SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    KOchana ja ryczalam jak sie papier toaletowy rozwijal ze szczeniakiem w tle...

ty też?!!!

normalnie mnie te labradory rozwalały na maksa..
    niemowlaki nie, ale szczeniaki ...
    no weż, sama słodycz..

Aasiula, Sabina, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo zapomnę...

te panie, które przyjmują clexane polecam vitrum calcium z D3, gdyż lek ten wypłukuje te pierwiastki, a wapienko kościom się przydaje w ciąży baardzo...
    naszym i obcym ;)

Sabina, Mega, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wypiję z mężem browara za Twoje zdrowi :) (tak, z mężem, ma drugą zmianę, jedzie jutro, za to przyjedzie w sobotę :/)

Sabcia, a ja tak marzyłam o tym piwie, wypiłam dwa łyki i styka..
    dziś piję je dalej - pewnie znowu dwa łyki
    przy takim przerobie, to te 330 ml to mi starczy do połówkowego spokojnie..;)

Sabina, BISCA, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wróciłam, padnięta. Idę pod prysznic, dziecko kąpać i w ogóle.
    Pogoda cudna była, wyharatałam pół jednej forsycji, takiej nie ciętej od 15 lat, ogoliłam bez, wkopałam 30 roślinek i odskrobałam kibel z kamienia (tam woda jak skała, więc po zimie to żadna chemia nie działa).
    Wsztstko mnie boli pieruńsko. Oprócz gardła! :) Ale nadal jestem głucha :/ Jeszcze dwa dni antybiotyku.
    Jutro wizyta u ginki i jak wszystyko będzie dobrze, to może mi powie kiedy pękanie :)
    Złamałam trzy tipsy :)

Sabina, Mega, SolarPolar, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak ja mam pytanie do tych hiacyntow.Mowilasz ze jak przekwitly to sadzilas je w ogrodzie .Ja mam wlasznie 5 szt przekwitły juz.Jak je posadzic?
    Uciac wszystko? Zostawic trylko cebulki?
    Kurde nigdy tak nie sadzilam :/

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    A bo zapomnę...

te panie, które przyjmują clexane polecam vitrum calcium z D3, gdyż lek ten wypłukuje te pierwiastki, a wapienko kościom się przydaje w ciąży baardzo...
    naszym i obcym ;)

Dzieki za info :-) Ale slodziak :-)

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    A bo zapomnę...

naszym i obcym ;)

ale tej witaminy D to jak na lekarstwo :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 21:37

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, podobno gronkowiec szaleje, córeczka znajomej lezy na to własnie w szpitalu pod tlenem :(

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Dziobak ja mam pytanie do tych hiacyntow.Mowilasz ze jak przekwitly to sadzilas je w ogrodzie .Ja mam wlasznie 5 szt przekwitły juz.Jak je posadzic?
    Uciac wszystko? Zostawic trylko cebulki?
    Kurde nigdy tak nie sadzilam :/
    Ja sadze, jak zupełnie o nich zapomne, bo je z reguly niose do piwnicy i tam sobie schna. ;-) Ucinam tylko gore. Teoretycznie cebule sadzi się na jesień, teraz powinny trochę odpoczac. Schowaj je gdzieś w chlodku do jesieni. Możesz je oczywiście od razu wysadzić teraz do ogrodu, ale kiedy juz nie będzie ryzyka przymrozków, cebule nie są zahartowane i mniejsza temperatura je ukatrupi. Jeśli będziesz je wysadzala od razu to nie music ciąć liści, tyle tylko, ze nie będą wyglądały ładnie w ogrodzie.

mamatrojki80, Aasiula, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Sabcia, a ja tak marzyłam o tym piwie, wypiłam dwa łyki i styka..
    dziś piję je dalej - pewnie znowu dwa łyki
    przy takim przerobie, to te 330 ml to mi starczy do połówkowego spokojnie..;)
    Ja walne całe ;-)

Simba, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/fe259e8cb588.jpg.html

Espeszeli for ju Simbounette
    Smacznego
    Piekne! Ja ostatnio robiłam w towarzystwie gratin dauphinois ale chyba jakies mieso było nie trafione bo wyszły twarde jak podeszwa pomimo bardzo krótkiego czasu smażenia. No ale nie oszukujmy sie - nic mi ostatnio w kuchni nie wychodzi. Dzisiaj zrobiłam ciasto na 16 nalesnikow ale wyszło tylko 7. Normalne. Połowa ciasta wylała mi sie na podłogę oraz na stopy.

PS i tak! Tak! Bardzo mi sie podoba Simbounette :) jak będę mieć dziewczynkę to tak ja nazwę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 21:57

Sabina, Aasiula, Mega, iwcia77, SolarPolar, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o tej Niemce 65 z czworaczkami i 13 dzieci. Jestem strasznie ciekawa, jak ona sobie życie oraganizuje, jak jej na wszystko starcza kasy, jak ogarnia pracę i tyle dzieci. Tzn wczesniej bo teraz te dzieciaki to dorosłe sa albo już samodzielne, ale wczesniej przecież były małe. Nie napisali, czy jest sama, czy ma faceta. W ogóle nic ciekawego nie napisali, tylko skandalik znów :/
    No, ale 65 lat i czworaczki to kosmos. Młoda kobieta z dwojaczkami to już spory wysiłek.

Sabina, Aasiula, Arwena, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja się bałam Muminków! Toż to jakieś potworne potwory! A Buka... Mamo...
    Ja tez strasznie

Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z drugiej strony jeszcze nie tak dawno było nie do pomyślenia, czterdziestka i w ciąży. Może to prekursorka? W sumie kobiety teraz długo żyją, medycyna idzie naprzód,dzietność się zmniejsza, młode nie chcą dzieci za młodu
    Tam było napisane, że kliniki w Rumunii się specjalizują w starych ciężarówkach. Muszą być naprawdę nieźli. Nasi powinni się od nich uczyć :)

Simba, kkisia, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeeee mało czytania.
    A tu człowiek wreszcie z kieliszkiem różowego siadl.
    Miałam fajny dzien :) (oprócz tych nalesnikow) i szkoda ze weekend sie konczy, bo jeszcze mam jakis niedosyt M.

Kkisia pamiętaj: nie idź w strone światła! ;) Powodzenia! Bedzie dobrze!

Sabina, Aasiula, Mega, iwcia77, SolarPolar, kkisia, BISCA, paszczakin, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A z drugiej strony jeszcze nie tak dawno było nie do pomyślenia, czterdziestka i w ciąży. Może to prekursorka? W sumie kobiety teraz długo żyją, medycyna idzie naprzód,dzietność się zmniejsza, młode nie chcą dzieci za młodu
    Tam było napisane, że kliniki w Rumunii się specjalizują w starych ciężarówkach. Muszą być naprawdę nieźli. Nasi powinni się od nich uczyć :)
    Ja mam takie 60 tki w swoim otoczeniu, ze moje rówieśniczki czasem starzej od nich wyglądają.

Sabina, Aasiula, iwcia77, kkisia, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Łeeee mało czytania.
    A tu człowiek wreszcie z kieliszkiem różowego siadl.
    Miałam fajny dzien :) (oprócz tych nalesnikow) i szkoda ze weekend sie konczy, bo jeszcze mam jakis niedosyt M.

Kkisia pamiętaj: nie idź w strone światła! ;) Powodzenia! Bedzie dobrze!
    Też jestem rozczarowana . Myślałam, poczytam, doksztalci się człek ;-).

Simba, Aasiula, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:

Prekursorka czego? ciąż u 65 latek? no bez jaj. Podejrzewam, że chodzi tu o względy bardzo niskich pobudek czytaj: kasa, skoro się ze swoją ciążą w Bildzie pojawia, to taki niemiecki odpowiednik naszego Faktu. Ma 13 dorosłych dzieci (najstarsze ma chyba 44 lata, nie wspomnę o wnukach), dla mnie to jakieś kuriozum, nie dajmy się zwariować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 22:16

Simba, Zofia8, Mega, kkisia, kapturnica, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziobak :D

Dziobak lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja mam takie 60 tki w swoim otoczeniu, ze moje rówieśniczki czasem starzej od nich wyglądają.
    Mentalnie tak, zdarzają się takie jednostki. Ale fizycznie juz nie. Chociaż tez są odstępstwa od reguły.
    Ja widzę po sobie, zajebiscie sprawna i sporty cale życie. A teraz o 21 padam jak cięty kwiat i tyle mnie widzieli. A gdzie tu jeszcze dodatkowa trojeczka? Plisss....

Simba, Krakonka, Mega, iwcia77, kkisia, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

‹‹ 8581 8582 8583 8584 8585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ