SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ino trochę ;-)
    Ale za to ze zrozumieniem

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do ginki na moni. Proszę o modły, plucie, afirmacje i kegle, żeby cykl był ok i nadawał się do pękania.
    Naraski :)

mamatrojki80, MartaDidi, paszczakin, SolarPolar, Zofia8, kkisia, moremi, Bozia3, Reni, Dziobak, iwcia77, kapturnica, Aasiula, malgos741, Arwena, BISCA, Sabina, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, Simba lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie kosz na kolkach bardzo sprawdzil.... Mlode ma z Toba kontakt wzrokowy... I jest zadowolone, albo wozek gleboki po prostu za soba targasz....

mamatrojki80, Aasiula lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Mi sie kosz na kolkach bardzo sprawdzil.... Mlode ma z Toba kontakt wzrokowy... I jest zadowolone, albo wozek gleboki po prostu za soba targasz....
    A chusta?
    http://www.baby-walz.de/HOPPEDIZR-Elastische-Tragetuecher-GOTS-460-x-050-m-4053100.html?group=125163097210

MartaDidi, Aasiula lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    U nas basen się nie sprawdził. Przetrwał 2 tygodnie zanim koty go załatwiły, ale Małgosia się wdrapywała na obręcz i gibała na głowę do przodu. Niebezpieczne.
    Pezmeblowaliśmy duży pokój zastawiając otwarte regały siedziskami, szuflady fotelami, a te szuflady, ktyórych się nie dało zastawić zakleiłam srebrną taśmą (wszystko inne było rozpracowane w momencie. Pokój został odgrodzony barierką podobnie jak kominek. Barierka była niedroga bo kupiliśmy drewniany kojec wielokątny i podzieliliśmy na części. Ale sam kojec jest duży i też by się sprawdził :)
    Jak szłam do wucetu, to brałam dziecko ze sobą i za drzwiami wstawiałam do wysokiej miednicy (jak siedziała) albo kosza na bieliznę (jak już stała).
    Do każdego zostawienia trzeba dorzucić ciekawą rzecz - łyżkę drewnianą, pokrywkę, miskę, wałek - coś nie zabawokowego, tylko prawdziwego :)
    Jakbym o swoich dzieciach czytala...

kapturnica, Aasiula, Krakonka lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta, ja o takiej smyczy mowie
    http://www.amazon.co.uk/Safety-1st-38032760-Harness/dp/B0012PQW1S/ref=pd_cp_by_3

MartaDidi, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    A chusta?
    http://www.baby-walz.de/HOPPEDIZR-Elastische-Tragetuecher-GOTS-460-x-050-m-4053100.html?group=125163097210
    Nigdy nie uzywalam... Mysle ze fajna rzecz, tylko moj starszy dostawal szalu od ciepla mojego ciala... Mialam nosidelko, ale sobie w nim dyndal przodem do swiata...

Aasiula lubi tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    marta, ja o takiej smyczy mowie
    http://www.amazon.co.uk/Safety-1st-38032760-Harness/dp/B0012PQW1S/ref=pd_cp_by_3
    To ja kilka okien wczesniej tez linka z szelkami wstawilam... Mysle, ze to bardzo dobry pomysl, zwlaszcza na spacer z dziadkami...
    https://mamacroft.wordpress.com/tag/smycz-dla-dziecka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:59

paszczakin, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    pierwszy dzien kursu od 8-12, poszło całkiem niezle, prawdopodobnie tam zostane
    obejrzałam mini przedszkole na parterze-słodziutkie, 7mioro dzieci i 3 opiekunki, w razie jakby sie co działo to przychodzą na zajęcia powiadomic, jakbym sie zdecydowała-150 euro ale jest dofinansowanie przy niskich dochodach, zaświadczenie od lekarza, zgoda kto moze dziecko odbierac.
    podpisałam dzis umowe na swoja pierwsza prace w tym kraju- bede sprzatac w szkole, 3 razy w tygodniu :) jak ja sie ciesze :) moje pierwsze kilkaset euro, w szkole jest mniej wiecej tak samo czysto pzred sprzataniem jak i po sprzataniu :)
    dostałam tez namiar na podobno dobra ginekolozke od kolezanki z kursu(Polki) i podobno fantastycznego pediatre u nas w miescie
    jestem zadowolona, zaczyna sie cos dziać

mamatrojki80, stara.krycha, MartaDidi, paszczakin, anna maria, Zofia8, kkisia, Bozia3, moremi, SolarPolar, gretka, Dziobak, Magdala, megan8, iwcia77, Aasiula, malgos741, Krakonka, Arwena, BISCA, Sabina, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Nigdy nie uzywalam... Mysle ze fajna rzecz, tylko moj starszy dostawal szalu od ciepla mojego ciala... Mialam nosidelko, ale sobie w nim dyndal przodem do swiata...
    Doswiadczen mam z tym tyle, co dzieci, czyli zero. Ale tak jakos to do mnie przemawia od samego poczatku. Z drugiej strony, jak mi o tym cieple piszesz, to sie wahac zaczynam...

MartaDidi lubi tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    hej
    obejrzałam mini przedszkole na parterze-słodziutkie, 7mioro dzieci i 3 opiekunki, w razie jakby sie co działo to przychodzą na zajęcia powiadomic, jakbym sie zdecydowała-150 euro ale jest dofinansowanie przy niskich dochodach, zaświadczenie od lekarza, zgoda kto moze dziecko odbierac.
    podpisałam dzis umowe na swoja pierwsza prace w tym kraju- bede sprzatac w szkole, 3 razy w tygodniu :) jak ja sie ciesze :) moje pierwsze kilkaset euro, w szkole jest mniej wiecej tak samo czysto pzred sprzataniem jak i po sprzataniu :)
    dostałam tez namiar na podobno dobra ginekolozke od kolezanki z kursu(Polki) i podobno fantastycznego pediatre u nas w miescie
    Do boju Ewka!

Heretyczka lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    To ja kilka okien wczesniej tez linka z szelkami wstawilam... Mysle, ze to bardzo dobry pomysl, zwlaszcza na spacer z dziadkami...
    https://mamacroft.wordpress.com/tag/smycz-dla-dziecka/

widzialam, ale tamta jak dla mnie ma punkt ciezkosci za nisko.. tez moze dziecko gibnac czółkiem w chodnik..

MartaDidi, Aasiula lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    hej
    Ewus, ale tak nie zachwalaj tego kraju, dobrze? Po co nam w nim dzikie tlumy powiedz? Pisz, ze jest zle i beznadziejnie, niech nas tu zostawia same z tym dobrobytem calym... ;-)

Heretyczka, Zofia8, MartaDidi, moremi, iwcia77, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Doswiadczen mam z tym tyle, co dzieci, czyli zero. Ale tak jakos to do mnie przemawia od samego poczatku. Z drugiej strony, jak mi o tym cieple piszesz, to sie wahac zaczynam...

hehe, juz widze jak z tak przywiazanym dzieciem udajecie sie do toalety ;)

stara.krycha, MartaDidi, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:

Spoko, ja ma troje i moje dzieci praktycznie bez tych gadżetów chowane :-) koc + kołdra na podłodze + zabawki i tyle, im więcej mam dzieci tym prościej wolę. Przy pierwszym dziecku też myślałam, że wszystko jest niezbędne :-)

Zofia8, stara.krycha, MartaDidi, iwcia77, Magda*, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia ladna Mama ma ladnych synow :-)

mamatrojki80, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hehe, juz widze jak z tak przywiazanym dzieciem udajecie sie do toalety ;)
    Ale to mozna rozniscie wiazac. Nie psuj mi idealnej wizji chustonoszenia, prosze!

MartaDidi, paszczakin, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Jak szukalam rzeczy bedac w ciazy, to niektore wynalazki mnie wrecz przerazaly np. otulacz woombie albo wiaderko do kapieli dla dzieci... Dla mnie straszne...

mamatrojki80, kapturnica, Aasiula, Arwena, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia przystojnych masz chlopakow :-)

mamatrojki80, MartaDidi, Bozia3 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Jak szukalam rzeczy bedac w ciazy, to niektore wynalazki mnie wrecz przerazaly np. otulacz woombie albo wiaderko do kapieli dla dzieci... Dla mnie straszne...
    Ale o czym mowa? Mozna prosic o obrazki?

MartaDidi lubi tę wiadomość

‹‹ 8598 8599 8600 8601 8602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ