35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jest niby najrozsadniej, ale ja jestem strasznie niecierpliwa i boje sie ze przegapimy moment, zolnierzyki nie przezyja albo nie zdaza i tak mecze tego mojego M codziennie....ale teraz zaczniemy pozniej, zeby sil starczylo na dluzej a nie juz od 8 dnia:-)
Reni wrote:hahah dam mu chyba dzisiaj spokój
w sumie wczoraj było więc może zostawię do jutra niech się zregenerujeReni, inessa, Mango, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
no właśnie są różne szkoły
jedni lekarz mówią, żeby min co 2 dzień ale nie codziennie bo się wypsztykają, że muszą się zregenerować
a inni, żeby jak najwięcej i najczęściejinessa, Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:no właśnie są różne szkoły
jedni lekarz mówią, żeby min co 2 dzień ale nie codziennie bo się wypsztykają, że muszą się zregenerować
a inni, żeby jak najwięcej i najczęściej
inessa, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
Viola wrote:Mango ale u Ciebie pieknie na wykresie!! ten jednodniowy spadek to chyba implantacja z plamieniem!
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
Witajcie, znów mam tyły w czytaniu. Brak czasu.
Wkurza mnie ten wykres, chyba on mnie trochę stresuje albo nawet bardzo. Najpierw wskazał mi owulacje na 10 dzien i to wskazał dni po, po czym nastepnego dnia przeskoczyło na 12 dc.
Ehh juz nie wiem czy ta owulka była czy nie. Jutro mam wizyte u gin, zobaczymy co powie.
Dziewczynki obiecuje że nadrobię czytanie.
le chciałam tylko do Was zaglądnąc i cos napisac.
Oczywiscie pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za Was kciuki.
-
Ewa,ja sie strasznie balam operacji, narkozy i dlatego kilka lat chodzilam z ta cysta. Rowniez probowalam tabletek hormonalnych ale przy takim rozmiarze to juz podobno nie dziala, no i u mnie ani drgnelo. Cysta sie moze wchlonac jak ma 3-4 cm, ale 7 cm? no nie wiem, moze z roku na rok sa coraz to nowsze medykamenty, wiec moze teraz tak jest, nie wiem. Ja mialam usuwana cyste w 2009 r.
-
ale ja mam przepisany TYLKO dUPHASTON...i to od 12 stego dnia cyklu..a czytalam w necie ze nie powinno sie go brac pzred lub w czasie owulki..kobietki jak to jest??? brała któraś? i kiedy?
Viola a Ty co brałas na ta cystę?inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodobno Dupek nie hamuje owulacji więc chyba możesz go brać w okolicach owulacji.
EwaT wrote:ale ja mam przepisany TYLKO dUPHASTON...i to od 12 stego dnia cyklu..a czytalam w necie ze nie powinno sie go brac pzred lub w czasie owulki..kobietki jak to jest??? brała któraś? i kiedy?
Viola a Ty co brałas na ta cystę?inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiu co za bzdury wypisujesz!!!
Jest odwrotnie - jak jest owulacja szyjka wysoko i miękka (to się zgadza) a przed okresem nisko (ale nie wiem czy twarda czy rozpulchniona).
Sorry za wprowadzenie w błąd, właśnie przejrzałam swoje notatki i w te pędy pojawiłam się na forum by prostować położenie szyjki macicy...
polarmiś wrote:W czasie owulacji jest nisko (czyli jak wkładasz paluszek to od razu czujesz główkę macicy, nie musisz głęboko wpychać palucha) i ona jest takach rozpulchniona, mięciutka. A przed okresem to chyba wysoko i twarda - ja np. nie mogę sięgnąć szyjki macicy. A tak w ogóle to parę razy tak sobie paluchy wkładałam i nie praktykuję bo mi również jakoś nie leży.
Kasik303 wrote:Dziewuszki a badacie swoja szyjke macicy?
Jaka powinna byc przed okresem/QUOTE]Reni, inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam
Jestem tu nowastaramy się z mężem od prawie 4 lat o dziecko , dwa lata temu byłam w ciąży pozamacicznej , którą usunięto w 10 tygodniu , widziałam mojego bąbelka miał 4,5 cm rączki nóżkę główkę i całą resztę , drugi bąbelek w tym samym czasie był w macicy , ale był młodszy o 4 tygodnie od tego w jajowodzie (ponoć tak się zdarza) , w tym samym czasie moja córka była w ciąży
, ale niestety u niej nastąpiło poronienie "uwinęłyśmy się" w jednym tygodniu z naszymi ciążami , córka w poniedziałek a ja w piątek , szkoda bo już miałam wizję na wspólne spacery , widać tak miało być.
Laparoskopowo usunięto mi prawy jajowód , w tamtym miesiącu miałam hsg z kontrastem i diagnostyczną histeroscopię niby wszystko dobrze , a tu cisza i bocianów w tym roku widziałam całe stada (z tymi bocianami to jakaś bujda:D ) . Jajeczkuję tylko z prawego jajnika , lewy się powyginał i siedzi za macicą , w czwartek (w dniu moich okrągłych urodzin)mam wziąć pregnyl potem duphaston i jak lekarz powiedział nie dawać mężowi do wekendu ( akurat z delegacji wraca w piątek więc to akurat się uda hehe) no bo jakby był na miejscu to mogłoby być trudniej
:D.
Jak się uda to fajnie , a jak nie to w piątym dniu cyklu , 5 tabletek letrozolu.
Na dzien wczorajszy 3 pęcherzyki dominujące 13, 14, 13 mm , endometrium 6,5 mm .
A jakby się trojaczki udały ????? Ale by było wesoło hahahaha
PozdrawiamReni, Olena, samira, inessa, promyk, angela, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witaj Betybet. To mamy prawie równo urodziny, bo ja będę miała w piątek. Dobrze, że jesteś pod kontrolą lekarza. Ja dopiero w przyszłym miesiącu regularnie bedę go odwiedzać. Dużo przeszłaś, ale wszystko się dobrze zapowiada u Ciebie.
inessa, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Trochę boję się hormonów , bo już brałam ten duphaston ( w sumie to tylko jego) siedzenie mi urosło prawie jak hotentockiej Wenus i ciężko to zbijałam na rowerze robiąc nawet w chwilach natchnienia 40 km . Poza tym miałam po nim bardzo silne pms , plus to większy biust
P.s
po 21 km zrobiłam postój u znajomej i na wadze było 1,5 kg mniej.
Olena, inessa, promyk, polarmiś, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:poza tym ze wychladza organizm to jeszcze wyplukuje (nie wiem jak to sie pisze) kwas foliowy. Natomiast 1 filizynka dziennie jest bezpieczna.
inessa, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny