SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, licz kobieto..

u ciebie jedna córka, u małża jedna córka, to razem macie dwie córki...;)

wczoraj ludzie powychodzili chyba nawet z piwnic...
    dziec jednak u mamy, my spacer do Sopotu - jej, życie na ulicach, ogródki, muzyka - piknie..
    a my kupiliśmy po książce i do domu...

o 23 padłam i obudziłam się o 11...
    musiałam już jechać na rezerwie.. nie wiedziałam, że jeszcze tak potrafię spać..

i możecie mnie zlinczować, ale ja widzę tyle samo plusów nieposiadania dzieci jak ich posiadania.. :)

trochę mam wyrzuty sumienia, bo miałam wczoraj z młodą do Hevelianum jechać, a dziś na przedstawienie w jakiejś kawiarni..
    tzn wiem, że powinnam je mieć, ale kontakt z dziadkami narkomanami też chyba ważny? ;)

paszczakin, ComeToMeBaby, Simba, Mega, malgos741, Aasiula, kkisia, kapturnica, Arwena, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, przepis na syrop poproszę!!! :)

Mega, Sabina, Aasiula, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Właśnie dostałam sms, że kuzynka urodziła. Ale się uwinęła, miała w tygodniu iść do szpitala i zostać do porodu (cukrzyca, chcieli mieć ją na obserwacji), a tu proszę :-D super zadowolona, bo już wymęczona była. Pisze, że 3260 wagi, 58cm. Na porodówce od północy, 6,5 godz się męczyła. Ale wszystko dobrze, maluch śpi teraz koło niej, ona też się dobrze czuje.
    Cieszę się :-D

To ta co już jej kiedyś wody odeszły? ;-)

ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry, jest Zocha?

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Właśnie dostałam sms, że kuzynka urodziła. Ale się uwinęła, miała w tygodniu iść do szpitala i zostać do porodu (cukrzyca, chcieli mieć ją na obserwacji), a tu proszę :-D super zadowolona, bo już wymęczona była. Pisze, że 3260 wagi, 58cm. Na porodówce od północy, 6,5 godz się męczyła. Ale wszystko dobrze, maluch śpi teraz koło niej, ona też się dobrze czuje.
    Cieszę się :-D

To super Kometka.. A w ktorym tygodniu urodzila?
    ja dalej nie kumam, co ta cukrzyca ciazowa robi.. czemu mieli ja obserwowac, ona na insulinie byla?
    bo ja jestem niby zdiagnozowana, cukier na czczo mam aktualnie 65 (norma 60-90), po zarciu serdnio 95 (norma 90-130) i nie czaje co w zwiazku z tym jest u mnie innego niz w kazdej ciazy.

ComeToMeBaby, Elfik, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hehehe tak, właśnie ta.

No to super :-)

ComeToMeBaby, Zofia8 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, nie karczuj ogródka, chyba, że chcesz rodzić :)

Dobrze ci się "urlop" zaczął..
    nie wiem czy zdradzić ci prawdę, że to nie będzie urlop i będą momenty, że byś na bosaka do pracy popierdalała, żeby miec namiastkę normalnego życia i konkretnej pracy :)))))))

ja dostałam śniadanie do łózka, oglądam morderstwa w Midsomer, za oknem błękit nieba...

czy ktoś słyszał o przedszkolu z internatem? ;)

aha, moja córka zeznała babci, że mama jest zła i "zawsze" na mnie krzyczy..
    pokłosie wojny o to, żeby po powrocie do domu zdejmowała buty w korytarzu a nie właziła do pokoju z piaskiem.. na to chyba niebieskiej karty mi nie założą?

mamatrojki80, paszczakin, ComeToMeBaby, Simba, Mega, malgos741, Sabina, Aasiula, Heretyczka, kkisia, Zofia8, BISCA, kapturnica, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Polecam serniczek Flei ja dzisiaj zrobilam drugi raz z modyfikacja cukrowa- rewela i szybko i pysznie.
    TO BYŁ SERNICZEK FLEI - sernikobrownies z malinami.
    Dzisiaj jak sie przyjrzalam temu ciastu w swietle dziennym to doszlam do wniosku ze powinno sie nazywać "poród"
    Dzień dobry :)

PS A to wszystko przez twarog mielony Piatnicy. Nie polecam

Elfik, paszczakin, Mega, malgos741, Sabina, Aasiula, kkisia, BISCA, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faken, chuop poszedl juz samochod sprzatac, to nie bede siedziec przed kompem, tez sie rusze. A bo wam nie mowilam, fure odbieramy w srode, wiec trzeba stare auto doprowadzic do wygladu i jakies pamiatkowe foty porobic. Tak je lubie i bardzo bedzie mi je zal zostawic w salonie zostawic przy odbiorze nowego. Bo nowe jest rozsadkowe, a to byl moj kaprys piekny, wymarzony, niemniej nieco niepraktyczny ;) Chociaz dla pary z kotem dawal rade ;)

Jak sie porycze przy oddawaniu go to zawsze moge zwalic na hormony ciazowe ;)

ComeToMeBaby, Simba, Mega, malgos741, Sabina, Aasiula, kkisia, BISCA, kapturnica, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Witam w piekny sloneczny niedzielny poranek. Po sniadaniu i seksie :)
    Przy okazji takie przemyslenia, ze jest sporo plusow jak sie nie ma dzieci. Np sexik kiedy sie chce. Tak jak dzisiaj rano : siedzielismy przy sniadaniu, wzielo nas, no to na gore, przytulanki i z powrotem do stolu ;) Przy dziecku nie da rady :)
    Takie tam pieprzenie ;)

Dobra, ide sie ogarnac i zmykam na taras zadzic kwiatki. Jest przecudownie slonecznie i po poludniu ma bys 22°. Na obiad, zeberka jagniece z grilla mmmmmm.

Udanej niedzieli
    Da rade, da - mówie Ci.
    Uwielbiam żeberka jagnięce!

Mega, Sabina, Aasiula, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ??!! Łot? :-)

nałogowi palacze.
    dla mnie to narkomani.
    dlatego jeżdzę do nich jak najrzadziej.
    Wolą fajki niż moje towarzystwo, a ja zdrowie własne i moich dzieci niż ich towarzystwo..
    taka sytuacja..

mamatrojki80, MartaDidi, ComeToMeBaby, Mega, Sabina, Aasiula, kkisia, BISCA, kapturnica, Arwena, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A u mnie post.
    :-P
    Bidulko... ;) będziesz sie cieszyć jak nadejdzie ten dzien: hura, to już dzisiaj! :D

ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, a co to za karoca kopciuszkowa, że tak ją pokochałaś? :)

Mega, Aasiula, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    nałogowi palacze.
    dla mnie to narkomani.
    dlatego jeżdzę do nich jak najrzadziej.
    Wolą fajki niż moje towarzystwo, a ja zdrowie własne i moich dzieci niż ich towarzystwo..
    taka sytuacja..
    kapuję. Dobrze dla mojego ojca, że rzucił palenie bo by wnuków nie dane mu było oglądać :-)

mamatrojki80, Elfik, Mega, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Paszcza, nie karczuj ogródka, chyba, że chcesz rodzić :)

Dobrze ci się "urlop" zaczął..
    nie wiem czy zdradzić ci prawdę, że to nie będzie urlop i będą momenty, że byś na bosaka do pracy popierdalała, żeby miec namiastkę normalnego życia i konkretnej pracy :)))))))

ja dostałam śniadanie do łózka, oglądam morderstwa w Midsomer, za oknem błękit nieba...

czy ktoś słyszał o przedszkolu z internatem? ;)

aha, moja córka zeznała babci, że mama jest zła i "zawsze" na mnie krzyczy..
    pokłosie wojny o to, żeby po powrocie do domu zdejmowała buty w korytarzu a nie właziła do pokoju z piaskiem.. na to chyba niebieskiej karty mi nie założą?

nienie Elfi, ja moge byc idealna pania domu ;) bede gotowac obiady, nianczyc dziecie i pielic ogrodek z kwiecista wstazka w zakreconych na walki wlosach!

chociaz jeszczce nigdy nie bylam w domu dluzej niz 2 tygodnie, wiec moze nie do konca mam pojecie ;)

a rodzic jeszcze nie chce jednak.. za tydzien w poniedzialek moze ;) nosz kurde tydzien w domu przed porodem trza posiedziec.. dodam- sloneczny tydzien ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 12:12

ComeToMeBaby, malgos741, Sabina, Mega, Aasiula, Zofia8, kkisia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Paszcza, a co to za karoca kopciuszkowa, że tak ją pokochałaś? :)

pokaze moze jak luby odszykuje ;) chociaz na mycie pewnie go nie namowie, myjnia w tygodniu 6 euraczy kosztuje, to sie nie oplaca wody odkrecac ;)
    to w przyszlym tygodniu..

Elfik, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, coś mi się wydaje, że my jednak się lubimy nie tylko przez moją miłość do karkówki..
    troszkę podobne chyba jesteśmy..
    Kobieto, jak ty do porodu prawie z roboty startujesz (no chyba, że gin by ci wcześniej zwolnienia nie dał) to ty jednak nie z tych domowych.

Pewnie, ze w domu z dzieckiem to jest praca!
    Ale pamiętam siebie, chciałam wreszcie mieć konkretne zadanie wymagające pracy mózgu (niezwiązanej w wyszukiwaniem nowego specjalisty do którego musimy zabrać Idę), rozmowę z dorosłymi ludźmi (innymi niz małż) na tematy polityki, książek, czy cuś.
    Pędziłam na studia jak na skrzydłach..

Ale może to tez wynikało z mojego odczucia, że teraz biologia mnie zredukowała do roli matki, a ja chciałam się poczuć człowiekiem...
    :)

Sabina, mamatrojki80, Mega, Aasiula, kkisia, paszczakin, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Mialam na mysli bezsennosc a nie opryszczke. A ta pierwsza raczej dotyczy pozniejszych trymestrow. W pierwszym PODOBNO sie duzo spi o chcialabym tego doswiadczyc :-)
    Nie ma żadnych reguł. W pierwszej ciązy mogłam spać wszędzie i o każdej porze, całą ciążę. A w drugiej mogłam nie spać. Pod koniec to o 3 nad ranem byłam już wyspana.

Sabina, mamatrojki80, Mega, Aasiula, kkisia, BISCA, kapturnica lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Mi wywrozono dwojke- ze pelna rodzina bedzie do 36 roku.
    Spoko, ktoś się pierdolnął o 10 lat ;) mialo być do 46 ;)

Sabina, malgos741, mamatrojki80, Simba, Mega, Aasiula, kkisia, Zofia8, BISCA, kapturnica, SolarPolar, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś, oświeć mnie proszę :), pomocy!

Czy jest taka mozliwość, że gdybym ścieła włosy do ramion, zrobić trwałą na końcówki tak żeby się do szyi podwijały do środka?
    Tak żeby wyglądać na uczesaną?

czy na takie grubsze wałki to się nie utrzyma i nie zadziała?
    włosy mam niepodatne na kręcenie..

zapytam specjalisty, może takie cuda mozna?

malgos741, Sabina, Mega, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 8575 8576 8577 8578 8579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ