X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Mój właśnie hasa. I hasa. I hasa. Ale ja nie nadazam... Znaczy nie chce mi się. Wole wypić kawę w tym czasie. :-P
    KOJEC... KOJEC...KOJEC...szybko odkryje, ze z wrzskiem sie go wyciagnie... ja mialam ze 2 miesiace spokoju...

nick nieaktualny, Dziobak, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Zyje :)

Nic nie wiem czekam na lekarzq
    mam 3 dziurki w brzuchu
    To dobrze, ze zyjesz. Ja pamietam, ze pierwsze co, to po laparoskopii wyklocalam sie z lekarzem o zwolnienie. W sensie, zeby mi wiecej dal, bo na egzamin mialam isc, a z pracy sie zwalniac nie chcialam. :-P

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Paszczus, zycie zweryfikuje Twoje plywackie zapedy :-) W pewnym momencie bedziesz miala ochote wody nalac do tego basenu i oddalic sie w nieznanaym kierunku :-)

Marta, ale wlasnie to o to chodzi, zebym sie mogla oddalic.. Gdzie jest blad w tym pomysle?
    Ja biere wszelkie ulatwienia z doswiadczenia innych, a taki basen sprawdzal sie doskonale u znajomych, do czasu az nie utrzymywal naciskajacego na krawedzie dziecia..
    A dorosniecie do takiego rozmiaru troche mu zajmie, mam nadzieje, ze nie bedzie chodzil od razu po porodzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:44

moremi, iwcia77, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Zyje :)

Nic nie wiem czekam na lekarzq
    mam 3 dziurki w brzuchu

Kisiuk!

Boli?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny- zobaczcie to... chyba sie skusze
    http://babyandtravel.pl/product-pol-620-Opaska-na-nadgarstek-smycz-bezpieczenstwa.html?gclid=CjwKEAjw0q2pBRC3jrb24JjE8VgSJAAyIzAdBqPm8VXOjuQ4cVpLvMqFxg4GR073h6HOes3M-gwZHRoC-wbw_wcB

Aasiula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozzz... Dzieci unieruchamiaja, w kojcach zamykaja, tasmami przylepiaja. Gdzie jest Jugendamt ja sie pytam? :-P

nick nieaktualny, iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na poważnie to jak te nasze biedne matki bez tych wszystkich udogodnień nas wychowały... jak ja się rodziłam w 80 roku to nic w sklepach nie było, a w Szczecinie ulicami czołgi popierdalały...

iwcia77, kapturnica, BISCA, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A tak na poważnie to jak te nasze biedne matki bez tych wszystkich udogodnień nas wychowały... jak ja się rodziłam w 80 roku to nic w sklepach nie było, a w Szczecinie ulicami czołgi popierdalały...
    Qrwa, nie moze to byc. Ze niby 2 lata roznicy, a ja takich rzeczy w ogole nie kojarze...

moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo to
    https://mamacroft.wordpress.com/tag/smycz-dla-dziecka/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    http://babyandtravel.pl/product-pol-620-Opaska-na-nadgarstek-smycz-bezpieczenstwa.html?gclid=CjwKEAjw0q2pBRC3jrb24JjE8VgSJAAyIzAdBqPm8VXOjuQ4cVpLvMqFxg4GR073h6HOes3M-gwZHRoC-wbw_wcB

Prawie jak dla Yorka ;-) mały się nie będzie buntował?

MartaDidi, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Qrwa, nie moze to byc. Ze niby 2 lata roznicy, a ja takich rzeczy w ogole nie kojarze...

Słabom pamięć masz ;-)

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:

No pacz pani, na moje baseno-wiezienia sie zawiesza, a sama dziecie na smycz..

A tak serio- ja jestem za, ale w wersji szelkowej- tak mozna przytrzymac dziecie przed pierdyknieciem w cos, ta Twoja opcja tylko raczka sie wykreci.
    Mi na lotniskach kilka razy mignal taki obrazek- matka z dzieckiem/blizniakami lazacymi na smyczy, na rekach niemowlak. Nie widze innego pomyslu na ogarniecie podrozowania samotnie z dziecmi jak w jakis sposob je ograniczyc..

MartaDidi, moremi, iwcia77, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Słabom pamięć masz ;-)
    Musi tak. Skleroza, panocku jak nic juz bierze... A gdzie tu dalej?

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Podraze to jeszcze. 800 jednostek? Jak to sie ma do gramow np.? I odwrotnie, te 5 mg to ile jednostek by bylo? Bo jak sie ma taki np. w jednostkach to po co kupowac jeszcze taki w mg, nie mozna tego jakos przeliczyc i brac po kilka albo cos?

Ja tylko sprawdzialam u gina, czy moge brac tak jak napisam wyzej. 5 mg mam w jednej tabletce, 400 jednostek mam w ciazowych i 400 wraz z zelazem, wiec dla mnie jest ok.

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Musi tak. Skleroza, panocku jak nic juz bierze... A gdzie tu dalej?

I wzrok byle jaki....

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ja tylko sprawdzialam u gina, czy moge brac tak jak napisam wyzej. 5 mg mam w jednej tabletce, 400 jednostek mam w ciazowych i 400 wraz z zelazem, wiec dla mnie jest ok.
    E tam, z matmy to ja trojczyne mialam, nie ogarniam... :-)

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    I wzrok byle jaki....
    Sie nadrabialo widze? ;-)

nick nieaktualny, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Marta, ale wlasnie to o to chodzi, zebym sie mogla oddalic.. Gdzie jest blad w tym pomysle?
    Ja biere wszelkie ulatwienia z doswiadczenia innych, a taki basen sprawdzal sie doskonale u znajomych, do czasu az nie utrzymywal naciskajacego na krawedzie dziecia..
    A dorosniecie do takiego rozmiaru troche mu zajmie, mam nadzieje, ze nie bedzie chodzil od razu po porodzie ;)
    powiem tak... Faktycznie pomysl niezly, dopóki maly sie nie obraca...ale takiego warzywnego to wlasciwie na macie mozna polozyc, gniazdo jakies z poduch mu uwic... Ale tak w gumie bys go trzymala? a jak zacznie sie kulac- to juz basen odpada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:50

Dziobak, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Sie nadrabialo widze? ;-)

Ino trochę ;-)

• Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas basen się nie sprawdził. Przetrwał 2 tygodnie zanim koty go załatwiły, ale Małgosia się wdrapywała na obręcz i gibała na głowę do przodu. Niebezpieczne.
    Pezmeblowaliśmy duży pokój zastawiając otwarte regały siedziskami, szuflady fotelami, a te szuflady, ktyórych się nie dało zastawić zakleiłam srebrną taśmą (wszystko inne było rozpracowane w momencie. Pokój został odgrodzony barierką podobnie jak kominek. Barierka była niedroga bo kupiliśmy drewniany kojec wielokątny i podzieliliśmy na części. Ale sam kojec jest duży i też by się sprawdził :)
    Jak szłam do wucetu, to brałam dziecko ze sobą i za drzwiami wstawiałam do wysokiej miednicy (jak siedziała) albo kosza na bieliznę (jak już stała).
    Do każdego zostawienia trzeba dorzucić ciekawą rzecz - łyżkę drewnianą, pokrywkę, miskę, wałek - coś nie zabawokowego, tylko prawdziwego :)

MartaDidi, nick nieaktualny, moremi, Bozia3, Dziobak, megan8, iwcia77, kapturnica, Aasiula, BISCA, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 8597 8598 8599 8600 8601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ