35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynie
wiecie co, byłam tutaj niedawno w urzędzie pracy, spędziłam tam równą godzine, w tym czasie:
- dostałam porade w jakim sektorze powinnam szukac pracy
- namiar na najbliższy urząd który nostryfikuje dyplomy
- rade że najlepiej żebym poszla na kurs językowy i czy mam z kim zostawic dziecko bo jakbym nie miała to mi znajda kurs językowy ze złobkiem w mojej okolicy, szkoła napisze za mnie list do urzedu miejskiego o finansowanie tego kursu
- wydruki wszystkich ofert pracy ktore nie wymagaja dobrej znajomosci języka
- info jak załatwiać rehab.dla synka (jest opcja że rehabilitant przychodzi do domu)
- mam mu emilowo zdawac raport jak sobie radze, moze byc po angielsku on zrozumie
byłam zarejestrowana w Cieszynie w UP jako bezrobotna,tam tylko jedno pytanie:
- znalazła pani prace? nie? to nastepny termin...góra 3 minuty
BISCA, ComeToMeBaby, Zofia8, moremi, Sabina, kkisia, Arwena, Dziobak, ania.g, Magdala, Bozia3, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:nie
wiecie co, byłam tutaj niedawno w urzędzie pracy, spędziłam tam równą godzine, w tym czasie:
- dostałam porade w jakim sektorze powinnam szukac pracy
- namiar na najbliższy urząd który nostryfikuje dyplomy
- rade że najlepiej żebym poszla na kurs językowy i czy mam z kim zostawic dziecko bo jakbym nie miała to mi znajda kurs językowy ze złobkiem w mojej okolicy, szkoła napisze za mnie list do urzedu miejskiego o finansowanie tego kursu
- wydruki wszystkich ofert pracy ktore nie wymagaja dobrej znajomosci języka
- info jak załatwiać rehab.dla synka (jest opcja że rehabilitant przychodzi do domu)
- mam mu emilowo zdawac raport jak sobie radze, moze byc po angielsku on zrozumie
byłam zarejestrowana w Cieszynie w UP jako bezrobotna,tam tylko jedno pytanie:
- znalazła pani prace? nie? to nastepny termin...góra 3 minuty
UP te polskie powinny zostać zlikwidowane, tak samo jak darmowe ubezp. zdrowotne dla wiecznych bezrobotnych.... 40 % bezrobotnych trwale unika podjęcia pracy, a rejestrują się w Urzędach tylko po kwit do lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 20:28
megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:U mnie jutro dwie cyfry według om. Suwak do terminu porodu ustawiony i go nie przestawiam.
Paszcza, z walizkami widziałam dziewczyny na porodówcea szlafrok fajny był w biedrze - taki cieniutki peniuar
peniuar, fajne slowo..
ja mam taki frote- od tesciowej kiedys dostalam, lezal sobie gdzies w odmętach strychu, wypralam i wzielam.. Nie chodze w szlafroku normalnie, wiec inwestowac nie bede..
ciekawe ile tych rzeczy z listy ze szpitala mi sie nie przyda
mamam trojki- ja nawet nie wiem co "w razie gdyby" moglabym mauzowi w domu zostawic do przywiezienia.. w gruncie rzeczy to on oprocz ciuchow dziecka to ogarnia wszytko w domu, wiec znajdzie jakby co.. Dla mnie wazne, zebym miala wszytko to co wymagaja na sam porod, potem na pobyt to sie latwiej zorganizowac..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 20:46
kkisia, moremi, Simba, megan8, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:peniuar, fajne slowo..
ja mam taki frote- od tesciowej kiedys dostalam, lezal sobie gdzies w odmętach strychu, wyprala i wzielam.. Nie chodze w szlafroku normalnie, wiec inwestowac nie bede..
ciekawe ile tych rzeczy z listy ze szpitala mi sie nie przyda
mamam trojki- ja nawet nie wiem co "w razie gdyby" moglabym mauzowi w domu zostawic do przywiezienia.. w gruncie rzeczy to on oprocz ciuchow dziecka to ogarnia wszytko w domu, wiec znajdzie jakby co.. Dla mnie wazne, zebym miala wszytko to co wymagaja na sam porod, potem na pobyt to sie latwiej zorganizowac..
No to się nie stresuj
kkisia lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:EE mi tam tez sie ciagnie .Bo to tak jest , ze zapitala czyjs a nasz sie ciagnie jak flaki z olejem
ja tam juz jestem 3 rok w ciazy, jak slonie..
http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/wait-onion-head-emoticon.gifkapturnica, kkisia, moremi, Elfik, Simba, Magdala, malgos741, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
Oczywiscie teraz mnie korci, zeby szukac info o miesniakach ale musze sie opanowac. Nic teraz nie zrobie.
Odpowiadajac Mamie: od jutra dolacze do tych, co sie kluja.
Moremi-powiedzial, ze super, ze biore acard i o Clexane sama zapytalam. DziekiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 20:35
macduska, Sabina, mamatrojki80, kkisia, moremi, Simba, Magdala, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
Zofia8
-
kapturnica wrote:EE mi tam tez sie ciagnie .Bo to tak jest , ze zapitala czyjs a nasz sie ciagnie jak flaki z olejem
Ale, kurwa, narzekacie... W ciążę nie zachodziłyście to narzekałyście, teraz jesteście tez narzekacie, urodzicie też będziecie narzekać... Cholera, nie dogodzisz tym babom!
A co my, które staramy się przez xxx cyklów mamy powiedzieć...??? Jak narzekamy to dostajemy opitol, że trzeba być cierpliwym...Zofia8, Sabina, mamatrojki80, BISCA, kkisia, Parka, moremi, Elfik, Magdala, Krakonka, malgos741, megan8, iwcia77, Niuta, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymamatrojki80 wrote:UP te polskie powinny zostać zlikwidowane, tak samo jak darmowe ubezp. zdrowotne dla wiecznych bezrobotnych.... 40 % bezrobotnych trwale unika podjęcia pracy, a rejestrują się w Urzędach tylko po kwit do lekarza.
w pl nigdy mi nie zaoferowali żadnej pracy przez 2 lata...nawet jednejiwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:tutaj tez sa pewnie wieczni bezrobotni a serwis jest jaki jest
w pl nigdy mi nie zaoferowali żadnej pracy przez 2 lata...nawet jednej
nie chce Cię matwić, ale u naszego sąsiada jest gorzej z robotą, high-life'u nie ma...
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Kometa, nie cykaj. Nie warto. Ok, troche boli ale o wiele nieprzyjemniejsza jest wizyta u dentysty. Luzik. Idziesz do przodu. To sie liczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 20:40
ComeToMeBaby, kkisia, moremi, Magdala, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
Luna76 wrote:Ale, kurwa, narzekacie... W ciążę nie zachodziłyście to narzekałyście, teraz jesteście tez narzekacie, urodzicie też będziecie narzekać... Cholera, nie dogodzisz tym babom!
A co my, które staramy się przez xxx cyklów mamy powiedzieć...??? Jak narzekamy to dostajemy opitol, że trzeba być cierpliwym...
Kto kurwa mac narzeka???
Hę ??
To ze napisalysmy ze sie ciagnie nie oznacza narzekania. Wiec lagodnie mowiac odpierdol sie ode mnie alboomijaj szerokim łukiem co piszepaszczakin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Luna76 wrote:Ale, kurwa, narzekacie... W ciążę nie zachodziłyście to narzekałyście, teraz jesteście tez narzekacie, urodzicie też będziecie narzekać... Cholera, nie dogodzisz tym babom!
A co my, które staramy się przez xxx cyklów mamy powiedzieć...??? Jak narzekamy to dostajemy opitol, że trzeba być cierpliwym...
cierpliwym, cierpliwym.. ja tam sobie narzekanie wyczekalam i wystaralam- 3 lata, u gina normalnego, 2 kliniki nieplodnosci potem, hormony do konca zycia, 5 IUI i 1 IVF..
kapturnica, Luna76, Sabina, macduska, moremi, kkisia, Elfik, Reni, Simba, Magdala, malgos741, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:wlasnie powiedziałam mojemu m, że się wybieram jutro do szpitala zarejestrować się na HSG.
mówię mu, że potem będę srała żarem ze strachu, bo to niezbyt przyjemne badanie.
a on na to, że wierzy, ale na pewno nie będzie tak źle.
opowiedziałam mu co mi będą robić.
rozszerzyły mu się nieco źrenice.
dasz rade kometka, to wiecej strachu niz bolu.. znaczy boli, ale sekunde..macduska, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Magdala, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
w moim własnym kraju czułam sie w UP jak jakiś upierdliwy owad chciaz nie byłam wiecznym bezrobotnym...tutaj nawet urzędnik przyszedł po mnie bo czekałam na parterze a spotkanie było na 1szym pietrze, przyszedł i mnie poprosił...kurwaMagdala, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:dasz rade kometka, to wiecej strachu niz bolu.. znaczy boli, ale sekunde..
a może u komety robią tak jak u mnie w szpitalu powiatowym?
w znieczuleniu?
nie bój nic, najpierw wypytaj co i jak- potem będziesz się bać jakby co.Sabina, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Elfik, Magdala, Mega lubią tę wiadomość