X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Właśnie spożywam kanapkę z chleba razowego z bazylią i pieczonym twarogiem.....mmmmm
    pyyycha :-)
    Powinnaś ją polac smalcem, to może przestalabys straszyć ;-)

paszczakin, macduska, moremi, kkisia, Simba, Magdala, Mega lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    wlasnie powiedziałam mojemu m, że się wybieram jutro do szpitala zarejestrować się na HSG.
    mówię mu, że potem będę srała żarem ze strachu, bo to niezbyt przyjemne badanie.
    a on na to, że wierzy, ale na pewno nie będzie tak źle.
    opowiedziałam mu co mi będą robić.
    rozszerzyły mu się nieco źrenice.

Miałam HSG rok temu, boli, ale do przeżycia... Głupi jaś trochę pomógł mi to znieść. Trzecie podanie kontrastu jest najbardziej niekomfortowe - rozpiera porządnie. Ja nie miałam żadnych zrostów czy innych barier. Piszę z autopsji. Nie mam pojęcia jaki jest ból jeśli są zrosty, i czy to w ogóle boli bardziej...
    Ale dasz radę Kometka. Ja zawsze sobie mówię - inne wytrzymały, to ja też to zniosę :-)
    Trzymam.

ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Magdala, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- boli bardziej.

Sabina lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Ale, kurwa, narzekacie... W ciążę nie zachodziłyście to narzekałyście, teraz jesteście tez narzekacie, urodzicie też będziecie narzekać... Cholera, nie dogodzisz tym babom!
    A co my, które staramy się przez xxx cyklów mamy powiedzieć...??? Jak narzekamy to dostajemy opitol, że trzeba być cierpliwym...

O, to to , wlasnie, tez mnie ruszyło.

Ale przede wszystkim, Zocha, gratuluję, i dlaczego tak cicho-ciemnie? No i fajnie ze poprawiasz statystyke 40+

Witaj Krycha, jakim cudem rok za krzakami wytrzymalas?! bylas tu juz przedtem?

kkisia, Zofia8, Magdala, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Luna- boli bardziej.

no to mamy pełen ogląd :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja HSG będę miała w połączeniu z laparo, to nic nie bedę czuła, bo uśpią mnie

ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Magdala, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ha, spakowalam torbe! Troche mi sie w niej nie mieszcza rzeczy, bede musiala usiasc na niej, zeby zamknac- glupi szlafrok zajmuje 1/4..
    pyanie do tych juz z doswiadczeniem szpitalnym- duze te torby mialyscie? ja mam taka troszke wieksza niz bagaz podreczny, a jakos taka duza sie wydaje.. Ciekawe czy baby jezdza na porodowke z takimi pelnowymiarowymi walizkami...
    Ja miałam taką dużą jak baba ze straganu. Wszystko tam wlazło, nawet pożyczony od mamy puchaty i miły szlafrok. I dobrze że go zabrałam bo w szpitalu było zimno i służył jako dodatkowa izolacja dla Marcela.

paszczakin, Sabina, moremi, kkisia, Simba, Magdala, iwcia77, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Luna76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    jesssuuuu.... trzecie??!!
    ja myślałam, że to tylko raz wstrzykują i tyle...

Tak, ja miałam 3 podania kontrastu. Powtarzam, piszę tylko o swoim przypadku. Może inni lekarze inaczej praktykują...

• paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    jesssuuuu.... trzecie??!!
    ja myślałam, że to tylko raz wstrzykują i tyle...

kometa, ja mialam jeden jajowod przytkany i mi kontrastem go przepychali ;)
    a- i u mnie zadnego glupiego jasia czy znieczulenia nie bylo- dalej uwazam, ze nie jest to jakies strasznie straszne.. nawet juz szczegolow nie pamietam..

ComeToMeBaby, Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    No ja HSG będę miała w połączeniu z laparo, to nic nie bedę czuła, bo uśpią mnie

bedziesz miała- 3 w 1?

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 w jednym, albo i trzy, co się da. Tzn. Laparao i histeroskopię. Jak coś nie tak będzie, to będą przy okazji naprawiać.

ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Magdala, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    nie ;)

wiecie co, byłam tutaj niedawno w urzędzie pracy, spędziłam tam równą godzine, w tym czasie:
    - dostałam porade w jakim sektorze powinnam szukac pracy
    - namiar na najbliższy urząd który nostryfikuje dyplomy
    - rade że najlepiej żebym poszla na kurs językowy i czy mam z kim zostawic dziecko bo jakbym nie miała to mi znajda kurs językowy ze złobkiem w mojej okolicy, szkoła napisze za mnie list do urzedu miejskiego o finansowanie tego kursu
    - wydruki wszystkich ofert pracy ktore nie wymagaja dobrej znajomosci języka
    - info jak załatwiać rehab.dla synka (jest opcja że rehabilitant przychodzi do domu)
    - mam mu emilowo zdawac raport jak sobie radze, moze byc po angielsku on zrozumie

byłam zarejestrowana w Cieszynie w UP jako bezrobotna,tam tylko jedno pytanie:
    - znalazła pani prace? nie? to nastepny termin...góra 3 minuty
    Szkoda że takie rzeczy to wszędzie tylko nie w PL

Heretyczka, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo prawdziwy kaptur is back!

kapturnica, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    2 w jednym, albo i trzy, co się da. Tzn. Laparao i histeroskopię. Jak coś nie tak będzie, to będą przy okazji naprawiać.

czyli nie będziesz miała hsg tylko histeroskopię?
    to sa rózne badania

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Miałam HSG rok temu, boli, ale do przeżycia... Głupi jaś trochę pomógł mi to znieść. Trzecie podanie kontrastu jest najbardziej niekomfortowe - rozpiera porządnie. Ja nie miałam żadnych zrostów czy innych barier. Piszę z autopsji. Nie mam pojęcia jaki jest ból jeśli są zrosty, i czy to w ogóle boli bardziej...
    Ale dasz radę Kometka. Ja zawsze sobie mówię - inne wytrzymały, to ja też to zniosę :-)
    Trzymam.

Boli kurewnie ;) jak sa niedrozne jajowody

Sabina, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    to sa rózne badania
    No tak, histeroskpię. A myśłałam że to to samo :)

macduska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jajowody też będą sprawdzać

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    to sa rózne badania

Wacia ja bede miec i laparo i hsg
    dzis mi lekarka tlumaczyla ze do laparo
    zakladaja ten aparat i wtedy widza z 2 stron

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Wacia ja bede miec i laparo i hsg
    dzis mi lekarka tlumaczyla ze do laparo
    zakladaja ten aparat i wtedy widza z 2 stron

o widzisz zawze cos nowego się człowiek dowie ;-)

a Ciebie biedaku znowu przetrzymają do poniedziałku i wywalą ze szpitala pare godzin po zabiegu?

Sabina, moremi, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Dzień dobry.
    No i po testach. Nadeszła @, mimo że temperatura nie spadła.

Margolcia, a dlaczego luteine tylko dwa razy wzielas? Tak Ci przepisali?

Margolcia88 lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
‹‹ 8516 8517 8518 8519 8520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ