SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wspomne o wysokosci opłat za opieke nad dzieckiem,złobek ,przedszkole czy tam ich zachodnie odpowiedniki,tak wiem mozna starac sie o dofinansowanie czesci,ale to sa i tak ogromne pieniadze

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Witam nocke :-)
    jako nocke? zasiedzialam sie,lece spac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    hera ty przeliczasz na produkty zywnosciowe,ale ile kosztuje zycie kulturalne,wyjscia na miasto,atrakcje dla dzieci,zajecia dodatkowe jak sport czy np nauka gry na instumentach muzycznych.w polsce ludzie czesto musza myslec o przetrwaniu ale przecietny mieszkaniec europy zachodniej powinien sobie na dobra powyzej wymienione raczej pozwolic.

tutaj dla dzieci przewaznie wszystko jest darmowe lub na powaznej znizce łącznie z lekami
    leki sa darmowe
    i nie mówie o grze na instrumentach, porównuje zycie przecietnej rodziny polskiej w małym miescie, juz nie mówiąc o problemach jak sie ma chore dziecko, najpierw człowiek musi zaspokoić podstawowe potrzeby żeby myslec o kulturze...mam ci przykłady podawać jak żyją rodziny u mnie w pl gdzie jest jeden dochód i dwójka dzieci? to jest smutne

Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    nie wspomne o wysokosci opłat za opieke nad dzieckiem,złobek ,przedszkole czy tam ich zachodnie odpowiedniki,tak wiem mozna starac sie o dofinansowanie czesci,ale to sa i tak ogromne pieniadze

Ja za dwoje dzieci z kartą dużej rodziny płacę w przedszkolu ok. 200 zł/m, zajęcia dodatkowe za 1 zł (gmina refunduje).

Magda*, Mega, megan8, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę lulu, dobranoc :-)

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:

znajomi płaca za przedszkole 300 euro, on zarabia 3000 euro, ona około 2000

iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem fanką zasiłków. Wolałabym polityke prorodziną w typie darmowe porządne przedszkole z zajęciami dodatkowymi, zerowy vat na rzeczy dla dzieci, darmowa komunikacja do ukonczenia gimnazjum, duuuuże zniżki na teatry itp, muzea dla dzieci za zero, superlekarze i wszystkie procedury dostępne (teoretycznie do 18rż u nas ubezpieczone dzieci nawet jak rodzice nie pracują, ale mało jest dotępne), tanie książki, porządne publiczne place zabaw, domy kultury, parki, ułatwienia dla wózków, zdrowe niedrogie obiady w szkołach i przedszkolach. Takie tam :)
    Se pomarzyłam :)

mamatrojki80, Mega, Dziobak, iwcia77, kkisia, Simba, BISCA, Bozia3, Arwena, ComeToMeBaby, gosia7122 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    tutaj dla dzieci przewaznie wszystko jest darmowe lub na powaznej znizce łącznie z lekami
    leki sa darmowe
    i nie mówie o grze na instrumentach, porównuje zycie przecietnej rodziny polskiej w małym miescie, juz nie mówiąc o problemach jak sie ma chore dziecko, najpierw człowiek musi zaspokoić podstawowe potrzeby żeby myslec o kulturze...mam ci przykłady podawać jak żyją rodziny u mnie w pl gdzie jest jeden dochód i dwójka dzieci? to jest smutne
    nie musisz mnie przekonywać,ja naprawde wiem ze zycie tu jest znacznie latwiejsze niz w polsce.Chodzi mi tylko o to ze taki np niemiec ma zupenie inny punkt odniesienia niz polak ,który pól zycia musial sie zmagac z rzeczywistoscia i walczyc o przetrwanie.
    My potrafimy bardziej docenic te podstawowe dobra a taki niemiec moze juz byc bardziej wymagający,wiecej oczekujący

mamatrojki80, Sabina, Simba, Bozia3, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Nie jestem fanką zasiłków. Wolałabym polityke prorodziną w typie darmowe porządne przedszkole z zajęciami dodatkowymi, zerowy vat na rzeczy dla dzieci, darmowa komunikacja do ukonczenia gimnazjum, duuuuże zniżki na teatry itp, muzea dla dzieci za zero, superlekarze i wszystkie procedury dostępne (teoretycznie do 18rż u nas ubezpieczone dzieci nawet jak rodzice nie pracują, ale mało jest dotępne), tanie książki, porządne publiczne place zabaw, domy kultury, parki, ułatwienia dla wózków, zdrowe niedrogie obiady w szkołach i przedszkolach. Takie tam :)
    Se pomarzyłam :)
    kindergeld to nie zasiłek, to sa pieniadze dla dziecka od panstwa, chyba tak mozna rzec, zasiłek jest dla bezrobotnych lub przy małych dochodach tak samo jak dopłata do mieszkania

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    nie musisz mnie przekonywać,ja naprawde wiem ze zycie tu jest znacznie latwiejsze niz w polsce.Chodzi mi tylko o to ze taki np niemiec ma zupenie inny punkt odniesienia niz polak ,który pól zycia musial sie zmagac z rzeczywistoscia i walczyc o przetrwanie.
    My potrafimy bardziej docenic te podstawowe dobra a taki niemiec moze juz byc bardziej wymagający,wiecej oczekujący
    ale ja nie pisałam o niemcach tylko o polakach i godnym życiu...nawet bez instrumentów

anna maria lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, leki dla dzieci też. I może jeszcze wspomaganie zachodzenia w ciązę, a potem ciąża darmowa (porządni lekarze, usg nowoczesne, leki). I więcej aktywizacji dla mam pracujących i kampanie społeczne o karmieniu piersią, o miłych pracodawcach...
    A co, jak chcenie, to z rozmachem :)

Mega, iwcia77, kkisia, BISCA, Arwena, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    kindergeld to nie zasiłek, to sa pieniadze dla dziecka od panstwa, chyba tak mozna rzec, zasiłek jest dla bezrobotnych lub przy małych dochodach tak samo jak dopłata do mieszkania

Jka to? Z automatu się dostaje kasę na dziecko? Dlaczego?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CCos jak nasze becikowe tylko co miesiąc?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jka to? Z automatu się dostaje kasę na dziecko? Dlaczego?
    może dlatego żeby je mieć

• anna maria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jestem ,nawet korkow na autostradzie nie bylo :-)
    mamatrojki80 wrote:
    Wróciłaś z puszczy? ;-)

Magda*, Mega, kkisia, BISCA, Aasiula lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    tak jestem ,nawet korkow na autostradzie nie bylo :-)

Super :-)

anna maria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    tak, co miesiac

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    ale ja nie pisałam o niemcach tylko o polakach i godnym życiu...nawet bez instrumentów
    spoko Hera,
    a ja to tym ze to co dla polaka dostatkiem dla niemca naprzykład zwyczajną podstawą.

mamatrojki80, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe co za marzenia :) nie wiem czy u nas doczekamy takiej polityki prorodzinnej :)
    Uważam ze wszystko co dotyczy dzieci, powinno być tanie i łatwo dostępne, tanie leki, podręczniki w szkole, dostępność żłobka i przedszkola, kolonie w wakacje, o dostępności do lekarzy specjalistów nie wspomnę, bo mi sie nóż w kieszeni otwiera jak słyszę jakie sa terminy na NFZ i rodzice musza korzystać z prywatnej opieki lekarskiej, naprawdę? Specjalista dziecięcy powinien być dostępny w ciagu gora tygodnia. Ech, szkoda gadać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 23:12

Heretyczka, anna maria, Dziobak, iwcia77, kkisia, Sabina, Simba, Aasiula, Arwena, ComeToMeBaby, gosia7122 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak rodzinne w Polsce ,ktore wynosi 20 euro oi ile sie nie myle .Ja dodatkowo przez rok od urodzenia Helki dostaje 300 euro i nie jestem na zadnym macierzynskim czy wychowawczym(nie pracowalam zachodzac w ciaze)
    Krakonka wrote:

Mega, Heretyczka, iwcia77, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 8583 8584 8585 8586 8587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ