X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie wiem czy to dobre pocieszenie - jak to nigdy w życiu? na co ma liczyć? kasy na leczenie u super specjalistów prywatnych nie ma, państwowo jej leczyć nie chcą, ma beznadziejne wyniki.....i piszesz jej nigdy w życiu? ma życ mżonkami?
    może się normalnie bzykać bez zabezpieczenia - i liczyć na szansę jakoś - ale nie podawać się nigdy w życiu - to co masz konkretnie na myśli - co byś jej poradziła?

Bozia, ale Ty swojak jesteś ;-)

Reni, Bozia3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie wiem czy to dobre pocieszenie - jak to nigdy w życiu? na co ma liczyć? kasy na leczenie u super specjalistów prywatnych nie ma, państwowo jej leczyć nie chcą, ma beznadziejne wyniki.....i piszesz jej nigdy w życiu? ma życ mżonkami?
    może się normalnie bzykać bez zabezpieczenia - i liczyć na szansę jakoś - ale nie podawać się nigdy w życiu - to co masz konkretnie na myśli - co byś jej poradziła?
    Tego jeszcze nie wiadomo ze nie bedzie sie leczyc...
    Nie musze myslec jak Ty zeby sie poddała i ma odpuscic i tyle .
    Wrazilas swoja opinie a ja swoja .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:12

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia to zawsze taka wyważona
    taka mądrość od niej bije..jak to od Bozi :-)

przynajmniej stawia Nas do pionu

nick nieaktualny, Simba, kapturnica, nick nieaktualny, Bozia3, Zofia8, BISCA, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zgadzam się z tym co piszesz...schodzimy coraz bardziej na psy.....i rośnie pokolenie niedorobionych przydupasów swoich nadopiekuńczych mam....
    mnie już nawet drażni rozróżnienie wiekowe co do przyjęc do szkoły - bo mamusia oceni, czy jej dziecko jest już dojrzałe, czy nie...może poczeka do 12 roku życia? bo szkoła to stres??? Kurwa co to jest???
    Normalnie wszystkie dzieci szły w tym samym roku do szkoły - te sprytniejsze zwykle ciągnęły za sobą niedorobione łazęgi, które po miesiącu płaczu miały szansę się dostosować i pięknie rozwijać z całą resztą...jakieś jednostki zostawały nieprzystosowane, ale to były jednostki, a nie tak jak teraz - połowa niedojrzała...
    Teraz wszyscy zestresowani, nieprzystosowani, zakatarzeni....no jakiś pierdolec normalnie..dochodzi jeszcze każda możliwa dyslekcja, grafia itp...a potem rośnie słabe społeczeńśtwo - zwolnione ze wszystkiego...
    Przecież już teraz nie ma prawie normalnych, fajnych facetów z jajami - wojny dawno nie było - to by te łazęgi z wypiłowanymi paznokietkami trochę zmężnieli....
    Jeden z drugim teraz bez kanapeczki od mamy i podwiezienia do szkoły dostaje spazmów z powodu trudności życia...:) Jeszcze wszyscy nauczyciele be - bo nie docenia, nie wyróżnia i nie zauważa - nic tylko sie wieszać....śmiech na sali...:)
    Jak bys opisala moich pracownikow :)
    I nie, sama ich sobie nie wybieram. Mam misje kurwa spoleczna!

ComeToMeBaby, nick nieaktualny, kapturnica, Reni, Bozia3, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Bozia, ale Ty swojak jesteś ;-)
    Zelazna Dama :-)

Simba, nick nieaktualny, Bozia3, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Zelazna Dama :-)

Wolę to niż jakieś pitu-pitu bez sensu...

ComeToMeBaby, Bozia3, nick nieaktualny, BISCA, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    ja tam jestem tego samego zdania jak Reni. Za duzo w Pl narzekania, pewnie ze by sie chciało zeby zarobki w Pl były lepsze. Ja jestem z tych co nie nadają sie na życie na obczyźnie, nie odbieram tez Pl jako kraju w którym nie da sie żyć.

Arwena <3
    Kkisia, kciuki trzymam, mam nadzieje ze zabiegł przebiegł z pełnym sukcesem

ComeToMeBaby, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Krakonka, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Na Harvard czy Oxford mnie nie stac a poza tym to zalezy od zdolnosci dziecka. Tez uwazam ze powinny byc trudne egzaminy ze by nie kazdy byl posiadsczem mgr bo z tego nic mie wynika .
    Zgadzam sie, najwyższa pora zeby wyższe wykształcenie cos znaczyło

ComeToMeBaby, Aasiula, Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole - mowilam juz ze mi sie rzygac chce na powrot do pracy?

I wlasnie. Planuje rozkrecic wlasny biznes. A noz na naszym forum jakies specjalistki od tematu sie trafia - kazda uwaga, rada mile widziane.

Chce otworzyc sklep internetowy, bo w Belgii uslugi sa na zenujacym poziomie a e-handel praktycznie nie istnieje. Bedzie to dowoz zakupow z gieldy rolno-spozywczej (skoro i tak zarywamy noce ;)
    Czyli super swieze produkty, pod nos i w cenach lepszych niz w marketach.
    Chcialabym zamowic zrobienie strony (cos na ksztalt Almy) w Polsce chociaz nie wiem czy to jest dobry pomysl (na pewno tanszy), zeby potem jakies hece z pozycjonowaniem czy w ogole obsluga platnosci itp. nie wyszly. Na pewno chce zrobic w PL logo i cala oprawe graficzna firmy. Jesli znacie drogie Brawo jakichs specjalistow w tych tematach, godnych polecenia, to ja bym!

Dziekuje za uwage!

Aasiula, kapturnica, ComeToMeBaby, Magdala, Bozia3, Krakonka, iwcia77, BISCA, nick nieaktualny, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie widze tu dzieje, ciez pierdole.
    Niestety dolącze sie do Boziy ,ze przy tak niskim wyniku szanse na ciąże sa wrecz mizerne :-/ Ilosc pecherzykow antralnych na jajnikach bedzie znikoma niestety. Leczenie w takim przypadku lekami stymulujacymi rzadko kiedy daje efekty w postaci wystymulowania prawidlowo dojrzalej komorki jajowej.Ktoras tu wspomniala czemu nie chca lekarze stymulowac kobiet z bardzo niskim AMH.
    Wlasnie dlatego ,ze takie podspidowane komorki jajowe w bardzo duzej mierze posiadaja juz uszkodzony kod DNA i rzadko kiedy mozna uzyskac prawidlowo rozwijajaca sie ciaze , a odsetek poronien juz na starcie jest wtedy bardzo duza. To co Arwena mozesz zorbic to bzykac sie bez zabezpieczenia i liczyc na iskierke szczescia ale zdajac sobie sprawe z tego ,ze szanse sa znikome.
    A co do nieodpuszczania.Ciezko ot tak zrezygnowac z marzen , ale nie ma tez co zyc złudzeniami kiedy wyniki badan sa tragiczne , leczenie prywatne nie wchodzi w gre bo kasa , a chyba zaden lekarz na NFZ nie podejmie sie prob w takim wypadku.No chyba ze trafisz na naprawde lekarza z prawqdziwego zdarzenia ktory zobaczy jakeis szanse.Przykre , szkoda ,ze wczesneij nie wzieliscie sprawy w swoje rece , te 2,3lata temu moze by wtedy byly jakies szanse.

nick nieaktualny, Aasiula, Reni, Luna76, nick nieaktualny, Bozia3, Krakonka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co Ty! oni już wtedy w kraju w ogóle pracy nie znajdą i wyjadą
    a w Lądku czy w Berlinie na zmywaku zawsze się praca znajdzie ;-)
    ComeToMeBaby wrote:
    Jak tak dalej pójdzie to nie będziemy mieć z czym wyjeżdżać za ta granicę, żeby dorobić. Głupkom się łatwo nie zarabia.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no co Ty! oni już wtedy w kraju w ogóle pracy nie znajdą i wyjadą
    a w Lądku czy w Berlinie na zmywaku zawsze się praca znajdzie ;-)
    Eeee teraz i zmywaki juz sa okupowane..Takze to nie tak latwo juz na zmywaku robote znalesc.Przeca bulgary zmywaja za polowe stawki teraz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:29

nick nieaktualny, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta własnie o to mi chodziło dlaczego nie można stymulować przy niskim amh

:-( teraz rozumiem

Aasiula, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym kuźwa magisterkę z tego forum napisała... jak to jest, ze się pisze jedno potem lubi drugie, a obie rzeczy są ze sobą w sprzeczności ;-) cuda Panie...

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o mamyyyyy konkurencję?!
    kapturnica wrote:
    Eeee teraz i zmywaki juz sa okupowane..Takze to nie tak latwo juz na zmywaku robote znalesc.Przeca bulgary zmywaja za polowe stawki teraz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:32

kapturnica, iwcia77, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

No ja tez ,myslalam ze mozna to podrasowac i bedzie grało ...
    ale sa kobiety ktore mialy bardzo niskie i po lekach zachodzily w ciaze i wszystko bylo ok .To ja juz nie rozumiem ...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Wiesz nie sztuka wtedy zajsc w ciaze ale donosic juz tak :-/ I w zwiazku z tym lekarze po prostu nie podejmuja sie dzialan bo zakonczona sukcesem ciaza jest bardzo rzadko,.A co sie cazarowac kasa w takich przypadkach ma znaczenie.W przypadku prywatnego ivf pewnie sytuacja wyglada inaczej bo co im szkdozi jak to Ty pojkryjesz straty i przezyjesz rozczarowanie i bol za wlasna kase.Ehhh

nick nieaktualny, Aasiula, Reni, nick nieaktualny, Bozia3, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja bym kuźwa magisterkę z tego forum napisała... jak to jest, ze się pisze jedno potem lubi drugie, a obie rzeczy są ze sobą w sprzeczności ;-) cuda Panie...
    No widzisz cuda !

nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiesz nie sztuka wtedy zajsc w ciaze ale donosic juz tak :-/ I w zwiazku z tym lekarze po prostu nie podejmuja sie dzialan bo zakonczona sukcesem ciaza jest bardzo rzadko,.A co sie cazarowac kasa w takich przypadkach ma znaczenie.W przypadku prywatnego ivf pewnie sytuacja wyglada inaczej bo co im szkdozi jak to Ty pojkryjesz straty i przezyjesz rozczarowanie i bol za wlasna kase.Ehhh

Właśnie i dlatego są kryteria i limit wieku... ma się opłacać i statystyki muszą grać.

ComeToMeBaby, nick nieaktualny, Bozia3, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    No widzisz cuda !

Bystrzacha ;-)

‹‹ 8589 8590 8591 8592 8593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ