35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak prolaktyne mialam z progesteronem
A Testosteron miesiac wczesniej, sorki zapomnialam
polarmiś wrote:Dodałabym jeszcze:
Testosteron
DHEA-SO4
ANDROSTENDION
prolaktynę oznacza się zazwyczaj wraz z progesteronem (najlepiej) 21 dnia cyklu (jeśli cykl jest 28 dniowy) albo 7 dni po owulacji .
Ja mialam takie zalecoine:
3 dzien cyklu: Estradiol, FSH, LH
10-14 dzien cyklu - TSH, T4, LH, Estradiol
20-23 dzien cyklu - Progesteron
Prolaktyna - obojetnie jaki dzien cyklu
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
a tu i tam
w tym tyg szefowej nie ma więc poszłam pomóc w pracy do innego wydziału, żeby nie zwariować z nudów
Viola wrote:Reni, a gdzies ty sie zapodziala?inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Lekarz ocenia stosunek LH do FSH - może wyjść obniżona rezerwa lub zespół policystycznych jajników (PCOS )
ola]a mozecie mnie usiwadomic po co LH w tak wczesnym etapie cyklu? tego nie kumam[/QUOTE]Kasik303, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
czyli jak zrobię LH i FSH to wyjdzie ile mam jajek?
polarmiś wrote:Lekarz ocenia stosunek LH do FSH - może wyjść obniżona rezerwa lub zespół policystycznych jajników (PCOS )
ola]a mozecie mnie usiwadomic po co LH w tak wczesnym etapie cyklu? tego nie kumam
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie wyjdzie ile jajek w liczbach ale rezerwa tak (tzn. dużo-mało, wcale, lub menopauza) plus estradiol konieczny.
Wyjdzie również czy masz PCOS - już nie pamiętam jaki to musi być stosunek 1:1 jakoś tak -
Reni wrote:czyli jak zrobię LH i FSH to wyjdzie ile mam jajek?inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny