X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Olena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    witam
    Oleno jak leczysz problemy immunologiczne?
    Witajcie w poniedziałek. Immunologi nie leczę, wiem tylko, że coś jest nie tak, bo Hashimoto - niedoczynność to choroba autoimmunologiczna i tak samo moje liczne alergie. Więc zaleczam tarczycę, alergii nie leczę, bo mój alergolog kazał tylko dietę stosować. (przy tym dieta alergiczna, na Hashimoto i jeszcze wykluczenie glutenu i mleka wykluczają się całkowicie, a na dodatek jeszcze niski poziom żelaza i juz nie mam pojęcia co bym miała jeść, chyba tylko brązowy ryż mi nie szkodzi :-) Co będzie jak zajdę w ciążę nie wiem, jak mój organizm zareaguje, czy będzie zwalczał zarodek, tego nie wiem. W następnym cyklu od początku będę pod kontrolą ginekologa. Teraz ten cykl zaniedbałam bo myślałam, że dietą podciągnę endometrium i już nie będzie krwawień. Niestety jest coraz gorzej. Za około pól miesiąca lecę do gina. Teraz biorę na wstrzymanie, ale od środka jestem kłębkiem nerwów. Na dodatek mam jakieś nieokreślone bóle, nie wiem co to jest, ale nie mogę usiedzieć na krześle, wczoraj na kajaku to już masakra. Podnoszę się na rękach, żeby wstać.
    Dobrze, że już niedługo moje urodziny, skończy się zła passa. Wróżka mi mówiła, że 50 dni przed urodzinami dzieją się złe rzeczy. u mnie to się sprawdza.
    Życzę Wam miłego dnia i udanego tygodnia.

samira, Bursztyn, inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, dziekuje za cieple posty i mysli...:-)
    Skonczylam duphaston w sobote i zbiera mi sie @ i zbiera i nie moze sie zebrac:-)

Bursztyn, Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam a tu coś dla nas aby się brac do pracy :P
    poczytajcie http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14177493,Polska_wymiera__Wiecej_zgonow_niz_narodzin__Jedna.html#Cuk

Bursztyn, Lucky, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam to Samirko:-) Dziewczynki mam problem, dziwny powiedzialabym. Moj M poszedl w krzaki na cala sobote, buszowal tak ze go jakies dzidowstwo pogryzlo. Wieczorem mial reke spuchnieta od lokcia do nadgarstka i czerwona. Wyslalam go na pogotowie o 23.30 bo strasznie to wygladalo. Pani na pogotowiu dala mu 2 zastrzyki i recepte. Na recepcie byl 2 leki na alergie. Powiedziala ze to prawdopodobnie nie kleszcz, poniewaz kleszcz zostawia jakis podwojny slad, a moj M nie mial zadnego po ukaszeniu.
    I teraz przechodze do sedna. Czy mozemy sie starac w tym cyklu? Czy skoronie wiadomo co go ugryzlo to mozena ryzykowac? Niedawno czytalam o babce ktora urodzila uposledzone czy chore dziecko po tym jak ja kleszcze ugryzl w ciazy.
    Wiecie cos w tym temacie?

Olena, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczeta, weekend spedzilam milo I troszczeke extreme bo bylismy na trasie 4x4 bylo super bo caly dzien w plenerz na dzikim szlaku, piwko, sloneczko I szalona jazda samochodem.
    Jak juz pisalam skierowanie na badania mam ale jak na razie nie mam czasu ich zrobic moze mi sie uda za tydzien. Jakos z bzykankiem tez u nas kiepsko duzo sie dzieje I powaznie jestesmy wykonczona, jak jest stres to jakos nic nie wychodzi hmmm ja to jeszcze jako tako ale moj mlody rycerz nie staje na wysokosci zadania ;) no nic jest jak jest I to tez moja wina, musismy troche odpoczac bo bez sensu…w firmie urwanie glowy wiec to tez nie pomaga. No nic czytam Was od czasu do czasu I kibicuje wszystkim, tempke zaczelam mierzyc znowu od dzisiaj I faszeruje sie dopalaczmi typu witaminy oraz kwasikiem foliowym a I lampke winka strzele sobie dzisiaj dla relaksu bo z lekka juz nie wyrabiam….pozdrawiam wszystkie cieplo I musze troszke zwolnic tempo jak to zrobie to nie wiem ale sie postaram w miare mozliwosci ;)Miego zapylanka zycze dziewuszki sciskam

Bursztyn, Olena, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Witajcie w poniedziałek. Immunologi nie leczę, wiem tylko, że coś jest nie tak, bo Hashimoto - niedoczynność to choroba autoimmunologiczna i tak samo moje liczne alergie. Więc zaleczam tarczycę, alergii nie leczę, bo mój alergolog kazał tylko dietę stosować. (przy tym dieta alergiczna, na Hashimoto i jeszcze wykluczenie glutenu i mleka wykluczają się całkowicie, a na dodatek jeszcze niski poziom żelaza i juz nie mam pojęcia co bym miała jeść, chyba tylko brązowy ryż mi nie szkodzi :-) Co będzie jak zajdę w ciążę nie wiem, jak mój organizm zareaguje, czy będzie zwalczał zarodek, tego nie wiem. W następnym cyklu od początku będę pod kontrolą ginekologa. Teraz ten cykl zaniedbałam bo myślałam, że dietą podciągnę endometrium i już nie będzie krwawień. Niestety jest coraz gorzej. Za około pól miesiąca lecę do gina. Teraz biorę na wstrzymanie, ale od środka jestem kłębkiem nerwów. Na dodatek mam jakieś nieokreślone bóle, nie wiem co to jest, ale nie mogę usiedzieć na krześle, wczoraj na kajaku to już masakra. Podnoszę się na rękach, żeby wstać.
    Dobrze, że już niedługo moje urodziny, skończy się zła passa. Wróżka mi mówiła, że 50 dni przed urodzinami dzieją się złe rzeczy. u mnie to się sprawdza.
    Życzę Wam miłego dnia i udanego tygodnia.
    olena ale z tego co mi wiadomo Hashimoto to nie jest niedoczynność ,ale może współistnieć z niedoczynnością a hashimoto -- to zapalenie tarczycy (autoimmunologiczna choroba jak napisałaś )!!! także to dwa odmienne stany chorobowe które mogą współistnieć ...
    ja mam za to WZJG,alergie,refluks,bolą minie stawy i mięśnie ,kręgosłup nawala także cały zestaw ..i mam mięśnie zakwaszone chyba bardzo odczułam po ćwiczeniach na moim orbitreku,5 min ćwiczę a potem mięśnie mnie pieką i tam i gorąco w nich aż słabo się robi...ehhh...

Bursztyn, Olena, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki po upalnum weekendzie

Moja ukochana @ nadchodzi wielkimi krokami. PMS na maxa, spodnie dzisiaj pocielam bo mnie wku..(to ostry objaw ;)

Viola wrote:
    Witajcie Kochane, dziekuje za cieple posty i mysli...:-)
    Skonczylam duphaston w sobote i zbiera mi sie @ i zbiera i nie moze sie zebrac:-)

Bursztyn, Lucky, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiscie masz ostry PMS;-)
    Kasik303 wrote:
    Witajcie dziewczynki po upalnum weekendzie

Moja ukochana @ nadchodzi wielkimi krokami. PMS na maxa, spodnie dzisiaj pocielam bo mnie wku..(to ostry objaw ;)

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie cycki wogole mnie nie bola :) to sukces, bo tak zawsze umieralam i mialam wielkie.

Niestety nastroju nie da sie podreperowac :)
    Viola wrote:
    No to rzeczywiscie masz ostry PMS;-)

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiadomo nastroj jest do d..., a cycki pierwszy raz w zyciu mnie nie bola....zastanawiam sie czy to nie wplyw Duphastonu?

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki
    Upalow ciag dalszy czyli 25 stopni, super ! :)
    Wypilam wczoraj wyjatkowo 2 lampki wina i dzis mam kaca, odzwyczailam sie od picia ;) powinnam potrenowac ;)

samira, promyk, Olena, inessa, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas za blokiem trawę kosza i od rana mam gardło i nos pełne wydzieliny fuj.... wkurwa mam ...

Olena, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewczynki
    Wypilam wczoraj wyjatkowo 2 lampki wina i dzis mam kaca, odzwyczaiłam się od picia ;) powinnam potrenowac ;)
    ja wypiję jedna i w głowie mi się kręci :P

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, fajnie ze wrocilas :)
    Olena, w Twoim przypadku lekarz konieczny, z jego pomoca na pewno da sie to wszystko ustawic.
    Samira, Ty tez marsz na badania hormon., wiem wiem, powtarzam sie :)
    Kasik, wyobrazilm sobie jak tniesz te gacie :) o ile uzylas nozyczek a nie zebow- to nie jest jeszcze tak zle ;)
    Viola, moze wygoogluj cos na ten temat?
    Promyk , Panda pozdrawiam :)

Kasik303, samira, Olena, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola nie znam sie, bo nie biore tego leku... ja biore tylko jakies ziola i moze po nich te cycki mniej bola, zreszta sama nie wiem, ale lepiej zeby nie bolaly :)
    Viola wrote:
    no wiadomo nastroj jest do d..., a cycki pierwszy raz w zyciu mnie nie bola....zastanawiam sie czy to nie wplyw Duphastonu?

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas w tej stolicy to i 30 bedzie dzisiaj, bierz i smole gotuj normalnie :)

Gacie rozrywalam i cielam bo cos zaczelo mi w nich wkurzac :) tzn moj PMS ;)
    Bursztyn wrote:
    Olena, w Twoim przypadku lekarz konieczny, z jego pomoca na pewno da sie to wszystko ustawic.
    Kasik, wyobrazilm sobie jak tniesz te gacie :) o ile uzylas nozyczek a nie zebow- to nie jest jeszcze tak zle ;)

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szczerze mowiac liczylam na Ciebie Bursztynku:-( niedawno czytalam ze babka urodzila chora dziewczynka, bo bedac w ciazy ugryzkl ja kleszcz i jakos tak mi to zostalo w glowie, ze teraz sie boje. Co prawda lekarka powiedziala ze to nie wyglada na kleszcza, ale jesli to jakies inne robactwo i przenosi to choroby? jak nie urok to sra....
    Bursztynku no powiedz cos....

Bursztyn, inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewczynki
    Wypilam wczoraj wyjatkowo 2 lampki wina i dzis mam kaca, odzwyczailam sie od picia ;) powinnam potrenowac ;)
    Ale tylko cieplutko u ciebie do niedzieli. Szwagier powiedzial ze to cud ze po 6/7 latch pobytu w anglii opalil sie. Dziwne

Bursztyn, Kasik303, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bursztynku jutro robię cholesterol,tsh,ft3,ft4 bo 29.07 idę do endokrynolog pierwszy raz a 14 jadę na urlop na ta wioskę pod Kraków i nie bede miałą jak zrobić ...

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykończy mnie ten katar wrrrr

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ