35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
mamatrojki80 wrote:Terapeuta, a wiesz ile tysięcy zł trzeba zainwestować w certyfikaty i szkolenia? po mgr nie masz uprawnień do terapii, może ewentualnie w Poradni za 2000 robić.
Wiem ile
Ale mimo wszystko jest to zawód "na fali" teraz. Chociaż "za moich czasów" psychologia też była piekielnie oblegana.
A z tym inwestowaniem to wiesz, terapeuta musi miec szkolenia, a stolarz maszyny kupić. Jeden i drugi, jak dobry, dobrze zarabia.
iwcia77, kkisia, Magda* lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Heretyczka wrote:dlatego pl sie wyludnia i nikt mi nie powie że jest inaczej, małe miasta robia sie coraz bardziej puste.....nie kazdy może być lekarze albo prawnikiem, przeciętny człowiek tez powinien miec szanse na start tzn żeby wynajac mieszkanie uniezaleznić sie od rodziców załozyć rodzine i miec na utrzymanie jej...czyli ile powinien zarabiac? a ile zarabia?
To prawda, fryzjerka czy hydraulik więcej zarobią za granicą.
Tylko kto pierwszy powinien zarabiać więcej, żeby usługi mogly być lepiej płatne? Nauczyciele? Urzędnicy?
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Wiem ile

Ale mimo wszystko jest to zawód "na fali" teraz. Chociaż "za moich czasów" psychologia też była piekielnie oblegana.
A z tym inwestowaniem to wiesz, terapeuta musi miec szkolenia, a stolarz maszyny kupić. Jeden i drugi, jak dobry, dobrze zarabia.
Za dużo się psychologów celebrytów w telewizji naoglądałaś typu: Rotkiel, Santorski czy inny Lew-Starowicz (ten jest seksuologiem i psychologiem)
kapturnica lubi tę wiadomość
-
bede ma ciebie glosowac - twoj program wyborczy mi pasujeKrakonka wrote:Nie jestem fanką zasiłków. Wolałabym polityke prorodziną w typie darmowe porządne przedszkole z zajęciami dodatkowymi, zerowy vat na rzeczy dla dzieci, darmowa komunikacja do ukonczenia gimnazjum, duuuuże zniżki na teatry itp, muzea dla dzieci za zero, superlekarze i wszystkie procedury dostępne (teoretycznie do 18rż u nas ubezpieczone dzieci nawet jak rodzice nie pracują, ale mało jest dotępne), tanie książki, porządne publiczne place zabaw, domy kultury, parki, ułatwienia dla wózków, zdrowe niedrogie obiady w szkołach i przedszkolach. Takie tam

Se pomarzyłam
Krakonka, kkisia, Sabina, Mega, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Za dużo się psychologów celebrytów w telewizji naoglądałaś typu: Rotkiel, Santorski czy inny Lew-Starowicz (ten jest seksuologiem i psychologiem)

Nie
Nie mam telewizji
Ok, ok, takich, którzy mają 3 klientów w tygodniu i biorą 80 za h też znam
iwcia77, Magda* lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
melduje sie na nocnej zmianie

powiem tak: ja widze wielka roznice miedzy "biednym" wlochem a "biednym " polakiem
na swoim przykladzie moge- w polsce pracowalam i nigdy nie bylo mnie stac na oplacenie kursu prawa jazdy, wiecej- po co prawko jak nie stac mnie bylo nawet na kupno i utrzymanie wartburga...nie wspominajac juz o jakimkolwiek usamodzielnieniu sie tzn zarobic tyle, zeby stac mnie bylo na wynajem lub splacanie rat kredytu za miszkanko ...
moja mama zarabia 1200 zl do reki- introligator - do emerytury zostalo jej 1/5 roku
koszt kupna sredniej klasy lodowki to 1100 zl..., wloch minimalnie zarabia 1300 euro a pralki i lodowki kosztuja tyle samo co w polandii...wiec jak mojej matce zepsula sie lodowka to musiala kredyt brac na lodowke i rok ja splacac...wloch bierze 300 euro z jednej pensji i placi gotowka...
biednego wlocha jest stac na skromne utrzymanie a biednego polaka na nic nie stac...
jak widac nawet biedzie bieda nierowna...
kkisia, Sabina, Mega, Simba, BISCA, Magda*, Bozia3, Aasiula, Dziobak, Krakonka, ComeToMeBaby, Magdala, Heretyczka, megan8, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
aha a teraz optimizmem zawieje

Ivo ma juz 3 miechy
Iwone-
odebraalam dzis magnesik z Australii- wielkie dziekuje 

pamietacie stanik do karmienia jaki sobie zafundolilam na allegro? taki fuksjowy - dzis go przywiozla kumpelka z krakowa ( bo na jej adres wyslalam) - jest po prostu przepiekny!!!!!!!!!!sam sex!!!!, wygodny , estetyczny i ah i eh !!
dla tych co nie w temacie podaje link:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-mama-sara-alles-75b-i4796324145.html
a tak wogole to sie dotlenilismy dzisiaj- lato bylo i imprezka byla na dworzu
az chce sie zyc jak slonce grzeje w czapke 
kkisia, Sabina, Mega, Simba, Iwone, kapturnica, BISCA, Magda*, Aasiula, Dziobak, Arwena, ComeToMeBaby, Magdala, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Dlatego studia powinny byc platne bo niby dlaczego za moje pieniadze ma sie mlody czlowiek ksztalcic na kosztownych uczelniach a potem wyjezdza a ja szukam specjalistow a oni za granica. Jesli konczy studia to dzisiec lat odpracowania dlamamatrojki80 wrote:I dlatego moje dzieci nie pójdą na żadna wylęgarnie bezrobotnych typu: Filologie, Pedagogiki, Filozofie, Psychologie (mimo 25 osób na jedno miejsce). Dziś tylko uczelnie techniczne, medycyna, prawo, a potem jak chcą to niech jadą na zachód, ale z konkretnym fachem w ręku bo bez tego i tam jest bryndza

Panstwa a potem moze wyjezdAc.
kkisia, Sabina, Simba, Magda*, Krakonka, Reni, Magdala, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBry

Zostala jeszcze kapiel przed zabiegiem
lewatywa zaliczona
Simba dzieki za rade , zapomnialam o tym ze mam nie isc w strone slonca
Sabina, Margolcia88, SolarPolar, Mega, Simba, BISCA, Zofia8, Magda*, Aasiula, Krakonka, anna maria, Arwena, ComeToMeBaby, Magdala, paszczakin, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam po lyk-endzie. Nadrobilam Was.
Hera, przestan tak te Niemce reklamowac, bo sie polactwa nazjezdza i zas mi podatki na socjal podniosa! Ja rozumiem, ze Ty w tej pierwszej fazie zakochania, o ktorej pisalam w sobote, ale bez przesady!
Spadam robic, jak bede miala potem sile, to zajrze.
SolarPolar, kapturnica, Sabina, Magda*, Aasiula, iwcia77, Dziobak, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość
-
Kkisia bedzie dobrze

Ja zaraz do pracy...
Miłego, słonecznego dnia
SolarPolar, Margolcia88, Sabina, Aasiula, iwcia77, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość
-
Cieplo sie zrobilo a Ty w kozaczkach- noga sie poci:-)stara.krycha wrote:Witam po lyk-endzie. Nadrobilam Was.
Hera, przestan tak te Niemce reklamowac, bo sie polactwa nazjezdza i zas mi podatki na socjal podniosa! Ja rozumiem, ze Ty w tej pierwszej fazie zakochania, o ktorej pisalam w sobote, ale bez przesady!
Spadam robic, jak bede miala potem sile, to zajrze.
Simba, Zofia8, Sabina, Luna76, iwcia77, stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Dlatego studia powinny byc platne bo niby dlaczego za moje pieniadze ma sie mlody czlowiek ksztalcic na kosztownych uczelniach a potem wyjezdza a ja szukam specjalistow a oni za granica. Jesli konczy studia to dzisiec lat odpracowania dla
Panstwa a potem moze wyjezdAc.
Pewnie dlatego Ci młodzi ludzie wyjeżdżają bo w Polsce w dalszym ciągu nie ma dla nich perspektyw, nikt nie wyjeżdza z Polski turystycznie czy dlatego, ze gdzieś indziej jest lepszy klimat do mieszkania, z reguły przyczyna jest prozaiczna : pieniądze. Te lojalki to jakaś bzdura, sorry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 07:56
SolarPolar lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.

Straszna jestem chuj nie matka jeśli Heniek tv ogląda? No kocha kobiety w czerwonym. To jedne z rzadkich chwil kiedy się uśmiecha
BISCA, Sabina, Bozia3, Aasiula, iwcia77, Dziobak, Krakonka, anna maria, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Za studia ktore wymienilas jako dobre za granica sie placi duZe pieniadze u nas sa gratis. Placi podatnik a nic. Tego nie ma . Wiem ze na zachodzie godniej sie zyje ale to nie zmienia faktu ze te studia i w Polsce powinny byc odplatne/mamatrojki80 wrote:Pewnie dlatego Ci młodzi ludzie wyjeżdżają bo w Polsce w dalszym ciągu nie ma dla nich perspektyw, nikt nie wyjeżdza z Polski turystycznie czy dlatego, ze gdzieś indziej jest lepszy klimat do mieszkania, z reguły przyczyna jest prozaiczna : pieniądze. Te lojalki to jakaś bzdura, sorry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 08:08
-
Niech mama czerwine ustecZka sobie wymaluje - bedzie takim tv dla Henia:-)Simba wrote:Dzień dobry.

Straszna jestem chuj nie matka jeśli Heniek tv ogląda? No kocha kobiety w czerwonym. To jedne z rzadkich chwil kiedy się uśmiecha
Sabina, Aasiula, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Za studia za granica typu ktore wymienilas jako dobre za granica sie placi duZe pieniadze u nas sa gratis. Placi podatnik a nic. Tego nie ma . Wiem ze na zachodzie godniej sie zyje ale to nie zmienia faktu ze te studia i w Polsce powinny byc odplatne/
Spoko, ja mogę zapłacić, mnie stać, powiedz to innym. Pogadamy jak będziesz syna na studia wysyłać. Bez urazy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 08:08
Magda*, Krakonka, kkisia, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH