35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBISCA wrote:celuj w pare i pros o zaswiadczenie o zarobkach. Mozesz sprawdzic wiarygodnosc dokumentow dzwoniac do firmy i sprawdzic tez firme. Jezeli oboje pracuja od jakiegos czasu w powanej firmie, to nie powinno byc problemu
W Polsce jest Ustawa o ochronie danych osobowych, nikt osobom obcym informacji u pracodawcy nie udzieli. A zaświadczenia o zarobkach... sorry, ale nikomu nic do tego.ComeToMeBaby, paszczakin, kkisia, megan8, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:w zyciu bym nie pokazala osobie od ktorej wynajmuje mieszkanie zaswiadczenia o zarobkach.. co ich to ile ja zarabiam?
Simba, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No, moze ja sie nie orientuje jak jest w PL
Tutaj prawo chroni (nawet nie placacych) lokaterow
Nie mozesz kogos wyrzucic z mieszkanie tak z dniz=a na dzie bo nie placi. Czasami to trwa latami. A wlasciciele z reguly musza oplacac kredyt , za mieszkanie, ktore nic im nie przynosi. Dleatego , zeby tu wynajac to jest masakra. LogiczneSimba, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:kaucja. wypowiedzenie będące równowartością kaucji?
pracę można mieć i zaraz nie mieć.
dopóki płacisz mieszkasz.
u nas blokuje sie rownowartosc 2 czynszow na specjalnym (twoim) koncie w banku- odblokowac to moze papier tylko z podpisem osoby od ktorej wynajmujesz..
plus czynsz z gory.. i ja bym zrobila zastrzerzenie w umowie, ze nieplacenie 1 miesiac to kop i papa!ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBISCA wrote:No, moze ja sie nie orientuje jak jest w PL
Tutaj prawo chroni (nawet nie placacych) lokaterow
Nie mozesz kogos wyrzucic z mieszkanie tak z dniz=a na dzie bo nie placi. Czasami to trwa latami. A wlasciciele z reguly musza oplacac kredyt , za mieszkanie, ktore nic im nie przynosi. Dleatego , zeby tu wynajac to jest masakra. Logiczne
Tu też dopiero komornik "dzikiego lokatora" po nakazie eksmisji wyrzuca... po wyroku Sądu. Ryzyk-fizyk nawet ktoś kto pozornie jest ok może być szujątotalnej inwigilacji mówię nie, prywatny rynek wynajmu nieruchomości rządzi się innymi prawami, co innego mieszkania komunalne, ale u nas takich na wynajem nie ma.
ComeToMeBaby, dorbie, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość
-
u nas też, z tego co się orientuję prawo chroni lokatora bardziej niż wynajmującego, także to ciężka sprawa i trzeba się zabezpieczać na wszelkie możliwe sposoby. jednak nie wszystko jest dozwolone
hehe
dorbie lubi tę wiadomość
-
ha, spakowalam torbe! Troche mi sie w niej nie mieszcza rzeczy, bede musiala usiasc na niej, zeby zamknac- glupi szlafrok zajmuje 1/4..
pyanie do tych juz z doswiadczeniem szpitalnym- duze te torby mialyscie? ja mam taka troszke wieksza niz bagaz podreczny, a jakos taka duza sie wydaje.. Ciekawe czy baby jezdza na porodowke z takimi pelnowymiarowymi walizkami...Natka_79, moremi, BISCA, ComeToMeBaby, macduska, Sabina, kkisia, Arwena, ania.g, Simba, Magdala, malgos741, megan8, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A Twoj to nie ??
Patrz i na Morke jak juz leci ma prawie dwucyfrowke za uchem
Noo Morkowi tez sie zaraz dwucyfrowo zrobi i zacznie gnać
kapturnica, paszczakin, kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:u nas blokuje sie rownowartosc 2 czynszow na specjalnym (twoim) koncie w banku- odblokowac to moze papier tylko z podpisem osoby od ktorej wynajmujesz..
plus czynsz z gory.. i ja bym zrobila zastrzerzenie w umowie, ze nieplacenie 1 miesiac to kop i papa!
Tutaj nic Ci po zastrzezeniu. Jak trafisz na bezrobotnego, nie mozesz go wyrzucic. Prawo zabrania. Tak samo ja sa dzieci, samotne matki, niepelnosprawni, chorzy itd. Byly takie przypadki, ze wlasciciel chcac odzyskac nieruchomosc i po wyczerpaniu wszystkich legalnych srodkow, uzywali przmocy. Byli o to sadzeni .... Nie ciekawy temat. Tez mam w planach zainwestowac ale jak slysze o tych historiach, to wole sobie kuchnie zmieniciwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:ha, spakowalam torbe! Troche mi sie w niej nie mieszcza rzeczy, bede musiala usiasc na niej, zeby zamknac- glupi szlafrok zajmuje 1/4..
pyanie do tych juz z doswiadczeniem szpitalnym- duze te torby mialyscie? ja mam taka troszke wieksza niz bagaz podreczny, a jakos taka duza sie wydaje.. Ciekawe czy baby jezdza na porodowke z takimi pelnowymiarowymi walizkami...
Przygotuj awaryjnie jeszcze coś w domu na zapas, mąż Ci dowiezie w razie czego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 20:21
-
Natka_79 wrote:Mi sie zdaje ze się ciągnie strasznie ten czas, byłam pewna że poprzednią wizytę miałam z 3tyg temu a to 2 minęły. Chyba jak robi się dwucyfrowo na suwaku to leci szybciej. Na belly napisało że 20% ciazy za mną
-
Natka_79 wrote:Mi sie zdaje ze się ciągnie strasznie ten czas, byłam pewna że poprzednią wizytę miałam z 3tyg temu a to 2 minęły. Chyba jak robi się dwucyfrowo na suwaku to leci szybciej. Na belly napisało że 20% ciazy za mną
Paszcza, z walizkami widziałam dziewczyny na porodówcea szlafrok fajny był w biedrze - taki cieniutki peniuar
paszczakin, kkisia, Magdala, malgos741, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
No doczytalam
Gin na poczatku znalazl jakis malusienki pecherzyk i mowil, ze to za wczesnie. Spytalam jak moje miesniaki i jak sie im zaczal przygladac, to zauwazyl pecherzyk schowany za jednym z nich. Ale moj Skarbik Startowy to Zuch i sobie z nim swietnie poradzi.mamatrojki80, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, kkisia, ania.g, Magda*, Magdala, malgos741, megan8, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
Zofia8