35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Idę do ginki na moni. Proszę o modły, plucie, afirmacje i kegle, żeby cykl był ok i nadawał się do pękania.
Naraski
mamatrojki80, MartaDidi, paszczakin, SolarPolar, Zofia8, kkisia, moremi, Bozia3, Reni, Dziobak, iwcia77, kapturnica, Aasiula, malgos741, Arwena, BISCA, Sabina, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, Simba lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Mi sie kosz na kolkach bardzo sprawdzil.... Mlode ma z Toba kontakt wzrokowy... I jest zadowolone, albo wozek gleboki po prostu za soba targasz....
mamatrojki80, Aasiula lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę
-
nick nieaktualnyA chusta?MartaDidi wrote:Mi sie kosz na kolkach bardzo sprawdzil.... Mlode ma z Toba kontakt wzrokowy... I jest zadowolone, albo wozek gleboki po prostu za soba targasz....
http://www.baby-walz.de/HOPPEDIZR-Elastische-Tragetuecher-GOTS-460-x-050-m-4053100.html?group=125163097210
MartaDidi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Jakbym o swoich dzieciach czytala...Krakonka wrote:U nas basen się nie sprawdził. Przetrwał 2 tygodnie zanim koty go załatwiły, ale Małgosia się wdrapywała na obręcz i gibała na głowę do przodu. Niebezpieczne.
Pezmeblowaliśmy duży pokój zastawiając otwarte regały siedziskami, szuflady fotelami, a te szuflady, ktyórych się nie dało zastawić zakleiłam srebrną taśmą (wszystko inne było rozpracowane w momencie. Pokój został odgrodzony barierką podobnie jak kominek. Barierka była niedroga bo kupiliśmy drewniany kojec wielokątny i podzieliliśmy na części. Ale sam kojec jest duży i też by się sprawdził
Jak szłam do wucetu, to brałam dziecko ze sobą i za drzwiami wstawiałam do wysokiej miednicy (jak siedziała) albo kosza na bieliznę (jak już stała).
Do każdego zostawienia trzeba dorzucić ciekawą rzecz - łyżkę drewnianą, pokrywkę, miskę, wałek - coś nie zabawokowego, tylko prawdziwego
kapturnica, Aasiula, Krakonka lubią tę wiadomość
-
Nigdy nie uzywalam... Mysle ze fajna rzecz, tylko moj starszy dostawal szalu od ciepla mojego ciala... Mialam nosidelko, ale sobie w nim dyndal przodem do swiata...stara.krycha wrote:A chusta?
http://www.baby-walz.de/HOPPEDIZR-Elastische-Tragetuecher-GOTS-460-x-050-m-4053100.html?group=125163097210
Aasiula lubi tę wiadomość
-
To ja kilka okien wczesniej tez linka z szelkami wstawilam... Mysle, ze to bardzo dobry pomysl, zwlaszcza na spacer z dziadkami...paszczakin wrote:marta, ja o takiej smyczy mowie
http://www.amazon.co.uk/Safety-1st-38032760-Harness/dp/B0012PQW1S/ref=pd_cp_by_3
https://mamacroft.wordpress.com/tag/smycz-dla-dziecka/Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:59
paszczakin, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej
pierwszy dzien kursu od 8-12, poszło całkiem niezle, prawdopodobnie tam zostane
obejrzałam mini przedszkole na parterze-słodziutkie, 7mioro dzieci i 3 opiekunki, w razie jakby sie co działo to przychodzą na zajęcia powiadomic, jakbym sie zdecydowała-150 euro ale jest dofinansowanie przy niskich dochodach, zaświadczenie od lekarza, zgoda kto moze dziecko odbierac.
podpisałam dzis umowe na swoja pierwsza prace w tym kraju- bede sprzatac w szkole, 3 razy w tygodniu
jak ja sie ciesze
moje pierwsze kilkaset euro, w szkole jest mniej wiecej tak samo czysto pzred sprzataniem jak i po sprzataniu 
dostałam tez namiar na podobno dobra ginekolozke od kolezanki z kursu(Polki) i podobno fantastycznego pediatre u nas w miescie
jestem zadowolona, zaczyna sie cos dziać
mamatrojki80, stara.krycha, MartaDidi, paszczakin, anna maria, Zofia8, kkisia, Bozia3, moremi, SolarPolar, gretka, Dziobak, Magdala, megan8, iwcia77, Aasiula, malgos741, Krakonka, Arwena, BISCA, Sabina, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDoswiadczen mam z tym tyle, co dzieci, czyli zero. Ale tak jakos to do mnie przemawia od samego poczatku. Z drugiej strony, jak mi o tym cieple piszesz, to sie wahac zaczynam...MartaDidi wrote:Nigdy nie uzywalam... Mysle ze fajna rzecz, tylko moj starszy dostawal szalu od ciepla mojego ciala... Mialam nosidelko, ale sobie w nim dyndal przodem do swiata...
MartaDidi lubi tę wiadomość
-
Do boju Ewka!Heretyczka wrote:hej
obejrzałam mini przedszkole na parterze-słodziutkie, 7mioro dzieci i 3 opiekunki, w razie jakby sie co działo to przychodzą na zajęcia powiadomic, jakbym sie zdecydowała-150 euro ale jest dofinansowanie przy niskich dochodach, zaświadczenie od lekarza, zgoda kto moze dziecko odbierac.
podpisałam dzis umowe na swoja pierwsza prace w tym kraju- bede sprzatac w szkole, 3 razy w tygodniu
jak ja sie ciesze
moje pierwsze kilkaset euro, w szkole jest mniej wiecej tak samo czysto pzred sprzataniem jak i po sprzataniu 
dostałam tez namiar na podobno dobra ginekolozke od kolezanki z kursu(Polki) i podobno fantastycznego pediatre u nas w miescie
Heretyczka lubi tę wiadomość
-
MartaDidi wrote:To ja kilka okien wczesniej tez linka z szelkami wstawilam... Mysle, ze to bardzo dobry pomysl, zwlaszcza na spacer z dziadkami...
https://mamacroft.wordpress.com/tag/smycz-dla-dziecka/
widzialam, ale tamta jak dla mnie ma punkt ciezkosci za nisko.. tez moze dziecko gibnac czółkiem w chodnik..
MartaDidi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwus, ale tak nie zachwalaj tego kraju, dobrze? Po co nam w nim dzikie tlumy powiedz? Pisz, ze jest zle i beznadziejnie, niech nas tu zostawia same z tym dobrobytem calym...Heretyczka wrote:hej
jak ja sie ciesze
Heretyczka, Zofia8, MartaDidi, moremi, iwcia77, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość
-
stara.krycha wrote:Doswiadczen mam z tym tyle, co dzieci, czyli zero. Ale tak jakos to do mnie przemawia od samego poczatku. Z drugiej strony, jak mi o tym cieple piszesz, to sie wahac zaczynam...
hehe, juz widze jak z tak przywiazanym dzieciem udajecie sie do toalety
stara.krycha, MartaDidi, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystara.krycha wrote:Doswiadczen mam z tym tyle, co dzieci, czyli zero. Ale tak jakos to do mnie przemawia od samego poczatku. Z drugiej strony, jak mi o tym cieple piszesz, to sie wahac zaczynam...
Spoko, ja ma troje i moje dzieci praktycznie bez tych gadżetów chowane
koc + kołdra na podłodze + zabawki i tyle, im więcej mam dzieci tym prościej wolę. Przy pierwszym dziecku też myślałam, że wszystko jest niezbędne 
Zofia8, stara.krycha, MartaDidi, iwcia77, Magda*, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak szukalam rzeczy bedac w ciazy, to niektore wynalazki mnie wrecz przerazaly np. otulacz woombie albo wiaderko do kapieli dla dzieci... Dla mnie straszne...stara.krycha wrote:Doswiadczen mam z tym tyle, co dzieci, czyli zero. Ale tak jakos to do mnie przemawia od samego poczatku. Z drugiej strony, jak mi o tym cieple piszesz, to sie wahac zaczynam...
mamatrojki80, kapturnica, Aasiula, Arwena, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH