35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mega, licz kobieto..
u ciebie jedna córka, u małża jedna córka, to razem macie dwie córki...
wczoraj ludzie powychodzili chyba nawet z piwnic...
dziec jednak u mamy, my spacer do Sopotu - jej, życie na ulicach, ogródki, muzyka - piknie..
a my kupiliśmy po książce i do domu...
o 23 padłam i obudziłam się o 11...
musiałam już jechać na rezerwie.. nie wiedziałam, że jeszcze tak potrafię spać..
i możecie mnie zlinczować, ale ja widzę tyle samo plusów nieposiadania dzieci jak ich posiadania..
trochę mam wyrzuty sumienia, bo miałam wczoraj z młodą do Hevelianum jechać, a dziś na przedstawienie w jakiejś kawiarni..
tzn wiem, że powinnam je mieć, ale kontakt z dziadkami narkomanami też chyba ważny?
paszczakin, ComeToMeBaby, Simba, Mega, malgos741, Aasiula, kkisia, kapturnica, Arwena, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Właśnie dostałam sms, że kuzynka urodziła. Ale się uwinęła, miała w tygodniu iść do szpitala i zostać do porodu (cukrzyca, chcieli mieć ją na obserwacji), a tu proszę
super zadowolona, bo już wymęczona była. Pisze, że 3260 wagi, 58cm. Na porodówce od północy, 6,5 godz się męczyła. Ale wszystko dobrze, maluch śpi teraz koło niej, ona też się dobrze czuje.
Cieszę się
To ta co już jej kiedyś wody odeszły?
ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Właśnie dostałam sms, że kuzynka urodziła. Ale się uwinęła, miała w tygodniu iść do szpitala i zostać do porodu (cukrzyca, chcieli mieć ją na obserwacji), a tu proszę
super zadowolona, bo już wymęczona była. Pisze, że 3260 wagi, 58cm. Na porodówce od północy, 6,5 godz się męczyła. Ale wszystko dobrze, maluch śpi teraz koło niej, ona też się dobrze czuje.
Cieszę się
To super Kometka.. A w ktorym tygodniu urodzila?
ja dalej nie kumam, co ta cukrzyca ciazowa robi.. czemu mieli ja obserwowac, ona na insulinie byla?
bo ja jestem niby zdiagnozowana, cukier na czczo mam aktualnie 65 (norma 60-90), po zarciu serdnio 95 (norma 90-130) i nie czaje co w zwiazku z tym jest u mnie innego niz w kazdej ciazy.
ComeToMeBaby, Elfik, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paszcza, nie karczuj ogródka, chyba, że chcesz rodzić

Dobrze ci się "urlop" zaczął..
nie wiem czy zdradzić ci prawdę, że to nie będzie urlop i będą momenty, że byś na bosaka do pracy popierdalała, żeby miec namiastkę normalnego życia i konkretnej pracy
))))))
ja dostałam śniadanie do łózka, oglądam morderstwa w Midsomer, za oknem błękit nieba...
czy ktoś słyszał o przedszkolu z internatem?
aha, moja córka zeznała babci, że mama jest zła i "zawsze" na mnie krzyczy..
pokłosie wojny o to, żeby po powrocie do domu zdejmowała buty w korytarzu a nie właziła do pokoju z piaskiem.. na to chyba niebieskiej karty mi nie założą?
mamatrojki80, paszczakin, ComeToMeBaby, Simba, Mega, malgos741, Sabina, Aasiula, Heretyczka, kkisia, Zofia8, BISCA, kapturnica, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
TO BYŁ SERNICZEK FLEI - sernikobrownies z malinami.SolarPolar wrote:Polecam serniczek Flei ja dzisiaj zrobilam drugi raz z modyfikacja cukrowa- rewela i szybko i pysznie.
Dzisiaj jak sie przyjrzalam temu ciastu w swietle dziennym to doszlam do wniosku ze powinno sie nazywać "poród"
Dzień dobry
PS A to wszystko przez twarog mielony Piatnicy. Nie polecam
Elfik, paszczakin, Mega, malgos741, Sabina, Aasiula, kkisia, BISCA, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
faken, chuop poszedl juz samochod sprzatac, to nie bede siedziec przed kompem, tez sie rusze. A bo wam nie mowilam, fure odbieramy w srode, wiec trzeba stare auto doprowadzic do wygladu i jakies pamiatkowe foty porobic. Tak je lubie i bardzo bedzie mi je zal zostawic w salonie zostawic przy odbiorze nowego. Bo nowe jest rozsadkowe, a to byl moj kaprys piekny, wymarzony, niemniej nieco niepraktyczny
Chociaz dla pary z kotem dawal rade 
Jak sie porycze przy oddawaniu go to zawsze moge zwalic na hormony ciazowe
ComeToMeBaby, Simba, Mega, malgos741, Sabina, Aasiula, kkisia, BISCA, kapturnica, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Da rade, da - mówie Ci.BISCA wrote:Witam w piekny sloneczny niedzielny poranek. Po sniadaniu i seksie

Przy okazji takie przemyslenia, ze jest sporo plusow jak sie nie ma dzieci. Np sexik kiedy sie chce. Tak jak dzisiaj rano : siedzielismy przy sniadaniu, wzielo nas, no to na gore, przytulanki i z powrotem do stolu
Przy dziecku nie da rady 
Takie tam pieprzenie
Dobra, ide sie ogarnac i zmykam na taras zadzic kwiatki. Jest przecudownie slonecznie i po poludniu ma bys 22°. Na obiad, zeberka jagniece z grilla mmmmmm.
Udanej niedzieli
Uwielbiam żeberka jagnięce!
Mega, Sabina, Aasiula, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:??!! Łot?

nałogowi palacze.
dla mnie to narkomani.
dlatego jeżdzę do nich jak najrzadziej.
Wolą fajki niż moje towarzystwo, a ja zdrowie własne i moich dzieci niż ich towarzystwo..
taka sytuacja..
mamatrojki80, MartaDidi, ComeToMeBaby, Mega, Sabina, Aasiula, kkisia, BISCA, kapturnica, Arwena, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bidulko...ComeToMeBaby wrote:A u mnie post.

będziesz sie cieszyć jak nadejdzie ten dzien: hura, to już dzisiaj!
ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapuję. Dobrze dla mojego ojca, że rzucił palenie bo by wnuków nie dane mu było oglądaćElfik wrote:nałogowi palacze.
dla mnie to narkomani.
dlatego jeżdzę do nich jak najrzadziej.
Wolą fajki niż moje towarzystwo, a ja zdrowie własne i moich dzieci niż ich towarzystwo..
taka sytuacja..
mamatrojki80, Elfik, Mega, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:Paszcza, nie karczuj ogródka, chyba, że chcesz rodzić

Dobrze ci się "urlop" zaczął..
nie wiem czy zdradzić ci prawdę, że to nie będzie urlop i będą momenty, że byś na bosaka do pracy popierdalała, żeby miec namiastkę normalnego życia i konkretnej pracy
))))))
ja dostałam śniadanie do łózka, oglądam morderstwa w Midsomer, za oknem błękit nieba...
czy ktoś słyszał o przedszkolu z internatem?
aha, moja córka zeznała babci, że mama jest zła i "zawsze" na mnie krzyczy..
pokłosie wojny o to, żeby po powrocie do domu zdejmowała buty w korytarzu a nie właziła do pokoju z piaskiem.. na to chyba niebieskiej karty mi nie założą?
nienie Elfi, ja moge byc idealna pania domu
bede gotowac obiady, nianczyc dziecie i pielic ogrodek z kwiecista wstazka w zakreconych na walki wlosach!
chociaz jeszczce nigdy nie bylam w domu dluzej niz 2 tygodnie, wiec moze nie do konca mam pojecie
a rodzic jeszcze nie chce jednak.. za tydzien w poniedzialek moze
nosz kurde tydzien w domu przed porodem trza posiedziec.. dodam- sloneczny tydzien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 12:12
ComeToMeBaby, malgos741, Sabina, Mega, Aasiula, Zofia8, kkisia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:Paszcza, a co to za karoca kopciuszkowa, że tak ją pokochałaś?

pokaze moze jak luby odszykuje
chociaz na mycie pewnie go nie namowie, myjnia w tygodniu 6 euraczy kosztuje, to sie nie oplaca wody odkrecac 
to w przyszlym tygodniu..
Elfik, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Paszcza, coś mi się wydaje, że my jednak się lubimy nie tylko przez moją miłość do karkówki..
troszkę podobne chyba jesteśmy..
Kobieto, jak ty do porodu prawie z roboty startujesz (no chyba, że gin by ci wcześniej zwolnienia nie dał) to ty jednak nie z tych domowych.
Pewnie, ze w domu z dzieckiem to jest praca!
Ale pamiętam siebie, chciałam wreszcie mieć konkretne zadanie wymagające pracy mózgu (niezwiązanej w wyszukiwaniem nowego specjalisty do którego musimy zabrać Idę), rozmowę z dorosłymi ludźmi (innymi niz małż) na tematy polityki, książek, czy cuś.
Pędziłam na studia jak na skrzydłach..
Ale może to tez wynikało z mojego odczucia, że teraz biologia mnie zredukowała do roli matki, a ja chciałam się poczuć człowiekiem...
Sabina, mamatrojki80, Mega, Aasiula, kkisia, paszczakin, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Nie ma żadnych reguł. W pierwszej ciązy mogłam spać wszędzie i o każdej porze, całą ciążę. A w drugiej mogłam nie spać. Pod koniec to o 3 nad ranem byłam już wyspana.Zofia8 wrote:Mialam na mysli bezsennosc a nie opryszczke. A ta pierwsza raczej dotyczy pozniejszych trymestrow. W pierwszym PODOBNO sie duzo spi o chcialabym tego doswiadczyc

Sabina, mamatrojki80, Mega, Aasiula, kkisia, BISCA, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Spoko, ktoś się pierdolnął o 10 latSolarPolar wrote:Mi wywrozono dwojke- ze pelna rodzina bedzie do 36 roku.
mialo być do 46
Sabina, malgos741, mamatrojki80, Simba, Mega, Aasiula, kkisia, Zofia8, BISCA, kapturnica, SolarPolar, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Małgoś, oświeć mnie proszę
, pomocy!
Czy jest taka mozliwość, że gdybym ścieła włosy do ramion, zrobić trwałą na końcówki tak żeby się do szyi podwijały do środka?
Tak żeby wyglądać na uczesaną?
czy na takie grubsze wałki to się nie utrzyma i nie zadziała?
włosy mam niepodatne na kręcenie..
zapytam specjalisty, może takie cuda mozna?
malgos741, Sabina, Mega, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH