35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj gin by ja pogonil. On nie prowadzi ciąż powyżej dwójki dzieci.mamatrojki80 wrote:Prekursorka czego? ciąż u 65 latek? no bez jaj. Podejrzewam, że chodzi tu o względy bardzo niskich pobudek czytaj: kasa, skoro się ze swoją ciążą w Bildzie pojawia, to taki niemiecki odpowiednik naszego Faktu. Ma 13 dorosłych dzieci (najstarsze ma chyba 44 lata, nie wspomnę o wnukach), dla mnie to jakieś kuriozum, nie dajmy się zwariować.
Tak swoja droga to baba strasznie ryzykuje. I zdrowie tych dzieci i swoje. I chyba faktycznie dla sensacji.
mamatrojki80, Sabina, Mega, kkisia, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasy?? wiesz jaki jest kindergeld przy tylu dzieciach?? to nie PLKrakonka wrote:Czytałam o tej Niemce 65 z czworaczkami i 13 dzieci. Jestem strasznie ciekawa, jak ona sobie życie oraganizuje, jak jej na wszystko starcza kasy, jak ogarnia pracę i tyle dzieci. Tzn wczesniej bo teraz te dzieciaki to dorosłe sa albo już samodzielne, ale wczesniej przecież były małe. Nie napisali, czy jest sama, czy ma faceta. W ogóle nic ciekawego nie napisali, tylko skandalik znów

No, ale 65 lat i czworaczki to kosmos. Młoda kobieta z dwojaczkami to już spory wysiłek. -
nick nieaktualnySimba wrote:Moj gin by ja pogonil. On nie prowadzi ciąż powyżej dwójki dzieci.
Tak swoja droga to baba strasznie ryzykuje. I zdrowie tych dzieci i swoje. I chyba faktycznie dla sensacji.
Dokładnie, jaki "odpowiedzialny" lekarz robi in vitro u 65 latki... nie wspomnę o ciąży mnogiej.
Zofia8, Sabina, Mega, iwcia77, kkisia, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Nie no wiem.Dziobak wrote:Mentalnie tak, zdarzają się takie jednostki. Ale fizycznie juz nie. Chociaż tez są odstępstwa od reguły.
Ja widzę po sobie, zajebiscie sprawna i sporty cale życie. A teraz o 21 padam jak cięty kwiat i tyle mnie widzieli. A gdzie tu jeszcze dodatkowa trojeczka? Plisss....
Ja tez sobie tego nie wyobrażam. Poza tym trochę smutne dla tych dzieci.
mamatrojki80, Dziobak, Sabina, Krakonka, Mega, iwcia77, kkisia, BISCA, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyi co,myslisz ze powiedzmy 800-1000 euro to jakas super kasa jak sie ma czwórke maluchów i moze kilka innych starszych na utrzymaniu?Heretyczka wrote:przy jednym 184 euro a przy każdym następnym więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 22:33
mamatrojki80, Krakonka, iwcia77, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagda* wrote:i co,myslisz ze powiedzmy 800-100 euro to jakas super kasa jak sie ma czwórke maluchów i moze kilka innych starszych na utrzymaniu?
jak na utrzymaniu? dopoki dziecko sie uczy to sie kindergelt nalezy nawet jak ma 20 lat...biedy miec nie bedzi4e, tutaj jest tak wszystko skonstruowane że na wszystko starcza, a polityka jest prorodzinna w praktyce nie tylko w hasłach wyborczych
Mega, iwcia77, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda* wrote:i co,myslisz ze powiedzmy 800-100 euro to jakas super kasa jak sie ma czwórke maluchów i moze kilka innych starszych na utrzymaniu?
W dodatku Polacy przeliczają to na złotówki i w naszych realiach dla przeciętnej rodziny to jest coś, a dla Niemca ta kwota szału nie robi.
Magda*, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypatrząc na mape ludzie wyjeżdżają na lewo nie prawo i to sie raczej nie zmienimamatrojki80 wrote:W dodatku Polacy przeliczają to na złotówki i w naszych realiach dla przeciętnej rodziny to jest coś, a dla Niemca ta kwota szału nie robi.
ciekawe dlaczego?
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
To ciut wiecej niż u mnie za jedna sztukę. Ładnie. Jesli jeszcze mowisz, ze żarcie takie tanie jak w Pl to te Dojcze to jakiś raj na ziemi.Heretyczka wrote:przy jednym 184 euro a przy każdym następnym więcej
Ale kebabow za dużo...
Mega, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyale widać że turasy zniemczone , ordnung znaja i pysk musżą trzymać na kłódkeDziobak wrote:To ciut wiecej niż u mnie za jedna sztukę. Ładnie. Jesli jeszcze mowisz, ze żarcie takie tanie jak w Pl to te Dojcze to jakiś raj na ziemi.
Ale kebabow za dużo...
w porównaniu z UK ....nie ma porównania
a produkty spożywcze podstawowe takie jak pieczywo masło czy śmietana sa chyba tansze niz w pl
Mega, iwcia77, kkisia, BISCA, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyznam mniej wiejcej ceny i wiem ze niemcy tansze niz holandia,ale mimo wszystko...wydaje codziennie pieniadze i wiem jak szybko ida i calkowicie zgadzam sie z tym co powyzej napisała mama3Heretyczka wrote:plus zwróc uwage że tutaj ceny wynajmu sa normalne, do wytrzymania nie mówiąc juz o mieszkaniach z urzedu a ceny żarc ia takie jak w PL przy niemieckich zarobkach juz nie mówiąc o innych dodatkach ..
mamatrojki80, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyw pl ludzie nie maja co wydawać...Magda* wrote:znam mniej wiejcej ceny i wiem ze niemcy tansze niz holandia,ale mimo wszystko...wydaje codziennie pieniadze i wiem jak szybko ida i calkowicie zgadzam sie z tym co powyzej napisała mama3
większość ludzi
megan8, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhera ty przeliczasz na produkty zywnosciowe,ale ile kosztuje zycie kulturalne,wyjscia na miasto,atrakcje dla dzieci,zajecia dodatkowe jak sport czy np nauka gry na instumentach muzycznych.w polsce ludzie czesto musza myslec o przetrwaniu ale przecietny mieszkaniec europy zachodniej powinien sobie na dobra powyzej wymienione raczej pozwolic.
Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH