SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiękuję :-) przyloze się dziś wieczorem :-)

MartaDidi, Elfik, kkisia, malgos741, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Będzie Mao :-) na drugie Adolf, to już ustalono ;-)

Kurwa, mam wscik dupy. Mam tak zły humor, że kurwa mac. Czy mogę się dziś schlac? Drogie Brawo czy mogę? :-P

Kiecka kupiona, to wkurw musi schodzić...

A bo ty przed testowaniem jesteś?

To chlej kobieto, bo potem nie będziesz mogła.
    Tylko pamiętaj, od spirytu rosną dżondra...
    ;)

kapturnica, Sabina, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Jej, jak pomyślę, że my z Kaptą (po konsultacjach dwustronnych) same sobie dawkę clo ustalałyśmy, same pregnyle i ovitkę ładowałyśmy, dongi, lutki, macę, dostinex, bromka,metformax wg własnego pomysłu..
    ja końskie dawki witamin B (co wreszcie chyba pomogło)...
    Ja pierniczę, włos się jeży na goleniach...

Kurde fajterki z nas...

Ale wyszarpałyśmy sobie. Wspólnie to chyba mamy cały internet przeczytany w tej tematyce, ale słodki smak zwycięstwa rekompensuje wysiłek...:)

Wim, nie należy chwalić dnia przed zachodem słońca, a ciąży przed porodem, ale ...:)
    Nie na wszystko mamy wpływ, ale szczęściu czasem trzeba trochę pomóc..
    Trochę bardzo..;)
    Pamietam oskonale ustawianie dawek XD Kurde laska mysmy przewertowałyu we dwie kilkaset stron interneta.Przeanalizowaly leczenie kazdej i rozkminialy coz czym.Mi sie wydaje ze u mnei najlepiej zadzialala bardzo wysoka dawka metforminy bo 1/4clo podobno byla dawka praktycznie placebo z tego co giny mowily.

Sabina, Krakonka, kkisia, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Jej, jak pomyślę, że my z Kaptą (po konsultacjach dwustronnych) same sobie dawkę clo ustalałyśmy, same pregnyle i ovitkę ładowałyśmy, dongi, lutki, macę, dostinex, bromka,metformax wg własnego pomysłu..
    ja końskie dawki witamin B (co wreszcie chyba pomogło)...
    Ja pierniczę, włos się jeży na goleniach...

Kurde fajterki z nas...

Ale wyszarpałyśmy sobie. Wspólnie to chyba mamy cały internet przeczytany w tej tematyce, ale słodki smak zwycięstwa rekompensuje wysiłek...:)

Wim, nie należy chwalić dnia przed zachodem słońca, a ciąży przed porodem, ale ...:)
    Nie na wszystko mamy wpływ, ale szczęściu czasem trzeba trochę pomóc..
    Trochę bardzo..;)
    A ja sie chyba nie przykladam do starań. Chuj ze mnie nie staraczka. Może czas zwolnić kolejkę?

Ps. Przypominam mam chuj nie humor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 17:38

mamatrojki80, Aasiula, malgos741, iwcia77, Simba, Elfik lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    no to jakiś to niebezpieczny lek

No, można zajść od niego w ciążę :)

Margolcia88, kkisia, Zofia8, Aasiula, Elfik, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfi zmienisz ten gejowski suwak wreszcie??..Jajka mu juz nie odpadna to wezz go nie spedalaj juz w łonie... 8)

Sabina, kkisia, Aasiula, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A ja sie chyba nie przykladam do starań. Chuj ze mnie nie staraczka. Może czas zwolnić kolejkę?

Twoje ps Zadzialalo na moja wyobraznie... Teraz siedze i sie zastanawiam....

mamatrojki80, Sabina, Aasiula, iwcia77, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Teraz juz sie nie masz co starac..Wystaralas sie podczas owulacji.Teraz sie zagneizdza wiec luzik 8)

MartaDidi, Sabina, kkisia, Aasiula, malgos741, Magdala, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Pamietam oskonale ustawianie dawek XD Kurde laska mysmy przewertowałyu we dwie kilkaset stron interneta.Przeanalizowaly leczenie kazdej i rozkminialy coz czym.Mi sie wydaje ze u mnei najlepiej zadzialala bardzo wysoka dawka metforminy bo 1/4clo podobno byla dawka praktycznie placebo z tego co giny mowily.

Jak wysoka?
    Ja mam schowane w szufladzie Clo. Tak na wszelki wypadek :)
    Ale przede mną 3 miesiące z Ovitrelle. Potem się zastanawiała, co dalej :) Wtedy się do Was zgłoszę :)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jak wysoka?
    Ja mam schowane w szufladzie Clo. Tak na wszelki wypadek :)
    Ale przede mną 3 miesiące z Ovitrelle. Potem się zastanawiała, co dalej :) Wtedy się do Was zgłoszę :)
    Zaczynalam od jednej tabletki 500mg na poczatku.Potem zwiekszalam dawki a w ciazowym cyklu bralam 3razy po 850mg

Krakonka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kiecka kupiona, to wkurw musi schodzić...

A bo ty przed testowaniem jesteś?

To chlej kobieto, bo potem nie będziesz mogła.
    Tylko pamiętaj, od spirytu rosną dżondra...
    ;)
    Jaki test? ELFI? coś Ty. Szkoda gadać.
    Suknia kupiona. Jak przeleze na kompa to Wam pokaże. Matka szczęśliwa, że córka drugi raz w w życiu będę wyglądać jak kobieta ;-) pierwszy był na ślubie ;-) dobrze, choć ona się dziś cieszy ;-)

kapturnica, Aasiula, kkisia, malgos741, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ja jestem po bardzo udanych zakupach... Oliwki sobie otworzylam z migdalami, winko czerwone...Rozpusta, Panie... Rozpusta... i oliwki z anszla- nie wiem jak sie pisze...
    Ja tez po szopingu. Kupilysmy sobie z córka identyczne dziny, z tym ze ja rozmiar 34 a ona 36, co ja nieco rozjuszylo. Przeceny jakieś kosmiczne, ze grzech nie kupować, dzieciom się dostało co niemiara ciuchow. Na obiad sushi, wiec dzień udany na maxa. Wieczorem trzasne sobie Desperados piwerko, a jak!

mamatrojki80, MartaDidi, kkisia, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jaki test? ELFI? coś Ty. Szkoda gadać.
    Suknia kupiona. Jak przeleze na kompa to Wam pokaże. Matka szczęśliwa, że córka drugi raz w w życiu będę wyglądać jak kobieta ;-) pierwszy był na ślubie ;-) dobrze, choć ona się dziś cieszy ;-)
    Poka poka sama ciekawa jestem jaka kiecke spodniolubna wybrala 8)

Sabina, Aasiula, kkisia, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabbcia i elfi priv!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 17:45

Sabina lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Zaczynalam od jednej tabletki 500mg na poczatku.Potem zwiekszalam dawki a w ciazowym cyklu bralam 3razy po 850mg

Ja od samego początku biorę 2x850.
    Ale na razie nic nie zwiększam, bo przez tę chorobę zmieniłam się z apteki w hurtownię leków :/

mamatrojki80, Elfik, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    staram się
    unikam parabenów i pochodnych ropy naftowej
    ale nie zawsze kupuje te najwyzszej klasy,kwestia kasy a u mnie np kremy szybko idą

teraz mam kilka produktów Lavery-kosmetyk bio bez wyzej wymienionych ''szkodników''
    ale czesto tez kupuje jak jestem w polsce kosmetyki Alterra rosmana one nie są w 100% bio ,ale nie posiadają SLS-ów i pochodnych ropy naftowej,a cena bardzo przyjazna kieszeni.

Ja tez staram sie kupowac naturalne ale nie wiem, czy wiesz, wiekszosc z nich zawiera olejki eteryczne. A niektore z nich sa szkodliwe dla kobiet w ciazy.

Zofia8
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ja tez staram sie kupowac naturalne ale nie wiem, czy wiesz, wiekszosc z nich zawiera olejki eteryczne. A niektore z nich sa szkodliwe dla kobiet w ciazy.
    Dziewczyny nie dajcie sie zwariowac. Ja w pierwzsej ciazy byla studentka na drugim roku- dieta smierc, mozna by rzec...KOsmetyki? W prosektorium nad zwlokami sterczalam calymi dniami z formalina w nosie... Dziecie 4100 i 58 cm. Na cycu poltora roku- ta sama dieta, te same warunki, moze gorsze bo w klinikach calymi dniami siedzialam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 17:57

mamatrojki80, kapturnica, Natka_79, Sabina, Aasiula, kkisia, Dziobak, Magdala, iwcia77, Simba, Elfik, moremi, Bozia3, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mieszkam w Brukseli - ostatnio jakis arabski chuj dokonał zamachu w muzeum żydowskim.
    Arabów nie znoszę. Na 100 - jeden jestem normalny i cywilizowany. Jednocześnie mam bardzo dobrego księgowego Turka i przyjaciółkę z lat szkolnych - Marokanke.
    Nie lubie tej poprawności politycznej, ale tez nie uwazam ze na chamstwo należy odpowiadać chamstwem.
    PiS to dla mnie tak samo niebezpieczne ekstremum jak ekstremistyczne wydanie islamu. Ciemnogród.

Tylko, ze jeszcze nie slyszalam, zeby pisowcy zorganizowali jakis zamach terrorystyczny. Oni tylko chrzania trzy po trzy, nie robia nic dobrego dla kraju ale nie sa zagrozeniem dla swiata.

Magda*, mamatrojki80, kapturnica, ania.g, Dziobak, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    dzieki,zwróce uwage.

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

A ja mam ograniczone zaufanie do "naturalne" i "ekologiczne" itp. Mam ze dwa zwykłe, chemiczne kremy do twarzy, jakieś apteczne i trochę zwykłych olejów - migdałowy, masło kokosowe, awokado. Do dziecka używałam wraz z mąką ziemniaczaną:)

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 8564 8565 8566 8567 8568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ