35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Albo ze Szwedami pod Oliwa? Szwecję byśmy mieli.Reni wrote:tak czytam i czytam ..zachwyty nad super życiem na zachodzie i jestem tego zdania co Polar
studiujesz u nas - to powinieneś to odpracować
kiedyś dużo ludzi mieszkało na wsi..teraz wszyscy wyjeżdzają, bo pracy nie ma
kurwa zaraz a praca na roli? bo unia mało daje, bo się nie opłaca
teraz każdy chce być ynteliygentem
był moment, że "marketing i zarządzanie" "psychologia" to były kierunki oblegane
a teraz .. w chuj zarządców a nie ma czym ani kim zarządzać
dojczland taki super ekstra.. i na chuj było walczyć z Adolfem? mielibyśmy dzisiaj super życie
Ja odpracowalam studia. Niecałe 20 lat w Pl za psie pieniadze. Teraz robię to samo za ludzka pensje. I chyba trochę żałuje, ze tak późno.
mamatrojki80, Krakonka, ComeToMeBaby, Bozia3, iwcia77, Simba, Aasiula, Natka_79, Magdala, stara.krycha, BISCA, kkisia, anna maria lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:tak czytam i czytam ..zachwyty nad super życiem na zachodzie i jestem tego zdania co Polar
(...)
Żeby zarabiać na roli, to trzeba ją mieć. Ci obrotniejsi rolnicy kupują ziemię (czyli ktoś musi sprzedać), dzierżawią (czyli od kogoś), tworzą spółdzielnie i świetnie sobie radzą. Ale uprawa na paru hektarach się nie opłaca. A u nas większość rolników albo ma mało ziemi, albo mają pokawałkowaną i ciężko to obrobić. W każdym razie tu na południu, bo w dodatku wszystko na górkach.
Rolnictwo to ciężki zawód, bardzo ciężki, więc trudno się dziwić, że ludzie szukają łatwiejszego życia.
mamatrojki80, Dziobak, Sabina, ComeToMeBaby, iwcia77, Aasiula, Magdala, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReni wrote:
Z tego co wiem przywiązanie do ziemi i pańszczyzna skończyły się jeszcze za cara.
Każdy z nas ma równe prawa do wybor zawodu i miejsca, w którym chce żyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 09:55
mamatrojki80, Dziobak, anna maria, Sabina, Arwena, ComeToMeBaby, Aasiula, Natka_79, Krakonka, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień Dobry

kapta wywołałaś minie do tablicy
Kkisia prosiła przekazać ze jest pierwsza i właśnie jedzie na zabieg !! to było o 8:20 to pewnie jest już po ....
Reni, anna maria, malgos741, Sabina, ComeToMeBaby, iwcia77, Aasiula, kapturnica, Magda*, Dziobak, Krakonka, BISCA, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-
owszem
ale nie każdy może być premierem, kierownikiem czy prymasem
mentalność polaka - wieczne narzekanie, co zrobić, żeby zarobić a się nie narobić
i teraz wyobraźmy sobie, że polski rolnik porzuca swoją ziemię (którą chętnie wykupią niemcy) wszystko będziemy sprowadzać z zachodu
tak czy inaczej będzie jak na zachodzie (ich ceny) - zostaną tylko nasze zarobki
mam nadzieję, że wszystkie te nieroby i nieuki wyjadą za granicę..chyba nawet w telewizorni był reportaż o naszych orłach co wyjechali do pracy (do Londynu?) i się przeliczyli. Teraz siedzą na dworcu.
bez urazy dziewczyny (nie piję do Was), ale widzę jak na działkę pojedziemy, co się na wsiach dzieje - nic im się nie opłaca..tylko stanie pod sklepem i wieczne narzekanie, czekanie na zasiłki
macduska wrote:Z tego co wiem przywiązanie do ziemi i pańszczyzna skończyły się jeszcze za cara.
Każdy z nas ma równe prawa do wybor zawodu i miejsca, w którym chce żyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 10:10
Arwena, mamatrojki80, ComeToMeBaby, iwcia77, Simba, Natka_79, kapturnica, Dziobak, stara.krycha, BISCA, kkisia, megan8, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
no! to kijaszek w mrowisko wsadziła
teraz można iść zjeść śniadanko
malgos741, mamatrojki80, iwcia77, Simba, Aasiula, kapturnica, stara.krycha, BISCA, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:tak czytam i czytam ..zachwyty nad super życiem na zachodzie i jestem tego zdania co Polar
był moment, że "marketing i zarządzanie" "psychologia" to były kierunki oblegane
a teraz .. w chuj zarządców a nie ma czym ani kim zarządzać
dojczland taki super ekstra.. i na chuj było walczyć z Adolfem? mielibyśmy dzisiaj super życie
Reni masz rację z tym zarządzaniem, jak ja szłam na studia to był szał na Ekonomię, Organizację i Zarządzanie... tylko kim i czym zarządzać
Ja nie jestem entuzjastką emigracji i piania hymnów pochwalnych na rzecz tego cudownego życia wszędzie byle nie w Polsce i pogardliwych uwag na temat mojej ojczyzny.
Z Solarem zgadzam się częściowo, ja wiem, ze ona by najchętniej posłała syna na Oxford albo inny Harvard
Musi się skończyć idea studiowania byle czego dla dyplomu i tytułu mgr bo skutki są takie, że te wylęgarnie bezrobotnych wypuszczają hordy absolwentów, które zasilają rzesze bezrobotnych, albo szczęśliwych posiadaczy "śmieciówek". Którzy pewnie by chętnie swoje odpracowali, ale, albo nie ma gdzie, albo za śmieszną kasę... takie realia
Kogo stać na płatne studia, ręka do góry 
Ja mieszkam w Polsce, nie będę pisać ile oddaje co miesiąc w postaci vatu i zaliczki na podatek dochodowy... na razie tylko wkładam do wspólnego gara, a nic nie wycigam bo mnie Polska kara za to, że się mi udało. Chcę aby moje dzieci mieszkały, kształciły się w Polsce, a potem godnie żyły, a jak będą chciały wyjechać mogły wyjechać.
ComeToMeBaby, Arwena, Reni, kapturnica, Magda*, Dziobak, Krakonka, Zofia8, BISCA, kkisia, megan8, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
no to powiem ci- masz zapędArwena wrote:Dzień Dobry

kapta wywołałaś minie do tablicy
Kkisia prosiła przekazać ze jest pierwsza i właśnie jedzie na zabieg !! to było o 8:20 to pewnie jest już po ....
mamatrojki80, Arwena, Aasiula, macduska, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Zośka, pokażę ci trika

już któryś raz widzę, że piszesz słownie serce. serce emotikonką pokazuje się pisząc znak < i cyfrę 3, razem, bez spacji.
< 3 =
spróbuj

Dzieki Kometa
ales mnie wyczula
Dzisiaj myslalam, ze to juz wstyd, ze nie wiem jak zrobic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 10:23
ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualnyA teraz ja

Nie łapię się ani na rządowe ani na prywatne IF ,moje AMH jest tragiczne ,dowiedziałam się jak w pracy byłam w piątek zadzwoniła położna z InviMed u której składaliśmy papiery do rządowego ,nie wiem jak dotarłam do końca tej dniówki ,nie mogłam się od płaczu powstrzymać ,nie mogę o tym myśleć bo sie cała trzęsę ,potrzebuję waszego wsparcia (nie współczucia czy opierdalania)
AMH wynosi 0,06
(z wiekiem zdążyłam bo urodziny mam w piątek ,niestety z wynikami za późno)
acha dotarłam dziś na badania w gyncentrum (LH,FSH,Estradiol,AMH) i jeszcze dziś mam wyniki a w czwartek konsultacja z dr.Czerwińską @ przylazła w piątek (dzis mam 3dc) i to nawet normalna,może nie tak obfita jak kiedyś ale wystarczy ...
także z tego wynika ze nic już nie wynika i koniec pieśni
acha nie chce odpowiedzi w stylu , masz już jedno dziecko bo drugiego pragnę tak samo jak pragnęłąm pierwszego
Mega lubi tę wiadomość
-
Arwena, widzę, że jeździmy do tej samej kliniki. Ja jadę w środę na badania genetyczne... i też boję się o wyniki. Jeśli mamy jakiś konflikt genetyczny to podzielę Twój los. Staramy się od ponad 5 lat - coś musi być na rzeczy, że bezskutecznie... nawet przy leczeniu, zabiegach i stymulacji
Arwena, Arwena, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Arwena, przykro mi. Ja sama nie badałam poziomu AMH, nawet nie wiem jak to jest u mnie właściwie. W związku z tym nie jestem też za bardzo w temacie ciąży z niskiego AMH, ale znalazłam takie opracowanie w necie, w tabelach w ostatniej rubryce są wyniki poniżej 0,05 nawet i nawet tam są cienie szans na ciązę. Ciąża z takim AMH nie jest niemożliwa, jednak jest trudna do uzyskania i do donoszenia. Zdaje mi się, że musisz być świetnie poprowadzona, bez dobrego lekarza się nie obejdzie. Nie poddawaj się- grunt to interpretacja wszystkich twoich wyników u lekarza. Może nie wszystko stracone.
http://artnewsletter.pl/artykuly/6/3.php
Dorbie miała chyba 0,3... i w ciąże zaszła.
ComeToMeBaby, Krakonka, Sabina, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość
-
czy z takim niskim amh nie ma szansy na ciążę? w ogóle?
dlaczego nie chcą robić ivh przy niskim?
bo wyspstryka się babka z jajek? bo meno przyjedzie wcześniej?
Arwena wiem, że przykro ale przynajmniej wiesz już na czym stoisz
nawet najgorsza prawda jest najlepsza
czy adopcja zarodka też nei wchodzi w grę?
Arwena wrote:A teraz ja
Nie łapię się ani na rządowe ani na prywatne IF ,moje AMH jest tragiczne ,dowiedziałam się jak w pracy byłam w piątek zadzwoniła położna z InviMed u której składaliśmy papiery do rządowego ,nie wiem jak dotarłam do końca tej dniówki ,nie mogłam się od płaczu powstrzymać ,nie mogę o tym myśleć bo sie cała trzęsę ,potrzebuję waszego wsparcia (nie współczucia czy opierdalania)
AMH wynosi 0,06
(z wiekiem zdążyłam bo urodziny mam w piątek ,niestety z wynikami za późno)
acha dotarłam dziś na badania w gyncentrum (LH,FSH,Estradiol,AMH) i jeszcze dziś mam wyniki a w czwartek konsultacja z dr.Czerwińską @ przylazła w piątek (dzis mam 3dc) i to nawet normalna,może nie tak obfita jak kiedyś ale wystarczy ...
także z tego wynika ze nic już nie wynika i koniec pieśni
acha nie chce odpowiedzi w stylu , masz już jedno dziecko bo drugiego pragnę tak samo jak pragnęłąm pierwszego
Arwena, Aasiula, Sabina, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni - jak jesteś taka chętna - to zamiast Niemców Ty wykup te ziemie i uprawiaj fasolkę - zbijesz fortunę...

Wcale się nie dziwię, że młodzież ucieka ze wsi - też bym uciekała - bo orka cięzka i niewymierne korzyści....
Moje zdanie jest takie - social jak pisała Krakonka - rozbudowany mocno - ale bez kasy i zasiłków - tylko udogodnienia socjalne.
Studia płatne? A jak kogoś nie stać - a mądry - to co z nim????
Studia za darmo -ale przyjęcia po staremu - konkretne i trudne egzaminy wstępne - a nie testy dla matołów - co to poniektórych młodych ludzi już na poziomie 6 klasy wielce stresują - widocznie się nie nadają....:)wtedy wszyscy specjaliści - socjolodzy, filozofowie i marketingowcy pójdą tam, gdzie ich miejsce - praca w biurze. Reszta - naprawdę mądra i zdolna ma szansę się rozwinąc - nie w tłoku z tłumokami...co to np. za kasę mamusi są na studiach....
Miłego dnia dla wszystkich
Arwena, mamatrojki80, iwcia77, Luna76, Simba, Dziobak, Krakonka, Sabina, stara.krycha, BISCA, paszczakin, kkisia, anna maria, megan8, Mega lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

hurra!