35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
polarmiś wrote:Bursztyn coś kiedyś pisałaś o uporczywym trądziku - tutaj znalazłam tekst - może Ci się przyda.
"Walczę z uciążliwym trądzikiem. Dermatolog skierował mnie na badania hormonów. Oto wynik: 3 dc; FSH - 7.82mlU /ml (3.5-12.5); LH- 5.4 mlU /ml (2.4-12.6); prolaktyna - 234 ulU /ml (25-629); DHEA -44.1 nmol/L (3.4-34.7); Testosteron - 1.80 nmol/L (0.32-2.40); 22dc; FSH -2.83 mlU/ml (1.7-7.7); LH- 3.2 mlU/ml (1.0-11.4); Progesteron -0.9 nmol/L (5.3-86); Estradiol - 37 pmol /L (161-774); Prolaktyna - 303 ulU/ml (25-629)".
Odpowiada lekarz Łukasz Fus:
Przedstawione wyniki badań wskazują na nadmiar androgenów (konkretnie hormonu DHEA - pochodnej testosteronu), co może być przyczyną uporczywego trądziku. Obniżone są również wartości estradiolu i progesteronu co prawdopodobnie świadczy o zaburzeniach owulacji (tak niska wartość progesteronu w 22 dniu zazwyczaj oznacza, że nie doszło do owulacji w obecnym cyklu). Z wynikami badania powinna się Pani zgłosić do ginekologa lub endokrynologa ginekologicznego, który będzie mógł je zinterpretować w oparciu o pełen obraz kliniczny. Możliwe jest leczenie trądziku związanego z zaburzeniami hormonalnymi poprzez stosowanie m.in. leków blokujących receptory dla androgenów lub doustnej antykoncepcji, która hamuje wydzielanie androgenów przez jajniki.
-
czesc dziewczynki
jakos nie mam weny na pisanie ale podczytuje was co jakiś czas, do tego przez 2 tygodnie zajmuje się dodatkowo synkiem sąsiadki i powiem wam ze oni mnie wykoncza psychicznie(mój syn i syn sąsiadki)jak się nie bija lub gryza to tak wariują ze rece mi opadają ale jeszcze tydzień musze przezyc
co do ciąży to czuje się ok,teraz mam przerwę miesiaczna i nie zobaczę maluszka do 19 lipca ,straznie się boje i mam nadzieje ze wszystko ok u maleństwa ,wogole mam przeczucie ze będzie 2 syn
wszystkie was pozdrawiam i dalej trzymam kciuki za dzieciaczkigosia7122, Mango, promyk, grosza, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Krwawienie nie Jest mocne ,na upartego wystarczylaby jedna podpaska na caly dzien.Do Gina jade we czwartek i wtedy bede cos wiedziala.
anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny nie gadajcie tak bo mi przelicznik wariuje. Zaczelam faze plodna 2 dni temu ale to jeszcze nie jest to. Przewidywana owulacje mam za 5 dni. Kurcze bo moj stary znowu nie przyjedzie w ten czas. Matko..... i sie nakrecilam. Ok. Trzymam sie swojej wersji.
Zreszta ide do gina 10.07 to on mnie albo ja ja uswiadomie. Bedziemy sie rozkrecac. Do tej pory naturalne witaminki i kwas foliowy.Reni, grosza, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość
Promyk -
Sylwia fajnie ze wszystko ok u Ciebie, nie martw sie o ten miesiac bez wizyty u lekarza, wszystko bedzie dobrze, podziwiam takie pilnowanie cudzych dzieci to nie dla mnie, ja nie wiem jak wytrzymujesz, ja mam cierpliwosc tylko do mojej
Promyczku to jak tylko maz wroci to do ataku!
Ja po imprezie dla tesciowej, byla bardzo szczesliwa i wszystko super wyszlo bylo miloDzis niestety w pracy mam sluzbe, wystawiam akty zgonu wiec nic milego no ale coz ktos musi to robic, dobrze ze te sluzby tylko raz na dwa miesiace
promyk, anna maria, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Pracuje w urzedzie cywilnym, czasami to mile bo rejestruje dzieci lub slubow udzielam, no ale tez sa te niemile strony jak akty zgonu niestety. Milego dnia Wam zycze, lece popracowac.
anna maria, samira, promyk, Lucky, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
promyk wrote:Kurcze dziewczyny nie gadajcie tak bo mi przelicznik wariuje. Zaczelam faze plodna 2 dni temu ale to jeszcze nie jest to. Przewidywana owulacje mam za 5 dni. Kurcze bo moj stary znowu nie przyjedzie w ten czas. Matko..... i sie nakrecilam. Ok. Trzymam sie swojej wersji.
Zreszta ide do gina 10.07 to on mnie albo ja ja uswiadomie. Bedziemy sie rozkrecac. Do tej pory naturalne witaminki i kwas foliowy.promyk, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitajcie dziewczyny
właśnie wróciliśmy, wczoraj dostałam @, od jutra nadrabiam, mam nadzieję, że uda mi się, bo trochę tego jest. Nad morzem po prostu nie miałam siły walczyć z zasięgiem
pozdrawia wszystkieanna maria, grosza, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:witajcie dziewczyny
właśnie wróciliśmy, wczoraj dostałam @, od jutra nadrabiam, mam nadzieję, że uda mi się, bo trochę tego jest. Nad morzem po prostu nie miałam siły walczyć z zasięgiem
pozdrawia wszystkieMango, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam w nowym dniu
oby już nie tak upalnym
Mango dziwnie z tą temperaturą i plamieniem, chyba prosiłabym lekarza o wyjaśnienie i dobre usg kilka razy w cyklu żeby sprawdzić jak to wygląda od środka, tzn z owulacją i czy do niej dochodzi, no i porobiłabym hormony
Bo może jakaś jedna głupia rzecz bruździKasik303, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość