35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Przeciez my nie mamy jakis wygórowanych żądań, niech nic nie dają, ale zarabiajmy tyle, zeby na wszystko było....
Heretyczka, anna maria, Krakonka, megan8, kkisia, Sabina, Arwena, ComeToMeBaby, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybieda to często tragedie, alkoholizm, wyjazd jednego z rodziców za chlebem, często rozpad rodziny, itp itd, tutaj mozna wiele problemów tego typu uniknąć, to już jest wiele...Magda* wrote:spoko Hera,
a ja to tym ze to co dla polaka dostatkiem dla niemca naprzykład zwyczajną podstawą.
Mega, anna maria, Dziobak, Krakonka, megan8, iwcia77, kkisia, Magda*, Bozia3, Aasiula, Arwena, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
W No jest tak samo. Kasa co miesiac do ukonczenia 18 roku zycia. W darmowa ciaza tez jestKrakonka wrote:Jka to? Z automatu się dostaje kasę na dziecko? Dlaczego?
A IVF dotowane przez panstwo niezaleznie od wieku i sytuacji zdrowotnej.
anna maria, Heretyczka, Mega, iwcia77, kkisia, BISCA, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:może dlatego żeby je mieć
To zdecydowanie bym protestowała. Może to się sprawdza u Niemców, ale nawet nie chcę myśleć o patologiach, jakich źródłem byłoby u nas. Inna mentalność. U nas nie powinno być żadnych zasiłków. Przy moich marzeniach ludzie, których teraz "nie stać" na drugie dziecko, mogliby mieć ich 3, gdyby chcieli. Bo mogliby je godnie wychowywać przy takich ułatwieniach. Zapewnić dostęp do wszystkiego, dobre wykształcenie opiekę medyczną itp. Menel by się na to nie złapał. A na kasę tak.
mamatrojki80, Dziobak, iwcia77, kkisia, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyI dlatego moje dzieci nie pójdą na żadna wylęgarnie bezrobotnych typu: Filologie, Pedagogiki, Filozofie, Psychologie (mimo 25 osób na jedno miejsce). Dziś tylko uczelnie techniczne, medycyna, prawo, a potem jak chcą to niech jadą na zachód, ale z konkretnym fachem w ręku bo bez tego i tam jest bryndza
anna maria, Heretyczka, Mega, megan8, iwcia77, kkisia, BISCA, kapturnica, Zofia8, Bozia3, Arwena, ComeToMeBaby, Magdala, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:I dlatego moje dzieci nie pójdą na żadna wylęgarnie bezrobotnych typu: Filologie, Pedagogiki, Filozofie, Psychologie (mimo 25 osób na jedno miejsce). Dziś tylko uczelnie techniczne, medycyna, prawo, a potem jak chcą to niech jadą na zachód, ale z konkretnym fachem w ręku bo bez tego i tam jest bryndza

Ale prawo to tak sobie, chyba że międzynarodowe. Filologie są ok, psychologowie dużo zarabiają, jak są dobrzy.
Ja nie wiem, jak będzie z synem, czy damy mu radę zasponsorować studia w całości, dlatego już w liceum pójdzie się szkolić na masażystę. Studia skończy, jakie będzie chciał, a z takim zawodem wszędzie na świecie zarobi, nawet bez języka.
Ach, a gdyby tak zechciał być stolarzem... Prawdziwym... Rewelka
Heretyczka, iwcia77, kkisia, BISCA, Dziobak, Arwena lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnydlatego pl sie wyludnia i nikt mi nie powie że jest inaczej, małe miasta robia sie coraz bardziej puste.....nie kazdy może być lekarze albo prawnikiem, przeciętny człowiek tez powinien miec szanse na start tzn żeby wynajac mieszkanie uniezaleznić sie od rodziców załozyć rodzine i miec na utrzymanie jej...czyli ile powinien zarabiac? a ile zarabia?Krakonka wrote:To zdecydowanie bym protestowała. Może to się sprawdza u Niemców, ale nawet nie chcę myśleć o patologiach, jakich źródłem byłoby u nas. Inna mentalność. U nas nie powinno być żadnych zasiłków. Przy moich marzeniach ludzie, których teraz "nie stać" na drugie dziecko, mogliby mieć ich 3, gdyby chcieli. Bo mogliby je godnie wychowywać przy takich ułatwieniach. Zapewnić dostęp do wszystkiego, dobre wykształcenie opiekę medyczną itp. Menel by się na to nie złapał. A na kasę tak.
iwcia77, Mega, Magda*, Dziobak, Arwena, Magdala, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Ale prawo to tak sobie, chyba że międzynarodowe. Filologie są ok, psychologowie dużo zarabiają, jak są dobrzy.
Ja nie wiem, jak będzie z synem, czy damy mu radę zasponsorować studia w całości, dlatego już w liceum pójdzie się szkolić na masażystę. Studia skończy, jakie będzie chciał, a z takim zawodem wszędzie na świecie zarobi, nawet bez języka.
Ach, a gdyby tak zechciał być stolarzem... Prawdziwym... Rewelka
Płace psychologów w Polsce to mity, wiem co mówię, sama jestem filologiem i w zawodzie nie pracuje.
Stolarz, dekarz, fryzjer to lepiej niż politolog czy inny cudak
Heretyczka, megan8, iwcia77, SolarPolar, kkisia, Mega, Zofia8, Dziobak, Arwena, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjeszcze wróżki i księża całkiem niezle zarabiają....ale to taki polski smaczekmamatrojki80 wrote:Płace psychologów w Polsce to mity, wiem co mówię, sama jestem filologiem i w zawodzie nie pracuje.
iwcia77, SolarPolar, kkisia, BISCA, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:jeszcze wróżki i księża całkiem niezle zarabiają....ale to taki polski smaczek

Na księdza syna nie oddam, nie pójdzie na zmarnowanie! ma mi wnuki płodzić
Heretyczka, iwcia77, kkisia, BISCA, Zofia8, Arwena, ComeToMeBaby, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyale on by na ciebie nie zagłosował, uważa że baba jest do ściery i łózka tylkomamatrojki80 wrote:Ja powinnam na Korwina głosować... szkoda, że wszystko do realizacji niemożliwe. On jest jeden co od 30 lat poglądów nie zmienia

idiota
megan8, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:Płace psychologów w Polsce to mity, wiem co mówię, sama jestem filologiem i w zawodzie nie pracuje.
U nas terapeuta bierze 130 za 60 min i nie ma terminów. Pewnie nie każdy, ale ci lepsi.
A ja mam wykształcenie techniczne, a zawód bardziej w Twoim kierunku
Magda*, Arwena lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Heretyczka wrote:jeszcze wróżki i księża całkiem niezle zarabiają....ale to taki polski smaczek

Ha, właśnie wczoraj podsunęłam mamie, że mogłaby się zająć wróżeniem dla dorobku
Jest naprawdę dobra. Ma intuicję, a kart uczyły ją Cyganki.
iwcia77, kkisia, BISCA, Arwena lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyKrakonka wrote:U nas terapeuta bierze 130 za 60 min i nie ma terminów. Pewnie nie każdy, ale ci lepsi.
A ja mam wykształcenie techniczne, a zawód bardziej w Twoim kierunku
Terapeuta, a wiesz ile tysięcy zł trzeba zainwestować w certyfikaty i szkolenia? po mgr nie masz uprawnień do terapii, może ewentualnie w Poradni za 2000 robić.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH