SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Prekursorka czego? ciąż u 65 latek? no bez jaj. Podejrzewam, że chodzi tu o względy bardzo niskich pobudek czytaj: kasa, skoro się ze swoją ciążą w Bildzie pojawia, to taki niemiecki odpowiednik naszego Faktu. Ma 13 dorosłych dzieci (najstarsze ma chyba 44 lata, nie wspomnę o wnukach), dla mnie to jakieś kuriozum, nie dajmy się zwariować.
    Moj gin by ja pogonil. On nie prowadzi ciąż powyżej dwójki dzieci.
    Tak swoja droga to baba strasznie ryzykuje. I zdrowie tych dzieci i swoje. I chyba faktycznie dla sensacji.

mamatrojki80, Sabina, Mega, kkisia, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Czytałam o tej Niemce 65 z czworaczkami i 13 dzieci. Jestem strasznie ciekawa, jak ona sobie życie oraganizuje, jak jej na wszystko starcza kasy, jak ogarnia pracę i tyle dzieci. Tzn wczesniej bo teraz te dzieciaki to dorosłe sa albo już samodzielne, ale wczesniej przecież były małe. Nie napisali, czy jest sama, czy ma faceta. W ogóle nic ciekawego nie napisali, tylko skandalik znów :/
    No, ale 65 lat i czworaczki to kosmos. Młoda kobieta z dwojaczkami to już spory wysiłek.
    kasy?? wiesz jaki jest kindergeld przy tylu dzieciach?? to nie PL

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Moj gin by ja pogonil. On nie prowadzi ciąż powyżej dwójki dzieci.
    Tak swoja droga to baba strasznie ryzykuje. I zdrowie tych dzieci i swoje. I chyba faktycznie dla sensacji.

Dokładnie, jaki "odpowiedzialny" lekarz robi in vitro u 65 latki... nie wspomnę o ciąży mnogiej.

Zofia8, Sabina, Mega, iwcia77, kkisia, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Mentalnie tak, zdarzają się takie jednostki. Ale fizycznie juz nie. Chociaż tez są odstępstwa od reguły.
    Ja widzę po sobie, zajebiscie sprawna i sporty cale życie. A teraz o 21 padam jak cięty kwiat i tyle mnie widzieli. A gdzie tu jeszcze dodatkowa trojeczka? Plisss....
    Nie no wiem.
    Ja tez sobie tego nie wyobrażam. Poza tym trochę smutne dla tych dzieci.

mamatrojki80, Dziobak, Sabina, Krakonka, Mega, iwcia77, kkisia, BISCA, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    kasy?? wiesz jaki jest kindergeld przy tylu dzieciach?? to nie PL
    Ile? Za sztuke? Ciekawa jestem czy więcej niż u mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ile? Za sztuke? Ciekawa jestem czy więcej niż u mnie.
    przy jednym 184 euro a przy każdym następnym więcej

Dziobak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    i co,myslisz ze powiedzmy 800-1000 euro to jakas super kasa jak sie ma czwórke maluchów i moze kilka innych starszych na utrzymaniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 22:33

mamatrojki80, Krakonka, iwcia77, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plus zwróc uwage że tutaj ceny wynajmu sa normalne, do wytrzymania nie mówiąc juz o mieszkaniach z urzedu a ceny żarc ia takie jak w PL przy niemieckich zarobkach juz nie mówiąc o innych dodatkach ..

Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    i co,myslisz ze powiedzmy 800-100 euro to jakas super kasa jak sie ma czwórke maluchów i moze kilka innych starszych na utrzymaniu?

jak na utrzymaniu? dopoki dziecko sie uczy to sie kindergelt nalezy nawet jak ma 20 lat...biedy miec nie bedzi4e, tutaj jest tak wszystko skonstruowane że na wszystko starcza, a polityka jest prorodzinna w praktyce nie tylko w hasłach wyborczych

Mega, iwcia77, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    i co,myslisz ze powiedzmy 800-100 euro to jakas super kasa jak sie ma czwórke maluchów i moze kilka innych starszych na utrzymaniu?

W dodatku Polacy przeliczają to na złotówki i w naszych realiach dla przeciętnej rodziny to jest coś, a dla Niemca ta kwota szału nie robi.

Magda*, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce mi sie oceniac tej 65latki ,ale wiem jak to jest byc dzieckiem póżno spłodzonym-takim ja jestem.wiem,wiem teraz inne czasy dlatego tez odwazyłam sie na dziecko w moim wieku i uwazam ze to póżno,ale 65......?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    W dodatku Polacy przeliczają to na złotówki i w naszych realiach dla przeciętnej rodziny to jest coś, a dla Niemca ta kwota szału nie robi.
    patrząc na mape ludzie wyjeżdżają na lewo nie prawo i to sie raczej nie zmieni
    ciekawe dlaczego?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    To ciut wiecej niż u mnie za jedna sztukę. Ładnie. Jesli jeszcze mowisz, ze żarcie takie tanie jak w Pl to te Dojcze to jakiś raj na ziemi.
    Ale kebabow za dużo...

Mega, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe dlaczego w pl nie puszcza sie takich fimów tylko mydli oczy tym którzy jeszcze zostali że bedzie lepiej

https://www.youtube.com/watch?v=HBmo0R0a2uU

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    To ciut wiecej niż u mnie za jedna sztukę. Ładnie. Jesli jeszcze mowisz, ze żarcie takie tanie jak w Pl to te Dojcze to jakiś raj na ziemi.
    Ale kebabow za dużo...
    ale widać że turasy zniemczone , ordnung znaja i pysk musżą trzymać na kłódke
    w porównaniu z UK ....nie ma porównania

a produkty spożywcze podstawowe takie jak pieczywo masło czy śmietana sa chyba tansze niz w pl

Mega, iwcia77, kkisia, BISCA, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    plus zwróc uwage że tutaj ceny wynajmu sa normalne, do wytrzymania nie mówiąc juz o mieszkaniach z urzedu a ceny żarc ia takie jak w PL przy niemieckich zarobkach juz nie mówiąc o innych dodatkach ..
    znam mniej wiejcej ceny i wiem ze niemcy tansze niz holandia,ale mimo wszystko...wydaje codziennie pieniadze i wiem jak szybko ida i calkowicie zgadzam sie z tym co powyzej napisała mama3

mamatrojki80, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    znam mniej wiejcej ceny i wiem ze niemcy tansze niz holandia,ale mimo wszystko...wydaje codziennie pieniadze i wiem jak szybko ida i calkowicie zgadzam sie z tym co powyzej napisała mama3
    w pl ludzie nie maja co wydawać...
    większość ludzi

megan8, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hera ty przeliczasz na produkty zywnosciowe,ale ile kosztuje zycie kulturalne,wyjscia na miasto,atrakcje dla dzieci,zajecia dodatkowe jak sport czy np nauka gry na instumentach muzycznych.w polsce ludzie czesto musza myslec o przetrwaniu ale przecietny mieszkaniec europy zachodniej powinien sobie na dobra powyzej wymienione raczej pozwolic.

Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nocke :-)

mamatrojki80, Magda*, Mega, iwcia77, kkisia, Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Witam nocke :-)

Wróciłaś z puszczy? ;-)

anna maria, BISCA lubią tę wiadomość

‹‹ 8582 8583 8584 8585 8586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ