35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Ola, będę bić!
Dorbie ma kastrowane zwierzaki. I występują rude kotki, chociaz znacznie częściej niż kocury. Za to trikolor, to na bank kotka.
Zadnego leczenia struwitow na wlasną rękę! Bo obetnę!
Moremi nie wiedziałam, że są wykastrowane! Dlatego napisałam, że zależy w jaki sposób to opsikuje. O kotce, która wystepuje w kolorze tylko rudym nigdy nie słyszałam. Zawsze u kotki wystepuje ten jeszcze dodatkowy kolor oprócz rudego i białego, przeważnie właśnie czarny. Zaraz Ci nawet poszukam cos o tym.
-
Reni wrote:dobrej nocy dziewuchi
ja muszę się położyć
dzisiaj będe spała spokojnie
jeszcze tylko walnę lufę dla zdrowotności na dobry sen
Reni bardzo sie ciesze z diagnozy pieslawa! tez bym szczelila za jego zdrowie, ale jeszczce nie moge. latem odrobie, jak Ty juz nie bedziesz moglamalgos741, Reni, moremi, kapturnica, Aasiula, Sabina, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Uwazajcie z tym roundupem. To trucizna straszna jest.
racja najracniejsza! w zyciu tego w poblizu mojego ogrodu, kotow i przyszlego dziecia nie chce..
moremi, Dziobak, Sabina, Magdala lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Damy rade. Jestesmy londerlomeny. Co nie ?
no a jak.. i jeszczce na zlotej fali IVF z tego watkumalgos741, Reni, moremi, kapturnica, Aasiula, Sabina, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyola_35 wrote:Dorbie jak rudy to na pewno kocur, bo kotki nie występuja w tym umaszczeniu, jest to uwarunkowane genetycznie u kotów. A jak kocur to ma silne potrzeby seksualne o tej porze roku i obsikuje wszystko co się da-znaczy teren. Podnosi na sztorc ogon i strzela po kilka kropel? Jeśli robi to tak to chodzi o to co napisałam. A miałczą to przez to że strasznie hormony ich buzują! Wychowałam się z kotami, jak przychodziła ta pora roku to nie dawały spać a kocury obsikiwały wszystkie futryny w domu! Tylko że napisałaś że chodzi do kuwety i popuszcza mocz? To w ten sposób nie znaczy terenu-kot znaczy tylko z podniesionym na sztorc ogonem. Koty tak samo leczy się jak ludzi , dałabym mu furaginum, ale mniejszą dawkę -dostosowałabym dawkę do wagi kota.
-
a to nie załapałam
myślałam, że mówimy o tych wszystkich dla kastratów
te bytowe to o kant dupy
tak jak są dedykowane karmy dla westów czy Yorków (śmiechu warte)
ja dla mojego atopika kupowałam szampon do prania hipoalegiczny i zdziwiona, że się drapie
teraz się okazuje, że owszem to jest hipoalergiczny ale dla zdrowych psów tak na wszelki wypadek, żeby nie podrażniło
ręce opadają
Kurcze muszę zacząć czytać te wszystkie książki od mamy3, bo nt dzieców wiedza moja ogarnia tylko to, że srają,wrzeszczą, wiecznie jedzą i ciągle coś chcą
od samego myślenia o tym mam globusa!
moremi wrote:Karmy weterynaryjne różnią się od bytowych. Tego bym nie porownywała.moremi, Dziobak, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:niby tak ale cholera ich wie
są 4 projekty
jak Pis wygra prezydenckie to kto wie, może powiozą ginów do prokuratury
teraz żartuje, ale w tym kraju już nic mnie nie zdziwi
I to nie jest nierealny scenariusz. Doskonale pamiętam co się działo, gdy Kaczor i Ziobro rządzili. Prokuratura była dla nich niezbędna do zwalczania opozycji. Gdy prokuratura umarzała jakieś postępowanie, to dyscyplinarka. Sporo głów wtedy poleciało.
Z sądami też próbowali, ale sądy są niezależne, niezawisłe itp. Za to kontrola poganiała kontrolę.Reni, kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, iwcia77, kkisia, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:Dzien bry dziołchy.Belly mi mówi ,ze zaczęłam dzis 5ty miesiąc niby kurNa nic wielkiego a cieszy człowiek miche az się wstać chciało.Komu co trza ??bo rozdaje od rana pozytywne wibrejszyn
Miłego!!
super kaptu!
u mnie dzis belly powiedzial "ciaza donoszona"!
do tego pani z fizjo zadzwonila, ze zajecia odwolane i nie bede sie musiala dzis laczyc "zen" z materacem i swiatem zewnetrznym, ani relaksowac na sile- se pojade na jakis szoping maly zamiastmoremi, Dziobak, kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, peppapig, iwcia77, kkisia, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
moremi, paszczakin, malgos741, Dziobak, kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, iwcia77, kkisia, Simba, Parka, Magdala, Mega lubią tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Moremi nie wiedziałam, że są wykastrowane! Dlatego napisałam, że zależy w jaki sposób to opsikuje. O kotce, która wystepuje w kolorze tylko rudym nigdy nie słyszałam. Zawsze u kotki wystepuje ten jeszcze dodatkowy kolor oprócz rudego i białego, przeważnie właśnie czarny. Zaraz Ci nawet poszukam cos o tym.
Masz lepiej link do bloga o rudzielcach. Moze się przekonasz
http://rudomi.pl/Dziobak, peppapig, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymoremi wrote:Ola, będę bić!
Dorbie ma kastrowane zwierzaki. I występują rude kotki, chociaz znacznie częściej niż kocury. Za to trikolor, to na bank kotka.
Zadnego leczenia struwitow na wlasną rękę! Bo obetnę!
Nie, spoko, ja nie z tych, leczenie zwierzat zostawiam fachowcomMega lubi tę wiadomość
-
http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/music-box-smiley.gif Ja mam bardzo ważne pytanie (pytanie),
Czy taki kolor co na górze też na dole jest ? http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/music-box-smiley.gif
moremi wrote:Mi chcesz szukać? Mi?
Masz lepiej link do bloga o rudzielcach. Moze się przekonasz
http://rudomi.pl/iwcia77, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:A gdzie Paszczak? Rodzi?
ej, no przecie nie pojade rodzic nic Wam nie mowiac...
w pracy sie "zegnalam", na ciacho i kawe ludzi wzielam.. zeby mieli za czym tesknic..
beka bedzie jak mi gin zwolnienia nie da i bede sie tu musiala przytoczyc w przyszlym tygodniu, jak ja juz sie odmeldowalammoremi, malgos741, Aasiula, Sabina, peppapig, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:Paszczak mogłabyś odbić kartę?
bo zaczynamy pazury ogryzać
ej no, codziennie tak bedziecie?
obiecuje dac znac, jak sie zacznie..moremi, kapturnica, ola_35, ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, peppapig, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Krakonka to masz zapalenie ucha! Na początku miałaś zewnętrznego, teraz jak mówisz po objawach to wewnętrznego, bez antybiotyku się nie obejdzie. Przerabiałam to miesiąc temu! Trzymało mnie prawie tydzień z braniem antybiotyków. Zrób sobie mały test, zatkaj nos i buzię i spróbuj dmuchać powietrze tak jakby przez uszy -jeśli boli to zapalenie ucha wewnętrznego jeśli nie to może tylko zewnętrznego, niestety w obu przypadkach antybiotyk jak najszybciej konieczny.
Nic nie będę dmuchać, bo się dygamJutro idę do laryngologa prywatnie. A antybiotyk dzisiaj właśnie kończę
Nie chcę brać kolejnego, bo pewnie bym nie skończyła przed pękaniem.
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013