35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Samirka ja wiem że Hashimoto i niedoczynność to niezależne choroby. Następstwem Hashimoto jest czasami niedoczynność. Mam je obie.
Współczuję Ci chorób. Pomysł ze zbadaniem tarczycy super, ona lubi powodować takie dolegliwości jak bóle stawów.
Najbardziej się boje, że lekarz jest mniej kumaty niż ja i nic nie wymyśli i nie pomoże. Przydałby się endokrynolog i ginekolog w jednym, a u nas takiego nie ma. Jak na razie kazał mi zbadać estradiol i zrobić morfologię. Zrobię i zobaczymy. 3 miesiące temu było ok, ale wtedy nie było plamień. Teraz czekam na wyniki b12, ona tez lubi bruździć.Często jej bark przy Hashimoto.
Violka dobrze dziewczyny piszą, ja się nie znam, ale na chłopski rozum to nie Ty pogryziona, tylko Twój chłop.
Bursztyn korzystaj ze słońca, zresztą nie muszę Cię namawiać
U mnie upały, uwielbiam, tylko pracować ciężko w tym upale
grosza, Bursztyn, samira, inessa, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
naprawdę myślę że to świetny pomysł będziemy miały wszystko pod ..kliknięciem
Bursztyn wrote:DZIEWCZYNKI!! MAM swietny pomysl
Trzeba zalozyc watek,i wypisac tam kiedy robic wszystkie badania hormonalne , tzn, w ktorym dniu itd. Bedzie sobie wisial taki post i kazda bedzie mogla zajrzec i sie dowiedziec, pisze to bo dalej mi sie to myli, nie pamietam kiedy i co trzeba robic. POLARMIS nadawalby sie do tego zadaniaBursztyn, inessa, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
grosza wrote:naprawdę myślę że to świetny pomysł będziemy miały wszystko pod ..kliknięciem
PANI PREZES MIS POLARNY powinna sie tym zajac i taki watek zalozyc poniewaz dysponuje obszerna i ustrukturyzowana wiedza w tej dziedzinie.
Kto jest za?
Glosujemy kliknieciem "Lubie" powyzszego wpisuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 12:25
Viola, Olena, grosza, inessa, Reni, Mango, Sylwia78, Bozia3, Jolka76, promyk, Dorka71, angela, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Bursztynku, Kasiku, Olenko:-) jakos mi lepiej, moze wariuje niepotrzebnie. 20 lat po prostu sie kochalismy i byl nasz cud a teraz chyba za bardzo cuduje, no ale w tym wieku czlowiek juz jest swiadomy
Bozia, bedziemy znowu razem zaczynac:-)
Kasik!! skoro jestes po wszytskich badaniacg to pisz szybko co i jak i w jakim dniu. Watek badaniowy musi zaloazyc ktos kto ma pojecie o badaniach, a Polarmisia widze ze nie ma...Olena, inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Dziekuje Bursztynku, Kasiku, Olenko:-) jakos mi lepiej, moze wariuje niepotrzebnie. 20 lat po prostu sie kochalismy i byl nasz cud a teraz chyba za bardzo cuduje, no ale w tym wieku czlowiek juz jest swiadomy
Bozia, bedziemy znowu razem zaczynac:-)
Kasik!! skoro jestes po wszytskich badaniacg to pisz szybko co i jak i w jakim dniu. Watek badaniowy musi zaloazyc ktos kto ma pojecie o badaniach, a Polarmisia widze ze nie ma...Tylko ze ona jest na wyjezdzie....
inessa, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ja jestem nowa wiec nie wiem kto ma doswiadczenie, ale osobiscie poprosze Kasika ( moja starsza corka ma tez nosi to najpiekniejsze imie na swiecie) o podanie co i jak, poniewaz jak dostane @ dzisiaj/jutro to bede musiala isc na badania. Z tego co kojarze to mowilyscie cos o 3-5 dniu. Tak wiec Kasiu napisz prosze co badalas:-)
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem
Ja mialam takie zalecoine:
3 dzien cyklu: Estradiol, FSH, LH
10-14 dzien cyklu - TSH, T4, LH, Estradiol
20-23 dzien cyklu - Progesteron
Prolaktyna - obojetnie jaki dzien cyklu
Viola wrote:aha, teraz Kasik zniknal....mis polarny wyzedl na lowy, a Bozia sie leni nad oceanem;-)Olena, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle ja technicznie niegramotna....
Bursztyn wrote:dziekuje za poparcie
PANI PREZES MIS POLARNY powinna sie tym zajac i taki watek zalozyc poniewaz dysponuje obszerna i ustrukturyzowana wiedza w tej dziedzinie.
Kto jest za?
Glosujemy kliknieciem "Lubie" powyzszego wpisuinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie wieczorkiem wróciliśmy od siotry meża było tam super nawet komórka nie miała zasięgu
Wróciliśmy z dwójką siostrzeńców meza są u nas na wakacjach i troche mniej mnie tu bedzie bo trzeba coś im wymyślać
U nas ukrop jest w cieniu 27 stopni
Jestem za nowym wątkiem ale jedna ważna sprawa niektóre z badań lekarz może zlecić w innym terminie aby wykluczyć swoje podejrzenia i dlatego uważam,że badań hormonalnych same nie powinnyśmy robić tzn. tych dokłądniejszych chodzi mi o hormony typowo płciowe a dlaczego? ponieważ potem nakrecamy się a niektóre z nich powinny być wykonane kilka razy aby coś potwierdzić np. taki progesteron po owulacji potrafi się zmienić nawet wciagu kilku godzin ja wiem po sobie potem sie nakrecam ,że ze mną coś jest nie tak a okazuje się,że jest ok.
Prolaktyna tak samo zmienia się często pod wpływem stresu wiem niektóre dziewczyny piszą na forum,ze już po jednym razie jak coś jest nie tak trzeba iść do lekarza ale ja jestem innego zdania i mój lekarz endokrynolog również on mówi,ze trzeba kilka razy to zrobić nawet w jednym cyklu oraz w nastepnych chociuazby trzech wiadomo,jeżeli za 1 razem jest bardzo wysoka to trzeba zrobić powtórke za pare dni i wtedy leki. Ale hormony płciowe to już inna sprawa.
ALe wypisałam sie przepraszam
DObrego tygodnia każdej z Was życzę i pamietam o każdej z Wassamira, grosza, Viola, Bursztyn, Jolka76, Olena, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW pracy ostatnio nie mam kiedy wchodzić na forum a do domu jak wracam jest 17, jakieś zakupy, obiad i robi się wieczór.
Na przełomie lipca i sierpnia w ogóle nie będę miała dostępu do internetu bo będę w drodze.
Ja wy widzicie ten wątek?inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Kasiu za informacje, ale widze ze powtarzalas badania, nie wiedzialam ze tak trzeba...post Inesski troche mi to rozjasnil....
Polarmisiu, ja bym widziala to jako 3 temat w forum "Starajac sie po 35 roku zycia", po prostu o rozpiska badan.inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodałabym jeszcze:
Testosteron
DHEA-SO4
ANDROSTENDION
prolaktynę oznacza się zazwyczaj wraz z progesteronem (najlepiej) 21 dnia cyklu (jeśli cykl jest 28 dniowy) albo 7 dni po owulacji .
Ja mialam takie zalecoine:
3 dzien cyklu: Estradiol, FSH, LH
10-14 dzien cyklu - TSH, T4, LH, Estradiol
20-23 dzien cyklu - Progesteron
Prolaktyna - obojetnie jaki dzien cyklu[/QUOTE]inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość