 26jaj. A w nocy sie zrzygał! A kot rudy chodzi i nam wszystko obsikuje. Nie wiem czy nie ma zapalenia pecherza, bo podnosi nienaturalnie ogon i psika, miałczy strasznie jak się go głaszcze, nie trafia w kuwetę i siedzi w tej kuwecie długo a potem za chwilkę robi na podlogę. Obsikał starszemu plecak, młodszemu kołdrę. Chyba go sama zacznę leczyć, bo nie mam kiedy z nim do weterynarza pojechac. Na szczęscie mam koleżankę weterynarz ale daleko

Dorbie jak rudy to na pewno kocur, bo kotki nie występuja w tym umaszczeniu, jest to uwarunkowane genetycznie u kotów. A jak kocur to ma silne potrzeby seksualne o tej porze roku i obsikuje wszystko co się da-znaczy teren. Podnosi na sztorc ogon i strzela po kilka kropel? Jeśli robi to tak to chodzi o to co napisałam. A miałczą to przez to że strasznie hormony ich buzują! Wychowałam się z kotami, jak przychodziła ta pora roku to nie dawały spać a kocury obsikiwały wszystkie futryny w domu! Tylko że napisałaś że chodzi do kuwety i popuszcza mocz? To w ten sposób nie znaczy terenu-kot znaczy tylko z podniesionym na sztorc ogonem. Koty tak samo leczy się jak ludzi , dałabym mu furaginum, ale mniejszą dawkę -dostosowałabym dawkę do wagi kota.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dorbie, ale tutaj bez badania moczu i usg pęcherza się raczej nie obejdzie. Na moje oko kot ma struwity :-(
    Morka, a miałaś już takie przeboje ze swoimi kotami?
    Ja kupuje im karmę dla kastratów, ale jest to bytowa, nie weterynaryjna, więc pewności nie mam czy zakwasza dobrze mocz.Kurde, przy tylu zwierzakach to troche kosztuje :-(

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Poniedziałek to bardzo późno. Tutaj trzeba działać już. To ze sika gdzie popadnie oznacza wlaśnie niesamowity ból.
    Reni, te kryształy to wlasnie struwity.
    Co do karmy dla kastratów... Hmmmm chwyt marketingowy. Niby bardziej zakwasza mocz, ale nie jest to prawdą. Tak samo chwytem są karmy dla poszczegolnych ras. Kocie żołądki sie nie rożnią. Dodatkowo nie jest zdrowa, bo mięsa ma zaledwie kilka procent (nawet słynna RC). Dziewczyny karmią Orijenem, ja na zmianę z Acaną i one mają wysoką zawartość mięsa (i mają certyfikat spozycia przez ludzi, więc dzieci mogą spokojnie wcinać ;-) ). Tak naprawdę to trzeba mokre podawać jak najczęściej (marketowki omijać z daleka) i w przypadku struwitow jednak na jakiś czas karma dla nerkowców. I to jest cholernie drogie. A wcześniej leczenie.

Krakonka, dorbie, Dziobak, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mają posłowie debatować nad ustawą o ivf...

moremi, Reni, paszczakin, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wychodzę na chwilę do pokoju nauczycielskiego

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d114302379cc.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/48696f656d16.jpg

grzecznie mi tutaj

Moremi dzisiaj będzie Was pilnować

moremi, BISCA, Dziobak, kapturnica, Aasiula, Sabina, peppapig, iwcia77, kkisia, Simba, megan8, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa no właśnie nie znałam nazwy tego
    :-)
    moremi wrote:

Mega lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Dorbie jak rudy to na pewno kocur, bo kotki nie występuja w tym umaszczeniu, jest to uwarunkowane genetycznie u kotów. A jak kocur to ma silne potrzeby seksualne o tej porze roku i obsikuje wszystko co się da-znaczy teren. Podnosi na sztorc ogon i strzela po kilka kropel? Jeśli robi to tak to chodzi o to co napisałam. A miałczą to przez to że strasznie hormony ich buzują! Wychowałam się z kotami, jak przychodziła ta pora roku to nie dawały spać a kocury obsikiwały wszystkie futryny w domu! Tylko że napisałaś że chodzi do kuwety i popuszcza mocz? To w ten sposób nie znaczy terenu-kot znaczy tylko z podniesionym na sztorc ogonem. Koty tak samo leczy się jak ludzi , dałabym mu furaginum, ale mniejszą dawkę -dostosowałabym dawkę do wagi kota.
    Ola, będę bić!
    Dorbie ma kastrowane zwierzaki. I występują rude kotki, chociaz znacznie częściej niż kocury. Za to trikolor, to na bank kotka.
    Zadnego leczenia struwitow na wlasną rękę! Bo obetnę!

Reni, paszczakin, Dziobak, Aasiula, Sabina, kkisia, Simba, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ja wiem
    mój jadł royala weterynaryjną dla kastratów i potem już problem nie wracał

kot miał 17 lat jak się z nim pożegnaliśmy
    moremi wrote:
    Co do karmy dla kastratów... Hmmmm chwyt marketingowy.

paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czekam co wymyślą
    jeszcze się okaże, że będę musiała do Bangladeszu jechać, bo w PL będzie to karalne
    malgos741 wrote:
    Dziś mają posłowie debatować nad ustawą o ivf...

kapturnica, Aasiula, Sabina, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    też czekam co wymyślą
    jeszcze się okaże, że będę musiała do Bangladeszu jechać, bo w PL będzie to karalne
    Reni mają znieść ograniczenie wieku i ograniczenie że tylko dla małżeństw... spokojnie ci to nie grozi...

kapturnica, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Morka, a miałaś już takie przeboje ze swoimi kotami?
    Ja kupuje im karmę dla kastratów, ale jest to bytowa, nie weterynaryjna, więc pewności nie mam czy zakwasza dobrze mocz.Kurde, przy tylu zwierzakach to troche kosztuje :-(
    Nie miałam. Za to sporo znajomych owszem.
    Taniej wychodzi zapobiegać niż leczyć. Co do karmy dla kastratów, to napisałam wyżej.
    Fakt, że na trojkę karma mokra i zwirek wychodzi mi w granicach 300 zł. Suchej daję im bardzo mało, a mokrej wychodzi 400 g na cały dzień/3 koty. Podaję im trzy posiłki dziennie, więc jedna duża puszka wysokomiesnej karmy starcza na cały dzień. Nie zostawiamy im suchego - to dostają raz dziennie po 15-20 g. Wystarcza w zupełności (zdarza się, że zostawiają, więc są najedzone).

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Poniedziałek to bardzo późno. Tutaj trzeba działać już. To ze sika gdzie popadnie oznacza wlaśnie niesamowity ból.
    Co do karmy dla kastratów... Hmmmm chwyt marketingowy. Niby bardziej zakwasza mocz, ale nie jest to prawdą. Tak samo chwytem są karmy dla poszczegolnych ras. Kocie żołądki sie nie rożnią. Dodatkowo nie jest zdrowa, bo mięsa ma zaledwie kilka procent (nawet słynna RC). Dziewczyny karmią Orijenem, ja na zmianę z Acaną i one mają wysoką zawartość mięsa (i mają certyfikat spozycia przez ludzi, więc dzieci mogą spokojnie wcinać ;-) ). Tak naprawdę to trzeba mokre podawać jak najczęściej (marketowki omijać z daleka) i w przypadku struwitow jednak na jakiś czas karma dla nerkowców. I to jest cholernie drogie. A wcześniej leczenie.

Przechodziłam z jednym. Ja daję normalna karmę, ale jak widze, że coś jest nie tak, to podaję 2x dziennie pastę zakwaszającą Uropet. Czasami udaje mi się kupić poniżej 35zł za tubkę.
    Mój ma tendencje do kamieni. Na szczęśćie pasta działa :)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Trzymam kciuki, Zocha :)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Reni mają znieść ograniczenie wieku i ograniczenie że tylko dla małżeństw... spokojnie ci to nie grozi...
    A jak pisiory przegłosują?

Szczerze to nie wiedziałam na kogo glosować w wyborach prezydenckich. Zaden kandydat mi nie pasuje, ale żeby wyautować Dudę, to największe szanse ma Bronek. Gdyby pisior został prezydentem, to zostaje się tylko wyprowadzic, bo przekaże władzę kościołowi.

Reni, malgos741, Krakonka, kapturnica, Aasiula, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby tak ale cholera ich wie
    są 4 projekty
    jak Pis wygra prezydenckie to kto wie, może powiozą ginów do prokuratury ;-)
    teraz żartuje, ale w tym kraju już nic mnie nie zdziwi
    malgos741 wrote:

malgos741, moremi, kapturnica, Aasiula, iwcia77, kkisia, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czy ja wiem
    mój jadł royala weterynaryjną dla kastratów i potem już problem nie wracał

kot miał 17 lat jak się z nim pożegnaliśmy
    Karmy weterynaryjne różnią się od bytowych. Tego bym nie porownywała.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 8489 8490 8491 8492 8493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ