X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    celuj w pare i pros o zaswiadczenie o zarobkach. Mozesz sprawdzic wiarygodnosc dokumentow dzwoniac do firmy i sprawdzic tez firme. Jezeli oboje pracuja od jakiegos czasu w powanej firmie, to nie powinno byc problemu

W Polsce jest Ustawa o ochronie danych osobowych, nikt osobom obcym informacji u pracodawcy nie udzieli. A zaświadczenia o zarobkach... sorry, ale nikomu nic do tego.

ComeToMeBaby, paszczakin, kkisia, megan8, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    A gdzie ja napisalam, ze to zarodek z sercem ?

Nie denerwuj się :-) jakieś leki Ci lekarz przepisał?

moremi, Mega lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    w zyciu bym nie pokazala osobie od ktorej wynajmuje mieszkanie zaswiadczenia o zarobkach.. co ich to ile ja zarabiam?
    Tutaj bez tego nie wynajmiesz. No bo wlasnie, skad pewnosc, ze masz srodki na oplacenie czynszu ?

Simba, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    A gdzie ja napisalam, ze to zarodek z sercem ?[/QU
    zoska doczytaj dalej co pisalam ..oki ???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo Kapta, ale ci suwak zasuwa, zszokowalam sie :) a dopiero co 2 kreski były

kapturnica, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Tutaj bez tego nie wynajmiesz. No bo wlasnie, skad pewnosc, ze masz srodki na oplacenie czynszu ?

U nas rynek nieruchomości inaczej wygląda :-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, moze ja sie nie orientuje jak jest w PL
    Tutaj prawo chroni (nawet nie placacych) lokaterow
    Nie mozesz kogos wyrzucic z mieszkanie tak z dniz=a na dzie bo nie placi. Czasami to trwa latami. A wlasciciele z reguly musza oplacac kredyt , za mieszkanie, ktore nic im nie przynosi. Dleatego , zeby tu wynajac to jest masakra. Logiczne

Simba, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    ale przeciez jak masz 33 to ci sie refund. nalezy

Ej, ale zaraz, zaraz tu przecież 35+ , a nie małolaty! ;-)

BISCA, ComeToMeBaby, moremi, paszczakin, macduska, Sabina, kkisia, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Łoo Kapta, ale ci suwak zasuwa, zszokowalam sie :) a dopiero co 2 kreski były
    A Twoj to nie ?? 8) Patrz i na Morke jak juz leci ma prawie dwucyfrowke za uchem

moremi, Sabina, kkisia, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy piffffku
    oblewam Zochy ciaze

mamatrojki80, ComeToMeBaby, moremi, Zofia8, paszczakin, Sabina, kkisia, ania.g, Simba, Magdala, malgos741, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    kaucja. wypowiedzenie będące równowartością kaucji?
    pracę można mieć i zaraz nie mieć.
    dopóki płacisz mieszkasz.

u nas blokuje sie rownowartosc 2 czynszow na specjalnym (twoim) koncie w banku- odblokowac to moze papier tylko z podpisem osoby od ktorej wynajmujesz..

plus czynsz z gory.. i ja bym zrobila zastrzerzenie w umowie, ze nieplacenie 1 miesiac to kop i papa!

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    No, moze ja sie nie orientuje jak jest w PL
    Tutaj prawo chroni (nawet nie placacych) lokaterow
    Nie mozesz kogos wyrzucic z mieszkanie tak z dniz=a na dzie bo nie placi. Czasami to trwa latami. A wlasciciele z reguly musza oplacac kredyt , za mieszkanie, ktore nic im nie przynosi. Dleatego , zeby tu wynajac to jest masakra. Logiczne

Tu też dopiero komornik "dzikiego lokatora" po nakazie eksmisji wyrzuca... po wyroku Sądu. Ryzyk-fizyk nawet ktoś kto pozornie jest ok może być szują :-) totalnej inwigilacji mówię nie, prywatny rynek wynajmu nieruchomości rządzi się innymi prawami, co innego mieszkania komunalne, ale u nas takich na wynajem nie ma.

ComeToMeBaby, dorbie, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też, z tego co się orientuję prawo chroni lokatora bardziej niż wynajmującego, także to ciężka sprawa i trzeba się zabezpieczać na wszelkie możliwe sposoby. jednak nie wszystko jest dozwolone ;) hehe

dorbie lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha, spakowalam torbe! Troche mi sie w niej nie mieszcza rzeczy, bede musiala usiasc na niej, zeby zamknac- glupi szlafrok zajmuje 1/4..
    pyanie do tych juz z doswiadczeniem szpitalnym- duze te torby mialyscie? ja mam taka troszke wieksza niz bagaz podreczny, a jakos taka duza sie wydaje.. Ciekawe czy baby jezdza na porodowke z takimi pelnowymiarowymi walizkami...

Natka_79, moremi, BISCA, ComeToMeBaby, macduska, Sabina, kkisia, Arwena, ania.g, Simba, Magdala, malgos741, megan8, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A Twoj to nie ?? 8) Patrz i na Morke jak juz leci ma prawie dwucyfrowke za uchem
    Mi sie zdaje ze się ciągnie strasznie ten czas, byłam pewna że poprzednią wizytę miałam z 3tyg temu a to 2 minęły. Chyba jak robi się dwucyfrowo na suwaku to leci szybciej. Na belly napisało że 20% ciazy za mną ;) Noo Morkowi tez sie zaraz dwucyfrowo zrobi i zacznie gnać :)

kapturnica, paszczakin, kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    u nas blokuje sie rownowartosc 2 czynszow na specjalnym (twoim) koncie w banku- odblokowac to moze papier tylko z podpisem osoby od ktorej wynajmujesz..

plus czynsz z gory.. i ja bym zrobila zastrzerzenie w umowie, ze nieplacenie 1 miesiac to kop i papa!

Tutaj nic Ci po zastrzezeniu. Jak trafisz na bezrobotnego, nie mozesz go wyrzucic. Prawo zabrania. Tak samo ja sa dzieci, samotne matki, niepelnosprawni, chorzy itd. Byly takie przypadki, ze wlasciciel chcac odzyskac nieruchomosc i po wyczerpaniu wszystkich legalnych srodkow, uzywali przmocy. Byli o to sadzeni .... Nie ciekawy temat. Tez mam w planach zainwestowac ale jak slysze o tych historiach, to wole sobie kuchnie zmienic ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ha, spakowalam torbe! Troche mi sie w niej nie mieszcza rzeczy, bede musiala usiasc na niej, zeby zamknac- glupi szlafrok zajmuje 1/4..
    pyanie do tych juz z doswiadczeniem szpitalnym- duze te torby mialyscie? ja mam taka troszke wieksza niz bagaz podreczny, a jakos taka duza sie wydaje.. Ciekawe czy baby jezdza na porodowke z takimi pelnowymiarowymi walizkami...

Przygotuj awaryjnie jeszcze coś w domu na zapas, mąż Ci dowiezie w razie czego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 20:21

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Mi sie zdaje ze się ciągnie strasznie ten czas, byłam pewna że poprzednią wizytę miałam z 3tyg temu a to 2 minęły. Chyba jak robi się dwucyfrowo na suwaku to leci szybciej. Na belly napisało że 20% ciazy za mną ;) Noo Morkowi tez sie zaraz dwucyfrowo zrobi i zacznie gnać :)
    EE mi tam tez sie ciagnie .Bo to tak jest , ze zapitala czyjs a nasz sie ciagnie jak flaki z olejem

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    U mnie jutro dwie cyfry według om. Suwak do terminu porodu ustawiony i go nie przestawiam.

Paszcza, z walizkami widziałam dziewczyny na porodówce :-) a szlafrok fajny był w biedrze - taki cieniutki peniuar :-)

paszczakin, kkisia, Magdala, malgos741, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No doczytalam :-)

Gin na poczatku znalazl jakis malusienki pecherzyk i mowil, ze to za wczesnie. Spytalam jak moje miesniaki i jak sie im zaczal przygladac, to zauwazyl pecherzyk schowany za jednym z nich. Ale moj Skarbik Startowy to Zuch i sobie z nim swietnie poradzi.

mamatrojki80, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, kkisia, ania.g, Magda*, Magdala, malgos741, megan8, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

Zofia8
‹‹ 8514 8515 8516 8517 8518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ