X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest niby najrozsadniej, ale ja jestem strasznie niecierpliwa i boje sie ze przegapimy moment, zolnierzyki nie przezyja albo nie zdaza i tak mecze tego mojego M codziennie....ale teraz zaczniemy pozniej, zeby sil starczylo na dluzej a nie juz od 8 dnia:-)
    Reni wrote:
    hahah dam mu chyba dzisiaj spokój ;-)
    w sumie wczoraj było więc może zostawię do jutra niech się zregeneruje ;-)

Reni, inessa, Mango, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie są różne szkoły
    jedni lekarz mówią, żeby min co 2 dzień ale nie codziennie bo się wypsztykają, że muszą się zregenerować
    a inni, żeby jak najwięcej i najczęściej

inessa, Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no właśnie są różne szkoły
    jedni lekarz mówią, żeby min co 2 dzień ale nie codziennie bo się wypsztykają, że muszą się zregenerować
    a inni, żeby jak najwięcej i najczęściej
    najlepiej jest wtedy, gdy jest ochota ;)

inessa, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango ale u Ciebie pieknie na wykresie!! ten jednodniowy spadek to chyba implantacja z plamieniem! :-)

inessa, Mango, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Mango ale u Ciebie pieknie na wykresie!! ten jednodniowy spadek to chyba implantacja z plamieniem! :-)
    Może pięknie wygląda, ale czuję się@. Od rana boli mnie brzuch, więc ciemna magia

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, znów mam tyły w czytaniu. Brak czasu.
    Wkurza mnie ten wykres, chyba on mnie trochę stresuje albo nawet bardzo. Najpierw wskazał mi owulacje na 10 dzien i to wskazał dni po, po czym nastepnego dnia przeskoczyło na 12 dc.
    Ehh juz nie wiem czy ta owulka była czy nie. Jutro mam wizyte u gin, zobaczymy co powie.
    Dziewczynki obiecuje że nadrobię czytanie.
    le chciałam tylko do Was zaglądnąc i cos napisac.
    Oczywiscie pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za Was kciuki.

klz98u696p33kjce.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Ewa i to wszystko na 1 wizycie wyszło ??
    jak tak to ten twój poprzednik był do kitu :P

no raczej :(

jak nie posmarujesz to widzisz jak jest

inessa lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Viola, a moja ma siedem cent a ona chce ja leczyć farmakol? hmm

inessa, promyk, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,ja sie strasznie balam operacji, narkozy i dlatego kilka lat chodzilam z ta cysta. Rowniez probowalam tabletek hormonalnych ale przy takim rozmiarze to juz podobno nie dziala, no i u mnie ani drgnelo. Cysta sie moze wchlonac jak ma 3-4 cm, ale 7 cm? no nie wiem, moze z roku na rok sa coraz to nowsze medykamenty, wiec moze teraz tak jest, nie wiem. Ja mialam usuwana cyste w 2009 r.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja mam przepisany TYLKO dUPHASTON...i to od 12 stego dnia cyklu..a czytalam w necie ze nie powinno sie go brac pzred lub w czasie owulki..kobietki jak to jest??? brała któraś? i kiedy?

Viola a Ty co brałas na ta cystę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno Dupek nie hamuje owulacji więc chyba możesz go brać w okolicach owulacji.

EwaT wrote:
    ale ja mam przepisany TYLKO dUPHASTON...i to od 12 stego dnia cyklu..a czytalam w necie ze nie powinno sie go brac pzred lub w czasie owulki..kobietki jak to jest??? brała któraś? i kiedy?

Viola a Ty co brałas na ta cystę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu co za bzdury wypisujesz!!!

Jest odwrotnie - jak jest owulacja szyjka wysoko i miękka (to się zgadza) a przed okresem nisko (ale nie wiem czy twarda czy rozpulchniona).

Sorry za wprowadzenie w błąd, właśnie przejrzałam swoje notatki i w te pędy pojawiłam się na forum by prostować położenie szyjki macicy...
    polarmiś wrote:
    W czasie owulacji jest nisko (czyli jak wkładasz paluszek to od razu czujesz główkę macicy, nie musisz głęboko wpychać palucha) i ona jest takach rozpulchniona, mięciutka. A przed okresem to chyba wysoko i twarda - ja np. nie mogę sięgnąć szyjki macicy. A tak w ogóle to parę razy tak sobie paluchy wkładałam i nie praktykuję bo mi również jakoś nie leży.

Kasik303 wrote:
    Dziewuszki a badacie swoja szyjke macicy?

Jaka powinna byc przed okresem/QUOTE]

Reni, inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Polarowymisiu :) u mnie wlasnie pojawilo sie plamienie tylko ze temp nadal 36.9, kiedy zaczyna Wam spadac tempka

• Lucky Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    Ewo ja jestem pewna że każda forma progesteronu (duphaston czy luteina) blokuje owulację, więc albo leczysz albo się starsza, albo Twoja gin zakłąda że masz owu 9-10 dnia cyklu

• Lucky Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj oj oj Mango, no widzisz, to wyglądało na implantację i masz ! takie piękny wzrost
    a ból jak na @ to może być dobry objaw!!!!!
    ściskam kciuki

Mango, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem tu nowa :D staramy się z mężem od prawie 4 lat o dziecko , dwa lata temu byłam w ciąży pozamacicznej , którą usunięto w 10 tygodniu , widziałam mojego bąbelka miał 4,5 cm rączki nóżkę główkę i całą resztę , drugi bąbelek w tym samym czasie był w macicy , ale był młodszy o 4 tygodnie od tego w jajowodzie (ponoć tak się zdarza) , w tym samym czasie moja córka była w ciąży ;) , ale niestety u niej nastąpiło poronienie "uwinęłyśmy się" w jednym tygodniu z naszymi ciążami , córka w poniedziałek a ja w piątek , szkoda bo już miałam wizję na wspólne spacery , widać tak miało być.
    Laparoskopowo usunięto mi prawy jajowód , w tamtym miesiącu miałam hsg z kontrastem i diagnostyczną histeroscopię niby wszystko dobrze , a tu cisza i bocianów w tym roku widziałam całe stada (z tymi bocianami to jakaś bujda:D ) . Jajeczkuję tylko z prawego jajnika , lewy się powyginał i siedzi za macicą , w czwartek (w dniu moich okrągłych urodzin :D )mam wziąć pregnyl potem duphaston i jak lekarz powiedział nie dawać mężowi do wekendu ( akurat z delegacji wraca w piątek więc to akurat się uda hehe) no bo jakby był na miejscu to mogłoby być trudniej :D:D.
    Jak się uda to fajnie , a jak nie to w piątym dniu cyklu , 5 tabletek letrozolu.
    Na dzien wczorajszy 3 pęcherzyki dominujące 13, 14, 13 mm , endometrium 6,5 mm .
    A jakby się trojaczki udały ????? Ale by było wesoło hahahaha
    Pozdrawiam

Reni, Olena, samira, inessa, promyk, angela, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Betybet. To mamy prawie równo urodziny, bo ja będę miała w piątek. Dobrze, że jesteś pod kontrolą lekarza. Ja dopiero w przyszłym miesiącu regularnie bedę go odwiedzać. Dużo przeszłaś, ale wszystko się dobrze zapowiada u Ciebie.

inessa, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę boję się hormonów , bo już brałam ten duphaston ( w sumie to tylko jego) siedzenie mi urosło prawie jak hotentockiej Wenus i ciężko to zbijałam na rowerze robiąc nawet w chwilach natchnienia 40 km . Poza tym miałam po nim bardzo silne pms , plus to większy biust :D
    P.s
    po 21 km zrobiłam postój u znajomej i na wadze było 1,5 kg mniej :D :D.

Olena, inessa, promyk, polarmiś, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    poza tym ze wychladza organizm to jeszcze wyplukuje (nie wiem jak to sie pisze) kwas foliowy. Natomiast 1 filizynka dziennie jest bezpieczna.
    Zielona herbata zawiera tez dużo niklu, ktoś kto jest uczulony na nikiel nie powinien pić zielonej herbaty.

inessa, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczęta!
    takiego cyrku to jeszcze u mnie nie było!!!co to jest???!!!

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ