35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Juz cie lubie bo ciapatych nie trawiszstara.krycha wrote:Tez bylam na tej stronie. Wierze w to. Jak tak dalej pojdzie, aryjczycy znikna, zostana same ciapate.
Masz plusa Jeszcze plusy i darmowy wpierdol mozesz zaliczyc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 14:03
Aasiula, Zofia8 lubią tę wiadomość

-
Mama, mysle, ze w tych ciazowych to sa minimalne dawki.
W styczniu mialam niedobor zelaza-poziom 3,5.
Wiec dodatkowo biore :
Informacja żywieniowa 1 kapsułka
Żelazo 28 mg (200%*)
Kwas foliowy 400 µg (200%*)
Witamina C 40 mg (50%*)
Witamina B6 1,4 mg (100%*)
Witamina B12 2,5 µg (100%*)
Co lacznie daje 800 kwasu foliowego.
Najwieksze watpliwosci to wlasnie mam a propos tego zelaza. Bo tabsy lykam juz od stycznia. Wiec moze, juz poziom mam ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 14:09
Zofia8
-
Zoska nie rpzesadzaj z tymi wszelkimi suplementami bo przevciez z jedzeniem dostarczasz rowniez skladniki popatrz na sklady tych tabsow niektore maja nawet podwojne dzienne dawki zapotrrzebowania Wiesz co to jest hiperwitaminoza???ak nie to se poczytaj bo se mozesz kuku zrobic
iwcia77, moremi, ola_35, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Mama, mysle, ze w tych ciazowych to sa minimalne dawki.
W styczniu mialam niedobor zelaza-poziom 3,5.
Wiec dodatkowo biore :
Informacja żywieniowa 1 kapsułka
Żelazo 28 mg (200%*)
Kwas foliowy 400 µg (200%*)
Witamina C 40 mg (50%*)
Witamina B6 1,4 mg (100%*)
Witamina B12 2,5 µg (100%*)
Co lacznie daje 800 kwasu foliowego.
Najwieksze watpliwosci to wlasnie mam a propos tego zelaza. Bo tabsy lykam juz od stycznia. Wiec moze, juz poziom mam ok.
Zosia, a lekarz Ci badań nie zlecił? morfologia, mocz, HBS,WR, toxo i inne?
Kwas foliowy bym też większą dawkę brała, zwykle jest 400 chyba, a tu 800 więc ok moim zdaniem. Morfologia Ci powie czego Ci brakuje.
moremi lubi tę wiadomość
-
Kisiel ja już za Tobą nie nadążam i nie zdanżam
po co Ty tam znowu jesteś, skoro w pon masz imprezę?
kkisia wrote:W poniedzialek
I zostaje
odpoczywam od mojej bandy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 14:25
kapturnica, ComeToMeBaby, iwcia77, kkisia, Simba, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
Okręt podwodny. Młody kuk przychodzi do kapitana:
- Panie kapitanie, musimy się pilnie wynurzyć.
- O co chodzi?
- Dziś na obiad pierogi...
- No i co?
- Na opakowaniu jest napisane: ''Po wypłynięciu gotować przez 5-7 minut''.
kapturnica wrote:Dobra ideM lepic pierogen
Trzymta sie laski
kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, Zofia8, iwcia77, kkisia, Simba, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
Cholera, a tak mnie korcilo, zeby przy okazji bety zrobic poziom wit i min.
Co do pozostalych wynikow, to czesc juz mam.
Jak na razie prawie wszystkie badania robie na wlasna reke. Na razie NHS na moja ciaze (czytal ang NFZ) niewiele wydal. Bylam raz zrobic -Ca125,FSH,LH.
Ale to sie zmieni, bo we wtorek umowiona jestem do rodzinnego i chce zeby mnie skierowala do najlepszego szpitala specjalizujacego sie w ciazach wysokiego ryzyka w Londynie. Sprawdzilam, ktory to a gin wczoraj polecil dokladnie ten sam. Jestem bardzo ciekawa jak sie NHS spisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 14:26
mamatrojki80, ComeToMeBaby, moremi, Magda* lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Cholera, a tak mnie korcilo, zeby przy okazji bety zrobic poziom wit i min.
Jak na razie prawie wszystkie badania robie na wlasna reke. Na razie NHS na moja ciaze (czytal ang NFZ) niewiele wydal. Bylam raz zrobic -Ca125,FSH,LH.
Ale to sie zmieni, bo we wtorek umowiona jestem do rodzinnego i chce zeby mnie skierowala do najlepszego szpitala specjalizujacego sie w ciazach wysokiego ryzyka w Londynie. Sprawdzilam, ktory to a gin wczoraj polecil dokladnie ten sam. Jestem bardzo ciekawa jak sie NHS spisze.
A po co ten marker nowotworowy? -
Majac miesniaki w macicy juz sie kwalifikujesz jako ciaza podwyzszonego ryzyka.Powinnas miec znacznie czesciej wizyty u gina oraz usg .Bo w ciazy musza byc sprawdzane miesniaki czy czasem nie rosna (pod wpl hormonow lubia sie powiekszac), czy dziecie ma wystarczajaco miejsca , czy lozysko jest w odpowiednim miejscu i nie schodzi do ujscia szyjki itp itd.Zofia8 wrote:Cholera, a tak mnie korcilo, zeby przy okazji bety zrobic poziom wit i min.
Ale to sie zmieni, bo we wtorek umowiona jestem do rodzinnego i chce zeby mnie skierowala do najlepszego szpitala specjalizujacego sie w ciazach wysokiego ryzyka w Londynie. Sprawdzilam, ktory to a gin wczoraj polecil dokladnie ten sam. Jestem bardzo ciekawa jak sie NHS spisze.
mamatrojki80, moremi, Elfik, megan8 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Majac miesniaki w macicy juz sie kwalifikujesz jako ciaza podwyzszonego ryzyka.Powinnas miec znacznie czesciej wizyty u gina oraz usg .Bo w ciazy musza byc sprawdzane miesniaki czy czasem nie rosna (pod wpl hormonow lubia sie powiekszac), czy dziecie ma wystarczajaco miejsca , czy lozysko jest w odpowiednim miejscu i nie schodzi do ujscia szyjki itp itd.
plus moj wiek. Ale tak naprawde to nie wiem, jakie tu sa procedury. Dowiem sie we wtorek.Zofia8
-
nick nieaktualny
-
No musisz sie domagac bo doskonale wiesz ,ze ciaza w 1szym kwartale u angoli to jeszcze nie jest ciaza hehZofia8 wrote:plus moj wiek. Ale tak naprawde to nie wiem, jakie tu sa procedury. Dowiem sie we wtorek.
Aasiula, anna maria, moremi, iwcia77, Krakonka lubią tę wiadomość