WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest niby najrozsadniej, ale ja jestem strasznie niecierpliwa i boje sie ze przegapimy moment, zolnierzyki nie przezyja albo nie zdaza i tak mecze tego mojego M codziennie....ale teraz zaczniemy pozniej, zeby sil starczylo na dluzej a nie juz od 8 dnia:-)
    Reni wrote:
    hahah dam mu chyba dzisiaj spokój ;-)
    w sumie wczoraj było więc może zostawię do jutra niech się zregeneruje ;-)

Reni, inessa, Mango, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie są różne szkoły
    jedni lekarz mówią, żeby min co 2 dzień ale nie codziennie bo się wypsztykają, że muszą się zregenerować
    a inni, żeby jak najwięcej i najczęściej

inessa, Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no właśnie są różne szkoły
    jedni lekarz mówią, żeby min co 2 dzień ale nie codziennie bo się wypsztykają, że muszą się zregenerować
    a inni, żeby jak najwięcej i najczęściej
    najlepiej jest wtedy, gdy jest ochota ;)

inessa, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango ale u Ciebie pieknie na wykresie!! ten jednodniowy spadek to chyba implantacja z plamieniem! :-)

inessa, Mango, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Mango ale u Ciebie pieknie na wykresie!! ten jednodniowy spadek to chyba implantacja z plamieniem! :-)
    Może pięknie wygląda, ale czuję się@. Od rana boli mnie brzuch, więc ciemna magia

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, znów mam tyły w czytaniu. Brak czasu.
    Wkurza mnie ten wykres, chyba on mnie trochę stresuje albo nawet bardzo. Najpierw wskazał mi owulacje na 10 dzien i to wskazał dni po, po czym nastepnego dnia przeskoczyło na 12 dc.
    Ehh juz nie wiem czy ta owulka była czy nie. Jutro mam wizyte u gin, zobaczymy co powie.
    Dziewczynki obiecuje że nadrobię czytanie.
    le chciałam tylko do Was zaglądnąc i cos napisac.
    Oczywiscie pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za Was kciuki.

klz98u696p33kjce.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Ewa i to wszystko na 1 wizycie wyszło ??
    jak tak to ten twój poprzednik był do kitu :P

no raczej :(

jak nie posmarujesz to widzisz jak jest

inessa lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Viola, a moja ma siedem cent a ona chce ja leczyć farmakol? hmm

inessa, promyk, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,ja sie strasznie balam operacji, narkozy i dlatego kilka lat chodzilam z ta cysta. Rowniez probowalam tabletek hormonalnych ale przy takim rozmiarze to juz podobno nie dziala, no i u mnie ani drgnelo. Cysta sie moze wchlonac jak ma 3-4 cm, ale 7 cm? no nie wiem, moze z roku na rok sa coraz to nowsze medykamenty, wiec moze teraz tak jest, nie wiem. Ja mialam usuwana cyste w 2009 r.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja mam przepisany TYLKO dUPHASTON...i to od 12 stego dnia cyklu..a czytalam w necie ze nie powinno sie go brac pzred lub w czasie owulki..kobietki jak to jest??? brała któraś? i kiedy?

Viola a Ty co brałas na ta cystę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno Dupek nie hamuje owulacji więc chyba możesz go brać w okolicach owulacji.

EwaT wrote:
    ale ja mam przepisany TYLKO dUPHASTON...i to od 12 stego dnia cyklu..a czytalam w necie ze nie powinno sie go brac pzred lub w czasie owulki..kobietki jak to jest??? brała któraś? i kiedy?

Viola a Ty co brałas na ta cystę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu co za bzdury wypisujesz!!!

Jest odwrotnie - jak jest owulacja szyjka wysoko i miękka (to się zgadza) a przed okresem nisko (ale nie wiem czy twarda czy rozpulchniona).

Sorry za wprowadzenie w błąd, właśnie przejrzałam swoje notatki i w te pędy pojawiłam się na forum by prostować położenie szyjki macicy...
    polarmiś wrote:
    W czasie owulacji jest nisko (czyli jak wkładasz paluszek to od razu czujesz główkę macicy, nie musisz głęboko wpychać palucha) i ona jest takach rozpulchniona, mięciutka. A przed okresem to chyba wysoko i twarda - ja np. nie mogę sięgnąć szyjki macicy. A tak w ogóle to parę razy tak sobie paluchy wkładałam i nie praktykuję bo mi również jakoś nie leży.

Kasik303 wrote:
    Dziewuszki a badacie swoja szyjke macicy?

Jaka powinna byc przed okresem/QUOTE]

Reni, inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Polarowymisiu :) u mnie wlasnie pojawilo sie plamienie tylko ze temp nadal 36.9, kiedy zaczyna Wam spadac tempka

• Lucky Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    Ewo ja jestem pewna że każda forma progesteronu (duphaston czy luteina) blokuje owulację, więc albo leczysz albo się starsza, albo Twoja gin zakłąda że masz owu 9-10 dnia cyklu

• Lucky Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj oj oj Mango, no widzisz, to wyglądało na implantację i masz ! takie piękny wzrost
    a ból jak na @ to może być dobry objaw!!!!!
    ściskam kciuki

Mango, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem tu nowa :D staramy się z mężem od prawie 4 lat o dziecko , dwa lata temu byłam w ciąży pozamacicznej , którą usunięto w 10 tygodniu , widziałam mojego bąbelka miał 4,5 cm rączki nóżkę główkę i całą resztę , drugi bąbelek w tym samym czasie był w macicy , ale był młodszy o 4 tygodnie od tego w jajowodzie (ponoć tak się zdarza) , w tym samym czasie moja córka była w ciąży ;) , ale niestety u niej nastąpiło poronienie "uwinęłyśmy się" w jednym tygodniu z naszymi ciążami , córka w poniedziałek a ja w piątek , szkoda bo już miałam wizję na wspólne spacery , widać tak miało być.
    Laparoskopowo usunięto mi prawy jajowód , w tamtym miesiącu miałam hsg z kontrastem i diagnostyczną histeroscopię niby wszystko dobrze , a tu cisza i bocianów w tym roku widziałam całe stada (z tymi bocianami to jakaś bujda:D ) . Jajeczkuję tylko z prawego jajnika , lewy się powyginał i siedzi za macicą , w czwartek (w dniu moich okrągłych urodzin :D )mam wziąć pregnyl potem duphaston i jak lekarz powiedział nie dawać mężowi do wekendu ( akurat z delegacji wraca w piątek więc to akurat się uda hehe) no bo jakby był na miejscu to mogłoby być trudniej :D:D.
    Jak się uda to fajnie , a jak nie to w piątym dniu cyklu , 5 tabletek letrozolu.
    Na dzien wczorajszy 3 pęcherzyki dominujące 13, 14, 13 mm , endometrium 6,5 mm .
    A jakby się trojaczki udały ????? Ale by było wesoło hahahaha
    Pozdrawiam

Reni, Olena, samira, inessa, promyk, angela, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Betybet. To mamy prawie równo urodziny, bo ja będę miała w piątek. Dobrze, że jesteś pod kontrolą lekarza. Ja dopiero w przyszłym miesiącu regularnie bedę go odwiedzać. Dużo przeszłaś, ale wszystko się dobrze zapowiada u Ciebie.

inessa, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę boję się hormonów , bo już brałam ten duphaston ( w sumie to tylko jego) siedzenie mi urosło prawie jak hotentockiej Wenus i ciężko to zbijałam na rowerze robiąc nawet w chwilach natchnienia 40 km . Poza tym miałam po nim bardzo silne pms , plus to większy biust :D
    P.s
    po 21 km zrobiłam postój u znajomej i na wadze było 1,5 kg mniej :D :D.

Olena, inessa, promyk, polarmiś, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    poza tym ze wychladza organizm to jeszcze wyplukuje (nie wiem jak to sie pisze) kwas foliowy. Natomiast 1 filizynka dziennie jest bezpieczna.
    Zielona herbata zawiera tez dużo niklu, ktoś kto jest uczulony na nikiel nie powinien pić zielonej herbaty.

inessa, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczęta!
    takiego cyrku to jeszcze u mnie nie było!!!co to jest???!!!

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ