SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Arwena, widzę, że jeździmy do tej samej kliniki. Ja jadę w środę na badania genetyczne... i też boję się o wyniki. Jeśli mamy jakiś konflikt genetyczny to podzielę Twój los. Staramy się od ponad 5 lat - coś musi być na rzeczy, że bezskutecznie... nawet przy leczeniu, zabiegach i stymulacji :-/
    ja w sumie jakbym zliczyła to staram się ok. 4lata ,żałuję jednego że wcześniej nie udaliśmy się do kliniki leczenia niepłodności bo jeszcze 2 lata temu była realna szansa na ciążę choćby z if ehhh (mój syn z pierwszego związku w tym roku kończy 20lat)

Luna76, ComeToMeBaby, Aasiula, Krakonka, kkisia, Sabina, megan8, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy orzechy laskowe i na razie wystarczy
    Bozia3 wrote:
    Reni - jak jesteś taka chętna - to zamiast Niemców Ty wykup te ziemie i uprawiaj fasolkę - zbijesz fortunę...:)
    Wcale się nie dziwię, że młodzież ucieka ze wsi - też bym uciekała - bo orka cięzka i niewymierne korzyści....
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 10:38

Bozia3 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena <3 trzymaj sie kobieto

Arwena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Arwena, przykro mi. Ja sama nie badałam poziomu AMH, nawet nie wiem jak to jest u mnie właściwie. W związku z tym nie jestem też za bardzo w temacie ciąży z niskiego AMH, ale znalazłam takie opracowanie w necie, w tabelach w ostatniej rubryce są wyniki poniżej 0,05 nawet i nawet tam są cienie szans na ciązę. Ciąża z takim AMH nie jest niemożliwa, jednak jest trudna do uzyskania i do donoszenia. Zdaje mi się, że musisz być świetnie poprowadzona, bez dobrego lekarza się nie obejdzie. Nie poddawaj się- grunt to interpretacja wszystkich twoich wyników u lekarza. Może nie wszystko stracone.
    http://artnewsletter.pl/artykuly/6/3.php
    Dzięki ,mam nadzieję że da sie coś jeszcze ze mnie wykrzesać ;)

ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena wrote:
    ja w sumie jakbym zliczyła to staram się ok. 4lata ,żałuję jednego że wcześniej nie udaliśmy się do kliniki leczenia niepłodności bo jeszcze 2 lata temu była realna szansa na ciążę choćby z if ehhh (mój syn z pierwszego związku w tym roku kończy 20lat)
    dlatego wciąż Cię poganiałam i nie rozumiałam czemu tak długo zwlekaliście - tym bardziej, że Twoje wcześniejsze wyniki hormonów wskazywały na to, że takie właśnie AMH będzie..
    Szkoda, że nie robią z takim wynikiem in vitro i nie rozumiem dlaczego - przecież coś tam jeszcze moznaby podstymulować...?
    Jakaś szansa jest - ale tak długo się staracie, że ja bym chyba odpuściła - ale to moje zdanie...w każdym razie powodzenia i sił Ci życzę..

Arwena, ComeToMeBaby, iwcia77, Aasiula, kapturnica, Zofia8, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo w googlach wpisać "skrót emotikony"
    ComeToMeBaby wrote:
    jak kcesz kupić jeszcze jednego trika to ci jeszcze coś powiem :)
    jeśli widzisz jakiegoś emotka, którego któraś z nas w swoim poście zamieścila i nie wiesz jak go "napisać" to podejrzeć go sobie możesz klikając "cytuj" posta z tym emotkiem i wyświetli ci się w cytacie wersja html, zdaje się. czyli np. :) jest wyraźnie : ) (bez spacji oczywiście). Na inne też to działa :)

ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mamy orzechy laskowe i na razie wystarczy
    no..to mi tu nie narzekaj na kasę w takim razie..:)

BISCA lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do pierwszego wystarcza :-)
    Bozia3 wrote:
    no..to mi tu nie narzekaj na kasę w takim razie..:)

Bozia3, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czy z takim niskim amh nie ma szansy na ciążę? w ogóle?
    dlaczego nie chcą robić ivh przy niskim?
    bo wyspstryka się babka z jajek? bo meno przyjedzie wcześniej?
    Arwena wiem, że przykro ale przynajmniej wiesz już na czym stoisz
    nawet najgorsza prawda jest najlepsza
    czy adopcja zarodka też nei wchodzi w grę?
    Reni coś o tym ta położna napomknęła ale to dla mnie trudny temat jeśli chodzi o adopcję zarodka ,musiałabym się mocno zastanowić
    ja myślę ze coś by sie dało wystymulować (z pomocą porządnego lekarza) mimo takiego wyniku bo nawet jak byłam 24.03 u gin na NFZ to był pęcherzyk (11mm)
    także kończą się ale mimo to jeszcze są ,zobaczę jakie wyniki i co mi ta babka w gyn powie we czwartek

ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA, iwcia77, kkisia, Sabina, megan8, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo adopcja jajeczka

kurcze trudny temat, ale lekarze nie powiedzieli, że zero szans nawet z palcem bozi
    no nic czekamy na resztę wyników i ocenę lekarza
    Arwena wrote:
    Reni coś o tym ta położna napomknęła ale to dla mnie trudny temat jeśli chodzi o adopcję zarodka ,musiałabym się mocno zastanowić
    ja myślę ze coś by sie dało wystymulować (z pomocą porządnego lekarza) mimo takiego wyniku bo nawet jak byłam 24.03 u gin na NFZ to był pęcherzyk (11mm)
    także kończą się ale mimo to jeszcze są ,zobaczę jakie wyniki i co mi ta babka w gyn powie we czwartek

Arwena, ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA, iwcia77, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dlatego wciąż Cię poganiałam i nie rozumiałam czemu tak długo zwlekaliście - tym bardziej, że Twoje wcześniejsze wyniki hormonów wskazywały na to, że takie właśnie AMH będzie..
    Szkoda, że nie robią z takim wynikiem in vitro i nie rozumiem dlaczego - przecież coś tam jeszcze moznaby podstymulować...?
    Jakaś szansa jest - ale tak długo się staracie, że ja bym chyba odpuściła - ale to moje zdanie...w każdym razie powodzenia i sił Ci życzę..
    Dzięki
    no tak jak pisałam Reni tez myślę ze dałoby radę jeszcze postymulowac ...

ComeToMeBaby, Aasiula, iwcia77, kkisia, Sabina, megan8, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    albo adopcja jajeczka

kurcze trudny temat, ale lekarze nie powiedzieli, że zero szans nawet z palcem bozi
    no nic czekamy na resztę wyników i ocenę lekarza

no właśnie może w gyn się dowiem w czwartek czy da się coś zrobić w tym temacie jeszcze zrobic

acha cieszę sie ze z twoim piesławem dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 10:53

Reni, Aasiula, BISCA, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest nasza Morulka ;-) świętuje jeszcze?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena nie poddawaj sie kobieto NIGDY W ZYCIU ! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:03

Arwena, Magdala, BISCA, iwcia77, kkisia, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a propos egzaminów, ocen jako takich w szkołach: wczoraj oszalałam z niedowierzania. planują wprowadzić oceny opisowe w szkołach (również dla starszych, nie tylko w nauczaniu początkowym), oraz, uwaga: oceniać za chęci a nie za wyniki.
    no ja prdl, ale się wczoraj wzburzyłam. jak to powiedział przed kamera jeden z wf-istów: taki uczeń 10 razy pod rząd nie wrzuci piłki do kosza, ale trafi za 11stym to już dostanie dobrą ocenę, bo się stara i go ta ocena nie zdołuje i nie odbierze chęci do dalszych prób.
    no ja nie mogę. przecież to będą kombinacje- młodzież będzie udawać, że wogóle chce bo dostanie dobrą ocenę, mimo że ma wszystko w dupie i nie raczy nawet podręcznika otworzyć. grunt, że nauczyciel dostrzeże że wogóle przyszedł na lekcję. no stara się, a że nie wychodzi?... no przecież nie postawimy mu jedynki bo popadnie biedak w depresję.
    no bez jaj. ma w dupie szkołę, naukę i nic nie potrafi to dostaje jedynkę. koniec pieśni. nauczy się- jest nagroda. w życiu liczą się wyniki, a nie że ktoś ma chęci, tyle że mu nie wychodzi. do czego ten świat zmierza... już teraz mamy półanalfabetów i to już na etapie gimnazjum, o liceach nie wspominając, a co dopiero po tej zmianie- analfabetów będziemy mieć już w przedszkolach. Poziom nauczania dramatycznie rozbije się żuchwą o betonowe schody, a staczając się z nich dozna jeszcze obrażeń wewnętrznych i wyląduje na OIOMie. Ja prdl...
    zgadzam się z tym co piszesz...schodzimy coraz bardziej na psy.....i rośnie pokolenie niedorobionych przydupasów swoich nadopiekuńczych mam....
    mnie już nawet drażni rozróżnienie wiekowe co do przyjęc do szkoły - bo mamusia oceni, czy jej dziecko jest już dojrzałe, czy nie...może poczeka do 12 roku życia? bo szkoła to stres??? Kurwa co to jest???
    Normalnie wszystkie dzieci szły w tym samym roku do szkoły - te sprytniejsze zwykle ciągnęły za sobą niedorobione łazęgi, które po miesiącu płaczu miały szansę się dostosować i pięknie rozwijać z całą resztą...jakieś jednostki zostawały nieprzystosowane, ale to były jednostki, a nie tak jak teraz - połowa niedojrzała...
    Teraz wszyscy zestresowani, nieprzystosowani, zakatarzeni....no jakiś pierdolec normalnie..dochodzi jeszcze każda możliwa dyslekcja, grafia itp...a potem rośnie słabe społeczeńśtwo - zwolnione ze wszystkiego...
    Przecież już teraz nie ma prawie normalnych, fajnych facetów z jajami - wojny dawno nie było - to by te łazęgi z wypiłowanymi paznokietkami trochę zmężnieli....
    Jeden z drugim teraz bez kanapeczki od mamy i podwiezienia do szkoły dostaje spazmów z powodu trudności życia...:) Jeszcze wszyscy nauczyciele be - bo nie docenia, nie wyróżnia i nie zauważa - nic tylko sie wieszać....śmiech na sali...:)

mamatrojki80, Simba, ComeToMeBaby, kapturnica, Dziobak, Krakonka, paszczakin, iwcia77, kkisia, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak na rozluźnienie ;-)

nienawidzę dziobaka, bo jest chuda! O!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/49eb18495f56.png

mamatrojki80, Simba, Bozia3, Dziobak, BISCA, iwcia77, kkisia, Sabina, megan8, Mega lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena przykro mi. Pocieszenie ze mi prz 0,098 udalo sie zajsc w ciaze choc dziecka z tego nie bylo. U mnie nadal fsh i lh jest w miare ok - ale to nie jest pocieszenie.

Arwena, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Arwena nie poddawaj sie kobieto NIGDY W ZYCIU ! <3
    nie wiem czy to dobre pocieszenie - jak to nigdy w życiu? na co ma liczyć? kasy na leczenie u super specjalistów prywatnych nie ma, państwowo jej leczyć nie chcą, ma beznadziejne wyniki.....i piszesz jej nigdy w życiu? ma życ mżonkami?
    może się normalnie bzykać bez zabezpieczenia - i liczyć na szansę jakoś - ale nie podawać się nigdy w życiu - to co masz konkretnie na myśli - co byś jej poradziła?

mamatrojki80, Reni, kapturnica, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak na rozluźnienie ;-)

nienawidzę dziobaka, bo jest chuda! O!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/49eb18495f56.png
    dobre 2smiech.gif

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Harvard czy Oxford mnie nie stac a poza tym to zalezy od zdolnosci dziecka. Tez uwazam ze powinny byc trudne egzaminy ze by nie kazdy byl posiadsczem mgr bo z tego nic mie wynika .

Natka_79, Bozia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 8588 8589 8590 8591 8592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ