X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ola, będę bić!
    Dorbie ma kastrowane zwierzaki. I występują rude kotki, chociaz znacznie częściej niż kocury. Za to trikolor, to na bank kotka.
    Zadnego leczenia struwitow na wlasną rękę! Bo obetnę!

Moremi nie wiedziałam, że są wykastrowane! Dlatego napisałam, że zależy w jaki sposób to opsikuje. O kotce, która wystepuje w kolorze tylko rudym nigdy nie słyszałam. Zawsze u kotki wystepuje ten jeszcze dodatkowy kolor oprócz rudego i białego, przeważnie właśnie czarny. Zaraz Ci nawet poszukam cos o tym.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dobrej nocy dziewuchi

ja muszę się położyć
    dzisiaj będe spała spokojnie :-)
    jeszcze tylko walnę lufę dla zdrowotności na dobry sen ;-)

Reni bardzo sie ciesze z diagnozy pieslawa! tez bym szczelila za jego zdrowie, ale jeszczce nie moge. latem odrobie, jak Ty juz nie bedziesz mogla ;)

malgos741, Reni, moremi, kapturnica, Aasiula, Sabina, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Uwazajcie z tym roundupem. To trucizna straszna jest.

racja najracniejsza! w zyciu tego w poblizu mojego ogrodu, kotow i przyszlego dziecia nie chce..

moremi, Dziobak, Sabina, Magdala lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Damy rade. Jestesmy londerlomeny. Co nie ? ;-)

no a jak.. i jeszczce na zlotej fali IVF z tego watku ;)

malgos741, Reni, moremi, kapturnica, Aasiula, Sabina, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Dorbie jak rudy to na pewno kocur, bo kotki nie występuja w tym umaszczeniu, jest to uwarunkowane genetycznie u kotów. A jak kocur to ma silne potrzeby seksualne o tej porze roku i obsikuje wszystko co się da-znaczy teren. Podnosi na sztorc ogon i strzela po kilka kropel? Jeśli robi to tak to chodzi o to co napisałam. A miałczą to przez to że strasznie hormony ich buzują! Wychowałam się z kotami, jak przychodziła ta pora roku to nie dawały spać a kocury obsikiwały wszystkie futryny w domu! Tylko że napisałaś że chodzi do kuwety i popuszcza mocz? To w ten sposób nie znaczy terenu-kot znaczy tylko z podniesionym na sztorc ogonem. Koty tak samo leczy się jak ludzi , dałabym mu furaginum, ale mniejszą dawkę -dostosowałabym dawkę do wagi kota.
    Nie, on jest kastrat i już by nie znaczył. Ja sie boję o te struwity, chociaz karme dostaje dla kastratów ale nie wieterynaryjna tylko bytowa

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nie załapałam
    myślałam, że mówimy o tych wszystkich dla kastratów
    te bytowe to o kant dupy
    tak jak są dedykowane karmy dla westów czy Yorków (śmiechu warte)

ja dla mojego atopika kupowałam szampon do prania hipoalegiczny i zdziwiona, że się drapie
    teraz się okazuje, że owszem to jest hipoalergiczny ale dla zdrowych psów tak na wszelki wypadek, żeby nie podrażniło
    ręce opadają

Kurcze muszę zacząć czytać te wszystkie książki od mamy3, bo nt dzieców wiedza moja ogarnia tylko to, że srają,wrzeszczą, wiecznie jedzą i ciągle coś chcą
    od samego myślenia o tym mam globusa!
    moremi wrote:
    Karmy weterynaryjne różnią się od bytowych. Tego bym nie porownywała.

moremi, Dziobak, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    niby tak ale cholera ich wie
    są 4 projekty
    jak Pis wygra prezydenckie to kto wie, może powiozą ginów do prokuratury ;-)
    teraz żartuje, ale w tym kraju już nic mnie nie zdziwi
    Oni prokuratorów postawią przed sądem.
    I to nie jest nierealny scenariusz. Doskonale pamiętam co się działo, gdy Kaczor i Ziobro rządzili. Prokuratura była dla nich niezbędna do zwalczania opozycji. Gdy prokuratura umarzała jakieś postępowanie, to dyscyplinarka. Sporo głów wtedy poleciało.
    Z sądami też próbowali, ale sądy są niezależne, niezawisłe itp. Za to kontrola poganiała kontrolę.

Reni, kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, iwcia77, kkisia, Simba, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzien bry dziołchy.Belly mi mówi ,ze zaczęłam dzis 5ty miesiąc niby kurNa nic wielkiego a cieszy człowiek miche az się wstać chciało.Komu co trza ??bo rozdaje od rana pozytywne wibrejszyn ;) Miłego!!

super kaptu!

u mnie dzis belly powiedzial "ciaza donoszona"!

do tego pani z fizjo zadzwonila, ze zajecia odwolane i nie bede sie musiala dzis laczyc "zen" z materacem i swiatem zewnetrznym, ani relaksowac na sile- se pojade na jakis szoping maly zamiast ;)

moremi, Dziobak, kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, peppapig, iwcia77, kkisia, Simba, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Dzien dobry :)
    Na razie sie odmeldowuje
    zamelduje sie z oddzialu

trzymam kegla Kiska z calej sily!

Aasiula, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeeeeezuuuuuuuuuuu O.o Paszczu to co? rodzimy?

scared03.gif

moremi, paszczakin, malgos741, Dziobak, kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, iwcia77, kkisia, Simba, Parka, Magdala, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Moremi nie wiedziałam, że są wykastrowane! Dlatego napisałam, że zależy w jaki sposób to opsikuje. O kotce, która wystepuje w kolorze tylko rudym nigdy nie słyszałam. Zawsze u kotki wystepuje ten jeszcze dodatkowy kolor oprócz rudego i białego, przeważnie właśnie czarny. Zaraz Ci nawet poszukam cos o tym.
    Mi chcesz szukać? Mi?
    Masz lepiej link do bloga o rudzielcach. Moze się przekonasz
    http://rudomi.pl/

Dziobak, peppapig, Simba, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiek coś milczy
    czyżby trafiło jej się jednak dłubanie?

moremi, peppapig, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ola, będę bić!
    Dorbie ma kastrowane zwierzaki. I występują rude kotki, chociaz znacznie częściej niż kocury. Za to trikolor, to na bank kotka.
    Zadnego leczenia struwitow na wlasną rękę! Bo obetnę!
    Stuwity? :-) :-) :-)
    Nie, spoko, ja nie z tych, leczenie zwierzat zostawiam fachowcom

Mega lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/music-box-smiley.gif Ja mam bardzo ważne pytanie (pytanie),
    Czy taki kolor co na górze też na dole jest ? http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/music-box-smiley.gif
    moremi wrote:
    Mi chcesz szukać? Mi?
    Masz lepiej link do bloga o rudzielcach. Moze się przekonasz
    http://rudomi.pl/

iwcia77, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A gdzie Paszczak? Rodzi? :-)

ej, no przecie nie pojade rodzic nic Wam nie mowiac... ;)

w pracy sie "zegnalam", na ciacho i kawe ludzi wzielam.. zeby mieli za czym tesknic..

beka bedzie jak mi gin zwolnienia nie da i bede sie tu musiala przytoczyc w przyszlym tygodniu, jak ja juz sie odmeldowalam ;)

moremi, malgos741, Aasiula, Sabina, peppapig, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Stuwity? :-) :-) :-)
    Nie, spoko, ja nie z tych, leczenie zwierzat zostawiam fachowcom
    To wiem :-) Oli obetnę ;-)

kapturnica, dorbie lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Reni mają znieść ograniczenie wieku i ograniczenie że tylko dla małżeństw... spokojnie ci to nie grozi...

Podaj źródło informacji o zniesieniu ograniczenia wieku proszę.

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Paszczak mogłabyś odbić kartę?
    bo zaczynamy pazury ogryzać

ej no, codziennie tak bedziecie?

obiecuje dac znac, jak sie zacznie..

moremi, kapturnica, ola_35, ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, peppapig, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Krakonka to masz zapalenie ucha! Na początku miałaś zewnętrznego, teraz jak mówisz po objawach to wewnętrznego, bez antybiotyku się nie obejdzie. Przerabiałam to miesiąc temu! Trzymało mnie prawie tydzień z braniem antybiotyków. Zrób sobie mały test, zatkaj nos i buzię i spróbuj dmuchać powietrze tak jakby przez uszy -jeśli boli to zapalenie ucha wewnętrznego jeśli nie to może tylko zewnętrznego, niestety w obu przypadkach antybiotyk jak najszybciej konieczny.

Nic nie będę dmuchać, bo się dygam :) Jutro idę do laryngologa prywatnie. A antybiotyk dzisiaj właśnie kończę:/ Nie chcę brać kolejnego, bo pewnie bym nie skończyła przed pękaniem.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O znalazłam Moremi,

http://forum.gazeta.pl/forum/w,525,39595116,,ruda_kotka_.html?v=2

http://www.agiliscattus.pl/podstawy-genetyki-kotow.html

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
‹‹ 8490 8491 8492 8493 8494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ