SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie wiem czy to dobre pocieszenie - jak to nigdy w życiu? na co ma liczyć? kasy na leczenie u super specjalistów prywatnych nie ma, państwowo jej leczyć nie chcą, ma beznadziejne wyniki.....i piszesz jej nigdy w życiu? ma życ mżonkami?
    może się normalnie bzykać bez zabezpieczenia - i liczyć na szansę jakoś - ale nie podawać się nigdy w życiu - to co masz konkretnie na myśli - co byś jej poradziła?

Bozia, ale Ty swojak jesteś ;-)

Reni, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie wiem czy to dobre pocieszenie - jak to nigdy w życiu? na co ma liczyć? kasy na leczenie u super specjalistów prywatnych nie ma, państwowo jej leczyć nie chcą, ma beznadziejne wyniki.....i piszesz jej nigdy w życiu? ma życ mżonkami?
    może się normalnie bzykać bez zabezpieczenia - i liczyć na szansę jakoś - ale nie podawać się nigdy w życiu - to co masz konkretnie na myśli - co byś jej poradziła?
    Tego jeszcze nie wiadomo ze nie bedzie sie leczyc...
    Nie musze myslec jak Ty zeby sie poddała i ma odpuscic i tyle .
    Wrazilas swoja opinie a ja swoja .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:12

Arwena lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia to zawsze taka wyważona
    taka mądrość od niej bije..jak to od Bozi :-)

przynajmniej stawia Nas do pionu

mamatrojki80, Simba, kapturnica, Arwena, Bozia3, Zofia8, BISCA, iwcia77, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zgadzam się z tym co piszesz...schodzimy coraz bardziej na psy.....i rośnie pokolenie niedorobionych przydupasów swoich nadopiekuńczych mam....
    mnie już nawet drażni rozróżnienie wiekowe co do przyjęc do szkoły - bo mamusia oceni, czy jej dziecko jest już dojrzałe, czy nie...może poczeka do 12 roku życia? bo szkoła to stres??? Kurwa co to jest???
    Normalnie wszystkie dzieci szły w tym samym roku do szkoły - te sprytniejsze zwykle ciągnęły za sobą niedorobione łazęgi, które po miesiącu płaczu miały szansę się dostosować i pięknie rozwijać z całą resztą...jakieś jednostki zostawały nieprzystosowane, ale to były jednostki, a nie tak jak teraz - połowa niedojrzała...
    Teraz wszyscy zestresowani, nieprzystosowani, zakatarzeni....no jakiś pierdolec normalnie..dochodzi jeszcze każda możliwa dyslekcja, grafia itp...a potem rośnie słabe społeczeńśtwo - zwolnione ze wszystkiego...
    Przecież już teraz nie ma prawie normalnych, fajnych facetów z jajami - wojny dawno nie było - to by te łazęgi z wypiłowanymi paznokietkami trochę zmężnieli....
    Jeden z drugim teraz bez kanapeczki od mamy i podwiezienia do szkoły dostaje spazmów z powodu trudności życia...:) Jeszcze wszyscy nauczyciele be - bo nie docenia, nie wyróżnia i nie zauważa - nic tylko sie wieszać....śmiech na sali...:)
    Jak bys opisala moich pracownikow :)
    I nie, sama ich sobie nie wybieram. Mam misje kurwa spoleczna!

ComeToMeBaby, mamatrojki80, kapturnica, Reni, Bozia3, iwcia77, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Bozia, ale Ty swojak jesteś ;-)
    Zelazna Dama :-)

Simba, mamatrojki80, Bozia3, iwcia77, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Zelazna Dama :-)

Wolę to niż jakieś pitu-pitu bez sensu...

ComeToMeBaby, Bozia3, Magda*, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    ja tam jestem tego samego zdania jak Reni. Za duzo w Pl narzekania, pewnie ze by sie chciało zeby zarobki w Pl były lepsze. Ja jestem z tych co nie nadają sie na życie na obczyźnie, nie odbieram tez Pl jako kraju w którym nie da sie żyć.

Arwena <3
    Kkisia, kciuki trzymam, mam nadzieje ze zabiegł przebiegł z pełnym sukcesem

ComeToMeBaby, Arwena, Magda*, Krakonka, iwcia77, kkisia, Sabina, megan8, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Na Harvard czy Oxford mnie nie stac a poza tym to zalezy od zdolnosci dziecka. Tez uwazam ze powinny byc trudne egzaminy ze by nie kazdy byl posiadsczem mgr bo z tego nic mie wynika .
    Zgadzam sie, najwyższa pora zeby wyższe wykształcenie cos znaczyło

ComeToMeBaby, Aasiula, Bozia3, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole - mowilam juz ze mi sie rzygac chce na powrot do pracy?

I wlasnie. Planuje rozkrecic wlasny biznes. A noz na naszym forum jakies specjalistki od tematu sie trafia - kazda uwaga, rada mile widziane.

Chce otworzyc sklep internetowy, bo w Belgii uslugi sa na zenujacym poziomie a e-handel praktycznie nie istnieje. Bedzie to dowoz zakupow z gieldy rolno-spozywczej (skoro i tak zarywamy noce ;)
    Czyli super swieze produkty, pod nos i w cenach lepszych niz w marketach.
    Chcialabym zamowic zrobienie strony (cos na ksztalt Almy) w Polsce chociaz nie wiem czy to jest dobry pomysl (na pewno tanszy), zeby potem jakies hece z pozycjonowaniem czy w ogole obsluga platnosci itp. nie wyszly. Na pewno chce zrobic w PL logo i cala oprawe graficzna firmy. Jesli znacie drogie Brawo jakichs specjalistow w tych tematach, godnych polecenia, to ja bym!

Dziekuje za uwage!

Aasiula, kapturnica, ComeToMeBaby, Magdala, Bozia3, Krakonka, iwcia77, BISCA, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie widze tu dzieje, ciez pierdole.
    Niestety dolącze sie do Boziy ,ze przy tak niskim wyniku szanse na ciąże sa wrecz mizerne :-/ Ilosc pecherzykow antralnych na jajnikach bedzie znikoma niestety. Leczenie w takim przypadku lekami stymulujacymi rzadko kiedy daje efekty w postaci wystymulowania prawidlowo dojrzalej komorki jajowej.Ktoras tu wspomniala czemu nie chca lekarze stymulowac kobiet z bardzo niskim AMH.
    Wlasnie dlatego ,ze takie podspidowane komorki jajowe w bardzo duzej mierze posiadaja juz uszkodzony kod DNA i rzadko kiedy mozna uzyskac prawidlowo rozwijajaca sie ciaze , a odsetek poronien juz na starcie jest wtedy bardzo duza. To co Arwena mozesz zorbic to bzykac sie bez zabezpieczenia i liczyc na iskierke szczescia ale zdajac sobie sprawe z tego ,ze szanse sa znikome.
    A co do nieodpuszczania.Ciezko ot tak zrezygnowac z marzen , ale nie ma tez co zyc złudzeniami kiedy wyniki badan sa tragiczne , leczenie prywatne nie wchodzi w gre bo kasa , a chyba zaden lekarz na NFZ nie podejmie sie prob w takim wypadku.No chyba ze trafisz na naprawde lekarza z prawqdziwego zdarzenia ktory zobaczy jakeis szanse.Przykre , szkoda ,ze wczesneij nie wzieliscie sprawy w swoje rece , te 2,3lata temu moze by wtedy byly jakies szanse.

mamatrojki80, Aasiula, Reni, Luna76, Arwena, Bozia3, Krakonka, kkisia, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co Ty! oni już wtedy w kraju w ogóle pracy nie znajdą i wyjadą
    a w Lądku czy w Berlinie na zmywaku zawsze się praca znajdzie ;-)
    ComeToMeBaby wrote:
    Jak tak dalej pójdzie to nie będziemy mieć z czym wyjeżdżać za ta granicę, żeby dorobić. Głupkom się łatwo nie zarabia.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no co Ty! oni już wtedy w kraju w ogóle pracy nie znajdą i wyjadą
    a w Lądku czy w Berlinie na zmywaku zawsze się praca znajdzie ;-)
    Eeee teraz i zmywaki juz sa okupowane..Takze to nie tak latwo juz na zmywaku robote znalesc.Przeca bulgary zmywaja za polowe stawki teraz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:29

mamatrojki80, ComeToMeBaby, stara.krycha, iwcia77, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta własnie o to mi chodziło dlaczego nie można stymulować przy niskim amh

:-( teraz rozumiem

Aasiula, mamatrojki80, ComeToMeBaby, Arwena, Bozia3, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym kuźwa magisterkę z tego forum napisała... jak to jest, ze się pisze jedno potem lubi drugie, a obie rzeczy są ze sobą w sprzeczności ;-) cuda Panie...

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o mamyyyyy konkurencję?!
    kapturnica wrote:
    Eeee teraz i zmywaki juz sa okupowane..Takze to nie tak latwo juz na zmywaku robote znalesc.Przeca bulgary zmywaja za polowe stawki teraz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:32

kapturnica, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

No ja tez ,myslalam ze mozna to podrasowac i bedzie grało ...
    ale sa kobiety ktore mialy bardzo niskie i po lekach zachodzily w ciaze i wszystko bylo ok .To ja juz nie rozumiem ...

Arwena lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Wiesz nie sztuka wtedy zajsc w ciaze ale donosic juz tak :-/ I w zwiazku z tym lekarze po prostu nie podejmuja sie dzialan bo zakonczona sukcesem ciaza jest bardzo rzadko,.A co sie cazarowac kasa w takich przypadkach ma znaczenie.W przypadku prywatnego ivf pewnie sytuacja wyglada inaczej bo co im szkdozi jak to Ty pojkryjesz straty i przezyjesz rozczarowanie i bol za wlasna kase.Ehhh

mamatrojki80, Aasiula, Reni, Arwena, Bozia3, iwcia77, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja bym kuźwa magisterkę z tego forum napisała... jak to jest, ze się pisze jedno potem lubi drugie, a obie rzeczy są ze sobą w sprzeczności ;-) cuda Panie...
    No widzisz cuda !

macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiesz nie sztuka wtedy zajsc w ciaze ale donosic juz tak :-/ I w zwiazku z tym lekarze po prostu nie podejmuja sie dzialan bo zakonczona sukcesem ciaza jest bardzo rzadko,.A co sie cazarowac kasa w takich przypadkach ma znaczenie.W przypadku prywatnego ivf pewnie sytuacja wyglada inaczej bo co im szkdozi jak to Ty pojkryjesz straty i przezyjesz rozczarowanie i bol za wlasna kase.Ehhh

Właśnie i dlatego są kryteria i limit wieku... ma się opłacać i statystyki muszą grać.

ComeToMeBaby, Arwena, Bozia3, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    No widzisz cuda !

Bystrzacha ;-)

‹‹ 8589 8590 8591 8592 8593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ