Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Arwena, widzę, że jeździmy do tej samej kliniki. Ja jadę w środę na badania genetyczne... i też boję się o wyniki. Jeśli mamy jakiś konflikt genetyczny to podzielę Twój los. Staramy się od ponad 5 lat - coś musi być na rzeczy, że bezskutecznie... nawet przy leczeniu, zabiegach i stymulacji :-/
    ja w sumie jakbym zliczyła to staram się ok. 4lata ,żałuję jednego że wcześniej nie udaliśmy się do kliniki leczenia niepłodności bo jeszcze 2 lata temu była realna szansa na ciążę choćby z if ehhh (mój syn z pierwszego związku w tym roku kończy 20lat)

Luna76, ComeToMeBaby, Aasiula, Krakonka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy orzechy laskowe i na razie wystarczy
    Bozia3 wrote:
    Reni - jak jesteś taka chętna - to zamiast Niemców Ty wykup te ziemie i uprawiaj fasolkę - zbijesz fortunę...:)
    Wcale się nie dziwię, że młodzież ucieka ze wsi - też bym uciekała - bo orka cięzka i niewymierne korzyści....
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 10:38

Bozia3 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena <3 trzymaj sie kobieto

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Arwena, przykro mi. Ja sama nie badałam poziomu AMH, nawet nie wiem jak to jest u mnie właściwie. W związku z tym nie jestem też za bardzo w temacie ciąży z niskiego AMH, ale znalazłam takie opracowanie w necie, w tabelach w ostatniej rubryce są wyniki poniżej 0,05 nawet i nawet tam są cienie szans na ciązę. Ciąża z takim AMH nie jest niemożliwa, jednak jest trudna do uzyskania i do donoszenia. Zdaje mi się, że musisz być świetnie poprowadzona, bez dobrego lekarza się nie obejdzie. Nie poddawaj się- grunt to interpretacja wszystkich twoich wyników u lekarza. Może nie wszystko stracone.
    http://artnewsletter.pl/artykuly/6/3.php
    Dzięki ,mam nadzieję że da sie coś jeszcze ze mnie wykrzesać ;)

ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena wrote:
    ja w sumie jakbym zliczyła to staram się ok. 4lata ,żałuję jednego że wcześniej nie udaliśmy się do kliniki leczenia niepłodności bo jeszcze 2 lata temu była realna szansa na ciążę choćby z if ehhh (mój syn z pierwszego związku w tym roku kończy 20lat)
    dlatego wciąż Cię poganiałam i nie rozumiałam czemu tak długo zwlekaliście - tym bardziej, że Twoje wcześniejsze wyniki hormonów wskazywały na to, że takie właśnie AMH będzie..
    Szkoda, że nie robią z takim wynikiem in vitro i nie rozumiem dlaczego - przecież coś tam jeszcze moznaby podstymulować...?
    Jakaś szansa jest - ale tak długo się staracie, że ja bym chyba odpuściła - ale to moje zdanie...w każdym razie powodzenia i sił Ci życzę..

nick nieaktualny, ComeToMeBaby, iwcia77, Aasiula, kapturnica, Zofia8, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo w googlach wpisać "skrót emotikony"
    ComeToMeBaby wrote:
    jak kcesz kupić jeszcze jednego trika to ci jeszcze coś powiem :)
    jeśli widzisz jakiegoś emotka, którego któraś z nas w swoim poście zamieścila i nie wiesz jak go "napisać" to podejrzeć go sobie możesz klikając "cytuj" posta z tym emotkiem i wyświetli ci się w cytacie wersja html, zdaje się. czyli np. :) jest wyraźnie : ) (bez spacji oczywiście). Na inne też to działa :)

ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mamy orzechy laskowe i na razie wystarczy
    no..to mi tu nie narzekaj na kasę w takim razie..:)

BISCA lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do pierwszego wystarcza :-)
    Bozia3 wrote:
    no..to mi tu nie narzekaj na kasę w takim razie..:)

Bozia3, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czy z takim niskim amh nie ma szansy na ciążę? w ogóle?
    dlaczego nie chcą robić ivh przy niskim?
    bo wyspstryka się babka z jajek? bo meno przyjedzie wcześniej?
    Arwena wiem, że przykro ale przynajmniej wiesz już na czym stoisz
    nawet najgorsza prawda jest najlepsza
    czy adopcja zarodka też nei wchodzi w grę?
    Reni coś o tym ta położna napomknęła ale to dla mnie trudny temat jeśli chodzi o adopcję zarodka ,musiałabym się mocno zastanowić
    ja myślę ze coś by sie dało wystymulować (z pomocą porządnego lekarza) mimo takiego wyniku bo nawet jak byłam 24.03 u gin na NFZ to był pęcherzyk (11mm)
    także kończą się ale mimo to jeszcze są ,zobaczę jakie wyniki i co mi ta babka w gyn powie we czwartek

ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo adopcja jajeczka

kurcze trudny temat, ale lekarze nie powiedzieli, że zero szans nawet z palcem bozi
    no nic czekamy na resztę wyników i ocenę lekarza
    Arwena wrote:
    Reni coś o tym ta położna napomknęła ale to dla mnie trudny temat jeśli chodzi o adopcję zarodka ,musiałabym się mocno zastanowić
    ja myślę ze coś by sie dało wystymulować (z pomocą porządnego lekarza) mimo takiego wyniku bo nawet jak byłam 24.03 u gin na NFZ to był pęcherzyk (11mm)
    także kończą się ale mimo to jeszcze są ,zobaczę jakie wyniki i co mi ta babka w gyn powie we czwartek

nick nieaktualny, ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dlatego wciąż Cię poganiałam i nie rozumiałam czemu tak długo zwlekaliście - tym bardziej, że Twoje wcześniejsze wyniki hormonów wskazywały na to, że takie właśnie AMH będzie..
    Szkoda, że nie robią z takim wynikiem in vitro i nie rozumiem dlaczego - przecież coś tam jeszcze moznaby podstymulować...?
    Jakaś szansa jest - ale tak długo się staracie, że ja bym chyba odpuściła - ale to moje zdanie...w każdym razie powodzenia i sił Ci życzę..
    Dzięki
    no tak jak pisałam Reni tez myślę ze dałoby radę jeszcze postymulowac ...

ComeToMeBaby, Aasiula, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    albo adopcja jajeczka

kurcze trudny temat, ale lekarze nie powiedzieli, że zero szans nawet z palcem bozi
    no nic czekamy na resztę wyników i ocenę lekarza

no właśnie może w gyn się dowiem w czwartek czy da się coś zrobić w tym temacie jeszcze zrobic

acha cieszę sie ze z twoim piesławem dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 10:53

Reni, Aasiula, BISCA, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest nasza Morulka ;-) świętuje jeszcze?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena nie poddawaj sie kobieto NIGDY W ZYCIU ! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:03

nick nieaktualny, Magdala, BISCA, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a propos egzaminów, ocen jako takich w szkołach: wczoraj oszalałam z niedowierzania. planują wprowadzić oceny opisowe w szkołach (również dla starszych, nie tylko w nauczaniu początkowym), oraz, uwaga: oceniać za chęci a nie za wyniki.
    no ja prdl, ale się wczoraj wzburzyłam. jak to powiedział przed kamera jeden z wf-istów: taki uczeń 10 razy pod rząd nie wrzuci piłki do kosza, ale trafi za 11stym to już dostanie dobrą ocenę, bo się stara i go ta ocena nie zdołuje i nie odbierze chęci do dalszych prób.
    no ja nie mogę. przecież to będą kombinacje- młodzież będzie udawać, że wogóle chce bo dostanie dobrą ocenę, mimo że ma wszystko w dupie i nie raczy nawet podręcznika otworzyć. grunt, że nauczyciel dostrzeże że wogóle przyszedł na lekcję. no stara się, a że nie wychodzi?... no przecież nie postawimy mu jedynki bo popadnie biedak w depresję.
    no bez jaj. ma w dupie szkołę, naukę i nic nie potrafi to dostaje jedynkę. koniec pieśni. nauczy się- jest nagroda. w życiu liczą się wyniki, a nie że ktoś ma chęci, tyle że mu nie wychodzi. do czego ten świat zmierza... już teraz mamy półanalfabetów i to już na etapie gimnazjum, o liceach nie wspominając, a co dopiero po tej zmianie- analfabetów będziemy mieć już w przedszkolach. Poziom nauczania dramatycznie rozbije się żuchwą o betonowe schody, a staczając się z nich dozna jeszcze obrażeń wewnętrznych i wyląduje na OIOMie. Ja prdl...
    zgadzam się z tym co piszesz...schodzimy coraz bardziej na psy.....i rośnie pokolenie niedorobionych przydupasów swoich nadopiekuńczych mam....
    mnie już nawet drażni rozróżnienie wiekowe co do przyjęc do szkoły - bo mamusia oceni, czy jej dziecko jest już dojrzałe, czy nie...może poczeka do 12 roku życia? bo szkoła to stres??? Kurwa co to jest???
    Normalnie wszystkie dzieci szły w tym samym roku do szkoły - te sprytniejsze zwykle ciągnęły za sobą niedorobione łazęgi, które po miesiącu płaczu miały szansę się dostosować i pięknie rozwijać z całą resztą...jakieś jednostki zostawały nieprzystosowane, ale to były jednostki, a nie tak jak teraz - połowa niedojrzała...
    Teraz wszyscy zestresowani, nieprzystosowani, zakatarzeni....no jakiś pierdolec normalnie..dochodzi jeszcze każda możliwa dyslekcja, grafia itp...a potem rośnie słabe społeczeńśtwo - zwolnione ze wszystkiego...
    Przecież już teraz nie ma prawie normalnych, fajnych facetów z jajami - wojny dawno nie było - to by te łazęgi z wypiłowanymi paznokietkami trochę zmężnieli....
    Jeden z drugim teraz bez kanapeczki od mamy i podwiezienia do szkoły dostaje spazmów z powodu trudności życia...:) Jeszcze wszyscy nauczyciele be - bo nie docenia, nie wyróżnia i nie zauważa - nic tylko sie wieszać....śmiech na sali...:)

nick nieaktualny, Simba, ComeToMeBaby, kapturnica, Dziobak, Krakonka, paszczakin, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak na rozluźnienie ;-)

nienawidzę dziobaka, bo jest chuda! O!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/49eb18495f56.png

nick nieaktualny, Simba, Bozia3, Dziobak, BISCA, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, Mega lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena przykro mi. Pocieszenie ze mi prz 0,098 udalo sie zajsc w ciaze choc dziecka z tego nie bylo. U mnie nadal fsh i lh jest w miare ok - ale to nie jest pocieszenie.

nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Arwena nie poddawaj sie kobieto NIGDY W ZYCIU ! <3
    nie wiem czy to dobre pocieszenie - jak to nigdy w życiu? na co ma liczyć? kasy na leczenie u super specjalistów prywatnych nie ma, państwowo jej leczyć nie chcą, ma beznadziejne wyniki.....i piszesz jej nigdy w życiu? ma życ mżonkami?
    może się normalnie bzykać bez zabezpieczenia - i liczyć na szansę jakoś - ale nie podawać się nigdy w życiu - to co masz konkretnie na myśli - co byś jej poradziła?

nick nieaktualny, Reni, kapturnica, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak na rozluźnienie ;-)

nienawidzę dziobaka, bo jest chuda! O!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/49eb18495f56.png
    dobre 2smiech.gif

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Harvard czy Oxford mnie nie stac a poza tym to zalezy od zdolnosci dziecka. Tez uwazam ze powinny byc trudne egzaminy ze by nie kazdy byl posiadsczem mgr bo z tego nic mie wynika .

Natka_79, Bozia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 8588 8589 8590 8591 8592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ