X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia,pogoda Ci sie piekna trafila :) korzystaj z zycia ile sie da! I bezstresowo, bo prolaktyna, wiesz... ;)

Kasik303, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Olena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka ja wiem że Hashimoto i niedoczynność to niezależne choroby. Następstwem Hashimoto jest czasami niedoczynność. Mam je obie.
    Współczuję Ci chorób. Pomysł ze zbadaniem tarczycy super, ona lubi powodować takie dolegliwości jak bóle stawów.
    Najbardziej się boje, że lekarz jest mniej kumaty niż ja i nic nie wymyśli i nie pomoże. Przydałby się endokrynolog i ginekolog w jednym, a u nas takiego nie ma. Jak na razie kazał mi zbadać estradiol i zrobić morfologię. Zrobię i zobaczymy. 3 miesiące temu było ok, ale wtedy nie było plamień. Teraz czekam na wyniki b12, ona tez lubi bruździć.Często jej bark przy Hashimoto.
    Violka dobrze dziewczyny piszą, ja się nie znam, ale na chłopski rozum to nie Ty pogryziona, tylko Twój chłop.
    Bursztyn korzystaj ze słońca, zresztą nie muszę Cię namawiać
    U mnie upały, uwielbiam, tylko pracować ciężko w tym upale

grosza, Bursztyn, samira, inessa, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

naprawdę myślę że to świetny pomysł będziemy miały wszystko pod ..kliknięciem :)

Bursztyn wrote:
    DZIEWCZYNKI!! MAM swietny pomysl

Trzeba zalozyc watek,i wypisac tam kiedy robic wszystkie badania hormonalne , tzn, w ktorym dniu itd. Bedzie sobie wisial taki post i kazda bedzie mogla zajrzec i sie dowiedziec, pisze to bo dalej mi sie to myli, nie pamietam kiedy i co trzeba robic. POLARMIS nadawalby sie do tego zadania :)

Bursztyn, inessa, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spróbuję się dziś umówić na wizytę u innego zwykłego szpitalnego gina zobaczymy jak mi się to uda :P

Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    naprawdę myślę że to świetny pomysł będziemy miały wszystko pod ..kliknięciem :)
    dziekuje za poparcie :)
    PANI PREZES MIS POLARNY powinna sie tym zajac i taki watek zalozyc poniewaz dysponuje obszerna i ustrukturyzowana wiedza w tej dziedzinie.
    Kto jest za?
    Glosujemy kliknieciem "Lubie" powyzszego wpisu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 12:25

Viola, Olena, grosza, inessa, Reni, Mango, Sylwia78, Bozia3, Jolka76, promyk, Dorka71, angela, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Bursztynku, Kasiku, Olenko:-) jakos mi lepiej, moze wariuje niepotrzebnie. 20 lat po prostu sie kochalismy i byl nasz cud a teraz chyba za bardzo cuduje, no ale w tym wieku czlowiek juz jest swiadomy ;-)
    Bozia, bedziemy znowu razem zaczynac:-)
    Kasik!! skoro jestes po wszytskich badaniacg to pisz szybko co i jak i w jakim dniu. Watek badaniowy musi zaloazyc ktos kto ma pojecie o badaniach, a Polarmisia widze ze nie ma...

Olena, inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dziekuje Bursztynku, Kasiku, Olenko:-) jakos mi lepiej, moze wariuje niepotrzebnie. 20 lat po prostu sie kochalismy i byl nasz cud a teraz chyba za bardzo cuduje, no ale w tym wieku czlowiek juz jest swiadomy ;-)
    Bozia, bedziemy znowu razem zaczynac:-)
    Kasik!! skoro jestes po wszytskich badaniacg to pisz szybko co i jak i w jakim dniu. Watek badaniowy musi zaloazyc ktos kto ma pojecie o badaniach, a Polarmisia widze ze nie ma...
    no wlasnie ...poczekamy do wieczora na Polarnego a jesli sie nie zjawi to..hmm...no nie wiem.....moze Bozia? :) Tylko ze ona jest na wyjezdzie....

inessa, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem nowa wiec nie wiem kto ma doswiadczenie, ale osobiscie poprosze Kasika ( moja starsza corka ma tez nosi to najpiekniejsze imie na swiecie) o podanie co i jak, poniewaz jak dostane @ dzisiaj/jutro to bede musiala isc na badania. Z tego co kojarze to mowilyscie cos o 3-5 dniu. Tak wiec Kasiu napisz prosze co badalas:-)

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem za nowym wątkiem !!!

Olena, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, teraz Kasik zniknal....mis polarny wyzedl na lowy, a Bozia sie leni nad oceanem;-)

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a reszta ciężko pracuje.. na forum

Viola, inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..i czasami robi przerwe na sprawy firmowe;-)
    grosza wrote:
    no a reszta ciężko pracuje.. na forum

grosza, inessa, Olena lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)

Ja mialam takie zalecoine:

3 dzien cyklu: Estradiol, FSH, LH

10-14 dzien cyklu - TSH, T4, LH, Estradiol

20-23 dzien cyklu - Progesteron

Prolaktyna - obojetnie jaki dzien cyklu

Viola wrote:
    aha, teraz Kasik zniknal....mis polarny wyzedl na lowy, a Bozia sie leni nad oceanem;-)

Olena, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja technicznie niegramotna....
    Bursztyn wrote:
    dziekuje za poparcie :)
    PANI PREZES MIS POLARNY powinna sie tym zajac i taki watek zalozyc poniewaz dysponuje obszerna i ustrukturyzowana wiedza w tej dziedzinie.
    Kto jest za?
    Glosujemy kliknieciem "Lubie" powyzszego wpisu :D

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę info wklejać.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend może się zbiorę i podam wam wszystkie badania jakie zrobiłam, nie tylko hormonalne ale i inne.

inessa, grosza, Olena, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wieczorkiem wróciliśmy od siotry meża było tam super nawet komórka nie miała zasięgu :D
    Wróciliśmy z dwójką siostrzeńców meza są u nas na wakacjach i troche mniej mnie tu bedzie bo trzeba coś im wymyślać :D
    U nas ukrop jest w cieniu 27 stopni :)
    Jestem za nowym wątkiem ale jedna ważna sprawa niektóre z badań lekarz może zlecić w innym terminie aby wykluczyć swoje podejrzenia i dlatego uważam,że badań hormonalnych same nie powinnyśmy robić tzn. tych dokłądniejszych chodzi mi o hormony typowo płciowe a dlaczego? ponieważ potem nakrecamy się a niektóre z nich powinny być wykonane kilka razy aby coś potwierdzić np. taki progesteron po owulacji potrafi się zmienić nawet wciagu kilku godzin ja wiem po sobie potem sie nakrecam ,że ze mną coś jest nie tak a okazuje się,że jest ok.
    Prolaktyna tak samo zmienia się często pod wpływem stresu wiem niektóre dziewczyny piszą na forum,ze już po jednym razie jak coś jest nie tak trzeba iść do lekarza ale ja jestem innego zdania i mój lekarz endokrynolog również on mówi,ze trzeba kilka razy to zrobić nawet w jednym cyklu oraz w nastepnych chociuazby trzech wiadomo,jeżeli za 1 razem jest bardzo wysoka to trzeba zrobić powtórke za pare dni i wtedy leki. Ale hormony płciowe to już inna sprawa.
    ALe wypisałam sie przepraszam :D
    DObrego tygodnia każdej z Was życzę i pamietam o każdej z Was :D :D :D

samira, grosza, Viola, Bursztyn, Jolka76, Olena, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy ostatnio nie mam kiedy wchodzić na forum a do domu jak wracam jest 17, jakieś zakupy, obiad i robi się wieczór.

Na przełomie lipca i sierpnia w ogóle nie będę miała dostępu do internetu bo będę w drodze.

Ja wy widzicie ten wątek?

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kasiu za informacje, ale widze ze powtarzalas badania, nie wiedzialam ze tak trzeba...post Inesski troche mi to rozjasnil....
    Polarmisiu, ja bym widziala to jako 3 temat w forum "Starajac sie po 35 roku zycia", po prostu o rozpiska badan.

inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodałabym jeszcze:
    Testosteron
    DHEA-SO4
    ANDROSTENDION

prolaktynę oznacza się zazwyczaj wraz z progesteronem (najlepiej) 21 dnia cyklu (jeśli cykl jest 28 dniowy) albo 7 dni po owulacji .

Ja mialam takie zalecoine:

3 dzien cyklu: Estradiol, FSH, LH

10-14 dzien cyklu - TSH, T4, LH, Estradiol

20-23 dzien cyklu - Progesteron

Prolaktyna - obojetnie jaki dzien cyklu[/QUOTE]

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ